sirenaaaayyy bana da tüyo versen accık nasıl birikim yapıyorsunn???? bende tık yok haalaa aldığımı harcıyorum ya tek başımaa:2:
Bende öyleydim canım hele lisede haftalık 20 verirlerdi bi güne biterdi . Lise sonda dank etti kafama kızım hem kilo alıyosun hemde para harcıyosun aç kaldıgım günleri bilirim ben. Şuan çalışıyorum. Yeni başşladım 850 lira gelirim var. 850 liranın 50 sini kendime 400 ünü çeyiz için 400ünüde geleceğimiz için ayırıyorum şimdilik canım çünkü bu sene alıcaklarımın listesi biraz kabarık 2.000-2.500 TL civarında. 2.500 TL biriktirince çeyizimi alıcam param yoksa asla almam borç ve taksit yapmam vrsa alırım canım. Forumda bi arkadaşımın bana tavsiye ettiği gibi kombaram var 1 TL ve 50 kuruşları ayrı ayrı o kombaralarda muhafaza ediyorum ben bi kavonoza koydum kapagına paranın girebiliceği kadar delik açıp ağzını baliledim yani asla açamam. Dolana kadar orda. Hesap açtım ve birikim hesabı diye birşey var garanti bankasında. ocak ayına kadar 5.000 TL hedef koydum. Ve onu doldurmaya çalışıyorum canım. Sonra o parayı çekip altına çeviricem hem bize kazandırsındiye hemde cüzdanımda durup harcamıyım diye. Birşeye ihtiyacım varsa alıyorum canım ama yoksa almıyorum. Cimriyim birazcık sanırım ama olsun böyle böyle birikiyo. Ama hesabın yoksa eline geçen parayı bi kesenin içine koy ve sakla hiç aklına bile getirme. altın parası oluncada altınını al sakla. Nakit harcanıyo çünkü. ÖYle yapıyorum canım huzurlu ve mutlu olmamız için birikim şimdiden şart.