• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takı hakkında

sansa00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
18
Puanlar
3
Merhabalar çok yakın bir arkadaşımın isteme ve evde yapılan küçük bir nişan töreni olacak . Erkek tarafı başka bir kültür ve memleketten . Takı konusunda sorun şu ki : birkaç bilezik ve set takacaklar lakin isteme sonrasında geri götürmek istiyorlarmış . Bu çok onur kırıcı değil mi biz mi yanlış düşünüyoruz ?

Merhabalar çok yakın bir arkadaşımın isteme ve evde yapılan küçük bir nişan töreni olacak . Erkek tarafı başka bir kültür ve memleketten . Takı konusunda sorun şu ki : birkaç bilezik ve set takacaklar lakin isteme sonrasında geri götürmek istiyorlarmış . Bu çok onur kırıcı değil mi biz mi yanlış düşünüyoruz ?
Bazı yörelerde böyle malesef.Dugunde takmak için geri istiyorlar.Arkadasimin kv istemişti kız ben nisanliyken takmak istiyorum demişti vermemişti. İstemiyorsa takmak ıstiyorum vs diyebilir

Böyle olduğunu bende duydum altım gerçekten çok pahalı insanların durumu olmayabilir bence düğünde aynı şeyi takmalarını sorun etmemek lazım

Ne kayinailem benim nisanimda ne de biz kardesimin nisaninda taktigimiz takilari geri almadik. Onun uzerine dugunde ilave taki takildi. Cevremde de acikcasi sahit olmadim bu duruma.

Düğün yakın zamandaysa normal , benim dugunum nisanim arası 23 gündü tüm akrabalarım uzaktan yatılı gelecek diye kaynanama vermiştim zaten düğünde tekrar takılıyor diye hem de güvenlik açısından ama eğer arası varsa düğünle saçma tabi ki nişanlı kız o takılırıyla falan düğüne gider bizde yani Nisan zamanı kızda kalır

Hangi yöre

değil, hatta daha mantıklı en azından kız evinin kafası rahat eder.

Bazı yörelerde böyle malesef.Dugunde takmak için geri istiyorlar.Arkadasimin kv istemişti kız ben nisanliyken takmak istiyorum demişti vermemişti. İstemiyorsa takmak ıstiyorum vs diyebilir
Ya sanki ertesi gün bozdurup kaçacak gibi bir tavır bu 😀
Düğün yakın zamandaysa normal , benim dugunum nisanim arası 23 gündü tüm akrabalarım uzaktan yatılı gelecek diye kaynanama vermiştim zaten düğünde tekrar takılıyor diye hem de güvenlik açısından ama eğer arası varsa düğünle saçma tabi ki nişanlı kız o takılırıyla falan düğüne gider bizde yani Nisan zamanı kızda kalır
Hayır tarih belli bile değil henüz

Böyle olduğunu bende duydum altım gerçekten çok pahalı insanların durumu olmayabilir bence düğünde aynı şeyi takmalarını sorun etmemek lazım
Zaten nisanda takılan geri alınıp salonda geri takılır ama nisanliyken kızda kalır gene. Kız yeni altin alın demiyorsa kızda kalsın yani gene düğünde alıp takarlar

Ya sanki ertesi gün bozdurup kaçacak gibi bir tavır bu 😀

Hayır tarih belli bile değil henüz
Dediğim gibi benim tarih belliydi ve evimiz çok kalabalıktı ben korktum şahsen bir seu olur diye ama bazi yörelerde var cidden

Zaten nisanda takılan geri alınıp salonda geri takılır ama nisanliyken kızda kalır gene. Kız yeni altin alın demiyorsa kızda kalsın yani gene düğünde alıp takarlar
Tabi kızda kalabilir o zaman ama ben sanki düğünde yeni altın istiyor gibi anladım

Ee haklılar ortalık dolandırıcı kaynıyor aileyi iyice tanımadan nasıl versinler artı ortalık hırsızlık kaynıyor aksine arkadaşınız emanet istemem götürün demiyor mu annemler yeni gelinlerine takıları vermek istedi nişandan sonra biz istemeyiz emanet deyip geri verdiler.

Bana daha çok nişan bozulma ihtimaline karşı bir önlem gibi geldi :) Benimde nişanda takılan takılarım bende kaldı iş yerinde kasam vardı oraya koydum. Düğün zamanı da eşime verdim biraz daha takı yapmıştık. hepsini düğünde tekrar taktılar. Nişanda takılan takının geri götürülmesi hoş değil bence. Düğüne vs. bi yere gittiğinde takması gerekir sonuçta o takıları. O Yüzden vermesin bence düğünde versin tekrar taksınlar derim benim fikrim

altının gramını düşününce... bugün çeyrek 10 bini aştı. takı takmaya da bilirlerdi. yani günümüzde medeni toplumlarda takı diye bir şey yok hediye de içten gelen bir şey. her şey böyle geleneklere uygun olacaksa kaynanaya görümceye hürmet ve onlara çay çorba yapmak da gelenek ona bakarsan. arkadaşın geleneğin bu tarafına da tamamen riayet edecek mi acaba?

Valla şu dönemde olur mu olur yani denk gelmedim hiç çevremde keza bizde de böyle bişey yok
Artık millet de kime güveneceğini bilmiyor
Zaten düğün de geri takılacak

Ben arkadaşımda da aynısı olana dek hiç böyle bir adetle karşılaşmamıştim, doğululardi damat tarafı. Aynı şeyleri götürüp düğünde tekrar taktılar. Ama ayrıca düğün takısı da taktılar 🤣

Bizde de böyledir karşı tarafı ekstra zor durumda bırakmamak ıcın verilir düğünde yeniden bir masraf çok zor ınsanlar için .
özel günlerde takmak istersen damat geri getirir hem güvenlik açısından hemde kız evi emanet gibi düşünüp sıkıntıya girmesin die

Back
X