- 21 Kasım 2016
- 228
- 254
- 18
- 34
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Herseyi inceliyo musunuzBende oyleyim. Sonradan pisman olmamak icin. Ama bugun bir tisort aldim incelemeden ilk defa. Ve hayatimda ilk defa bir tisorte bu kadar para verdim. Ensesinde etiket kisminda minik bir delik cikti. Yarin ilk isim degistirmek olacak.
Olmak istediğim olamadıgım bu işte rahat olmak istiyorum gerçekten ya ölücez bi gün ne goturebilcem ki o kadar ozenle sectiğm hersey bu yalan dunyada kalcak bunları yazıyorum su an ama uygulama yok işte yine aynı benGeçen bi hırka aldım sağ kolu sol koluna göre daha uzun tabi ben farketmedim.eve gelince annem ölçtü hemen yarın git değiştr dedi.ben giydim hiç farkedilmiyor..ölçünce ciddi fark var ama giyince belli olmuyor... Benden başka kim biliyor değiştirmedim giydim![]()
Siz psikolog musunuz ne kadar güzel onerileriniz var inş uygulayabilirimO halde tam olarak bu rezil olma korkusu üzerine çalışmanız lazım. Neden başkalarının düşüncelerini bu kadar önemsediğiniz kilit nokta. Bunu sorgulamanız gerekiyor. Kim öğretti size bunun böyle olduğunu, ailenizdeki hangi davranışlardan modellediniz bu durumu, bunu netleştirin ve geçerliliğini sorgulayın. Ayakkabı örneğindeki bu düşüncenizin hiçbir geçerliliği yok mesela. Ayakkabılarımızın altındaki bir çizik ya da defo görüldü diye rezil olmayız. İnsanların %90ı da böyle düşünür. Bu sizin inandığınız yanlış bir düşünceden ibaret sadece. Çok samimi olarak diyebilirim ki birinin ayakkabısında çizik ya da defo görsem (ki çoğu insanın dikkatini bile çekmez) o insanın ne kadar rezil duruma düştüğünü falan düşünmem. Hatta bu konu halkında olumlu olumsuz hiçbir düşüncem olmaz doğrusu bakar geçerim.
Bu şekilde geliştirdiğiniz takıntılar üzerine size sorduğum gibi soru-cevap şeklinde yanıtlar bulun. Hatta oturun hergün bir takıntınız üzerine bu şekilde yazılı olarak çalışın ve işe özgüven geliştirmekle başlayın. Hatta birgün özellikle altında çizik olan bir ayakkabı giyin gidin. İnsanlar bunu farketmeyecektir bile. Siz de kendi gözünüzle buna şahit olun böylece bu şekilde kendi düşüncelerinizi çürüteceksiniz.
Evet ama inceledikcede bir kusur beni buluyor hep. Misafir gelecegi zaman bile ikramlarimin kusursuz olmasini istiyorum. Cam siliyorum diyelim bir nokta bile beni sinir etmeye yetiyor.Herseyi inceliyo musunuz
Ya benim en gıcık oldugum ayakkabı ben hep bşy buluyorum siz ayakkabıyı inceliyo musunuzEvet ama inceledikcede bir kusur beni buluyor hep. Misafir gelecegi zaman bile ikramlarimin kusursuz olmasini istiyorum. Cam siliyorum diyelim bir nokta bile beni sinir etmeye yetiyor.
Her aldigim seyi incelerim. Yiyec4k paketinden tutun. Temizlik maddesine kadar. Dusunun artik.Ya benim en gıcık oldugum ayakkabı ben hep bşy buluyorum siz ayakkabıyı inceliyo musunuz![]()
Siz psikolog musunuz ne kadar güzel onerileriniz var inş uygulayabilirim
Cok seye takıntım var bu sadece bi tanesiPsikoloji öğrencisiyim, teşekkür ederim umarım faydası olur. Takıntı olayı o kadar gıcıktır ki zaman geçtikçe bir yenisi eklenir ve artarak devam eder, ileride hayatınız gittikçe zorlaşır. Kendi gözünüzle görüp bir kez şahit olursanız yenersiniz diye düşünüyorum.
Takma bu kadar rahat ol...millet dışarda nasıl geziyor neler giyiyor görmüyomsn...bir iki outlet mağazalardan alışveriş yapsan nasıl olur acabaOlmak istediğim olamadıgım bu işte rahat olmak istiyorum gerçekten ya ölücez bi gün ne goturebilcem ki o kadar ozenle sectiğm hersey bu yalan dunyada kalcak bunları yazıyorum su an ama uygulama yok işte yine aynı ben
Yapıyorum ve hatasız buluyorum bazen ben bulamıyorum hatasını ya daTakma bu kadar rahat ol...millet dışarda nasıl geziyor neler giyiyor görmüyomsn...bir iki outlet mağazalardan alışveriş yapsan nasıl olur acaba![]()
Cok seye takıntım var bu sadece bi tanesi
Cok tsk edermTahmin edebiliyorum. Altında ufak bir çizik olan bir ayakkabıyı giyip gitme cesaretini gösterin. Bu şekilde ufak ufak adımlar atın korkmayın rezil olmayacaksınız çünkü insanlar farketmeyecek bile. Bol şans![]()
Nefret etme kabul et.ben tanili okb hastasiyim belli rituellerim var ve beni yoruyor.emzirdigim icin ilac kullanamiyorum.depresyon ilaci ise yaramiyor uzmana gitmelisiniz.ben 7 yilda epey duzeldim ama telkin yontemiylePsikiyatriye gidiyorum antidepresan kullanıyorum ama hala aynıyım bu yüzden inanın kendimden nefret ediyorum bu huylarımdan
Yendiniz mi ilaç kullanıyo musunuz psikoloğa gittiniz miMerhaba burda benim gibi takıntılı bi bayan var mı bunu gerçekten çok merak ediyorum.Eğer varsa üstesinden nasıl geldiğini öğrenmek istiyorum.Yıllardır geçmeyen bu takıntım yüzünden alışveriş yapmaktan nefret eder hale geldim.Özellikle ayakkabı ve çanta alırken asla bi yerinde küçük bi şey olsa bile alamıyorum.O kadar inceliyorum ki illa bi yerinde bi kusur buluyorum ve almıyorum.Bi kusur görmeden aldım diyelim evde inceliyorum tabiki.Kutusuna koyuyorum yine bakıyorum göremediğim bi şey var mı diye.O kadar nefret ediyorum ki bu huyumdan.Hersey alırken boyleyim en ufak bi plastik alcam onu bile inceliyorum.Böyle olan var mı aranızda???
Psikolog telkinleri ile miNefret etme kabul et.ben tanili okb hastasiyim belli rituellerim var ve beni yoruyor.emzirdigim icin ilac kullanamiyorum.depresyon ilaci ise yaramiyor uzmana gitmelisiniz.ben 7 yilda epey duzeldim ama telkin yontemiyle
Ben yıllardır psikiyatriye gidiyorum ilaç kullanıyorum hiç değişen bi şey yok yine aynı benim[/QUOTE
Hayir esim ve kizimPsikolog telkinleri ile mi