Takıntı Haline Getirdim!!!

Nüfus müdürlüğüne giittiğiniz zaman kendi istediğiniz ismi koyacaksınız.
Eşinizle beraber siz de gidin kimliğini almaya,anneciğini kıramayıp koyar ismini.
Böyle bir olayda o çocuktan da o evlilikten de soğurdum ben
Çocuğum olmadığı için tabi ki abartıyorum ama koymazdım o ismi.

Arkadaşlar daha öncede konu açmıştım şu an hamileyim kaynanm isim mevzusuna karışıyor diye.
Bu bende bildiğin takıntı oldu zaten riskli bir gebelik yaşıyorum resmen rüyalarıma girmeye başladı. Ben o kadının ismini koymak istemiyorum. İstememe nedenim emrivaki yapıyor olması ve gülerek mecbur koyacaksınız demesi. En son azarlamıştım istemiyorum diye ama kadın susmuyor gülerek şu olcak ismi iyi bak ona diyip ismini söylüyor.
Ve ben ciddi anlamda bu konuyu takıntı haline getirdim bana tatlı dille bir kere dile getirseydi severek koyardım ama bu kadın bana mecburmuşum gibi davrandıkça ben sinirleniyorum.
Ve eşimmm kaç defa kavga ettik kaç defa konuştuk sessiz kalıyor bu konuda annesine çocuğumuzun ismine karışma diyemiyor bu beni delirtiyor. Eşimle güzelce konuşuyorum olmuyor bana diyor ki annemle senin istediğin iki ismi birleştiririz diyor istemiyorum ya rızam yok diyorum hiç yani sanki karşımda duvar var sessiz kalıyor

Yani çok küçük bir konu ama ciddi anlamda beni yıprattı o çocuk benim her gün iğne vuran benim ben annesiyim o kdın nasıl kendinde söz hakkı buluyor anlamış drğilim
Cidden napicağımı bilmiyorum artık eşimle sürekli bu konuda tartışmaktan da yoruldum orta bir yol bulamadık[/
Arkadasimin kaynanasida tutturmustu benim adim olacak diye.arkadasimda dogumdan sonra gitti nufus mudurlugune cocugunun adinada kendi ismini koydu.ornegin arkadasimin adi ayse olsun.cocugunun adida ayse.valla helal olsun dedim.omru boyunca catlasin kaynana

Arkadaşlar daha öncede konu açmıştım şu an hamileyim kaynanm isim mevzusuna karışıyor diye.
Bu bende bildiğin takıntı oldu zaten riskli bir gebelik yaşıyorum resmen rüyalarıma girmeye başladı. Ben o kadının ismini koymak istemiyorum. İstememe nedenim emrivaki yapıyor olması ve gülerek mecbur koyacaksınız demesi. En son azarlamıştım istemiyorum diye ama kadın susmuyor gülerek şu olcak ismi iyi bak ona diyip ismini söylüyor.
Ve ben ciddi anlamda bu konuyu takıntı haline getirdim bana tatlı dille bir kere dile getirseydi severek koyardım ama bu kadın bana mecburmuşum gibi davrandıkça ben sinirleniyorum.
Ve eşimmm kaç defa kavga ettik kaç defa konuştuk sessiz kalıyor bu konuda annesine çocuğumuzun ismine karışma diyemiyor bu beni delirtiyor. Eşimle güzelce konuşuyorum olmuyor bana diyor ki annemle senin istediğin iki ismi birleştiririz diyor istemiyorum ya rızam yok diyorum hiç yani sanki karşımda duvar var sessiz kalıyor

Yani çok küçük bir konu ama ciddi anlamda beni yıprattı o çocuk benim her gün iğne vuran benim ben annesiyim o kdın nasıl kendinde söz hakkı buluyor anlamış drğilim
Cidden napicağımı bilmiyorum artık eşimle sürekli bu konuda tartışmaktan da yoruldum orta bir yol bulamadık
Arkadasimin kaynanasida tutturmustu benim adim konulcak diye.arkadasimda dogumdan sonra gitti nufus mudurlugune.cocugunada kendi adini koydu.ornegin arkadasimin adi ayse olsun.cocugunun adida ayse.valla helal olsun dedim.oyle kaynanaya boyle cevap.catlasin dursun omru boyunca

Al doğum raporunu , resmi kağıtları canın ne istiyorsa onu koy. En doüal hakkın...
Hohoyyt benim kaynanam birkez duyurdu benim adım olsamı li acaba diye. Ben de kızımın adı hazır bemim ismim olacak ve babasıda bir isim daha seçecek yanına dedim. Cukk diye yuttu ses kesildi.

