• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takıı !!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi tivit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Annem 3 günlük gelinmiş, kapalıçarşıya götürüp ne var ne yok sattırmışlar biz sana düğün yaptık diye.
Kadıncağızın bir alyansı kalmış elinde.
Hala içinde uktedir.
Biz evlenirken herşeyi kendimiz yaptık.
Eşimin ailesinin iğnesi yok evde desem yeridir.
Bana takılanları bile eşim aldı , kendi ceplerinden bir küçük altın bile yapmadılar o derece.
Dolayısıyla düğünde takılan altınların konusu bile olmadı.
Ama kv'ye düğüne gelemeyip, sonradan tebriğe gelip altın, hediye getiren komşu, akrabanın getirdiklerinin yüzünü görmedim.
Nasıl olduysa bir anda görümcemin bir anda bir çeyiz dolabı oluverdi.Ona da kullanmak kısmet olmadı ya neyse.
Hatta kv'lere gittiğimde (başka şehirde oturuyorlar) bazı insanların benden teşekkür beklediklerini farkettim ama
bana ulaşan bişey olmadı, kim aldıysa o teşekkür etsin.

Son düzenleme:
canım benim ya sölediklerinde o kadar haklısın ki ama bunu düşünmeyen o kadar çok o kadar çok insan varki sana anlatamam...yani diorum ben bu küçük yaşımda başımda bütün bunları düşünüorum bu kadar sorumluluk sahibiyim bu yaşlı başlı hayat tecribeleri yaşamış görmüş geçirmiş insanlar bunu nasıl düşünemez... aklım almıyo ama karaterle ilgili bişey biliomusun? yani şöle bişe var sen eşinle en az 20 yaşında tanışmış olsaydın belki bu olanların önüne geçebilirdin hepsine tabiki diil ama hadi gel canım beyaz eşyamızı alalım ufaktan dursun kenarda die borca sokrdın en azından o biterdi koltuk takımı aldırırdın falan filan yada para biriktirirdiniz ama sen olmadan olmuş önüne malesef geçemezdin öle diilmi yapabileceğin bişe yok yani...
Allahıma binlerce şükür bizim borcumuz harcımız yok düğünden sonra 3 ay borcumuz vardı oda ufak tefek şeylerdi aylık 750 tl gibi bişeydi bitti gitti çoktan
ben eşimle 2 yıl sevgili kladım 1.5 yılda nişanlı
eşimin aileside farklı bi cinsten benim eşimin en büyük abisi var 35 yaşında adam bu kadarmı şımarık ukala olur .... 35 yaş ya ne demek 2 çocuk babası ama sölediklerine bakılırsa 5 dk. duramazsın yanında bu bundan 4-5 sene önce kredi kartından içkiler eğlenceler kadınlar kızlar pavyonlarda yemişde yemiş hemde nasıl bide evliyen
kredi kartı batakta adamın
eşimde o ara tayin olmuş göreve başlamış polis bu arada ki bi polisin maaşıda az diil hani
o ara bunların evine icra gelio eşimde onlarda kalmış bi süre , kaynananın haberi var ama kocasına sölememiş ve çocuklarınıda söletmemiş veeeeee borcu eşim üstlenmiş kaynanada dur oğlum napıosun dememiş..... sseninde bi geleceğin var sende yuva kurcan en azından yarısını sen öde yarısını biz ödeyelim yok hepsini eşim ödemiş güzelce biz sevgiliyken çıkmaya başladık son 2 taksidi ödemiş ... neyse bide o ara eşim doguda maaşı dahada fazla yane...
neyse benle sevgiliyken tuttu araba aldı babasına hediye kaynana yine dur oğlum napıosun demedi ama ben gıcıkoldum biz daha 8. ayımızda falandık beni dinlemedi o zmanlar ben gıcık oldum nasıl
eşimin bi küçük kardeşi o zman çalışmıodu o araba kardeşinin geleceğiymiş bak bak bak o zman benim kardeşimin geleceği nerde beyfendi????
neyse bunlar oldu bitti araba alındı benim salak eşim kredi ödüo annesi babasınada peşin al de demiş ve seline söleme demiş benim haberim yoktu sonradan öğrendim
kredi ödenirken son 6-7 ay eşim annesine para gçndermeye başladı biriktir nişan için diye
diorum sen biriktiremiomusun senin aklın yokmu? var e o zman ? neyse nişana kadar verdi annesine bu para ne kadar verdi bilmiorum

biz nişanlandık.... ben bütün bunları biriktiriorum ttabii yapılanlar yapılmayanlar
nişanda bilezikler alındı masraflar karşılandı kaynana bendeki para bitti dedi eşimde evet o kadar göndermiştim zaten dio ama ben hala emin diilim her neyse...

