Tahliye süreci

Varmış ama birisi oturdugu ev birisi bu mahkemelik olan bir de yazlıgı.
Tamam aynı yerlerde degilmiş ama hakim buna karar vermiş.
Evet bende sonradan mesajlari okudum. Hakim hakli bir gerekce buldu bu durumda, ama reelde hakli mi hayir. Ne yani kv ile mi yaşasınlar? Sacmalik. Alt soyun ihtiyaci icin ev bosaltilabilecegini burda cogu kisi yazdi halbuki.

Evet bende sonradan mesajlari okudum. Hakim hakli bir gerekce buldu bu durumda, ama reelde hakli mi hayir. Ne yani kv ile mi yaşasınlar? Sacmalik. Alt soyun ihtiyaci icin ev bosaltilabilecegini burda cogu kisi yazdi halbuki.
Evet ben de kiracıma ihtar çekerken avukatla konuştugumuzda bu şekilde bilgi vermişti.
Ama demek ki reddecek bir şeyler bulmuş.
Diyorum ya sonuçta ogluna devredecekti evi.
Keşke satış gösterip o şekilde garanti iş yapsalarmış.
Üzüldüm ya

Evet ben de kiracıma ihtar çekerken avukatla konuştugumuzda bu şekilde bilgi vermişti.
Üzüldüm ya
Ama bizim avukatımız böyle bir şeye ihtiyaç olmadığını alt soyu olduğu için zaten açılabilecek bir davada ekstra bir satışa gerek olmadığını söyledi, başka avukatlardanda bilgi aldığımızda aynı şeyi söylediler. Bu kısma takılması çok saçma değil mi ?

Bu kararnamede var ama alt ve üst soylarının ihtiyaç sebebi ile tahliye davası açılabileceğine yönelik

Üzüldüm ya

Ya bizde bu duruma dusecegiz demek ki, annem kiracisini bizim icin çıkartacak su an kadina dil dokuyoruz, masraflarini falan karsilamayi teklif ettik ama yok kabul etmiyor.

Acaba noterden satis sozlesmesi hazirlatilsa yeterli gelir mi ki, yoksa illa tapu devri mi gerekiyor ki. Bunu bi ogrenmek lazim

İstinafa gitmemezlik sakın etmeyin.

Bir ilk derece mahkemesi hakiminin verdiği kararın; Üç, çok ama çok daha tecrübeli, vasıflı, liyakat sahibi hakim tarafından, yeniden değerlendirilmesidir, istinaf dediğiniz şey.
Kararın içeriğini yahut yerindeliğini ben bilemem, ama bu şekilde, son derece vasıflı hakimlere denetletmiş olursunuz işte hakimin kararını.

Avukatınızı dinleyin bence.
Peki dairenin üstümüze olmayışı red sebebi mi gerçekten

Ya bizde bu duruma dusecegiz demek ki, annem kiracisini bizim icin çıkartacak su an kadina dil dokuyoruz, masraflarini falan karsilamayi teklif ettik ama yok kabul etmiyor.

Acaba noterden satis sozlesmesi hazirlatilsa yeterli gelir mi ki, yoksa illa tapu devri mi gerekiyor ki. Bunu bi ogrenmek lazim
Yani farklı dairesi yoksa geçecek olan kişiler kirada ise bu haklı bir sebep denildi. Sizde kirada mısınız ?

Yani farklı dairesi yoksa geçecek olan kişiler kirada ise bu haklı bir sebep denildi. Sizde kirada mısınız ?
Ben kiradayim.
Annemin birkac tane evi var, birinde babamla ikamet ediyorlar. Digerleri farkli sehirlerde, biride kirada.

Kiralar cok pahali degilken biz oturdugumuz evi kiralamistik annemlerin oturdugu eve yakin olsun diye. Bizim 5.yilimiz dolmak uzere burada, ben de ev sahibinin isteyecegi rakami düşünmekten uykularim kaciyor acikcasi emsaller 18-20 arasi su an ama inanin ne evim ne muhitim bu para etmez.

O yuzden uzakta da olsa diger eve gecelim diye dusunduk, ama dusundugumuzle kaldik, :)

Kiracimiz kadin annem yaslarinda yalniz yasayan biri, ona da kiyamiyorum yalniz diye.

Kendisine tutacagi evin 1 kirasini, depozitosunu ve taşınma masraflarini karsilamayi teklif ettik hayir dedi.

