Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
dügün icin borclanmislardir borc ödemislerdir belki
sen konusmadinmi hic ?
dini nikah kıyılırken soruyor zaten hoca. Mehir olarak ne istiyorsun diye. Bana düğündeki takıları mehir olarak kabul ediyor musun dedi, ben de evet dedim hocaya. Düğünden 2 gün sonra takılan altınlar (bilezikler ve setler hariç) satıldı benim de. Kv sattırdı evde durmasın satın parasını bankaya koyun dedi. Sanki diğer altınlar evde durmuyordu.Neyse ben de salak gibi sattım küçük altınları, sonra eşimle ortak hesap açtım yatırdık bankaya. Sonradan farkettim ki paranın yarısı uçmuş. Meğersem borçları ödemek için kandırmışlar beni. Paranın kalanını gittim çektim hesaptan ve altın aldım tekrar. şimdi bankada hepsi kasada duruyor. Bana borcumuz var deseler ben zaten verirdim ama böyle yapmaları bana çok koydu. Hala aklıma geldikçe sinir oluyorum. Kv herşeyi biz yapıcaz diyordu bir de, kocama yüklediler sonradan biliyorum onun suçu yok annesi istedi. çünkü kv tutturdu satın satın diye. Eşim şimdi tamamladı neredeyse tamamını, alıyor eline geçtikçe koyuyor kasaya canım benim
Yani diyeceğim odur ki altınlar gelinin olmalı bence.
evet borç ödendi .. Onlar borç yaptıysa benim ailemde yaptı.
Benim kızdığımm olay şuan bile ne kadar takıldığını bilmemem ve bana sorulmaması ?
bu yazıda bilgi yanlışlığı var arkadaşım, o yüzden düzeltme gereği duydum hoşgörünü bekleyerek
mehir, anlaşma sonucu belirlenir
yani düğünde erkeğin ailesinin taktığı her şey kızın mehridir diye bir şey yok
yani nikahta mehir miktarının söylenmesi gerekir
ben diyanete sormuştum, mehir dışındaki diğer takılan altınların kime ait olduğu ise toplumun örfüne göre belirleniyormuş
düğünde altınları kv aldı. Ertesi gün el öpmeye gittik, hepsini getirdi, beraber saydık. Sen de düğünden sonra gittiğinde neden sormadın? Altınlara bakalım deseydin ya? Onlar senin hakkın. şimdiden böyle sessiz olursan işin çok zor. Kusura bakma ama seni salak yerine koymalarına izin verme. Hepsini mi satmışlar peki?
Haklı olabilirsin bilemiyorum bende internetten islama göre takı kimindir diye araştırmıştım orada bikaç yerde bu şekilde açıklama okudum. Takılan takı kadının güvencesidir rızasız dokunulamaz diyordu.. Ama şu var ki imam nikahı kıyılırken hoca ısrarla eşime mehir belirtmelisin demişti. Eşin geline mutlaka bir mal vs birşey vermesi gerekiyormuş yoksa nikah olmazmış bunu hoca söylemişti. Eşimde altınları mehrim gösermişti gerçi ama hepsi gitti:). Öyle beleş gelin almak yok yani...
benim kayınpeder ona bile karıştı hoca bana soruyor kızım kaç gram diye o ordan 200 yeter yeter diyoooo![]()
evet borç ödendi .. Onlar borç yaptıysa benim ailemde yaptı.
Benim kızdığımm olay şuan bile ne kadar takıldığını bilmemem ve bana sorulmaması ?
anayasaya göre bütün takılanlar geline aittir. dini yönünü açıklamış zaten arkadaşlar. bence hem eşine hem de ailesine helal etmediğini belirt. belki korkup geri verirler.![]()