dedim hadi bakalım siz beni alıosunuz kolay mı bakalım?
eşimle gittik ortak hesap açtırdım paranı burda biriktir bende koycam üstüne diye eşim artık annesine para vermemeye başladı bu arada yanıma geldi benim çalıştıgım şehre
bende nişanlandıktan sonra atandım bu arada önceden ünideydim okuodum
önce annesine para akışını kestim sonra baktım eşimin kardeşinde,kardeşinin karısında,annesinde bi kendinde olmak üzere 4 hat var hepsini kapattırttım
sıra geldi arabaya düğüne 6 ay var babsı arabayı kullanıo araba kardeşinin üstüne o ara kardeşinin ataması oldu çalışmaya başladı
dedim fırsat bu fırsat çünkü eşimin savunabileceği hiçbişe kalmadı
kaynanayı aradım dedimki ''ya o arabayı kaz gibi yoldugunuz eşimin üstüne 1 ay içinde yaparsınız yada bu adamın parası yok bütün eşyayı siz alırsınız o 12 binlik araba olur size 48 bin''
2 hafta sonra hop araba eşimin üstüneydi onuda kurtardım:)))
düğündede bi kaç sayfa önce anlattıgım gibi altınları alıp kaçtım:))

eşimimn bir çeyizi vardı görmeliydin
-1 tane tek kişilk battaniye
-2 tane alyaf yastık onuda ucuz olsun diye kendisi almış dikmiş kilosu 5 tl ye olan elyaflardan varya ondan yapmış kendi dedi
-1 tane elyaf yorgan gene kendi dikmiş çeyiz bu yahu bi tane alıosun git adam gibi bişey al bari yok ucuz olsunda nasıl olursa olsun
-6 tane annanemin evinde olan kaşıklardan bide dioki ben oğlum küçükken çeyizine koyma2k için almıştım bunu ölürüsün öldürürmüsün????
-1 tanede göbekli yorgan bide utanmadan nişanda eşime yaptıgım bohçanın içinde eksikler vardı vermedi utansın die ima ettim anlamadı
evlenedikten 15 gün sonra aradım''ima etttim anlamadınız eşimin bohçasında havlu takımı nevresin takımı yok gönderin ne diye benim eşyalarımın üstüne yatıosunuz dedim''
gözümden kaçmış dedi 1 hafta sonra kargoyla geldi:)))

bide buna çeyiz dio dedim madem adamı bu yaşa kadar yoldunuz bari düzgün bişeler yapsaydınız
cevap ''erkek çeyizinin dntelimi olurmuş onu kız yapar
dedim dantelmi kaldı artık bari bi kaç havlu mavlu koysaydınız ayıptır dedim
hiç utanma yok biz en güzelini yaptık dio

dedimki eşim bu zmana kadar neden birikim yapamadı?
dioki ''erkekler öyledir kızım ne yapsaydım yani erkek tutamaz elindekini''
bende deidmki''anne olarak siz tutaydınız hadi tutmadınız oğlunuza yakıştırıp bu şeylere çeyiz dmeezdiniz dedim utandı sustu...

bu sölediklerim bi anne için çok ağır ama sadece zet geçtim haketti yani bide anneme laf sölemeye kalktı bende düğünde altınları aldım kaçtım artık benle uğraşmıyo :)))))

eşim kaynanamla aramıza girmez ama ikimizede sen neden bunu yaptın demez haklıysan ahkkını savun der ama kalp kırmayın üzmeyin birbirinizi der
bizde üzümüoruz yani o beni üzemiyo ama ben onu üzüosam bilemicem oda üzülceği şeyler yapmasın

yani arkadaşım sadece sneinki diil bunu yapan .....:))) ama ben papuç bırakmıorum yemezler öle ....

