• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takildigim bir konuda yardimci olurmusunuz?

Çok ilginç bir sorun. Kk'da ilk kez görüyorum. Ayrıca ne güzel kv işe aynı evde oturmanıza rağmen sorun kv değil eşiniz. :) büyük başarı.
Bence eşiniz annesine anlatıyorsa, konuya dahil olmayın. Sizinle kendisi konulmaya çalışsın. Şuan siz çabalıyor gibisiniz iletişime dahil olmak için. Tam tersini yapın. Önce o sizinle iletişim kursun. Mesela annesine anlattı anlattı, siz duymayın hiçbir şeyi. Size değer vererek adam yerine koyarak bir de size anlatsın bilmenizi istiyorsa. Ben olsam böyle yapardım. Beni de Adam yerine koysun gözümün içine baksın demez aynısını ben de kv ile konuşurken ona yapardım hem de dediğim gibi onların iletişimine dahil olmaz, sadece benimle konuştuğunda dahil olurdum. Ne biçim tavır öyle kv her şeyden anlar dinler siz kapının mandalı mısınız. Esas sizinle iletişim kurması gerek. Hayat arkadaşı sizsiniz. Annenin vasfı farklıdır. Eşiniz hatları karıştırıyor.

Kayinvalidemle esimden daha iyi anlasiyorum. Soylediginizi denedim bana soguk bir tavir aldi. Neden muhabbete dahil olmuyorsun diye sordu. Bende bana hic bakmadigni konusmaya firsat bile vermedigni acikladim. Ve birsey yapacagi vakit ilk kayinvalideme 'nediyosun anne olurmu olmazmi' diye sormasi ve benim dfikirlerimin ve dusuncelerimin hicte bir onemi olmadigini hissettigm icinde bir soylemeye gerek duymadigmi anlattim. bana 'hatalasin ozaman' dedi. 'Bu sekilde hic bir yere varamazsin'dedi. Ya konusunca cok mantikli konusuyor ama surekli ayni seyi yapmayda devam ediyor. Kayinvalidem olgun bir bayan oldugu icin ve annesi haliyle ona danistigni dusunuyorum. Beni ise toy goruyor

adam aleti almayı anlatıyor bunu anlatırken de kim varsa karşısında ona bakıyor

acaba oturuş yerlerinizde mi sıkıntı var

mesela siz yanında kv de karşıda mı oturuyor

hani bu konuyu anlatırken bir ona bir sana mı bakması lazım bilemedim şimdi

oturus sekle ilgili olamaz kayinvalidemle yan yana oturuyoruz esim ise karsi koltukta oturuyordu.Bence bir bana bir kayinvalideme bakmasi lagzim :oops:

Bazı insanlar dikkatleri dağılmasın diye göz kontaklarını değiştirmezler . Belki eşinizde öyledir. Herkes hitabeti bilemeyebiliyor.

Eşinize söylemişsiniz zaten , değişen birşey olmamış. Bence bundan sonra hiçbir şekilde açmayın konuyu.

Siz dinleyicisiniz. Konuşandan daha ön plandasınız. O dinletmesini bilecek. Zoraki baktırarak değil , sizinde dinlemenizi isteyecek kıvama gelerek kendi iletişim kurmalı.

O konuşacağı zaman alın elinize kitap ya da başka Bi meşguliyet, onunla uğraşın.
Bu sırada da araya " yaa , hımm , ne güzel" diye sesler katarsınız..
Bazende konuyla ilgili soru sorun v.s.
....

Eğer bunu yapamıyorsanız en kestirme yolu ; kv.nize bakarak eşinize soru sorun. :) :) :)

Belki dediginiz gibi dikkti dagilmasin diye oyledir. Eger oyle ise bunu tam olarak anlamam lagzim yoksa rahat edemem. Tesekkur ederim :KK66:

oturus sekle ilgili olamaz kayinvalidemle yan yana oturuyoruz esim ise karsi koltukta oturuyordu.Bence bir bana bir kayinvalideme bakmasi lagzim :oops:

ama bir üstteki paragrafta yazmışsın

ona danışıyor diye

bir şeyi bilene danışırız

yani şimdi atıyorum sen doktor değilsen ben sana neden ilaç sorayım sen terzi isen eteğimin boyunu sorarım

eşin de şimdiye kadar bazı şeyleri annesine sormuş yine ona soruyor gibi

sen de kendi fikrini o sormadan söyleyeceksin ki senin de bir fikrin olduğunu bilsin

