• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

takıntıları olan bir eşle nereye kadar??

within

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
707
230
323
merhaba arkadaşlar herkesin bambaşka çözülebilen -çözülemeyen bir sürü sorunu var.hepimizin Allah yardımcısı olsun..27 yaşındayım benden 11 yaş büyük biriyle kendi isteğimle( hatta işi ve yaşı söz konusu olduğu için aile biraz karşı çıkmıştı ama ben ısrar edince saygı duydular) evliyim.mesleği yok lise terk.orda burdsa tanıdığının yerinde öyle yada böyle bi yerlerde kısa-uzu çalışıo işte. benim aslı problemim 2 büyük problemim var aslında birisi düzen takıntısı var eşimin çok fazla olmasada temizlik takıntısı da var örneğin orta sehpanın üzerinde duran şeyleri sıralıyor yan yana veya sehpanın birde alt gözü var orda bardak altlıkları var biri veya ikisi sehpanın üzreinde diyelim işten gelio ya akşam içeri girip salona sehpaya telefonunu falan bırakıo bardak altlıklarını yerine koyuyor saniyesinde.beni çok rahatsız ediyor takıntıları olması veya mutfakta en basit patates veya makarna haşlayım gelio aspitratörü açıo mutfağın kapısını kapıo ya altı üstü bişi haşlanıo balık mı yapıom kızartmamı yapıom ki kaldıki normal bir erkek bunlarrada karşmaz.bu takıntıları beni öldürecek 5 yıldır dayanıyorum ama artık nereye kadar bilmiyorum onun takıntılarına takıntılıyım bende.halamla konuşuyorum anlatıyorum takma diyor görme diyor.ama yapamıyorum batıyor bana takıntıları....ikinci problemim cinsel hayatımız ayda bir falan oluyo oda ön sevişmesiz kaldıki yaklaşık 3 yıldır ayda bir falan ve 1-2 dk lık ön sevişme.paylaşımımız bu çok konuştum dr a gidelim dedim onu dedim bunu dedim yok dr a gitmeyi kabul etmiyor...biliyorum böle durumlarda insanın aklına baka birimi var die bi soru gelior ama yok tek eşliliğe inanan bir insan karakterli biri.ama beni ihmal ediyor sigaradan nefret ediyor bende çıkarken onla bıırakacam die söz vermiştim ama evliliğimiz boyunca içtim ve doğru düzgün öpüşmedik sigara kokusundan dolayı ben ne kadar temiz olsam da fırçalasam da alıodu kokusunu herlade veya beni cezalandırıodu..şimdi bir ay oldu bırakalı sigarayı cinsellk bir ay oldu gene ve öpüşme de yok hala sigara içmememe ragmen..ama bakınca ne kadar çıkmaz gb ve herşey bitmiş gb değilmi ama birde anlamadığım bir şekilde yanağımdan alnımdan güzde belki on kere yirmi kere öpüyo şevkatli kafamı kaşı diyorum yatıyorum kaşıyo...ay ne bilim arkadaşlarnasıl bir durumdayım siz karar verin...

yorum yapayım mı yapmayayım mı kara kara düşünürken yazmaya karar verdim. Evli değilim,bekarım. Belki mantıksız olur diye ama isteyerek ve severek evlendim demişsiniz üstelik 5 yıl olmuş.Anladığım kadarıyla bebeğiniz yok hiç düşünmediniz mi bu 5 yıl içinde siz veya eşiniz? Kendinize sormanız gerek ben bu adamı seviyor muyum? Ömrümün geri kalanını bu insanla geçirebilir miyim? diye.. İnsanların takıntıları olabilir bunlar ileri düzeydeyse bir psikoloğa gidip tedavi olunabilir. Erkekler bu konulara sıcak bakmazlar bilirim,ama hiç psikolog konusunda ikna etmeyi denediniz mi? Ya da eşinizle bu takıntı mevzunu konuştunuz mu?

keşke ama hiç çaba sarfetmiyor bazem ben mi abartıyorum diyorum dövmesi yok sövmesi yok sigarası yok içkisi kumarı yok daha ne istiyosun dimi ama değil işte takıntılaı için biraz çaba gösterse istese çözümü yokmu var araştırdım ama demekki istemiyor...

yorum yapayım mı yapmayayım mı kara kara düşünürken yazmaya karar verdim. Evli değilim,bekarım. Belki mantıksız olur diye ama isteyerek ve severek evlendim demişsiniz üstelik 5 yıl olmuş.Anladığım kadarıyla bebeğiniz yok hiç düşünmediniz mi bu 5 yıl içinde siz veya eşiniz? Kendinize sormanız gerek ben bu adamı seviyor muyum? Ömrümün geri kalanını bu insanla geçirebilir miyim? diye.. İnsanların takıntıları olabilir bunlar ileri düzeydeyse bir psikoloğa gidip tedavi olunabilir. Erkekler bu konulara sıcak bakmazlar bilirim,ama hiç psikolog konusunda ikna etmeyi denediniz mi? Ya da eşinizle bu takıntı mevzunu konuştunuz mu?