ahhh ahh arkadaşım bilmiyorum daha yeni diemi ama ben içimden atamıyorum yaptıklarını onların.sen şükürler olsunki atlatmışsın iyikide öyle yapmışsın sanki verseydin allah razı olsun bu gelin çokmu iyi diceklerdi..
nasıl insanlara çattık allahım yarabbim.bukadarmı bencil l olunulur insan evladını nasıl düşünmez bi arabamız bi eşyamız bile olduğunda nasıl sahiplenip koruyoruz onu evlat bu yaa evlat can çıktı içinden senin nasıl düşünmezsin.bizim dükkanımızın derdi borcumuz çok fazla altınlarımı verdim düşünün hala bitmiyor bitmedi.:( kayınpederimde evi satıp bursaya yerleşmek istiyor 90 bin gibi satıp 30 bin bize verip borcumuzu sıfırlayıp rahat etmemizi istiyor geri kalan paraylada bursada üstünkörü 60 bine ev alıp oturmak istiyor çünkü burgaz taraflarında var ole kelepir evler.inanırmısınız kayınvalidem yırtıyo ortalığı eşimi kaç kere arıyor babanı ara satmasın satarsa boşanırım ondan die.geçen bayram geldi bize işte ev konusu falan açıldı hep örgü örüyo hem söylenio bana sat evi gel diorlar ama ben komşularımı bırakamam kolaymı dior bende dedim evet kolay değil çok haklısın ama elat komşulardan daha tatlı sen oğlunu burda ateşlere atıyorsun ama biliyomusunuz ilk önce kendi oğlu bile tatlı değil onun için resmen komşularımı bırakamam dior oğlunu ateşlerde bırakıyor yaa.bukadar bencil sinirlerim tavan yapıor ben onların buraya gelmesini istemem uzak benm rahatım yerinde ama çok bunaldık başka çözüm yolu bulamıyorduk mecbur yani o evin satılıp böyle bi çözüm bulunması.ama nasıl soy bunlar bilmem hadi ben sabrettim annem nasıl sustu ve ailem hala bana laf söyletmez onlara sıkıştğmzda ben bozmak istemiordum bileziklerimi ağlaya ağlaya bozdum.ama eğer yapmazlarsa varya bağıra bağıra can versinler helal etmiyorumki.
dediğim gibi işte o yüzden kayınpederim bana daha dürüst gelior kayınvalidem iyi görünen sinsilerden.ve benim hayatta bi felsefem vardır insan kaybederken dürüst olcak kazanırken herkez dürüst olur.meselasana sorsalar bunu senmi kırdın die eğer kırmadıysan) kırmadım demek dürüstlük değildir doğruyu söylemektir ama eğer kırıp ve herneolursa olsun yalan değilde herşeyi göze alıp evet ben kırdm diyebiliyorsan (diyebiliyorsam) dürüstümdür.işte kayınvalidem bu değil bunu yapsa belki deseki evet beny yapmadım benm suçum amaşimdi koşturcaz belki bukadar öfke dolmaz içim.bizim düğünümüze yani kınama kardeşi gelmedi eşimin yaa kardeşi onu burda bir başına bıraktı herkez çeyizde nikahımızda herşeyde teyzesinin kızı gelmedi neymiş düğün dualıymış bikaç saat için çocuk hasta olurmuş gelmediler vee eşim bunları öyle anlatırdıki herşeyim benm onlar çünkü eşim baba tarafıyla dargın amcalarıyla yani onlarda gelmedi düğüne senelerdir konuşmyolardı.sonra 1 ay evvel halası amcası ameliyat oldu baya ağır hastalıklardı bende eşime dedim herşeyi at kenarı gelmesinler düğüne olsun allah rızası için git.tamam dedi gittik istanbula ziyarete gitcez sabah kahvaltdyz k v dior işte onlar düğüne gelmedi siz gidiyorsunuz dedim öylemi anne senin kızında ablanın kızıda gelmedi ozaman onlarlada keselim bağlantıyı küselim onlara nie gidiyoruz eee dedionlar el evinde bişey diyemem nasıl diyemezsin dürüst ol ozaman dedim insan kardeşinin teyzesinin oğlunun düğününe gelmesmi daha yakını yok yani atsınlar kendilerini aşşağıya ve bunlar yusufu çok seven insanlardı hani nerdelerdi.bunun arnavutu lazı kürdü çerkezi yok kardeş kuzenler düğünün herşeyinde en yakının elin ayağın olurlar nikahada kınayada düğünede çeyizede gelecek insanlar bunlar.ayrıca dedim evet amcaları gelmedi düğüne ama onlar yusufa ayıp etmedi onlar babaya ayıp etti yusuf zaten konuşmuyodu onlarla gelselerdi sadece adım atmış olurlardı ama inan yusufa kazık atan onlar değil kardeşi teyzesiteyzesinin kızı yani en yakınları dost gördükleri kazık attı dedim sustu...nekadar pişkinnn yaa hep kendi tarafı oldumu konuşmuyor.geçende yazmıştım görümcemin durumu çok iyidir utanmadan 2 çeyrek taktı bize bide gerile gerile pısırık şey.geçen geldiğinde sofradayız oturuyoz geldğnde haberlere çıktı altın yükseldi falan dedim dio meldaya (görümceme ) yeliz evlencek kasımda bileziğini şimdiden yap evde dursun kızım peki bee mübarek biz evlenirken demedinmi kızım 2 çeyrekle olma o senin abin durumunuzda var olmasa neyse. zor tuttum kendimi bide bole hep salak ayaklarına yatar sinir oluyrum sinirrrrrr
senin şansın varmış arkadaşm çok şükürki kurtarabilirmişsin eşini ve üstelik bari seninkini okutmuşlar benm eşime ne bi hayat ne bi okul hiç birşey umarım bu içimdeki kin nefret söner kendimi hergün biliyorum çünkü farketmeden :(
ve kimsede bir gram altınlarını vermesin onlar anne babaya yapcaklar tabi evinide yapcak altınınıda gün gelcek devirdaim olcak biz evlatlarımıza yacaz.
ama hata benim kocamda kocamda bukadar yumuşak başlı olmucaktı

