Takı meselesi ( kardeşlerim evleniyor )

VuslataDair

evli ve 3 cocuklu
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
5.973
13.923
448
Ankara
Merhabalar
Aynı anneden ama babamızın farklı olduğu erkek kardeşim evleniyor kardeşimin de gelinimizin de ikinci evliliği

Ve onlardan 10 gün sonra da aynı babadan ama annelerimizin farklı olduğu kız kardeşim evleniyor aynı şekilde onların da ikinci evliliği ve ben ne takmalıyım bilmiyorum
Ilk evliliklerin de pahada ağır bilezik takmıştım her ikisine de ama şimdi düşündüm bulamadım eşim hiç takmayız gibi düşünüyor o da olmaz
Siz olsanız ne yapardınız fikirlerinizi alabilir miyim

Takmadan olurmu hiç
Anneler babalar ayri olsalar bile sizler kardedşsiniz

En azindan bilezik olmasa bile ufak bi hediye takmaniz lazim

Zaten ilk evliliklerinde bilezigi takmışsınız
Artik maddi durumunuz neye göreyse

Benim görüşüm bu yönde

İşte benim beynimin yandığı takı konuları. Hele sizin mesele karışıkmış, kül etti.
Cevapları ben de bekliyorum.

takı hediyedir,mecburiyet değil ,dolayısıyla içinizden geliyorsa birer küçük altın takın ,el alem ne der konusuna hiç takılmayın derim ,zira gelenekler açısından değerlendirdiğinizde zaten ilk düğünde üzerinize düşeni yapmışsınız..kolay mı bu devirde öyle ard arda 2 düğün atlatmak ,elinizin bolluğa eriştiği bi zamanda da duruma uygun bi ev hediyesi alırsınız oldu bitti ..

hmm
1. olan uvey
2. olan öz kardeşin oluyor

sana da ikinci evlilikler denk gelmiş :KK53:
ikisine de ceyrek tak gitsin. ilk evliliklerinde zaten takacagini takmissin. 10 kere evlenseler 10 kere taki takamazsin ya
ya da gram da takabilirsin üvey olana :KK8:
maddi durumunuza gore hareket et. belki de hediye alirsin
durumunuza bagli

Merhabalar
Aynı anneden ama babamızın farklı olduğu erkek kardeşim evleniyor kardeşimin de gelinimizin de ikinci evliliği

Ve onlardan 10 gün sonra da aynı babadan ama annelerimizin farklı olduğu kız kardeşim evleniyor aynı şekilde onların da ikinci evliliği ve ben ne takmalıyım bilmiyorum
Ilk evliliklerin de pahada ağır bilezik takmıştım her ikisine de ama şimdi düşündüm bulamadım eşim hiç takmayız gibi düşünüyor o da olmaz
Siz olsanız ne yapardınız fikirlerinizi alabilir miyim
benim görümcem 4.evliliğini yapacak yakında,her seferinde bilezik takmak,her doğumunda altın takmak beni artık germeye başladı,bu evliliği sorunsuz devam etsin diye dua ediyorum artıko_O:KK48:
size yazılan yorumları bende okuyayım,belki bana da fikir olur.bu sefer birşey takmak istemiyorum ama takılmadan da nasıl olacak bilmiyorum,off,sırf görümceye çalışıyormuşuz gibi geliyor bazen:-)

ve su da var; ilkinde bisiler yapildiysa ikinci de akrabalik derecesi önemli değil gönülden kopan verilir. darilan da sacmalamis olur.

benim görümcem 4.evliliğini yapacak yakında,her seferinde bilezik takmak,her doğumunda altın takmak beni artık germeye başladı,bu evliliği sorunsuz devam etsin diye dua ediyorum artıko_O:KK48:
size yazılan yorumları bende okuyayım,belki bana da fikir olur.bu sefer birşey takmak istemiyorum ama takılmadan da nasıl olacak bilmiyorum,off.
Sizin takı işi abartı olmuş artık.Bence de takmayın :KK70:4 evlilik mi olurmuş:KK57:

size yazılan yorumları bende okuyayım,belki bana da fikir olur.bu sefer birşey takmak istemiyorum ama takılmadan da nasıl olacak bilmiyorum,off.
Amanııınnn 1 takılır 2 takılır one be 10 keremi takılır

Oldu canım her evlendiğinde soyguncu gibi milleti somursunler

Kusurada bakmasinlar 1 olur 2 hadi neyse digerlerinde eccik avcunu yalasinlar :KK14:

