• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takıntııııı

Zynep09

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
1.032
280
123
32
Merhaba burda benim gibi takıntılı bi bayan var mı bunu gerçekten çok merak ediyorum.Eğer varsa üstesinden nasıl geldiğini öğrenmek istiyorum.Yıllardır geçmeyen bu takıntım yüzünden alışveriş yapmaktan nefret eder hale geldim.Özellikle ayakkabı ve çanta alırken asla bi yerinde küçük bi şey olsa bile alamıyorum.O kadar inceliyorum ki illa bi yerinde bi kusur buluyorum ve almıyorum.Bi kusur görmeden aldım diyelim evde inceliyorum tabiki.Kutusuna koyuyorum yine bakıyorum göremediğim bi şey var mı diye.O kadar nefret ediyorum ki bu huyumdan.Hersey alırken boyleyim en ufak bi plastik alcam onu bile inceliyorum.Böyle olan var mı aranızda???

Yok ama bu seni fazla yıpratır. Ve bunu sadece kendin aşabilirsin ya da biri hediye falan etse onlarda da aynı hassasiyeti mi gösteriyorsun

Ben deodorant alırken en arkadan alıyorum. :süslü:

Başlığı okuyunca birisini falan kendinize takıntı ettiniz sandım. :KK51:

Olur böyle şeyler. :110:

Yok ama bu seni fazla yıpratır. Ve bunu sadece kendin aşabilirsin ya da biri hediye falan etse onlarda da aynı hassasiyeti mi gösteriyorsun
Hediye olduğu için bazen değiştirme şansım olmuyo eger sansım varsa değiştiriyorum

Normal değil belki bir uzmsndan yardım almalısınız
Anlatıklarınız obsesif kişilik gibi geldi bana

Normal değil belki bir uzmsndan yardım almalısınız
Anlatıklarınız obsesif kişilik gibi geldi bana
Psikiyatriye gidiyorum antidepresan kullanıyorum ama hala aynıyım bu yüzden inanın kendimden nefret ediyorum bu huylarımdan

Hayatınıza çok etki ediyorsa bir psikoloğa gitmenizde yarar var demektir.
Gidiyorum ama bi değişiklik yok bunu ancak ben basarabilirim ama olmuyo kusursuz olur mu mesela bi ayakkabı ne bilim hiç benim gibi yok mu :)

Çok para verdiğim ve değiştirme imkanım olmayacak bir şey olursa incelerim. Öyle ortalama bir fiyatı olan şeyleri de genelde mağazalarda denemiyorum bile, şöyle üstünkörü seçip alıp çıkmaya ancak vaktim oluyor. Bir kaç kez böyle alışveriş yapın, internetten falan sipariş verin. Kaç numara giyiyorsanız o numara ucuz bir babeti, terliği denemeden alın mesela. Bu tarz takıntıları ancak üstüne giderek yenersiniz. Madem bu takıntının farkındasınız ve bundan rahatsızsınız kurtulmak için ilk adımı atmış sayılırsınız.

Çok para verdiğim ve değiştirme imkanım olmayacak bir şey olursa incelerim. Öyle ortalama bir fiyatı olan şeyleri de genelde mağazalarda denemiyorum bile, şöyle üstünkörü seçip alıp çıkmaya ancak vaktim oluyor. Bir kaç kez böyle alışveriş yapın, internetten falan sipariş verin. Kaç numara giyiyorsanız o numara ucuz bir babeti, terliği denemeden alın mesela. Bu tarz takıntıları ancak üstüne giderek yenersiniz. Madem bu takıntının farkındasınız ve bundan rahatsızsınız kurtulmak için ilk adımı atmış sayılırsınız.
İnternetten alışveriş yapıyorum aldığım seyde bi şey bulup iade ediyorum

Gidiyorum ama bi değişiklik yok bunu ancak ben basarabilirim ama olmuyo kusursuz olur mu mesela bi ayakkabı ne bilim hiç benim gibi yok mu :)
Bir arkadaşım vardı bulaşık makinasını bir saate dizerdi bütün takımlar bir arada nizam içinde olmalıymış herşeyide bu şekilde abartırdı tedavi oluyordu
Şuan iyi

Bir arkadaşım vardı bulaşık makinasını bir saate dizerdi bütün takımlar bir arada nizam içinde olmalıymış herşeyide bu şekilde abartırdı tedavi oluyordu
Şuan iyi
İlaç tedavisi mi

İnternetten alışveriş yapıyorum aldığım seyde bi şey bulup iade ediyorum
Ben de diyorum ki bulmayın. Bakmayın yani kusurlu mu değil mi diye. Kendinize engel olamıyorsanız bunun çözümü sizde değildir o zaman da psikolojik destek almalısınız.

İlaç tedavisi mi
Hem ilaç hemde seanslar şeklinde konuşarak tedavi oluyordu
Tabii onun problemli bir geçmişi ve evliliği vardı eşinden boşandı akabinde çocuk istiyordu
Çocuğun babasının her anlamda mükemmel olması gereektiğine inanmıştı şimdi bekar takıntılarında kurtulmuş gibi

Ben de diyorum ki bulmayın. Bakmayın yani kusurlu mu değil mi diye. Kendinize engel olamıyorsanız bunun çözümü sizde değildir o zaman da psikolojik destek almalısınız.
Ben yıllardır psikiyatriye gidiyorum ilaç kullanıyorum hiç değişen bi şey yok yine aynı benim :(

Hem ilaç hemde seanslar şeklinde konuşarak tedavi oluyordu
Tabii onun problemli bir geçmişi ve evliliği vardı eşinden boşandı akabinde çocuk istiyordu
Çocuğun babasının her anlamda mükemmel olması gereektiğine inanmıştı şimdi bekar takıntılarında kurtulmuş gibi
Ne güzel keske bende kurtulsam mesela ayakkabı aldıgında inceliyo musun? Topugunda cizik var mı ya da bi defo var mı dye

Ne güzel keske bende kurtulsam mesela ayakkabı aldıgında inceliyo musun? Topugunda cizik var mı ya da bi defo var mı dye
Bu bahsettiğim benim arkadaşım benim rahat bir kişiliğim var:)
Hiç bilmiyorum inceliyormuydu ama her konuda çok fazla takıntılıydı

Sizce mesela aldığınız ayakkabının bir yerinde bir kusur olsa ne olur?
-Kandırılmış hissederim gibi somut bir cevap ya da cevaplar bulmanız gerekiyor buna. Neden bir yerde bir kusur ya da hata olması sizi bu kadar kaygılandırıyor? Ancak bu şekilde anlayabilirsiniz altında yatan sorunu. Sebebinin ne olduğu ve bunu yaparak hangi kaygınızı azaltmaya çalıştığınızın bulunması gerekiyor. Bu tip obsesif durumlarda ilaç tedavisi terapi olmadan hep bir ayağı eksik bir tedavi olarak kalır maalesef.

Back
X