Annem 3 günlük gelinmiş, kapalıçarşıya götürüp ne var ne yok sattırmışlar biz sana düğün yaptık diye.
Kadıncağızın bir alyansı kalmış elinde.
Hala içinde uktedir.
Biz evlenirken herşeyi kendimiz yaptık.
Eşimin ailesinin iğnesi yok evde desem yeridir.
Bana takılanları bile eşim aldı , kendi ceplerinden bir küçük altın bile yapmadılar o derece.
Dolayısıyla düğünde takılan altınların konusu bile olmadı.
Ama kv'ye düğüne gelemeyip, sonradan tebriğe gelip altın, hediye getiren komşu, akrabanın getirdiklerinin yüzünü görmedim.
Nasıl olduysa bir anda görümcemin bir anda bir çeyiz dolabı oluverdi.Ona da kullanmak kısmet olmadı ya neyse.
Hatta kv'lere gittiğimde (başka şehirde oturuyorlar) bazı insanların benden teşekkür beklediklerini farkettim ama
bana ulaşan bişey olmadı, kim aldıysa o teşekkür etsin.

ahh ah arkadaşım aynıız. seninde bunları düşünüp üzüldüğün oluyormu. sabahtan beri bu sayfayı okuyorum aklıma geldikçe asabaım bozuluyor.

"sürgün sevda" sen yine bi çeyiz görmişsin ben onuda görmedim.
takma etme yalan dünya diyorum ama olmuyor. özeniyorum başka arkadaşlarımı gördükçe.

çok teşekkür ederim arkadaşım.binlerce şükürler olsun eşim gözümün içine bakıyorama bu maddi sorunlar aile huzurumuzuda etkiliyor inanırmısınız çalışmıyordum sinir hastası olmuştum evde kendi kendime kavga ediyordum resmen kafamda onlarla. öfkemi tazeliyordum herseferinde neden yapmamışlar neden düşünmemişler eşim neden böyle davranmış bi vakitten sonra rest çekseydi onlara die ama olmuyor yüzyüzesin onlar eşimin annesi babası atamaz satamaz ama olan bize oldu işte..resmen gece eşim kalkıp hüngür hüngür ağladığını biliyorum ama annnem babam nabayım bana yanlızca allah razı olsun desinler yeter diyor.kayınvalidem tambir gamsız insan sorsan baban eve bakmıyordu o yüzden diyor ama senin oğlun 30 yaşındaydı otuz 20 değilki vakit olmasın 1 tane çeyrek yoktu yaa 1 tane çeyrek.tamam insan oğluna bi ev bi para biriktirmesi için iki eşin başbaşa vermesi gerekiyor eşimin babası yapmamış ama hiçmi pazar parasından arttırmadın mübarek bundan 10sene önce çeyrek altın 30 tlydi .eşim annesine çok düşkündür deseydiki yusuf etek alcam yusuf hastaneye gitcem para ver bunları kenarı atsaydı yine yeterdi ama sıfır kocaman bi sıfır var ortada.ve belki kayınpederim bi birikim yapmadı bugüne kadar ama biliyomusunuz o güzümde daha dürüst çünkü kayınvalidem mıymıy dürüst değil hep onun üzerine atmaya çalışıyor senin hiçmi suçun yok ama ben söylüyorum açık açık evi kadın tutar kadın 1 arttıramasa yarım arttırır yarım arttırmasa çeyrek arttırır pul arttırır tüy arttırır diyorum zoruna gidiyor ama umrumda bile değil.ama eşim annesini hayatta laf söyletmiyor ama bana hak verdiğini hep söylüyor sadece konuşmayalım olan olmuş diyor.hadi para biriktirmeyi geçin yapamadın yelek şal dantel tülbent battaniye yok anammm azıcık en körleri getirdi.dediki ben gönenden iğne oyası alıp istnblda satıyodum üzerine kar koyup yav insan oğlunun çeyizine bir tane takım ayırmazmı hiç öenemsemiyor böyle şeyleri.eşim ilk okuldan çıkıp çalışmış ve dior askere kadar bütün haftalığımı eve veriyordum askerden sonra kendime harcamaya başladım.düşünün görümcem kız olduğu halde okumuz liseyi kalmış lisede sınıfta rüşvetle geçirmişler görümcem evlenmiş 5 sene evvel yatak odasını 4 bin tlye yaptırmışlar ve biz bir sene oldu evleneli yatakodası yemek odası 5 bin tl. ve bunu eşim aldı.ne diyimki ben ne diyim ben patlamayımda kim patlasın .neolur dua edin bitsin bu borcumuz allah hepimizin yardımcısı olsun çok bunaldım çokkk

