Takılar kaynanam ve kayınpederim..

Tabanakuvvet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2016
161
85
13
16 temmuzda düğünüm var. Kaçarak evlendim nikahımız oldu ailemle daha ilk gün barıştık beni çok sevdikleri için dayanamadılar ve kaçmama rağmen annem babam herşeyimi aldılar yaptılar ettiler. En ince ayrıntısına kadar herşeyimi hemde. Kayınvalidem ve kayınpederimde iyi insanlar aslında ama bi durum varki beni üzüyor. Kirada oturmucam. Kendi evimiz hiçbi mobilyada takıda ev eşyası olsun herşeyde hiç aç gözlü olmadım. Hep en uygununu aldım kullanmıcağım bişeyi dahi aldırmadım. Fakat 30 bin bankada paraları vardı. Bu parayla eşyalar bilmem neler alınır dediler. Ama şuan hesapladığımızda düğünden sonraya 30 bin borç kalıyo. Mesea mobilyalar 12 tuttu hepsi onlar 1 buçuk verdiker gwri kalanı düğün sonrası dediler iyide elindeki paraları nereye gitti. Düğünde eşimin takılarnın hepsini alıp borclarını kapatvaklarmış ödeyemezlermş. Senin anne babalık görevin nerde kaldı o zaman ? Balayına bugün yer ayırttırdık 2600 e çok para diye laf yapmaya başladılar eşimde taksit yaptırdığını düğün sonrası kalan para olursa direk kapatvağını söyledi. Para kalmaz size diyip konuyu geçirdiler. Bende benim takılarıma elletmşceğimi ve bende bana takılanları kendi anneme babama verceğimş sonuçta 27 yaşında önğne geçtipim bi abimin evlenme zamanının olduğunu söyledim. Bozuldular. Ama bende kendi ailemi düşünmek zorundayım ne yapmalıyım sizce çok sinirlerm bozuk kızlar

Bence arkasinda dur verme parani onlara ailene vermekte diret cunk ztn şmd byle yapmazsan ilerd dha kotu seyler cikicktr mtlaka karsina

Bence soylenecek herseyi soylemissin.. gelinin takilari geline kalir sende onlari ailene verebilirsin sonucta onlar da masraf yapacaklar

Bak tatlım evet istemeşsin hiç birşey omları zora sokmamak için elinden geleni yapmışşsın. zamanında bizde yaptık ama kıymet bilinmiyor. Sen ilerde bunu söylediğin zaman isteseydin olur emin ol. Bence yapacağın şey kararının arkasında durmak. Anne babaların görevleri çocuklarına destek olmaktır köstek değil. Malesef erkek tarafı bu konularda daha duyarsız, bencil oluyor. Bir kere o 30 bin i unutun çünkü verecek insan aten zamanında verir. Ha vermiyorlarsa yapacak birşey yok elbet ama düğünde takılan altınlar aslında kıza aittir ama evlilik anlayışında o altınlar bana göre karı koca zor zamanlar için durur bir kenarda. Sakın altınlarını vereyim deme sakın onlar sizin. çalışıyor musun bilmiyorum ama çalışmıyorsan gerekirse sende gir bir işe ama sakın altınlarınızı yazık etmeyin. Bu arada kaynana dırdırı herkesin başında var bayılırlar laf sokmaya canını sıkma bunlar hep olacak. Allah anne babandan razı olsun ki sana dönmemişler sırtlarını zaten dönemezler evlatlarısın. Ama bence hiç olmazsa altınları anacığına ver senin için saklasın.

Seninki aile değil onlarınki aile sanki.
Çocuklarını evlendirmekden acizleşmeye başladı artık bu insanlar.

16 temmuzda düğünüm var. Kaçarak evlendim nikahımız oldu ailemle daha ilk gün barıştık beni çok sevdikleri için dayanamadılar ve kaçmama rağmen annem babam herşeyimi aldılar yaptılar ettiler. En ince ayrıntısına kadar herşeyimi hemde. Kayınvalidem ve kayınpederimde iyi insanlar aslında ama bi durum varki beni üzüyor. Kirada oturmucam. Kendi evimiz hiçbi mobilyada takıda ev eşyası olsun herşeyde hiç aç gözlü olmadım. Hep en uygununu aldım kullanmıcağım bişeyi dahi aldırmadım. Fakat 30 bin bankada paraları vardı. Bu parayla eşyalar bilmem neler alınır dediler. Ama şuan hesapladığımızda düğünden sonraya 30 bin borç kalıyo. Mesea mobilyalar 12 tuttu hepsi onlar 1 buçuk verdiker gwri kalanı düğün sonrası dediler iyide elindeki paraları nereye gitti. Düğünde eşimin takılarnın hepsini alıp borclarını kapatvaklarmış ödeyemezlermş. Senin anne babalık görevin nerde kaldı o zaman ? Balayına bugün yer ayırttırdık 2600 e çok para diye laf yapmaya başladılar eşimde taksit yaptırdığını düğün sonrası kalan para olursa direk kapatvağını söyledi. Para kalmaz size diyip konuyu geçirdiler. Bende benim takılarıma elletmşceğimi ve bende bana takılanları kendi anneme babama verceğimş sonuçta 27 yaşında önğne geçtipim bi abimin evlenme zamanının olduğunu söyledim. Bozuldular. Ama bende kendi ailemi düşünmek zorundayım ne yapmalıyım sizce çok sinirlerm bozuk kızlar
çok uyanıklarmış pek size rahat vereceklerini sanmıyorum

Yine takı yine tartışma:işsiz:
Bence düğün yapmak ailenin çocuklaarına yaptıkları son görevidir..
Ama bazısı yapar bazısı yapmaz bunun için kimse kimseyi mecbur tutamaz..
Evlenecek kadar büyüksen düğününü yapabilecek kadarda büyüksünüz demektir..

Back
X