• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

takı takmalımıyım

nomadd

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
995
234
133
İstanbul
selamlar,
eşimin abisinin ağlunun sünnet mevlütü var. şöyle ki neden takı konusunda kararsız kaldığımı anlatayım sizlere. bizim sözlü, nişanlı ve evlilik hazırlığı süreçlerimizde eşimin abisi ailesiyle eşimle konuşmuyordu. ama önceden benimle tanışmışlığı vardı. buna rağmen sözümüze nişanımıza ve düğünümüze abisi ve yengesi gelmedi. düğünden sonra eşim abisiyle barıştı. eşimin abisi sağolsun bana kendi çalıştığı yerde iş ayarladı. (çok uzak mesafede işe gidip geliyordum)
ama düğün hediyesi olarak bir iğnesini bile görmedim. tahminime göre eşi hediye almasına müsade etmedi. kaç kez gidip geldiler bundan hiç rahatsızlık duymadılar bile. şimdi benim sormak istediğim siz olsaydınız takı takarmıydınız çocuğunun sünnetine. bu arada ciddi sıkıntımız var borcumuz ev kredimiz oldukça yüksek ödemeler yapıyoruz. ama yine de çok kararsız kalıyorum. elimde olsa onları mahcup etmek çok isterim. takmasamda ben rahatsız olucam.. ne yapmalıyım bayanlar

Taki takmayin hediye alin sizde. Ben olsam taki takmam ama nezaketen cocuga kiyafet,oyuncak vs bir hediye alir yine de elim bos gitmezdim

selamlar,
eşimin abisinin oğlunun sünnet mevlütü var. şöyle ki neden takı konusunda kararsız kaldığımı anlatayım sizlere. bizim sözlü, nişanlı ve evlilik hazırlığı süreçlerimizde eşimin abisi ailesiyle eşimle konuşmuyordu. ama önceden benimle tanışmışlığı vardı. buna rağmen sözümüze nişanımıza ve düğünümüze abisi ve yengesi gelmedi. düğünden sonra eşim abisiyle barıştı. eşimin abisi sağolsun bana kendi çalıştığı yerde iş ayarladı. (çok uzak mesafede işe gidip geliyordum)
ama düğün hediyesi olarak bir iğnesini bile görmedim. tahminime göre eşi hediye almasına müsade etmedi. kaç kez gidip geldiler bundan hiç rahatsızlık duymadılar bile. şimdi benim sormak istediğim siz olsaydınız takı takarmıydınız çocuğunun sünnetine. bu arada ciddi sıkıntımız var borcumuz ev kredimiz oldukça yüksek ödemeler yapıyoruz. ama yine de çok kararsız kalıyorum. elimde olsa onları mahcup etmek çok isterim. takmasamda ben rahatsız olucam.. ne yapmalıyım bayanlar
Sizin düğünününüzde küsmüşsünüz zaten, takı muhabbeti olmaması normal. tabi nasıl bir küslükte kardeş düğüne gelmez orası muamma da. Sen takını tak canım, ona harcayacağın 100 lira seni olduğundan daha zor duruma sokmaz. Onların hediye falan almaması onların düşüncesizliği. Sen üstüne düşeni yap.

Sizin düğünününüzde küsmüşsünüz zaten, takı muhabbeti olmaması normal. tabi nasıl bir küslükte kardeş düğüne gelmez orası muamma da. Sen takını tak canım, ona harcayacağın 100 lira seni olduğundan daha zor duruma sokmaz. Onların hediye falan almaması onların düşüncesizliği. Sen üstüne düşeni yap.

Düğünde küslerdi doğru ama anne, babası ve kız kardeşleriyle görüşmek istemediği için gelmemişler. eşime sadece kırılmışlar. ben evime geldiklerinde umdum açıkçası küçükte olsa bir hediye ama onu da görmedim. o yüzden kararsız kaldım.