evet kendim istedim evlendim 5 yıl içinde kah düzeltmeye çalıştım dr için ikna etmeye çalıştım kah bıraktım mevzuyu aldırmamaya çalıştım bu beş yılda 2.5 yılı doldurduğumuz zamn eşim istedi ama o zamn ben daha 23 yaşında idim çok erkendi en azından benim için şimdi ise maddi yönden cesaret edemiyoruz birde düzen ve temizlik takıntısı diyorum bebekli evin hali malum o zamn bu adam içi evi mi jilet gb yapçam bebeğime mi bakçam işte onun için cesaret edemiyorum

evet kendim istedim evlendim 5 yıl içinde kah düzeltmeye çalıştım dr için ikna etmeye çalıştım kah bıraktım mevzuyu aldırmamaya çalıştım bu beş yılda 2.5 yılı doldurduğumuz zamn eşim istedi ama o zamn ben daha 23 yaşında idim çok erkendi en azından benim için şimdi ise maddi yönden cesaret edemiyoruz birde düzen ve temizlik takıntısı diyorum bebekli evin hali malum o zamn bu adam içi evi mi jilet gb yapçam bebeğime mi bakçam işte onun için cesaret edemiyorum
dr a ikna edemiyorum ben böyleyim diyor ve kapı orada demeye getiriyor işte ben bu adamla ömrüm boyunca yapabilirmiyim hiç bilmiyorum...

Rabbim hayırlısını nasip etsin. Eşiniz psikolog olayına sıcak bakmıyor sanırım. Bizimde öyle çevreden bir komşumuzun simetri sorunu vardı bir zamanlar herşey sırasıyla düzenli ve aynı hizada durmalı falan diye. Eşi artık çıldıracak seviyeye gelmişti ama psikolog yardımı almaya başlayınca düzelmeye başlamıştı daha sonra biz taşındık tabi akıbeti bilmiyorum. Eşinizi seviyorsanız yuvanızı bunun için yıkmayın bence,aşmayı deneyin hiçbir şey çözümsüz değildir. Ne güzel içkisi kumarı yok evine bağlı.

Erkeğin ayda bir kere cinselliği istemesi, devamını getirmemesi biraz garip geliyor kulağa.
Sağlık sorunundan olabilir mi? Ne bileyim belki gizli şekeri falan vardır, yemek sonrası uyur, sızar.
Ya da çok mu yoğun çalışıyor ya da stresli, sıkıntılı ki konsantre olamıyor?
İlk evlendiğinizde de cinsellikle arasında mesafe var mıydı?

Rabbim hayırlısını nasip etsin. Eşiniz psikolog olayına sıcak bakmıyor sanırım. Bizimde öyle çevreden bir komşumuzun simetri sorunu vardı bir zamanlar herşey sırasıyla düzenli ve aynı hizada durmalı falan diye. Eşi artık çıldıracak seviyeye gelmişti ama psikolog yardımı almaya başlayınca düzelmeye başlamıştı daha sonra biz taşındık tabi akıbeti bilmiyorum. Eşinizi seviyorsanız yuvanızı bunun için yıkmayın bence,aşmayı deneyin hiçbir şey çözümsüz değildir. Ne güzel içkisi kumarı yok evine bağlı.

güzel dileğiniz için tşkler..ben takıntılarıyla yargılamıyorum onu düzelmek için çaba sarfetmiyor diye üzülüyorum ve açıkçası sinir oluyorum ona..maalesef.aşmayı deniyorum bekliyorum zamana bırakıyorum ama maddi manevi bütün tekliflerimi yaptım dr. için 3 yıldır götüremiyorum hatta cinselli konusu için ben tek gittim eşinizinde gelmesi dedi adam kadıköyden bakırköye ta o kadar yolmu gidecem dedi :(

güzel dileğiniz için tşkler..ben takıntılarıyla yargılamıyorum onu düzelmek için çaba sarfetmiyor diye üzülüyorum ve açıkçası sinir oluyorum ona..maalesef.aşmayı deniyorum bekliyorum zamana bırakıyorum ama maddi manevi bütün tekliflerimi yaptım dr. için 3 yıldır götüremiyorum hatta cinselli konusu için ben tek gittim eşinizinde gelmesi dedi adam kadıköyden bakırköye ta o kadar yolmu gidecem dedi :(