Peki dairenin üstümüze olmayışı red sebebi mi gerçekten
Davanın davacısı siz değilsiniz.
Kayınvalideniz.
Kayınvalidenizin tahliye talebinin sebebi de, "oğlum oturacak".
Kayınvalidenizin böyle bir sebeple tahliye isteme hakkı var mı hukuken?
Evet var.
Kanun mal sahibine bu hakkı veriyor.

Her hakimin her kararı, hukuken yerinde ve doğru olur diye bir şey yok ki...
Hakimler; hukuken hatalı kararlar verebilirler, delilleri değerlendirmemiş olabilirler, eksik değerlendirmiş olabilirler, bazı unsuları göz ardı etmiş olabilirler, vs, vs...
Bu söylediklerimi hukuk sistemi de biliyor ve kabul ediyor; bunun içindir ki ilk derece mahkemesinin kararını denetleyen üst mahkemeler var, istinaf mahkemesi de bunlardan biri.

Yukarda da önceki cevabımda da dediğim gibi, adres bizler değiliz, istinaf hakimleri.
Sizin hakimin kararının hukuken yerinde olup olmadığını, davada kendisine sunulmuş unsurları doğru değerlendirip değerlendirmediğini , istinaf mahkemesi belirleyecek.

Son düzenleme:
Davanın davacısı siz değilsiniz.
Kayınvalideniz.
Kayınvalidenizin tahliye talebinin sebebi de, "oğlum oturacak".
Kayınvalidenizin böyle bir sebeple tahliye isteme hakkı var mı hukuken?
Evet var.
Kanunun mal sahibine bu hakkı veriyor.

Her hakimin her kararı, hukuken yerinde ve doğru olur diye bir şey yok ki...
Hakimler; hukuken hatalı kararlar verebilirler, delilleri değerlendirmemiş olabilirler, eksik değerlendirmiş olabilirler, bazı unsuları göz ardı etmiş olabilirler, vs, vs...
Bu söylediklerimi hukuk sistemi de biliyor ve kabul ediyor; bunun içindir ki ilk derece mahkemesinin kararını denetleyen üst mahkemeler var, istinaf mahkemesi de bunlardan biri.

Yukarda da önceki cevabımda da dediğim gibi, adres bizler değiliz, istinaf hakimleri.
Sizin hakimin kararının hukuken yerinde olup olmadığını, davada kendisine sunulmuş unsurları doğru değerlendirip değerlendirmediğini , istinaf hakimleri belirleyecek.
Bunu öğrenmek istiyordum. Bir kaç arkadaş red sebebi demiş oysaki kararnamede ve emsal kararlarda alt soy için açılan tahliye kararları olumlu sonuçlanmış. Yani zaten sıkıntılı olduğunu düşünüyor olsaydı avukatta kesin gözüyle bakmazdı. Sonuç olarak şansımızı istinaftan yana kullanmalıyız bu bir gerçek ama kısa süreli sonuçlanan hiç bir dava yok mu en az 1.5 sene gibi mi gerçekten

K.validen evi keşke size satış gösterseydi işiniz çok garanti olurdu.
Tapu masrafı ödeyip evi üzerinize alır ihtarı çekerdiniz böylelikle direkt haklı olurdunuz.
Keşke ilk konuya bunu da yazarak belirtseydiniz bize size yazardık bunu
O şekildeki bir satışın muvazaalı olduğu çok belli. Kiracıları avukat zaten, bu durumu öne sürerdi hemen.

O şekildeki bir satışın muvazaalı olduğu çok belli. Kiracıları avukat zaten, bu durumu öne sürerdi hemen.
ama ev gerçekten kendisine ait sanıyorum
yani mesela kardeşleri vs de dahil o evi zamanında kendisinin (eşinin) aldığına dair mahkemeye kanıt ya da en azından beyanda bulunamazlar mıydı?

hani çünkü anne-babadan çocuğa satış işlemlerinde en büyük sorun aslında mirasçı olan diğer kardeşler onlar gidip itiraz ediyor ya normalde.

K.validen evi keşke size satış gösterseydi işiniz çok garanti olurdu.
Tapu masrafı ödeyip evi üzerinize alır ihtarı çekerdiniz böylelikle direkt haklı olurdunuz.
Keşke ilk konuya bunu da yazarak belirtseydiniz bize size yazardık bunu
Bizim evimiz kendimizin üzerindeydi .
Mahkeme tahliyede verdi ama kiraci istinafa yöneldi.bizde bi miktar para verdik öyle çıktı.
Mahkemeyle isler çözülmüyor artik ben bunu anladim

Back
X