yettim geldim

elimden geldiğince bilgi vereyim.
ben kadın doğuma nişanlımı(eşim ) alıp gittim.

düğünden bir ay önce.
eşim hap kullanmamı istemiyordu ama ben kondoma güvenmiyordum. iki tarafta tecrübesiz yok yırtılır vs vs diyerekten.
adet tarihlerimi yazmıstım kagıda dr onları inceledi. hapları söyledi. direkt ne hikmetse hapları öne koyuyorlar.
yazz var dozajı yasmine göre daha düşükmüş fakat yasminin de dozajı yüksek olmasına ragmen minimum düzeyde imiş yan etkisi.
bu kişiye göre değişiyor kızlar.
ülkemizde yapılan en büyük hatalardan biri de kişiye hormon testi yapılmaması. ben daha sonra kendime çok kızdım mesela. bilinçsizce hareket ettiğim için.
her gün aynı saatte alınırsa bir ay sonra tam koruma sağladığını söyledi.
tercih senin dedi ben yasmini tercih ettim.
yan etkisi kişiye göre değişiyor(görülen yan etki) : bende ilk ay alışma süreci tabii sürekli bas dönmesi ve mide bulantısı gibi oldu.
annem hatta kızmıstı kendine zarar vereceksin diye.
kutu bitince 7 gün ara veriliyor o ara verilen günlerin 2. yada 3. gününde regl oluyorsun.. diyelim ki adetin bitmeyi ne olursa olsun 8. gn yine içmeye devam ediyorsun.
ben 4 kutu sonunda bıraktım.. çünkü ara ara kalbimde çarpıntı gibi şeyler oluyordu hem de artık cinsellik oturmuştu bu süreçte ilk ay hatta hapa güvenmeyip eşime de kondom kullandırtmıştım
adet zamanı ne göğüslerimde ne bişi de o hassasiyet olmuyordu. dediğim gibi bunlar görülen etkiler. görünmeyenler neler bilmiyorum. korktum ve hapla kendimi daha da zehirlememek adına bıraktım.
hep bir şişkinlik hissi vardı karnımda.
hala da eşim korunuyor hapı 3. ay sonunda bıraktım 5 aydır kondomlayız. kafamız rahat. öyle sanıldığı gibi yırtılacak birsey kesinlikle değil.sadece ilişkiden önce takılıp boşalmadan hemen sonra vajiden cıkılması gerekiyor.
bana sorarsanız kondom derim.