• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takıntııııı

Sizce mesela aldığınız ayakkabının bir yerinde bir kusur olsa ne olur?
-Kandırılmış hissederim gibi somut bir cevap ya da cevaplar bulmanız gerekiyor buna. Neden bir yerde bir kusur ya da hata olması sizi bu kadar kaygılandırıyor? Ancak bu şekilde anlayabilirsiniz altında yatan sorunu. Sebebinin ne olduğu ve bunu yaparak hangi kaygınızı azaltmaya çalıştığınızın bulunması gerekiyor. Bu tip obsesif durumlarda ilaç tedavisi terapi olmadan hep bir ayağı eksik bir tedavi olarak kalır maalesef.
Bunun nedenini gerçekten bilmiyorum kusursuz olmalı aldıgım sey ve bende su var kusur bulmussam ve o ayakkabıyı giymişsem acaba biri gorur mu düşüncesi var kimse gorsun istemiyorum bi defosu varsa ya da cizik herhangi bşy.. Kusursuz olsun istiyorum olmuyo o zaman da üzülüyorum inan elimde değil

Bendede cok takinti vardir, aslinda cocukluk yillarimda baslamis simdi farkediyorum.. mesela magazaya gittigimde reyonda bulunun birinci siradaki urunu degilde ikinci siradakini alirim.. sacma biliyorum ama vazgecemiyorum bu huyumdan.. mesela elimi on dakka yikamazsam rahatsiz olurum.. ve bu sekilde vsvs ... :( bende napiyorum takintilarimin tersini yapiyorum.. gecen gun reyondaki birinci urunu aldim :KK70:sonunda basardim diyecegim ama yine ikinciyi saldiririm kesin

Bendede cok takinti vardir, aslinda cocukluk yillarimda baslamis simdi farkediyorum.. mesela magazaya gittigimde reyonda bulunun birinci siradaki urunu degilde ikinci siradakini alirim.. sacma biliyorum ama vazgecemiyorum bu huyumdan.. mesela elimi on dakka yikamazsam rahatsiz olurum.. ve bu sekilde vsvs ... :KK43: bende napiyorum takintilarimin tersini yapiyorum.. gecen gun reyondaki birinci urunu aldim :KK70:sonunda basardim diyecegim ama yine ikinciyi saldiririm kesin
Obsesif işte ben gibi :(

Annem:110:
Aynı bedenleri bile üst üste koyar inceler..mesele body "m " bedense üst üste koyar farka bakar... Kollarının uzunluğuna bakar aynı mı değil mi diye...yada pantolonları ağından birleştirir uzunlukları darlıkları aynı mı falan diye bakar...10 saatte seçemez sonunda kavga eder küs döneriz eve​

Annem:110:
Aynı bedenleri bile üst üste koyar inceler..mesele body "m " bedense üst üste koyar farka bakar... Kollarının uzunluğuna bakar aynı mı değil mi diye...yada pantolonları ağından birleştirir uzunlukları darlıkları aynı mı falan diye bakar...10 saatte seçemez sonunda kavga eder küs döneriz eve​
Bende annemle kavga ediyorum bu yüzden s beden 6 tane varda hepsine tek tek bakıyorum dikişlerine falan herseyine annem yoruluyo bu yüzden benimle alışverişe gitmk istemiyo kimse istemiyo

Bunun nedenini gerçekten bilmiyorum kusursuz olmalı aldıgım sey ve bende su var kusur bulmussam ve o ayakkabıyı giymişsem acaba biri gorur mu düşüncesi var kimse gorsun istemiyorum bi defosu varsa ya da cizik herhangi bşy.. Kusursuz olsun istiyorum olmuyo o zaman da üzülüyorum inan elimde değil

İşte nedenini sadece bu şekilde terapilerle bulabilirsiniz, tamamen size özel bir sebebi var bunun. Bir sorunun yansıması bu. Mesela bazı insanlar hata yapmaktan çok korkarlar bu yüzden de obsesif derecede mükemmelliyetçi olurlar, bazı insanların da onaylanma ihtiyacı çok fazladır o yüzden çeşitli takıntılar geliştirirler.. Bunların çoğu da bazı yanlış öğrenilmişliklerimizden kaynaklanır. Annemizden babamızdan aldığımız eleştiriler öğrendiklerimiz ya da aile düzenimizden ötürü kaynaklanan pek çok nedeni olabilir.