sus pus oturma sen de konuş iş ile ilgili olmaz da başka bir şey ile ilgili olur

sohbet iki taraflıdır hep o konuşursa annesi de hı hı diyorsa ya da arada akıl veriyorsa gözler de ona yönelir, sen de arada onay ver, hayret nidaları çıkar, bir şeyleri sor, o öyle miydi böyle miydi de, anlamadım de

varlığını hatırlat, ben de varım diye gözüne sokma ama hissettir

Bazı insanlar dikkatleri dağılmasın diye göz kontaklarını değiştirmezler . Belki eşinizde öyledir. Herkes hitabeti bilemeyebiliyor.

Eşinize söylemişsiniz zaten , değişen birşey olmamış. Bence bundan sonra hiçbir şekilde açmayın konuyu.

Siz dinleyicisiniz. Konuşandan daha ön plandasınız. O dinletmesini bilecek. Zoraki baktırarak değil , sizinde dinlemenizi isteyecek kıvama gelerek kendi iletişim kurmalı.

O konuşacağı zaman alın elinize kitap ya da başka Bi meşguliyet, onunla uğraşın.
Bu sırada da araya " yaa , hımm , ne güzel" diye sesler katarsınız..
Bazende konuyla ilgili soru sorun v.s.
....

Eğer bunu yapamıyorsanız en kestirme yolu ; kv.nize bakarak eşinize soru sorun. :) :) :)

okumadan ben de aşağıya benzer şeyler yazmışım

ama bir üstteki paragrafta yazmışsın

ona danışıyor diye

bir şeyi bilene danışırız

yani şimdi atıyorum sen doktor değilsen ben sana neden ilaç sorayım sen terzi isen eteğimin boyunu sorarım

eşin de şimdiye kadar bazı şeyleri annesine sormuş yine ona soruyor gibi

sen de kendi fikrini o sormadan söyleyeceksin ki senin de bir fikrin olduğunu bilsin

sus pus oturma sen de konuş iş ile ilgili olmaz da başka bir şey ile ilgili olur

sohbet iki taraflıdır hep o konuşursa annesi de hı hı diyorsa ya da arada akıl veriyorsa gözler de ona yönelir, sen de arada onay ver, hayret nidaları çıkar, bir şeyleri sor, o öyle miydi böyle miydi de, anlamadım de

varlığını hatırlat, ben de varım diye gözüne sokma ama hissettir

şimdi tam ne denir bilemedim

eşin ne anlatıyor kv ne diyor sen ne diyorsun bilemeyiz ki

adam atıyorum kira anlatırken sen konuyu alakasız bir yere bağlarsan

kv ilgili ilgili hı hı diyerek dinlerse döner ona anlatır

ya da sen o arada bir yandan da başka bir şey ile ilgileniyorsan ne bileyim meyve soyarsın tel e bakarsın gibi

yine adam onunla göz teması kurar

hani yukarıda demişler kv ye ayrı sana ayrı anlatsın herkesin yeri farklı diye ama

aynı evde yaşayınca o iş öyle olmaz ki

iş ile ilgili bri şey anlatırım oğlum da muhabbete dahil olur 5 yaşıdna daha

kv ye sen sus karışma ya da sıranı bekle denmez

herkes muhabbete bir yerinden karışır

eşin demek ki girişken ol derken daha ilgili bir dinleme bekliyor olabilir bir gün önce anlattığı ile o gün olanları birleştirmek vs gibi

ama tek sorun anlatırken kime baktığı ise de göz alışkanlığı olabilir, annesinin yanından sana bakıyor olmaktan da rahatsız olabilir hani karısını süzüyor gibi olmasın diye

asma bu o kadar da parlanacak bir konu değil

konuşacaksınız birbirinize alışacaksınız

ama konuşmayı "neden ona bakıyorsun, ona anlatıyorsun, neden ben değil" şeklinde yapmayın da "akşamları paylaşımımızı nasıl artıralım neler yapalım" gibi başlayarak yapın

Yazdiklarinizi dikkate alacagim, cok cokk tesekkur ederim!!!! Kesinlikle esime 'anneme anlatma benimle herseyi paylas' gibisnden konusmuyorum konusmamda, Sonucta annemz ve ayni evde yasiyoruz. Benim uzuldugum tek nokta dis kapinin mandali gibi hissettirmesi

Kvsiyle sorun yasamayan nadir insanlardan birisiniz, esinize soyleyin de birak goz temasini sizi direkt olarak korumaya alsin :KK66:
Sakasi bir yana esine soyle bunu ama kvyi katmadan, yani de ki benimle konusurken gozume bakar misin canim baska turlu konusmaktan hoslanmiyorum de

Son düzenleme:
Esinizin yaptigini dogru bulmuyorum....insan bisey anlattirken sadece bir kisiye odaklanmaz...siz gözünün icine icine bakarken nasil olurda size hic bakmak...senin fikrinin pek bi önemi oldugunu düsünmüyorum.