Sabrın sonu selamettir.Sabret arkadaşım sabret..Kimse kimsenin halinden anlamaz nasıl olsa oğlum yapıyor deyip köşeye çekiliyordur.Bazı kişiler vardır oğlunu evlendirttiği halde maaşının belli miktarını isteyen burda öyle çok kişiyi gördüm.Tek sıkıntın bunlar olsun.Eşinle aran iyi ise mutluluğun huzurun yerinde ise ne mutlu sana..Evinin içine girdin mi 3.şahısları sokmuycaksın yoksa sürekli evinin huzuru kaçar.Bırak eşinle mutlu mesut yaşa doya doyaa..Borç biter ama mutluluğun hele şu geçen zamanınızı arasanda bulamazsınız.İnadına güler yüz :))))

Benim düğünümde de takılan altınlar bende kaldı.

Gelin odasına kayınlarım, kv dem geldi :) Bir kayınpederim eksikti yani :))
Kv dem. sayıcam yarın alırsınız dedi. ık mık ettim. Neyse verdim. Düğün sonrası evimize geldiğimizde kv dem bana takılan altınları bir hışımla koltuğun üzerine fırlattı :2::2: oğluyla yatacam ya haliyle fena oldu kadıncağız :))
neyse ertesi günüde saymış derlemiş verdi eşime takılanları, artık aldı mı içinden bilemiyorum günahı boynuna. Zaten eşime takılan altınlar benimkilerin yarısı kadardı, sanırım bütün millete söylemiş, herkes kv. demin eline verdi. Helal etmiyorum kesinlikle, çünkü düğünümüzü kendimiz yaptık.

düğünde takıları almak için odaya benim yengemle görümcem geldi.boynumdan aldılar ikisi bilezikleri künyeleri koluma taktık.altın ve paralar poşete konup görümceme verildi.
paralarla düğün salonunun kalanını ödedik.üstünüde balayında yedik.
düğün gecesi ne alakadır bilmem eve gelince k.valide k.peder ve görümcem benim evimdeydi.altınları saydık hep beraber.sonra onlar altınları alıp gittiler.balayından dönüşte aldık hepsini.altınlarlada bizeliklerime ilave yapmıştık.hepsi bende durdu yani.bu sene ev adık.bileziklerim setim hepsi eve gitti.helal hoş olsun.düğüne getirmeyip kaynanama elden altın veren varsa hiç ilgilenmiyorum.çünkü olan düğünlerede borçları onlar ödüyor.kendi tarafımdada benim ailem ödüyor borçları.
en karlısı biziz sanırım bu işte...

Sabrın sonu selamettir.Sabret arkadaşım sabret..Kimse kimsenin halinden anlamaz nasıl olsa oğlum yapıyor deyip köşeye çekiliyordur.Bazı kişiler vardır oğlunu evlendirttiği halde maaşının belli miktarını isteyen burda öyle çok kişiyi gördüm.Tek sıkıntın bunlar olsun.Eşinle aran iyi ise mutluluğun huzurun yerinde ise ne mutlu sana..Evinin içine girdin mi 3.şahısları sokmuycaksın yoksa sürekli evinin huzuru kaçar.Bırak eşinle mutlu mesut yaşa doya doyaa..Borç biter ama mutluluğun hele şu geçen zamanınızı arasanda bulamazsınız.İnadına güler yüz :))))

bazen böyle durup düşünüyorum arkadaşım acaba benmi hatalıyım çokmukötü insanım içimde kin biriktiriyorum bukadar arkaya atamıyorum ama sonra eşim eveg gelince hesap yapıyor kafasından hissediyorum uyuyamıyor tlfonunu elime almak istemiyorum bankalardan nefret ediyorum. bunları yaşadıkça nefretim artıyor.ama dua ediyorum inşallah geçer inşallah bu günler geçer....

ahh ah arkadaşım aynıız. seninde bunları düşünüp üzüldüğün oluyormu. sabahtan beri bu sayfayı okuyorum aklıma geldikçe asabaım bozuluyor.