Mesela biri görür mü düşüncesi var demişsiniz. Bu birinin kim olduğu önemli mi ya da bu biri böyle bir çiziği görse sizce ne düşünür? Tam olarak ne gibi bir sonuç doğurur bu sizin açınızdan? Ya da siz birinin ayakkabısında böyle bir kusur görseniz o insan hakkında ne düşünürsünüz? Bu tip soruların cevabını bulup sonra da bunun ne kadar geçerli bir düşünce olduğu üzerine kafa yormanız gerekiyor.

Bende annemle kavga ediyorum bu yüzden s beden 6 tane varda hepsine tek tek bakıyorum dikişlerine falan herseyine annem yoruluyo bu yüzden benimle alışverişe gitmk istemiyo kimse istemiyo
Ah aynı annem gibisin demek:halay:
O da dikişine bakar,fermuarına açar kapatır çarpıklık var mı diye bakar,en ufak bi hatayı görür,yakasına bakar evirir çevirir yine bakar aynı bedenden bi kaç tane dener duruşuna bakar, bakar da bakar ben sinir krizi geçirirm

İşte nedenini sadece bu şekilde terapilerle bulabilirsiniz, tamamen size özel bir sebebi var bunun. Bir sorunun yansıması bu. Mesela bazı insanlar hata yapmaktan çok korkarlar bu yüzden de obsesif derecede mükemmelliyetçi olurlar, bazı insanların da onaylanma ihtiyacı çok fazladır o yüzden çeşitli takıntılar geliştirirler.. Bunların çoğu da bazı yanlış öğrenilmişliklerimizden kaynaklanır. Annemizden babamızdan aldığımız eleştiriler öğrendiklerimiz ya da aile düzenimizden ötürü kaynaklanan pek çok nedeni olabilir.

Mesela biri görür mü düşüncesi var demişsiniz. Bu birinin kim olduğu önemli mi ya da bu biri böyle bir çiziği görse sizce ne düşünür? Tam olarak ne gibi bir sonuç doğurur bu sizin açınızdan? Ya da siz birinin ayakkabısında böyle bir kusur görseniz o insan hakkında ne düşünürsünüz? Bu tip soruların cevabını bulup sonra da bunun ne kadar geçerli bir düşünce olduğu üzerine kafa yormanız gerekiyor.
Ben birinin görmesini istemiyorum.ayakkabsnda defo var hata var desin istemiyorum.ben inceliyorum baskalarının giydiği ayakkabıyı bi hata goruyorum diyorum ki ne güzel takıntı yapmamıs giymiş.ama ben giyemiyorum

Ah aynı annem gibisin demek:halay:
O da dikişine bakar,fermuarına açar kapatır çarpıklık var mı diye bakar,en ufak bi hatayı görür,yakasına bakar evirir çevirir yine bakar aynı bedenden bi kaç tane dener duruşuna bakar, bakar da bakar ben sinir krizi geçirirm
Benim gibi cok inceleyen varmış demek ki ayakkabıya bakıyo mu ☺️

Ben birinin görmesini istemiyorum.ayakkabsnda defo var hata var desin istemiyorum.ben inceliyorum baskalarının giydiği ayakkabıyı bi hata goruyorum diyorum ki ne güzel takıntı yapmamıs giymiş.ama ben giyemiyorum

Bu şekilde bir cevap değil. Tam olarak somut ve sizin açınızdan sonuç doğuracak bir yanıt vermeniz gerekiyor. Mesela gördüm ben sizin ayakkabınızda bir defo sizce bana karşı rezil mi olursunuz ?

