- 27 Ekim 2011
- 715
- 233
- 323
Canim basligi görünce hemen ilgimi cekti yazmak istedim.
Ben gecmiste obsesif kompulsif bozuklugu olan biriydim. Yani halk dilinde takinti hastasiydim.
Tam 4 yil cektim bu durumu. Herseyi yan yana siralar, merdivenleri sayarak cikar, ocagi 5 kere kontrol eder, ütüyü 5 kere kontrol eder, kapi kapalimi diye defalarca yataktan kalkar bakardim.
Ellerimi bir kere degil 3 kere pes pese yikardim, pantolonlarimi bile desenfekte ederdim vs.
Ozamanlar esimle daha sevgiliydik. Onu bile ellerini yika diye zorlardim. Yikardi, yok bana yetmedi deyip birkez daha yikatirdim.
Sonra artik bu takintilarim dayanilamaz hale geldi, arastirdim ve bunun bir hastalik oldugunu ögrendim. Ümitsiz bir sekilde psikologa gittim. Acikcasi karakterim böyle saniyordum, düzelmez diyordum ama öyle degilmis. 1 yil kadar kisa bir sürede bir uzmanin yardimiyla tüm takintilarimdan kurtuldum. Üzerimden kocaman bir yük düsmüstü sanki. Tabi bu süre zarfinda evlenmis bulunuyordum artik.
Cinsellik konusuna gelince: Psikolojik rahatsizlik yasayan insanlarda (bu sosyal fobi olabilir, depresyon olabilir, yada takinti hastaligi olabilir) cinsel istek nerdeyse sifir olur.
Bu onlarin elinde olmayan birseydir ve istatistikler bunu kanitlamistir. Bukadar net konusuyorum cünkü bende´de ayni sorun var. OKB yi yendim ama bunun altinda aslinda bir sosyal fobim oldugu anlasildi.
Ben tabiki bu durumu bildigim icin kendim cabaliyorum bir sekilde bu durumu düzeltmek icin. Diyecegim oki esin bu takintilarini kendi kendine cözemez, hatta her gecen gün üzerine bir yenisi eklenir ve artar.
Mutlaka ama mutlaka bir uzmandan destek almasi lazim. Senin icin nekadar zor oldugunu tahmin edebiliyorum ama esinin sana cok ihtiyaci var. Benimde esimin destegine cok ihtiyacim vardi hala daha var.
Ama öncelikle esin bunun bir karakter özelligi degilde, bir rahatsizlik oldugunu kabul etmesi, görmesi gerekiyor.
Umarim bu sorunu cözersiniz ve hersey yoluna girer.
merhaba arkadaşım yazdıklarını okuyunca mutlu oldum ama kısa sürdü çünkü biraz dik kafalı ben böyleyim diyor dr konusunda hiç istekli değil iyilikle de güzellikle de severek ilgili konusşam da dr konusunda ikna edemedim.zamana bıraktım ama ben sinirlere kaldım keşke senin gb farkına varsa bunun karakter değil rbir rahatsızlık olduğunu farketse kendi istese tedavi olmayı zorla da olmazki değilmi ne yapacağım bilmiyorum büyük ihtimalle cinsellik de senin dediğn gb sorunlarında dolayı dır herlde konuşmuyor ki anlatmıyorki bir bilinmezlik içindeyim.