Ben olsam takmam
Taksan mahçup olmazlar emin ol
Kendimden örnek vereyim görümce bize düğünde çeyrek taktı
Kv dili susmadı size çeyrek taktı cebinden aldı sanırsın ki Reşat altın takmış
2,5 ay sonra görümce evlendi Abi'm bana çeyrek taksa üzülürüm diye bilezik takmak istedim eşim sormadı bile ne takıcaz diye bin liralık bilezik taktık
Sonuç kv hala o size çeyrek taktı der bileZiği hiç görmez
Sakın bişey takma

Ben olsam takmam
Taksan mahçup olmazlar emin ol
Kendimden örnek vereyim görümce bize düğünde çeyrek taktı
Kv dili susmadı size çeyrek taktı cebinden aldı sanırsın ki Reşat altın takmış
2,5 ay sonra görümce evlendi Abi'm bana çeyrek taksa üzülürüm diye bilezik takmak istedim eşim sormadı bile ne takıcaz diye bin liralık bilezik taktık
Sonuç kv hala o size çeyrek taktı der bileZiği hiç görmez
Sakın bişey takma

neden böyleler bunlar anlamam. benimde görümcem nişanımda sırf takı bana kalacak diye takı takmamış eşime söylemiş bunu. bende çok sinirlendim. şimdi onunda seneye sünnet düğünü olacak. bende takmıycam bişey.

selamlar,
eşimin abisinin oğlunun sünnet mevlütü var. şöyle ki neden takı konusunda kararsız kaldığımı anlatayım sizlere. bizim sözlü, nişanlı ve evlilik hazırlığı süreçlerimizde eşimin abisi ailesiyle eşimle konuşmuyordu. ama önceden benimle tanışmışlığı vardı. buna rağmen sözümüze nişanımıza ve düğünümüze abisi ve yengesi gelmedi. düğünden sonra eşim abisiyle barıştı. eşimin abisi sağolsun bana kendi çalıştığı yerde iş ayarladı. (çok uzak mesafede işe gidip geliyordum)

Size ayarlanan iş değme takı setlerine bedel bence. Eğer bir küçük altın bütçenizi sarsmayacaksa takın gitsin.

neden böyleler bunlar anlamam. benimde görümcem nişanımda sırf takı bana kalacak diye takı takmamış eşime söylemiş bunu. bende çok sinirlendim. şimdi onunda seneye sünnet düğünü olacak. bende takmıycam bişey.
Banada nişanda takmadı alsın başına çalsın
Takı olayı borçtur takmadıysa takmıcaksın
Görümcenede sok lafı düğününde takıcaz sünnette takmıyorum sana kalmasın die de :)

Barıştıktan sonra altın takabilirlerdi . Altın dediğim de bilezik.
Neyse.. takmayın tabii bi hediye alın yeter.

Benim düğünümde de kardeşleri birşey takmadılar fakat biz eşimin kardeşlerinin düğünlerinde bilezik taktık ve bunu takarkende sadece ihtiyaçları olabileceğini düşündüğümüzden taktık (taktığımız bileziklerin gramı çok Yüksek değildi 7-9 gram gibiydi ama elimizden o kadarı geliyordu ) , ki sende çeyrek yerine gram altın takabilirsin , bazen bazı konularda küçük hesaplar yapmamak lazım diye düşünenlerdenim ben :)

selamlar,
50 lira tak geç kenara sünnet bu altın takanları anlamıyorum zaten..imkanın varsa takarsın zaten..

Ben olsam takı takmam, takı takılınca utanacak insan en başta size zaten düğünde takı getirirdi.
Ama iş ayarlamış madem hediye birşeyler alırdım.

evet, takın bence de... küslük olmuş, düğüne gelmemiş takı takmamış falan tamam ama iş ayarlamış. hergün çekmekten kurtulduğunuz yolun hürmetine takın bence... içiniz rahat eder...

selamlar,
Ailesiyle küs olduğu için sizin düğününüze gelememiş,ama sonradan barışmışsınız,ve barıştıktan sonra size iş ayarlamış uzak mesafeden sizi kurtarmış,kim bilir o uzak mesafeye giderken epey yol parası vermişsinizdir,adam sizi o külfetten kurtarmış size ayarladığı iş bir ton ev hediyesinden bile kıymetlidir o yüzden düğünde sırf size iş ayarladığı için çeyrek takmanız lazım.

Bukadar ince hesaplara girmemek lazim... Ben abim ilk evlendiginde yeni ise girmistim ilk ayligimla onlari balayina yollamistim be bide saat takmistim, abim ozamanki yengemin yüzündün dügünüme gelmedi taki falanda yok tabiiki sonrasinda...bosandilar, simdi esi cok iyi, cocuklarimin sünnetinde fazlasiyla takisini takti, dogumgünlerinde falan hep en iyisini alir, yani emin olun abide suc yoktur istiyordur biseyler yapmak ama yapamiyorsur ki size is ayarlamis, siz görevinizi yapin derim...:KK14:

Back
X