• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takıı !!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi tivit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hepsi bizde kaldi hatta sonradan gelenleri bile verdiler bize

Dügün icin borclanmislardir borc ödemislerdir belki
sen konusmadinmi hic ?

dini nikah kıyılırken soruyor zaten hoca. mehir olarak ne istiyorsun diye. bana düğündeki takıları mehir olarak kabul ediyor musun dedi, ben de evet dedim hocaya. düğünden 2 gün sonra takılan altınlar (bilezikler ve setler hariç) satıldı benim de. kv sattırdı evde durmasın satın parasını bankaya koyun dedi. sanki diğer altınlar evde durmuyordu. :47: neyse ben de salak gibi sattım küçük altınları, sonra eşimle ortak hesap açtım yatırdık bankaya. sonradan farkettim ki paranın yarısı uçmuş. meğersem borçları ödemek için kandırmışlar beni. paranın kalanını gittim çektim hesaptan ve altın aldım tekrar. şimdi bankada hepsi kasada duruyor. bana borcumuz var deseler ben zaten verirdim ama böyle yapmaları bana çok koydu. hala aklıma geldikçe sinir oluyorum. kv herşeyi biz yapıcaz diyordu bir de, kocama yüklediler sonradan biliyorum onun suçu yok annesi istedi. çünkü kv tutturdu satın satın diye. eşim şimdi tamamladı neredeyse tamamını, alıyor eline geçtikçe koyuyor kasaya canım benim :16: yani diyeceğim odur ki altınlar gelinin olmalı bence.

dini nikah kıyılırken soruyor zaten hoca. Mehir olarak ne istiyorsun diye. Bana düğündeki takıları mehir olarak kabul ediyor musun dedi, ben de evet dedim hocaya. Düğünden 2 gün sonra takılan altınlar (bilezikler ve setler hariç) satıldı benim de. Kv sattırdı evde durmasın satın parasını bankaya koyun dedi. Sanki diğer altınlar evde durmuyordu. :47: Neyse ben de salak gibi sattım küçük altınları, sonra eşimle ortak hesap açtım yatırdık bankaya. Sonradan farkettim ki paranın yarısı uçmuş. Meğersem borçları ödemek için kandırmışlar beni. Paranın kalanını gittim çektim hesaptan ve altın aldım tekrar. şimdi bankada hepsi kasada duruyor. Bana borcumuz var deseler ben zaten verirdim ama böyle yapmaları bana çok koydu. Hala aklıma geldikçe sinir oluyorum. Kv herşeyi biz yapıcaz diyordu bir de, kocama yüklediler sonradan biliyorum onun suçu yok annesi istedi. çünkü kv tutturdu satın satın diye. Eşim şimdi tamamladı neredeyse tamamını, alıyor eline geçtikçe koyuyor kasaya canım benim :16: Yani diyeceğim odur ki altınlar gelinin olmalı bence.

benim kayınpeder ona bile karıştı hoca bana soruyor kızım kaç gram diye o ordan 200 yeter yeter diyoooo :@

evet borç ödendi .. Onlar borç yaptıysa benim ailemde yaptı.
Benim kızdığımm olay şuan bile ne kadar takıldığını bilmemem ve bana sorulmaması ?

düğünde altınları kv aldı. ertesi gün el öpmeye gittik, hepsini getirdi, beraber saydık. sen de düğünden sonra gittiğinde neden sormadın? altınlara bakalım deseydin ya? onlar senin hakkın. şimdiden böyle sessiz olursan işin çok zor. kusura bakma ama seni salak yerine koymalarına izin verme. hepsini mi satmışlar peki?

bu yazıda bilgi yanlışlığı var arkadaşım, o yüzden düzeltme gereği duydum hoşgörünü bekleyerek
mehir, anlaşma sonucu belirlenir
yani düğünde erkeğin ailesinin taktığı her şey kızın mehridir diye bir şey yok
yani nikahta mehir miktarının söylenmesi gerekir
ben diyanete sormuştum, mehir dışındaki diğer takılan altınların kime ait olduğu ise toplumun örfüne göre belirleniyormuş