"sürgün sevda" sen yine bi çeyiz görmişsin ben onuda görmedim.
takma etme yalan dünya diyorum ama olmuyor. özeniyorum başka arkadaşlarımı gördükçe.

üzüldüğüm olnmazmı canıım göğüsüm daralıyor remen hadi özenmeyi geç allah versin kendinde alırsın ama böyle fasulyeden nimet sanmıyolarmı kendilerini biz yaptık işte falan ozaman çıldırıyorum enayi yerine konuluyosun resmen.ben ne çeyiz gördüm eşim askere kadar verdiği parayla ondan bi tane siyahhh nene işi bi yelek insan yeni gelin siyahmı yaptırır onunda düğmeleri dikik değildi :52: 30 senedir düğme dikmeye vakit olmamış .yün çift kişilik battaniye onuda eşim kendi parasıyla almış bide bi iki şey daha.
çeyizim seriliyor düşünün bi nevresim takımı geçirmiş yengem kayınvalideme sordu resmen oğlunu bundamı damat yapcan die .sonra ananem geldi değiştirdi benm uyku setimi koyduk.ama allah var bitane tacın uyku seti vardı düğüne bi kaç zaman kala almıştı onuda.
özeniyorumda ama nasıl özeniyorum haset asla ama asla olmuyor (eminimki sendede olmuyodur) imreniyorum sadece çevremdekilere yani bir sıfır öndeler ben şimdi 3 sene borç temizle yaşım oldu 25 bide çocuk oldu masrafdie düşün ondan sonra para biriktir ev almak için uğraş evi öde ohhhhhh ohhhh.rahat bi uyku uyumak istiyorum artık borçsuz kuşlar gibi

ikimizde göçmeniz.. ne onda böyle adet var ne bende ama gel gör ki çattık işte :(

cnmm eşin Arnavut muş onlarda gelinden ne koparırsam kar dır gözü vardır yok demişsin ama büyük ihtimal eşin öyle demiştir :26:
Arnavut lar çünkü gelinlerini ezmeye bayılırlar süslerine püslerine düşkündürler bak hatta seninde süslü olmanı isterler belkide ama keyiflerine de çok düşnkündürler :31:
ayrıca eşin büyük ihtimal ailesinden yana olacak hep eğer önlem almazsan sen eşine bırakırsan birşey olmaz içinde ukteler çoğalır, sen ailesiyle görüşmeyi azalt birde bazıları sürekli el öpme muhabbeti yapıyor sabah akşam el öptürtmeye meraklılar illet oluyorum :27: bana ne oluyorsa....
he birde aynı evde olsun merakı da oluyor hep iç içe olalım sen iş güç hallet o da ayrı bir dert zaten:27:

cnmm eşin Arnavut muş onlarda gelinden ne koparırsam kar dır gözü vardır yok demişsin ama büyük ihtimal eşin öyle demiştir :26:
Arnavut lar çünkü gelinlerini ezmeye bayılırlar süslerine püslerine düşkündürler bak hatta seninde süslü olmanı isterler belkide ama keyiflerine de çok düşnkündürler :31:
ayrıca eşin büyük ihtimal ailesinden yana olacak hep eğer önlem almazsan sen eşine bırakırsan birşey olmaz içinde ukteler çoğalır, sen ailesiyle görüşmeyi azalt birde bazıları sürekli el öpme muhabbeti yapıyor sabah akşam el öptürtmeye meraklılar illet oluyorum :27: bana ne oluyorsa....
he birde aynı evde olsun merakı da oluyor hep iç içe olalım sen iş güç hallet o da ayrı bir dert zaten:27:

