Tahlillerimi yorumlar mısınız moralim çok bozuk

Hayattankopan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2019
274
772
103
27
27 yaşındayım şuan evli değilim bir arkadaşımın önerisiyle hiç aklımda yokken adetin 2.günü hormonlarıma baktırdım. Amh çok mu düşük aşırı derece moralim bozuldu
LH 4.32
FSH 6.26
Tsh 1.10
Estradiol 32
Prolaktin 45
Amh 1.47

Genel Değerlendirme:

🔹 AMH değeri yaşınıza göre biraz düşük ama bu moral bozacak bir şey değil. Birçok kadın bu değerle doğal yollarla gebe kalabiliyor.

🔹 Prolaktin değeri biraz yüksek çıkmış, bu tekrar kontrol edilebilir.

🔹 Diğer hormonlar normal. TSH çok iyi.

Ne Yapmalı?

• Moralinizi bozmayın, bu sadece bir test sonucu.
  • AMH rezervi azalmış olabilir ama bu hemen çocuk sahibi olunmalı anlamına gelmez.
  • Dilerseniz yumurta dondurma gibi önleyici yöntemler konusunda bir kadın doğum uzmanına danışabilirsiniz.
  • Stresten uzak durmak, dengeli beslenmek, sigara içmemek ve düzenli uyumak hormonlar için çok önemli.

📋 Hormon Sonuçları ve Anlamları:

• AMH (Anti-Müllerian Hormon): 1.47 ng/mL
    • AMH, yumurtalık rezervini gösterir. 27 yaş için 1.47 ng/mL sınırda-düşük normal bir değer olarak kabul edilebilir.
    • Genç yaşta bu değerin biraz düşük olması yumurtalık rezervinin azalmaya başladığını gösterebilir ama bu tek başına kısırlık anlamına gelmez.
    • Beslenme, stres, yaşam tarzı gibi faktörler de etkili olabilir.

• FSH (Folikül Uyarıcı Hormon): 6.26 mIU/mL
    • Bu değer, adet döngüsünün 2. günü için normal sayılır.
    • Yumurta gelişimi açısından önemli. Yüksek olsaydı, yumurtalık rezervinde azalma daha kuvvetle düşünülürdü.

• LH (Luteinize Edici Hormon): 4.32 mIU/mL
    • Adetin 2. günü için normal.

• Estradiol (E2): 32 pg/mL
    • Bu değer de 2. gün için normal sınırlar içinde.

• TSH: 1.10 µIU/mL
    • Tiroid fonksiyonları gayet normal. Hamilelik düşünenler için de ideal.

• Prolaktin: 45 ng/mL
    • Hafif yüksek. Stres, uykusuzluk, hatta kan alım saati bile etkileyebilir.
    • Yine de bu düzey adet düzensizliği, yumurtlama sorunları yapabileceği için takip veya tekrar ölçüm istenebilir.

📋 Hormon Sonuçları ve Anlamları:

• AMH (Anti-Müllerian Hormon): 1.47 ng/mL
    • AMH, yumurtalık rezervini gösterir. 27 yaş için 1.47 ng/mL sınırda-düşük normal bir değer olarak kabul edilebilir.
    • Genç yaşta bu değerin biraz düşük olması yumurtalık rezervinin azalmaya başladığını gösterebilir ama bu tek başına kısırlık anlamına gelmez.
    • Beslenme, stres, yaşam tarzı gibi faktörler de etkili olabilir.

• FSH (Folikül Uyarıcı Hormon): 6.26 mIU/mL
    • Bu değer, adet döngüsünün 2. günü için normal sayılır.
    • Yumurta gelişimi açısından önemli. Yüksek olsaydı, yumurtalık rezervinde azalma daha kuvvetle düşünülürdü.

• LH (Luteinize Edici Hormon): 4.32 mIU/mL
    • Adetin 2. günü için normal.

• Estradiol (E2): 32 pg/mL
    • Bu değer de 2. gün için normal sınırlar içinde.

• TSH: 1.10 µIU/mL
    • Tiroid fonksiyonları gayet normal. Hamilelik düşünenler için de ideal.

• Prolaktin: 45 ng/mL
    • Hafif yüksek. Stres, uykusuzluk, hatta kan alım saati bile etkileyebilir.
    • Yine de bu düzey adet düzensizliği, yumurtlama sorunları yapabileceği için takip veya tekrar ölçüm istenebilir.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Hiçbir şikayetim yokken amh nin böyle azalmasına çok şaşırdım. Bu değer bu yaşa göre çok düşük gibi yprumlar gördüm doğal yolla çocuk olmaz falan daha evlenmeme de var ne yapıcam hiç bilmiyorum

Back
X