Galiba konuya dahil olmadigindan bu.
Bence kocanin karsisina otur.
Mesela kocan bi koltukta, kv diger koltuktaysa.
Karsi karsiya bakiyorlarsa sende kvnin yanina oturki sende karsisinda ol.
Ve konuya dahil ol.

Galiba konuya dahil olmadigindan bu.
Bence kocanin karsisina otur.
Mesela kocan bi koltukta, kv diger koltuktaysa.
Karsi karsiya bakiyorlarsa sende kvnin yanina oturki sende karsisinda ol.
Ve konuya dahil ol.

Kv ve gelin yanyana ve esin karsisinda oturuyor ve nasil oluyorsa kocasi bi kere kadina bakmiyor

Konuya dahil olmadigindandir ya o.
Neden bakmasin konu sahibinin yuzune, her gece ayni kadinin yatagina girmiyormu?

Bakmiyor derken o günki olanlarla ilgili konustugunda sanki sadece annesi karsinda oturuyormus sadece ona anlatiyor ve esiyle höz temasi kurmuyor olmasi arkadasi rahatsiz edin.Bunu bize biz kücükken büyükler yapardi

1. Annesinin yanında sizinle muhabbete çekiniyor olabilir.
2. Once annesine söz vererek onun kendini djslanmis hissetmenesi inceligini (malesef sizi göz ardı ederek) gösteriyor olabilir.
3. O büyük onun fikri gibi geleneksel bir düşüncesi olabilir. Buyuk varken kucuge sormak saygısızlık, edepsizlik gibi geliyor olabilir
4. Siz yeterince girişken değilsiniz ve muhabbete dahil olmayı basaramiyor olabilirsiniz.
5. Biraz burnu büyük davranıp sürekli birilerinin sizinle ilgilenmesini konuya dahil etmeye çalışmasını bekleyip gurur yapıyor olabilirsiniz.
6. Konu hakkinda fikriniz olmayabilir.
7. Eşiniz fikrinizi değerli bulmuyor olabilir. Ki bence en vahimi bu olur.
8. İyi bir dinleyici olmayabilirsiniz
Uzar gider
Bir tanesi birkaçı veya hepsi olabilir. Kendiniz biliyorsunuz. Eşinize tekrar konuyu açmayın , önce nedenini bulun. Bunu da ararken esinizin bakışlarını sayarak değil ne anlattığını dinleyerek biraz cabalayarak yapın. İllaki denediginizi görüp o da adım atmaya başlar.

Siz eşinizi dikkatlice dinleyin ve konuyla ilgili arada sorular sorun.O zaman sizin de ilgili oldugunuz anlaşılır ve soruyu siz sorduğunuz için size anlatır.

Tek çocugum ve ailenin yeri tek çocuklarda bir başkadır, kendini annesiyle kıyaslama bence. Hem sana karşı da iyiymiş, tek derdin bu olsun. Kendini kayinvalidenin yerine koy bence, bir tanecik evladın olsa ve sende gelinle aynı evde yasasan, ona çok iyi davransan, en azından oğlunla arandaki etkilesimden rahatsız olmasını istemezsin değilmi. Bence çok normal yani. Kendi anne babanizda ya da kardeslerinizde, annem şunun yüzüne su kadar bakti, bana o kadar bakmadı diye sayar miydiniz ? Sırf takıntı olmuş yani sizde bu, aşmaya çalışın.