Haklı olabilirsin bilemiyorum bende internetten islama göre takı kimindir diye araştırmıştım orada bikaç yerde bu şekilde açıklama okudum. Takılan takı kadının güvencesidir rızasız dokunulamaz diyordu.. Ama şu var ki imam nikahı kıyılırken hoca ısrarla eşime mehir belirtmelisin demişti. Eşin geline mutlaka bir mal vs birşey vermesi gerekiyormuş yoksa nikah olmazmış bunu hoca söylemişti. Eşimde altınları mehrim gösermişti gerçi ama hepsi gitti:). Öyle beleş gelin almak yok yani...

düğünde altınları kv aldı. Ertesi gün el öpmeye gittik, hepsini getirdi, beraber saydık. Sen de düğünden sonra gittiğinde neden sormadın? Altınlara bakalım deseydin ya? Onlar senin hakkın. şimdiden böyle sessiz olursan işin çok zor. Kusura bakma ama seni salak yerine koymalarına izin verme. Hepsini mi satmışlar peki?

el öpmeye falan gitmedim gecemi mahvettiler benim eşim söyledi 2 gün sonra eşim gitti o söyledi banada bozdurup borçlarını ödemiş diye.. Haram olsuun..

Haklı olabilirsin bilemiyorum bende internetten islama göre takı kimindir diye araştırmıştım orada bikaç yerde bu şekilde açıklama okudum. Takılan takı kadının güvencesidir rızasız dokunulamaz diyordu.. Ama şu var ki imam nikahı kıyılırken hoca ısrarla eşime mehir belirtmelisin demişti. Eşin geline mutlaka bir mal vs birşey vermesi gerekiyormuş yoksa nikah olmazmış bunu hoca söylemişti. Eşimde altınları mehrim gösermişti gerçi ama hepsi gitti:). Öyle beleş gelin almak yok yani...

senin eşin hepsini mehir olarak gösterdiyse senin hakkındır
ama belirtmeyenler hepsi mehirdir sanmasınlar diye açıkladım
internette ben de baktım dediğin gibi yazanlar vardı ama net ifadeler olmadığı için diyanet işleri başkanlığına sordum
mehrin dışındaki takılar toplumun örfüne göre belirlenir dediler

benim kayınpeder ona bile karıştı hoca bana soruyor kızım kaç gram diye o ordan 200 yeter yeter diyoooo :@

Canım bi arkadaş diyanete sordum bütün takılanlar mehir sayılmıyormuş dedi. İkimizden biri yanılıyor eğer onun söylediği gibiyse senin hakkın olan mehir bu imam nikahında sordukları miktar. 200 gramsa 200 gram altın mehirin oluyor yani.
Bu arada senin hakkın falan diyorum ama gerçekten evliliğini etkileyecek huzurunu bozacaksa iyi düşünmelisin. Altın para sana huzur getirmez önemli olan evlilik hayatın... Bunu da iyi düşünmelisin...

evet borç ödendi .. Onlar borç yaptıysa benim ailemde yaptı.
Benim kızdığımm olay şuan bile ne kadar takıldığını bilmemem ve bana sorulmaması ?

Olan bu iste istenildigi gibi olmuyor
üzülme kendini harab etme

kocanla kavga etmeden konus hesab sormak icin degilde
bilmek istedigini söyle
sana söylesinler

anayasaya göre bütün takılanlar geline aittir. dini yönünü açıklamış zaten arkadaşlar. bence hem eşine hem de ailesine helal etmediğini belirt. belki korkup geri verirler. :ssz:

Mobilyalarımızın,beyaz eşyalarımızın filan borçlarını kapattık. Ev aldık bu yüzden başka borç harç taksit kalsın istemedik. Eşimin ailesinden de maddi bir beklenti içinde olmadığımızdan (gerçi onlarında öyle bir niyeti yoktu:1: ) ne kadar taksit kapatsak,borcu ne kadar azaltsak o kadar iyi diye düşündük

takıların size verilmesi lazımdı tabiki onlar eşinize ve size takıldı kaynanıza değil.durumuz üzücü sizde bu kaynana ve anlayışsız eş oldukça dahada üzüleceğe benziyorsunuz.eğer ailenizi bu işe karıştırırsanız onları düşman belleyebilirler ve görüşmenize karışabilirler gibi geldi.kendiniz isteseniz daha iyi ama pek ümit yok gibi.:50:

Altınlar bizde kaldı eşimle paranın az bir kısmını kendimize ayırıp çogunu ailesine verdik çünkü ogulları için hiç hazırlık yapmamışlardı borçları vardı destek olmak istedik....

