Takıntılarım, kaygılarım ,obsesif hallerim

Vander

Guru
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2018
8.285
22.014
348
Bir sağlık sorununuz var be hasteneye gidceksini belli belirtiler oluyor sonuçta.
Bunlarla alakalı doktora gitmeden önce çok şey okuyup sonra ya şu varsa ya bu varsa diye aşırı kaygılanan var mı?

İnanın artık doktora gitmek istemiyorum hayır gidiyorum doktora sürekli soruyorum araştırdıgım şeyler hakkında benden kesin sıkılıyorlardır

Sürekli kaygılıyım ya bir şey varsa hep en kötüye odaklıyım.İlaç kullanıyorum falan ama geçmiyor.Ne yapabilirim?

Aynı durum bende de var çok zor bişey doktor kapılarından ayrılmıyodum. Herşeyin en kötüsünü düşünüyorum tamamen negatif bir insanım ne olacak bu halimiz bilmiyorum

İnterneti kapatacaksınız.
Başka yolu yok maalesef. İnsan psikolojisi çok garip. Sizde olmayan bir belirtiyi bu ınternette okuyup bilinç altınıza yerlestiriyorsunuz, kabulleniyorsunuz. Bir anda o belirti de varmış gibi hissediyorsunuz ya da gerçekten örneğin belirti olarak başınız ağrımaya başlıyor. İnternetin de kötü yanı bu, bilgi sınırsız ve doğruluğunu bilmiyorsunuz. Eğer uygun şekilde kullanamiyorsaniz ve artık size zarar veriyorsa kapatın. Hastalık hastası deniyor sanırım buna.

Bir de ilac kullanıyormussunuz. Bence ilacın yanında mutlaka terapi de almalısınız ve İNTERNETİ KAPATMALISINIZ.

Psikiyatriste gorunmelisiniz bu yasadiklariniz kaygiya ve anksiyeteye giriyor sanirim

Terapi de alıyorum internet olmasa kitap alırım ben üst düzey bir manyağıö

Internete kol ağrısı yazarsanız 5 gün ömür biçer size. Neden internete bakıyorsunuz?

Ben rahat bir insan olmama rağmen bakmıyorum.

Bir diğer mesele obsesyon sadece ilaçla tedavi edilemez.

Siz de gayret edeceksiniz. Ilaçlar da destek olacak. O şekilde kurtulacaksınız.

Aslında internet odaklı degıl okudugum kitaplar vs va etkılı oluyor hanı aletlerım olsa kendimi muayene edıcem bazen o durumda oluyorum

Bende hem ilaç tedavisi hem psikolog tedavisi alıyorum bana mısın demiyor

Aslında internet odaklı degıl okudugum kitaplar vs va etkılı oluyor hanı aletlerım olsa kendimi muayene edıcem bazen o durumda oluyorum
El işiyapın.

Roman okuyun.

Akraba ziyaretine gidin.

A101 e gelen haftanin yıldızlarını gidip marketlerde arayın.

Huzurevi ziyaret edin.

Bir çocukla parkta sahilde yürüyün.

Bir hayvana su verin.

Yani kendinizi oyalayin. Hastalık araştırması yapmamaya karar verin. Mücadele edin. Ilaçlar o esnada size yardımcı olur.

Siz araştırma gayreti içindeyken ilaclar size fayda vermez.

Siz de elinizden geleni yapin

Teşekkür ederim bir hayvan sahıplenmeyı dusunuyorum aslında

Bu sorunun temelinde ölmekten korkuyor olmanız yatıyor olabilir mi?

"acaba bende şu hastalık mı var doktorlar farkedemiyor ve bunun sonunda öleceğim" gibi?

Bu sorunun temelinde ölmekten korkuyor olmanız yatıyor olabilir mi?

"acaba bende şu hastalık mı var doktorlar farkedemiyor ve bunun sonunda öleceğim" gibi?
Ölmekten ziyade sonuçda ölüm herkes ölecek ama ben mudahele edememekten korkuyorum bir de bilgisiz gitmek istemiyorum bir fikrim olsun ki doktoru anlayabıleyım istiyorum

Araştırma yapan bi insan değilim ben aslında sadece en ufak bir şeyi bile çok aşırı bir derecede olumsuzsaştırıp kendimi hasta ediyorum

Aletlerim olsa tedavi ederim kendimi işte bu benim doktorlara da inanmıyorum bazen işin kötüsü

Araştırma yapan bi insan değilim ben aslında sadece en ufak bir şeyi bile çok aşırı bir derecede olumsuzsaştırıp kendimi hasta ediyorum
Yok ben su okumayı kendi okulum ve kişisel gelısımım için harcasaydım uzaya çıkmıstım

Bende hiç inanmıyorum doktorlara anlmıyolar bende kesin bişey var diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…