Annesinin yaninda saygisizlikmi sayilir sizin fiktinizi sorsa? Öyle bi düsünce varsa esinizde
Boyle oldugnu dusunmuyorum esim benim yanimda annesine sesini yukseltmezdi yoksa, ben rahatsiz olup ayri odaya gidiyorum tartistiklarinda

Tek çocugum ve ailenin yeri tek çocuklarda bir başkadır, kendini annesiyle kıyaslama bence. Hem sana karşı da iyiymiş, tek derdin bu olsun. Kendini kayinvalidenin yerine koy bence, bir tanecik evladın olsa ve sende gelinle aynı evde yasasan, ona çok iyi davransan, en azından oğlunla arandaki etkilesimden rahatsız olmasını istemezsin değilmi. Bence çok normal yani. Kendi anne babanizda ya da kardeslerinizde, annem şunun yüzüne su kadar bakti, bana o kadar bakmadı diye sayar miydiniz ? Sırf takıntı olmuş yani sizde bu, aşmaya çalışın.

Kayinvalidemle kesinlikle bir sorunum yok onunda rahatsiz oldugnu dusnmuyorum biz kayinvalidemle konusuruz bana birsey anlatir mesela ben anlamam sonra bana (esimin ismi ali diyelim) 'Ali anlatmadimi sana boyle boyl olmusya' Veya en basitinden esim yarin gececi calisacak ve benim bundn haberm yok, Annesine sormus calisiyimmi calismayimmi feln diye (bu gibi seyleri daha cok benimle konusmasini isterim) Biz bir ara ev almayi dusunduk esim annesine seslendi 'anne gelsene bir sana birsey anlatacagim evle ilgili'diye. Kayinvalidem ise 'oglum bana niye anlatiyorsunbulbulkusu ile konussana sizin eviniz benim ne dusundugm onemli degilki, Bulbulkusunun istedigini sor sen'dedi. Esimde 'ya olsun bi konusalim ya'dedi. Neyse konuyu dagitiyorum artik

1. Annesinin yanında sizinle muhabbete çekiniyor olabilir.
2. Once annesine söz vererek onun kendini djslanmis hissetmenesi inceligini (malesef sizi göz ardı ederek) gösteriyor olabilir.
3. O büyük onun fikri gibi geleneksel bir düşüncesi olabilir. Buyuk varken kucuge sormak saygısızlık, edepsizlik gibi geliyor olabilir
4. Siz yeterince girişken değilsiniz ve muhabbete dahil olmayı basaramiyor olabilirsiniz.
5. Biraz burnu büyük davranıp sürekli birilerinin sizinle ilgilenmesini konuya dahil etmeye çalışmasını bekleyip gurur yapıyor olabilirsiniz.
6. Konu hakkinda fikriniz olmayabilir.
7. Eşiniz fikrinizi değerli bulmuyor olabilir. Ki bence en vahimi bu olur.
8. İyi bir dinleyici olmayabilirsiniz
Uzar gider
Bir tanesi birkaçı veya hepsi olabilir. Kendiniz biliyorsunuz. Eşinize tekrar konuyu açmayın , önce nedenini bulun. Bunu da ararken esinizin bakışlarını sayarak değil ne anlattığını dinleyerek biraz cabalayarak yapın. İllaki denediginizi görüp o da adım atmaya başlar.

Siz eşinizi dikkatlice dinleyin ve konuyla ilgili arada sorular sorun.O zaman sizin de ilgili oldugunuz anlaşılır ve soruyu siz sorduğunuz için size anlatır.

Dayanamadim esimle konustum (kske konusmasaydim) Sorun bende galiiba, degistim saniyordum pekte bir degisiklik yok belliki bende. Bircogunuz dedigi gibi biraz daha girisimci ve muhabbet dahil olmam gerekiyor. Esime acikladim ve bana 'Bu senin sorunun, kendi degistirmezsen bu sekilde devam eder' dedi. Ona 'gunun nasil gecti, neler yaptin' gibi sorular sormamam gerekiyormus bundan hoslanmiyormus. 'Ben sana neler yaptigmi anlatmak veya hesap vermek zorunda degilim. Istedigim zaman gelir anlatirirm istemdigmde anlatmam. Eger birseyde anlatmadiysam sana uzerinde durmana gerek yok, nlatmadm okadar' dedi. Zoruma gitti bunu demesi ama birsy soylemedim. Daha oncede zaten 'Ben anneme bile hesap vermiyorum sana hic vermem demisti'. Artik bu konuyu kapatmayi ve hic acmamayi dusunuyorum. Aslinda inat yapip artik nasilsin diye sorasim gelmiyor ama boyle hic bir yere varmayiz. Sizlerin dedigi gibi sadece braz daha muhabbete dahil olmaya caliscagim ve bilgili olmaya calisacgm. Bakalim esim zamanla degisecekmi.

Back
X