• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takı hakkında

bizde de "eskiden" nişanda takılanı geri alıp düğünde tekrar takarlardı, üstüne de ekleyerek
ama arada kızda kalırdı - fakaaaaat "eskiden" zaten herkes aynı ilçeden onu geçtim aynı köyden evleniyordu
köydeki küçük beldedeki bir gelinlik kız da Allah'ın günü takıyla gezemezdi yakın düğünlere giderken bayramlarda filan takardı zaten üstüne sene geçmeden de düğün olurdu

şimdi başka başka memleketten evlenirken herkes başka başka iş yapıyor açıkçası, bence "bizde adet böyleydi, köyümüzde böyle olurdu" diyerek sene olmuş 2026 aynı şeyleri yapmanın bir mantığı yok

bence bu durumda nişanda sadece gündelik kullanılacak set taksınlar bilezik filan takılmasın, bence en mantıklı şey bu. altınları geri al taa nereye götür, tekrar getir ay bi sürü kriz.

Bursa da yaşıyorum ve bir çok arkadaşım Bursalılarla evlendiği için bildiğimi söyleyeyim, genelde söz ve nişan gibi şeylerde takı takıldıktan sonra geri istemiyorlar hatta yerliler şatafata çok düşkündür nişan-düğün arası gelini her yere altınlarıyla götürürler ki millet görsün yani ne takıldığını diye. Benim söylediklerim bursanın dağlıları onlarda para bk gibi yani saçarlar etrafa sizden geri istemeleri bana saçma geldi daha önce hiç böyle geri isteyen bursalı görmemiştim. Arkadaşımın kaynanası düğünde artı olarak takacakları takıyı bile düğün olana kadar misafir olarak gittikleri düğün-kınalarda yanında getiriyordu ki kız taksın da millet görsün diye.
Valla bana böyle teklif gelse ayrılırdım saçmalık kızı ne yerine koyuyorlar abim ben ablam kuzenlerim amcam arkadaşlarım evlendik tamam nişanda takılanı düğünde tekrar taktılar ama kızdan alma olmadı nişanda takıya el koyan düğünde de koyar bursalı sayılırım aksine kız takar takıştırır. Bence baştan düşünsün

Bizde de düğünde geri takılır ama nişandan sonra gelinin elinden alınmaz düğün zamanı çıkarılır verilir takı töreninde geri takılır. Nişandan sonra kapar gibi hemen alınması bana çok değişik geldi. Hiçbir yörede de duymadım. Erkek tarafı garantici galiba?

Merhabalar çok yakın bir arkadaşımın isteme ve evde yapılan küçük bir nişan töreni olacak . Erkek tarafı başka bir kültür ve memleketten . Takı konusunda sorun şu ki : birkaç bilezik ve set takacaklar lakin isteme sonrasında geri götürmek istiyorlarmış . Bu çok onur kırıcı değil mi biz mi yanlış düşünüyoruz ?
taki meselelerinin cok kulturel oldugunu dusunuyorum, bazi ailelere gore bu normal, bazilarina gore degil. bizim ailede ve esimin ailesinde taki meselesi asla konusulmaz, herkes ne imkani varsa o. kardeslerimizde de oyle oldu. bu tarz seyler karsi tarafin kulturel yapisini gosterir, arkasindan baska seyler de cikar (uyumsuzlukla alakali). o yuzden iyi dusunmek gerek. zor isler/

Ben de nişanda takılan bilezikleri düğün salonunda gelin odasında geri vermiştim. Karşı tarafın böyle bi talebi olmamıştı fakat bizim adetlerde de ayrı ayrı takılmaz hem nişanda hem düğünde. Babam ver bunları taksınlar masraf etmesinler dedi, ilettim. Bana garip gelen hemen istemeleri oldu. Nişandan sonra ayrıca bi görüşme sırasında laf arasında söyleyip, durumumuz yok onları verirsiniz düğünde tekrar takarız deseler daha uygun olurdu sanki......

Bizde de oyledir ama nisanlilik süresince kız istedigi kadar takar dügün zamani verir geri dügünde takılsın diye.Bende dé kardesimin esinde de öyle oldu mesela gerci ben şıkır sıkır dolasmayı sevmedigimden dügüne baya zaman verken vermistim geri bir sey olur calinir falan diye

Bizde yok ama çok şahit oldum bu olaya farklı yörelerde. Bursa gelini olan arkadaşlarımda da oldu. Karadeniz, Sivas gelini olanda da. Tamamen koşullarla alakalı. Nişan düğün arası azsa nişanda takılan, düğüne kadar gelinde kalıp düğün zamanı yeniden takılıyor geline. Altın fiyatlarını düşününce bana artık normal geliyor böyle şeyler. Arkadaşınıza özel bir durum değil yani, kişisel almaya gerek yok diye düşünüyorum

ne saçma sapan işler yahu.
takmasınlar nişanda bişe zaten evde olacakmış bir bilezik bir bişe takıp geçsinler.
yakalarına mı yapıştı arkadaşınız bana nişanda bunları takın diye.

aaaa ben şşok. Yıllarca Bursa da yaşadım hiç denk gelmedim böyle bir şeye.
Kayınailenizle konuşun ya da nişanlınızla konuşun. Burada türlü fikir gelecektir ama asıl size uyan ve içinize sinenle yola devam etmek daha iyi gelecektir size.

Bilezikleri düğün oncesi alip dugunde tekrar takan duydum da nisandan sonra hemen alinan Bilezik hele de kolye vs hic duymadim takmasinlar madem. Bizde nisan takisi ayri dugun takisi ayridir. Butce neyse 2ye bölünür bir kismi nisan istemede bir kismi dugun nikahta takilir geri alinmaz. Nisanda takilan bilezikler dugunde gelinin kolunda tekrar olmaz kimseye gosteris yapmak degil amac zaten

aile arasında nişanda yapılan bileziklerimi nikahtada taksın diye vermiştim üzerine ekleyip nikahta da taktı gene benim hepsi tüp bebek yapıcam :D

ne saçma sapan işler yahu.
takmasınlar nişanda bişe zaten evde olacakmış bir bilezik bir bişe takıp geçsinler.
yakalarına mı yapıştı arkadaşınız bana nişanda bunları takın diye.
Yok hayır kendi tercihleri takı çeşidi vs

Bizde de geri alınmaz , nişanda takılan gelinde kalır hediye olarak, bu düğün altınlarının bir parçasıdır düğünde üzerine eklenir.
Dayımın eski nişanlısı vermemişti 6bilezigi ,ananem istediğinde kız tuvalete attım demişti bir de altınlarınızı mı saklayacağım demişti 😂

Merhabalar çok yakın bir arkadaşımın isteme ve evde yapılan küçük bir nişan töreni olacak . Erkek tarafı başka bir kültür ve memleketten . Takı konusunda sorun şu ki : birkaç bilezik ve set takacaklar lakin isteme sonrasında geri götürmek istiyorlarmış . Bu çok onur kırıcı değil mi biz mi yanlış düşünüyoruz ?
Ben de duydum böyle şey. Düğünde üstüne tekrar ekleyip tekrar takıyorlar. Saçma bence de ama kültür bişi diyemem

Back
X