annam ben yanlış anlamışım bana yazdın sanmışım cnm ne safım alıntıya bakmadım

Son düzenleme:
takıları düğünden sonra bana verdıler paralarıda paralarla balayına gıttık sanırım bı kısmıyla düğün salonu ödenmişti çünkü azdı neyse altınlarıd bilezık yaptık hatrı sayılır bı birikim olmuştu bizim için 2 yıl hiç dokunmadık kendı ailemın (öz deği üveyler bu arada) işlerı düştü istedıler verdım ogun budur bılezıklerden haber yok en son benımlede görüşmeyı kestıler bilezıklerı vermek düşmesın dıye istedim güzellikle 5 yıl sonra istedım hep bekledım getırırler dıye sana bakma hakkımızı ver öle alırsın bilezıklerını dedıler keşke harcasaydımda içim böyle yanmasaydı boşa gitti okadar bileziğim 8 tane 30 grmlik bilezik unutulacak gıbıde değil şimdi kvdemın sürekli başıma kakmasıyla uğraşıyorum onlardan habersızde vermedım üvey annem ılk onunla konuşmtu isterken ama kabak benım başıma patladı hem bileziklerımden oldum hem duymadığım hakaret kalmıyor konuyu görünce direk yazma ihtiyacı hıssettım

nisandaki takilan herseyi anneme verdiler o da hepsiyle iki burma iki de kelepce yaptirdi paralarda bana harclik kaldi
dügündede hersey bana verildi sadece paralarin bi kismiyla salonu ödedik kaynanamada 8 tane ceyrek verdim bize takanlara taksin diye dul kadin yine allah razi olsun kendisinden
taki konusunda dertli degilim allaha sükür
tabi sonradan verenler oldumu kaynanama bilemem olduysada helali hos olsun hic sikinti yasatmadi bana
ama benim annem sonradan elden verenlerin verdigi herseyi verdi bana sagolsun

kizimin altinlari birikti onlar haric benim bütün altinlarimi verip ev alicaz insallah zaten böyle durumlar icin degilmidir dügünde taki olayi? yeni evli cifte destek icin ?? neden ellerinden alirlarki?? bi anne babanin görevi degilmidir ogluna kizina dügün ceyiz yapmak?? karsiliginda taki istemek de ne demek?

düğüne kadar herşeyı burnumdan getırdıler.kuaför pahalı. düğün salonu pahalı, fotografçı pahalı gelınlık kınalık herşey pahalıydı ailesi için

değil düğün yapmak bir kuruş harcamadılar üstüne bizim düğünümüzden resmen kazandılar.

eşim farklı şehırde olduğumuz için alışverişi ailesi ve ailemle yapıldı benım için çok zor gunlerdı

ailesine para harcanır veya verılırse asla lafı olmazdı oğlum sen düğün yapcaksın ev alırsın diye düşünen yoktu

varsa yoksa eşimin kardeşi maaşı fazla değilmiş eşim üni.de okurken ' benım harçlığımı abıme gönderın ' dermiş

benımle söz durumları olana kadar eşimin yaptırdığı ve sadece evın içi kaldığı evı eşime vermedıler kardeşininmiş o ev

ben ortaya çıkana kadar ev eşimindi vazgeçtıler eşim kırılınca oturduğumuz ev senın olsun.3.kata bıze küçük bır ev yapalım dediler :/

bu arada 2.kat kardeşinin.3.kat k.v ye zemınde bıze tadılat hepsını eşim yapacak

bende hepsıne bır ev parası gider dedim yaptırmadım bız ev alırız gerek yok dedım

yıllardır sanırım benı yuzden sevmıyorlar

düğünde annesı ve bır akrabası bır hışımla çullanıp üzerıme altınları aldılar

düğünden 3-4 günlüğüne tatıle gıttık eşimle dönüşte hep beraber sayacaktık

dönüşte saymışlar düğün cd si ve fotoları almışlar hepsını planımız eşimle bırlıkte almaktı

tutturdu cd yı veremem şimdi diye 1 sene sonra cd yı verecekmış 1 tane dahı foto vermedı bıze göstermedı bıle

düğünde takılan para düğün salonuna verıldı kalanı k.v aldı küçük altınlarla bırlıkte

üstelık benım duymadığımı sanıp eşime fısır fısır sattık dersın derken duydum

eşimin ailesi bızım düğünle zengın oldu düğünden ev almayı düşünüyorduk

düğün bıttığınde kenarda bır kuruş yoktu

biriktırılen parayı resmen hortumladılar aslında bunda eşimin suçu var daha çok

bu arada bız tatılden dönduk oturup düğün dc sini seyretmişler .

seyretmekle kalmayıp kız tarafının kaç tane altın taktığını saymışlar :D

bana sızın taraftan ( 10 ) tane altın takmışlar dediler dövecekler nerdeyse ben onlar gıbı görmedım hiçbiryerde

k.p de bana sen ndn düğünde altınları almaya çalışıyorsun kavga çıkarttıracaksın orda demişti

sonuç kavga çıktı ama başka şeyden

düğünde bayılan tek gelın benım sanırım

offf uzattım sanırım ama hatırlayınca sınırlerım bozuldu yıne....