Bir evladım olsun çit diyeni topuğundan vururum. Çok şükür hamilesiniz. insallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. Ben olsam annecim senin adını koymayalım demiyorum. Sadece GÜZEL bir ad koyalım istiyorum derdim.

Ben bile kadına ayar oldum Allah sana sabır versin.

Bana da emrivaki yapsalar koymak istesem bile koymaktan vazgeçerim o ismi. Nüfus cüzdanını çıkarttırırken siz gidin çıkarttırın, ismini de siz verin çocuğunuzun. Yani büyük konuşmak gibi olmasın ama kayınvalidenin yaptığı çok bencilce. Belki kendi annenizin ismini koyacaksınız? O zaman ne diyecek? Allah akıl fikir versin...

Cidden napicağımı bilmiyorum artık eşimle sürekli bu konuda tartışmaktan da yoruldum orta bir yol bulamadık
Bu güzel günlerinizi hiç bu gereksiz konu üzerinde durarak heba etmeyin. Benim teyzemin gelini hamileydi. Teyzem hep ismi şu olacak derdi ki soylediği isim de eski bir isim yani koyacağından değil. Bebek oldu ve hiç alakasız bir isim koydu annesi. kaynananız istediği kadar mecbur desin siz annesisiniz ve ne isterseniz çocuğunuzu öyle çağıracaksınız :)

Doğum kağıdını alıp siz biraz iyileştikten sonra nüfus müdürlüğüne gidecek ve kendi istediğiniz ismi koyacaksınız. Bu kadar basit.
Hamilesiniz yazık günah bu kadar strese girmeyin, istedikleri kadar konuşsunlar.
Eşim fırsat verir mi vermez eminim gider annesinin ismini yazdırır eşim beni nasıl anlamıyor bilmiyorum ben rızam yok dedikçe hiç umrunda olmuyor cidden bazen nasıl bir insanla evlendim diyorum resmen stres yaşıyorum

Valla ben inat eder koymazdım,9 ay siz karnınızda taşıdınız en büyük hak sizin olacak diye düşünüyorum.
Ne bu böyle bir de gülerek dalga geçer gibi söylüyor,sizin yerinizde olsam eşime son defa kesin bir şekilde koyulmayacak derdim.
Kaynana bir şey derse de "yok olmayacak " deyip siz de gülün,he he deyin .9 ay sonra görecekler sonuçta:KK48:
Canım söylüyorum kavgalar ediyoruz ama adam sessiz kalmayı tercih ediyor net bir şey söylemiyor

En son Adana da bu isim kavgasinda biri ölmüştü .Gerçekten uzmeye kirmaya gerek yok .Herkes gönlünden geceni koymali .Esim annesinin ve babasinin ismini cok sevdigi icin koymak istiyor ben de ikinci isimleri koyarim. Esim mutlu olsun .
Eşim kendisi istediği için değil annesi istediği için istiyor

Eşim fırsat verir mi vermez eminim gider annesinin ismini yazdırır eşim beni nasıl anlamıyor bilmiyorum ben rızam yok dedikçe hiç umrunda olmuyor cidden bazen nasıl bir insanla evlendim diyorum resmen stres yaşıyorum
İyi de o bebeği karnında taşıyan her türlü eziyeti çeken sizsiniz. Ne demek umrunda olmuyor? Ne yapın edin o doğum kağıdını eşinizden alın.

İkinci isim olarak dahi koymayın.
Madem kaynana bozuntusunu azarlayabiliyorsunuz,defalarca azarlayın :)
Eşinizi de azarlayın hatta ikisi bir aradayken,ikisini de susturun.
Anne olacaksınız,güçlü olun.
Hadlerini bildirin ikisine de.

Öyle nefret ediyorumki isim sevdalısı kaynanalardan,isminizin köküne kibrit suyu!!!

Back
X