Neyse helal olsun Allah bize daha çok verir inşallah gönüller kırılmasın

bizde pek bişey birikmemişti ama yine de kimse karışmadı, eşim bile bunlar senin dedi ellemedi
tabi ihtiyacımız oldugu zamanlarda verdim ben, kullandık eşim işsiz kaldı taşınma şu bu oldu
altınlar da az oldugu için suyunu çekti valla.
şimdi el elde baş başta :)

bunuda konusu geçen bütün topiklerde anlatıorum adım kaçak geline çıkcak vallahi ama kendimle gurur duydugum için anlatıorum:))

düğünde eşim ailesi hiç destek olmadı hatta düğün olmadan eşimden ne koparabilsek gözüyle baktılar bütün girişimlerini nişanlı oldgumuz süre boyunca geri çevirdim
düğün gecesi
takı takıldı.. kurdeleler doldu kamera katılarında bile var biz beklioruz daha gelcek varmı diye o ara kaynan geldi elinde siyah bi çanta var açtı önümüze çantayı kurdelelri doldurun dedi
bend eodaya gidelim bari burda herkesin içinde olmaz dedim eşimin elini tuttum boynumuzda paralar önde kaynan ortada ben eşim arkadada eşin teyzesi beni kıskaca aldılar...
odaya gittik biz o gece düğünün oldugu otelde kalcaz kaynanaya sabah el öpmeye gitcez
dediki biz gece saycaz sabah veririz belki niyeti hakkaten öyleydi ama ben güvenmedim çünkü niaşn bohçamı bile tam teslim etmemişlqerdi içinde eksikler vardı falan filan açıkçası güvenmiorum niyetlerinide bilmiodum:))
kaynana çantadan siyah bi poşet çıkardı ben eşim kudelesini koydu bende koydum bilezikler takı seti zaten boynumda kolumda
poşetin bi tarafında kaynanın eli var bi tarafında benim elim elim var göz göze bakıoruz teyze beni iyck gibi bakıo eşimde baktı olaylar kötüye gidio pır odadan kaçtı:)))
kaldımmı teyze ve kaynanayla odada tek:)) bizden kimsede gelmio peşime
poşeti kaynana çekio ben çekiom ikimizde bırakmıoz ama poşet yırtıldı yırtılcak iyce esnedi ben birden bi çektim elimde kaldı poşet kaynanın elinde poşetin ufak bi parçası kaldı
benim ayagımda 12 inçlik topuklu ayakkabı o kabarık kuyruklu gelinlikle sabah geldiğimizde sayarsın dedim

odadan kaçtık kayananyla teyze şok oldular napıyo bu diye bakıolar
düğün alanına gitmek için uzun bi koridor var ben koşuorum teyze arkamdan koşuo ben oynayanların arasına karışttım teyzem gördü teyzemle beraber poşeti bağladım dedemle annaneme verdim:))
annanemle dedemden sıkıysa alsın annanem biraz şirrettir düğün müğün demez basar cıngarı teyze baktım kapıda dumuş bana bir bakışı vardı anlatmam size:))) o anı hayatım boyunca unutamam:)))

düğün bitti aldım poşetimi yukarı çıktım bide eşime kızdım sen beni niye bırakıosun tek başıma diye
ben karışmam ne karışcam zaten annemle teyzemin elinden altınlarla kaçmışsın herkes yapamaz yani kolay diil öle dedi neyse ilk gecemiz die uzatmadım:)))

ertesi gün kaynanaya gittik ortada ne dogru düzgün kahvaltı var ne bişey surat 5 karış alın dedim sayın şimdi yanımda saydı etti
biraz o ban laf soktu biraz ben ona laf soktum
yemeğimizi yedik altıncıklarımla beraber balayına gittik:)))

Back
X