Bu şekilde bir cevap değil. Tam olarak somut ve sizin açınızdan sonuç doğuracak bir yanıt vermeniz gerekiyor. Mesela gördüm ben sizin ayakkabınızda bir defo sizce bana karşı rezil mi olursunuz ?
Evet

Saçım istediğim gibi olmasın dışarı cıkamıyorum. Ayrıca alışveriş yaparken 10dk düşünüyorum aynı modelin farklı renklerinden hangisini alsam diye :) siyah beyaz ve grı ve bordo dışında degişik renkleri kendime yakıştırmıyorum. Eger bi çelişkiye düşerde alırsam giymiyorum. Bende takıntılıyım

Saçım istediğim gibi olmasın dışarı cıkamıyorum. Ayrıca alışveriş yaparken 10dk düşünüyorum aynı modelin farklı renklerinden hangisini alsam diye :) siyah beyaz ve grı ve bordo dışında degişik renkleri kendime yakıştırmıyorum. Eger bi çelişkiye düşerde alırsam giymiyorum. Bende takıntılıyım
Sizinki bende olsa keske benimki coook zor tek tek incelemek yoruyo beni

Pahali bisey alirsam incelerim bakarim her yerine:halay: eger biseyini de bulursam amaaan nasi olsa benden baskasi gormez orasindaki cizigi falan der sallarim yani:kahve:

Neye bakıyo mesela
Modeline bakar farklı bi mağaza da benzeri varsa ona bakar sonra döner diğerine bakar..bunun rengi güzel ama topuğu çok der..diğerine bunun topuğu tam günlük ama bu rengi neyle giycem der... Siyah olsa iyi olurdu herşeyle giyilir der, siyah bulur aaa bu modelde siyah göstermemş der...Bu uzun pantolonun üstünde kalır der,o kısa paçalar hoş durmaz der..yani aşırı seçici kararsız

Modeline bakar farklı bi mağaza da benzeri varsa ona bakar sonra döner diğerine bakar..bunun rengi güzel ama topuğu çok der..diğerine bunun topuğu tam günlük ama bu rengi neyle giycem der... Siyah olsa iyi olurdu herşeyle giyilir der, siyah bulur aaa bu modelde siyah göstermemş der...Bu uzun pantolonun üstünde kalır der,o kısa paçalar hoş durmaz der..yani aşırı seçici kararsız
Bende kararsızlık değil de ben istediğim modeli biliyorum almak da istiyorum alamıyorum hep bşy buluyorum cunku

Merhaba burda benim gibi takıntılı bi bayan var mı bunu gerçekten çok merak ediyorum.Eğer varsa üstesinden nasıl geldiğini öğrenmek istiyorum.Yıllardır geçmeyen bu takıntım yüzünden alışveriş yapmaktan nefret eder hale geldim.Özellikle ayakkabı ve çanta alırken asla bi yerinde küçük bi şey olsa bile alamıyorum.O kadar inceliyorum ki illa bi yerinde bi kusur buluyorum ve almıyorum.Bi kusur görmeden aldım diyelim evde inceliyorum tabiki.Kutusuna koyuyorum yine bakıyorum göremediğim bi şey var mı diye.O kadar nefret ediyorum ki bu huyumdan.Hersey alırken boyleyim en ufak bi plastik alcam onu bile inceliyorum.Böyle olan var mı aranızda???
Bende oyleyim. Sonradan pisman olmamak icin. Ama bugun bir tisort aldim incelemeden ilk defa. Ve hayatimda ilk defa bir tisorte bu kadar para verdim. Ensesinde etiket kisminda minik bir delik cikti. Yarin ilk isim degistirmek olacak.

Back
X