düğüne kadar herşeyı burnumdan getırdıler.kuaför pahalı. düğün salonu pahalı, fotografçı pahalı gelınlık kınalık herşey pahalıydı ailesi için ....

nişanlılık varya benim için kabustu...nikah günümüzü almaya gitmiştik ve ben tek başıma girdim nikah günü aldım imza atarken gözyaşlarım kağıda dökülüyordu.neden beyendiğim koltuk takımı yüzünden...
ozamanki cesaretsizliğim bu günleri getirdi...
oysaki ben sadece bir kere evlencektim:2:

biz evlendiğimizde herşeyi eşim yapmasına rağmen takıları eşimin ailesi aldı şimdide karşılığını götürmek biraz zorlarına gidiyo sanki biz aldık yedik takıları siz aldığınız için yeri geldiğinde karşılığınıda siz götüreceksiniz tabiki biz alsaydık başüstüne diye tepkimi verdim bende zaten ama bileziklerimi ve setimi zaten eşim yaptı onu vermedim gözleri kaldı satıp araba aldık bizde yoksa tek tek isteyeceklerdi

Son düzenleyen: Moderatör:
bazı aileler kavga eder takıyı sen alcan yok ben alcam diye bizde tam tersi oldu.kayınvalidem ben bunları zaptedemem annen alsın diyo annemde onlar bana düşmez kayınvaliden alsın diyo :D neyse işte düğün günü takıdan sonra gelin odasında yengm yardım etti takıları çıkarmaya ben şimdi bunları kime vercem dedi :D kayınvalidem istemiyoya anneme verirsin dedim... ertesi gün kayınvalideme giitik el öpmeye ben takıları annemde sanıyorum baya bi oturduktan sonra kendi çantasıyla beraber getirdi takıları gece aynen böle başucuma koydum öyle uyudum hiç ellememdim içini açıp bakmadım bile dedi :1: çok gülmüştüm ona

Düğünden önce konuşmuştuk biz bu konuyu ailelerle,,bizler için borca harca girmeyin biz alırız gücümüzün yettiğ kadar ev eşyamızı dedik altınları ve paraları biz alacağız dedik,,hal böyle olunca tabii kimse bişey diyemedi...zaten şarka gittik düğünden sonra bi yatak odası bi oturma odası aldım beyaz eşyaları her ikiimizde daha evlenmeden almıştık borç yapmadık bide onlar için...takıları bozdurduk üzerine borca girdik ev aldık çok şükür şark bitti geçen mayıs ayında borcumda bitti evlenirken belki herkesin yaptığı gibi a dan z ye ev düzemedik ama şimdi kendi evime herşeyimi yaptırdım kafama göre, bebeğimde kendi evimizde doğdu çok şükür Allahıma,,,bence kendi yağınla kavrulmak en iyisi ne kız tarafına ne erkek tarafına sırff aldırmak için biçok şey aldırmak olmaz...sonra tabii altınları isterler ama kimseden bişey istemezsen kimsede 1 gr altınını isteyemez diye düşünüyorum

bende de bu dert var :( yeni evliyim.kayınbabam bileziklerim hariç ki onları da eşim taktı altınların ve paranın tamamını aldı.şimdi fellik fellik yeni araba arıyor.altının yükselmesini bekliyorum diyor :( gel de sinirlenme.paracı bir insan değilim.istese verirdim ama aç kurt gibi saldırması göz göre göre araba almaya çıkması beni çileden çıkarıyor :( altınların önemi yok kendinden soğuttu.hiç sevemiyorum.eşim de bunu biliyor hak da veriyor.

bende de bu dert var :( yeni evliyim.kayınbabam bileziklerim hariç ki onları da eşim taktı altınların ve paranın tamamını aldı.şimdi fellik fellik yeni araba arıyor.altının yükselmesini bekliyorum diyor :( gel de sinirlenme.paracı bir insan değilim.istese verirdim ama aç kurt gibi saldırması göz göre göre araba almaya çıkması beni çileden çıkarıyor :( altınların önemi yok kendinden soğuttu.hiç sevemiyorum.eşim de bunu biliyor hak da veriyor.

canim bunu dügünden önce konusmadinizmi esinle? ne hakla alir paralari ve altinlari kayinpederin? aciklamasi ne bu konuda?
esin neden bisey demedi? kusura bakma ama anlamakta zorlaniyorum böyle seyleri....

Back
X