Rica ederim ne demek.. Anlamaya çalışıyorum sizi inanın,ki anlıyorum da. Çaba sarfetmemesi asıl mevzu. Yine de çok üstüne gitmeden kırmadan incitmeden psikolog konusunu açmaya çalışın. cinsellik konusunda pek bilgim yok,bekarım ben ama herkes ayda 1 cinselliğin erkekler adına çok az olduğunu bilir. Bir problem mi var yoksa içinden mi gelmiyor eşinizin? Hem doktor konusunda yolu dert ediyorsa anadolu yakasında da çok iyi doktorlar var

Eşiniz cinselliğe karşı evliliğinizin başından beri böyle isteksizmiydi zamanla mı azaldı isteği?Onu canlandıracak hoşuna gidecek bir şeyler yapmayı giysiler giymeyi makyaj,parfüm kullanmayı denediniz mi?

Erkeğin ayda bir kere cinselliği istemesi, devamını getirmemesi biraz garip geliyor kulağa.
Sağlık sorunundan olabilir mi? Ne bileyim belki gizli şekeri falan vardır, yemek sonrası uyur, sızar.
Ya da çok mu yoğun çalışıyor ya da stresli, sıkıntılı ki konsantre olamıyor?
İlk evlendiğinizde de cinsellikle arasında mesafe var mıydı?

ewet yoğun stresli bir işte çalışıyor keza ilk zamanlar buna yormuştum zaten ama işsiz 1 yıl boyunca da gene aynı idi.ilk evlendiğimiz bir yıl normaldi.sonra gece işinde çalıştı gündüz dinlendi uyudu yine çok seyrekti.ben rahatsızdım vajinamdan bir süre o yüzden seyrektir dedim ama böyle böylr sanırıım araya mesafe girdi bilmiyorum

Eşiniz cinselliğe karşı evliliğinizin başından beri böyle isteksizmiydi zamanla mı azaldı isteği?Onu canlandıracak hoşuna gidecek bir şeyler yapmayı giysiler giymeyi makyaj,parfüm kullanmayı denediniz mi?

zamanla daha da azaldı..biliyormusun belki yanlış ama içimden gelmiyor yani şöyle canım istesede yanaşamıyorum utanıyorum sıkılıyorum çünkü araya uzun mesafe giriyor..bazen öyle ki sabahkları bazen ereksiyon olduğunu görüyorum bekliyorum isteyecekmi diye yanaşmıyor ve ben gizli gizli ağlıyorum...benimi sevmiyor cinselliğimi sevmiyor konuşmadığı için anlamıyorum...artık konuşmaktan da yoruldum iyilikle de konuşsam olmuyor

Gizli kullandığı ilaçlar olabilir mi acaba mesela bazı depresyon ilaçları cinsel isteği azaltabiliyormuş,bu kadar üzmeyin kendinizi,düşünelim neler yapabilirsiniz?

Gizli kullandığı ilaçlar olabilir mi acaba mesela bazı depresyon ilaçları cinsel isteği azaltabiliyormuş,bu kadar üzmeyin kendinizi,düşünelim neler yapabilirsiniz?

sanmıyorum bi ara çok kötü olduğumuz dönemden bir iki ay sonra ilaçların arasında adın şimdi hatırlamadığım bir depresyon ilacı vardı ve içinden sadece bir tane kullanılmıştı ilacı nerden aldığını dr un mu verdiğini ne zamn dr a gittiğini sordum tek bir yanıt alamadım.

Eşiniz zor bir adam belli ,paylaşan iletişime açık bir yapıısı yok.Eşinizi seviyorsanız sizin çok çaba harcamanız gerekecek.Takıntılarına sinir olmayı bırakın,bunu bir rahatsızlık olarak algılayın ki öyle,onu anlamaya çalışıp ya dikkatini başka yöne çekin takıntıları sırasında ya da görmemezliğe gelin..Cinsel konularda da siz kendinizde fiziksel bir takım değişiklikler yapın saçlarınızın rengini değiştirin,yapmıyorsanız makyaj yapın onu güzel kıyafetlerle karşılayın her zaman çok temiz ve bakımlı olun ona güzel sözler söyleyin,sevginizi belli edin,eşinizi tekrar kazanmaya çalışın..
Başka çareniz yok gibi gözüküyor ki aslında bunlar her evlilikte yapılması gerekenler değil mi?