Sizin takı işi abartı olmuş artık.Bence de takmayın :KK70:4 evlilik mi olurmuş:KK57:
takmayayım artık değil mi,yani beklentiye girer mutlaka,birde damat adayanın ilk evliliği olacak,şaşırdım kaldım:KK43: valla bu 4.evliliği olacak,ben 2 ve 3 e yetişebildim,bu da 4 işte.ilk evliliğinde eşimle tanışmamıştık henüz,valla korkuyorum bundan da ya ayrılırsa diye:KK17:ayy resmen dedikodusunu yaptım kadının ya,halbuki severim de kendisini.

size yazılan yorumları bende okuyayım,belki bana da fikir olur.bu sefer birşey takmak istemiyorum ama takılmadan da nasıl olacak bilmiyorum,off,sırf görümceye çalışıyormuşuz gibi geliyor bazen:-)

Bence takmaniza gerek yok. Düğünde takilan altinlar, paralar yeni evlenenlere, ev kuracaklari icin yardim amaclidir. Hediye degildir.

Ee senin gorumce oyle ahim sahim bi düğün yapmaz sanirim. 4. Evlilik ise yaşı da epey vardır. Evleneceği adamın evi vs de vardir muhtemelen, yardima ihtiyac duyacaklarini sanmiyorum.

Diger evliliklerinde de yüklü bir sey taktiysaniz yazik size de:KK51:

Sorun edecek gibilerse bi çeyrek ya da 100 tl falan takın.:KK14:

Gorumce de is yok heralde bu gidisle 5 de olur 7 de, ver Allahim ver diyosa :KK53:

Amanııınnn 1 takılır 2 takılır one be 10 keremi takılır

Oldu canım her evlendiğinde soyguncu gibi milleti somursunler

Kusurada bakmasinlar 1 olur 2 hadi neyse digerlerinde eccik avcunu yalasinlar :KK14:
işte ben de onu düşünüyorum,her seferin de de takılmaz değil mi,peki ne yapmalıyım,hediye mi alınmalı acaba?

Konu sahibi sizden özürdilerim bu arada,arada bende fikir alıyorum,konunuzu zaptetmiş gibi oldumo_O

Bence takmaniza gerek yok. Düğünde takilan altinlar, paralar yeni evlenenlere, ev kuracaklari icin yardim amaclidir. Hediye degildir.

Ee senin gorumce oyle ahim sahim bi düğün yapmaz sanirim. 4. Evlilik ise yaşı da epey vardır. Evleneceği adamın evi vs de vardir muhtemelen, yardima ihtiyac duyacaklarini sanmiyorum.

Diger evliliklerinde de yüklü bir sey taktiysaniz yazik size de:KK51:

Sorun edecek gibilerse bi çeyrek ya da 100 tl falan takın.:KK14:

Gorumce de is yok heralde bu gidisle 5 de olur 7 de, ver Allahim ver diyosa :KK53:
doğru haklısınız,takı ve paralar mantık olarak yeni ev kuracaklara yardım amaçlı takılır.valla düğün konusunu henüz bilmiyorum,yapar mı yapar,çünkü nişanlısının bu ilk evliliği olacak,o muhtemelen isteyebilir,haliyle düğün salonunda da gözler bizim üzerimizde olacaktır.

valla benim görümceyi görseniz taş,183 boyunda gösterişli bir hatun,henüz 38 yaşında,tüm evlilikleri de erkekler için ilk evliliği oldu hep,bu yüzden hep düğün istediler,bizde taktık ama yoruldum artık.

7 kocalı hürmüz diyorsunuz yani:KK48:

işte ben de onu düşünüyorum,her seferin de de takılmaz değil mi,peki ne yapmalıyım,hediye mi alınmalı acaba?

Konu sahibi sizden özürdilerim bu arada,arada bende fikir alıyorum,konunuzu zaptetmiş gibi oldumo_O
Yani kaçıncı kere evleniyo o yuzden bi ev hediyesi olabilir
Digerlerinde takmışsınız aciklama yapmaniza bile gerek yok kimseye önce şunu taktim şimdi takmiyorum diye

Zaten gorumcenizde anlar heralde bu kaçıncı diye

Ben olsam şahsen çok utanirim takı yada hediye getirmelerinden

bir degil iki degil yani

:D:D

Maşşallah :Dgorumceye kuyumcu tahsis etseniz anca :D

Back
X