Eşiniz zor bir adam belli ,paylaşan iletişime açık bir yapıısı yok.Eşinizi seviyorsanız sizin çok çaba harcamanız gerekecek.Takıntılarına sinir olmayı bırakın,bunu bir rahatsızlık olarak algılayın ki öyle,onu anlamaya çalışıp ya dikkatini başka yöne çekin takıntıları sırasında ya da görmemezliğe gelin..Cinsel konularda da siz kendinizde fiziksel bir takım değişiklikler yapın saçlarınızın rengini değiştirin,yapmıyorsanız makyaj yapın onu güzel kıyafetlerle karşılayın her zaman çok temiz ve bakımlı olun ona güzel sözler söyleyin,sevginizi belli edin,eşinizi tekrar kazanmaya çalışın..
Başka çareniz yok gibi gözüküyor ki aslında bunlar her evlilikte yapılması gerekenler değil mi?

deniyeceğim dediğin gb aslında her evlilikte yapılması gereken şeyler kurtarılması için değil.. ah karşımdaki de inşallah biraz çaba sarfeder..

zamanla daha da azaldı..biliyormusun belki yanlış ama içimden gelmiyor yani şöyle canım istesede yanaşamıyorum utanıyorum sıkılıyorum çünkü araya uzun mesafe giriyor..bazen öyle ki sabahkları bazen ereksiyon olduğunu görüyorum bekliyorum isteyecekmi diye yanaşmıyor ve ben gizli gizli ağlıyorum...benimi sevmiyor cinselliğimi sevmiyor konuşmadığı için anlamıyorum...artık konuşmaktan da yoruldum iyilikle de konuşsam olmuyor

aslında utanmamak gerek sizin bu cinselliği yaşamanız en doğal hakkınız bence isteğinizi belli edin süprizler yapın hala aynıysa güzel bi şekilde konuşun problem neyse çözmeye yada dr gitmeyi teklif edin.sabahları ereksiyon olduğunu görüyorum derken neyi kastettin merak ettim.birde 3 yıllık evliyim ama bi erkek 1 ay afedersiniz ama boşalmadan nasıl durabilir ben bunuda çok merak ediyorum yani biyolojik olarak onları bu durum rahatsız eder rüyalanmak diye bişey var acaba eşiniz o şekilde mi rahatlıyorda gerçeğini yaşamak zor geliyor bilemedim ki:50:

Canim basligi görünce hemen ilgimi cekti yazmak istedim.
Ben gecmiste obsesif kompulsif bozuklugu olan biriydim. Yani halk dilinde takinti hastasiydim.
Tam 4 yil cektim bu durumu. Herseyi yan yana siralar, merdivenleri sayarak cikar, ocagi 5 kere kontrol eder, ütüyü 5 kere kontrol eder, kapi kapalimi diye defalarca yataktan kalkar bakardim.
Ellerimi bir kere degil 3 kere pes pese yikardim, pantolonlarimi bile desenfekte ederdim vs.
Ozamanlar esimle daha sevgiliydik. Onu bile ellerini yika diye zorlardim. Yikardi, yok bana yetmedi deyip birkez daha yikatirdim.
Sonra artik bu takintilarim dayanilamaz hale geldi, arastirdim ve bunun bir hastalik oldugunu ögrendim. Ümitsiz bir sekilde psikologa gittim. Acikcasi karakterim böyle saniyordum, düzelmez diyordum ama öyle degilmis. 1 yil kadar kisa bir sürede bir uzmanin yardimiyla tüm takintilarimdan kurtuldum. Üzerimden kocaman bir yük düsmüstü sanki. Tabi bu süre zarfinda evlenmis bulunuyordum artik.
Cinsellik konusuna gelince: Psikolojik rahatsizlik yasayan insanlarda (bu sosyal fobi olabilir, depresyon olabilir, yada takinti hastaligi olabilir) cinsel istek nerdeyse sifir olur.
Bu onlarin elinde olmayan birseydir ve istatistikler bunu kanitlamistir. Bukadar net konusuyorum cünkü bende´de ayni sorun var. OKB yi yendim ama bunun altinda aslinda bir sosyal fobim oldugu anlasildi.
Ben tabiki bu durumu bildigim icin kendim cabaliyorum bir sekilde bu durumu düzeltmek icin. Diyecegim oki esin bu takintilarini kendi kendine cözemez, hatta her gecen gün üzerine bir yenisi eklenir ve artar.
Mutlaka ama mutlaka bir uzmandan destek almasi lazim. Senin icin nekadar zor oldugunu tahmin edebiliyorum ama esinin sana cok ihtiyaci var. Benimde esimin destegine cok ihtiyacim vardi hala daha var.
Ama öncelikle esin bunun bir karakter özelligi degilde, bir rahatsizlik oldugunu kabul etmesi, görmesi gerekiyor.
Umarim bu sorunu cözersiniz ve hersey yoluna girer.

eşiniz temiz tertipli bir insan bence takıntı konusunda anlattıklarınızda bir problem göremedim
benim de eşim temizliği sever,evi her zaman temiz bulmak,temiz görmek ister.
bence siz takıntılarından daha çok cinsellik meselesi üzerinde düşünün
5 yıllık evlisiniz daha,ayda bir ve ön sevişmesiz olması çok anormal :26:

Back
X