- 3 Nisan 2015
- 42
- 112
- 43
Ölmekten ziyade sonuçda ölüm herkes ölecek ama ben mudahele edememekten korkuyorum bir de bilgisiz gitmek istemiyorum bir fikrim olsun ki doktoru anlayabıleyım istiyorum
İnanın istemiyorum hayır yoruldum artık ciddem yorudum beynimde 40 küçük sorunTamam, ölümü kabul ediyorsunuz fakat size göre farkedilmeyen bir durumdan dolayı ölmek istemediğiniz için sürekli arastiriyorsunuz.
Hiç söyle düşündünüz mü, hayatı seviyorsunuz ve ölmek istemiyorsunuz. Ama sevdiğiniz hayatı böyle mi geçirmek istiyorsunuz? Sürekli diken üstünde, araştırıp kendinize olmayan teshisler koyarak, kendinizi hasta ederek.
Bence kendinize önce şu soruyu sorun "1 kez geldiğim bu hayatımı böyle mi geçirmek istiyorum"
Belki bir noktadan başlamak için yardımcı olabilir.
Bende obsesyon değil de anksiyete vardı ve hayat kalitemi ciddi derecede düşüyordu. Ilac kullandım, terapi almadım ama kendi kendime terapi uyguladım bir nevi. Siz değişmek istemediğiniz sürece ne ilaçlar ne terapi hicbirsey sizi değiştiremez. Önce kendi beyninizi ikna etmelisiniz.
Biraz çaba.
Bol şans
Çok ilaç kullandım bende ama atamadım bu düşünceleri maalesefBen inanıyorum da ya bir seyı atlıyorlarsa hissi her zaman var yeterince vakitleri yokki
Bir sağlık sorununuz var be hasteneye gidceksini belli belirtiler oluyor sonuçta.
Bunlarla alakalı doktora gitmeden önce çok şey okuyup sonra ya şu varsa ya bu varsa diye aşırı kaygılanan var mı?
İnanın artık doktora gitmek istemiyorum hayır gidiyorum doktora sürekli soruyorum araştırdıgım şeyler hakkında benden kesin sıkılıyorlardır
Sürekli kaygılıyım ya bir şey varsa hep en kötüye odaklıyım.İlaç kullanıyorum falan ama geçmiyor.Ne yapabilirim?
Varsa vardır zaten olmuşa ölmüşe çare yok ki.Bir sağlık sorununuz var be hasteneye gidceksini belli belirtiler oluyor sonuçta.
Bunlarla alakalı doktora gitmeden önce çok şey okuyup sonra ya şu varsa ya bu varsa diye aşırı kaygılanan var mı?
İnanın artık doktora gitmek istemiyorum hayır gidiyorum doktora sürekli soruyorum araştırdıgım şeyler hakkında benden kesin sıkılıyorlardır
Sürekli kaygılıyım ya bir şey varsa hep en kötüye odaklıyım.İlaç kullanıyorum falan ama geçmiyor.Ne yapabilirim?
Örnek vereyim göz doktoruna gittim ben herşeyi taradım cunkü bir gozumun daha çok ilerlediğini anladım.Ben bir ara burnumu carptim biryere. Cok cok agridi. Bende netten baktim kist falan bişeyler yaziyor yani en kotusu oydu yok daha neler dedim. Dayanamayacak kadar olunca hastaneye gittim. Doktorlar bana kemigin kirilabilecggini bu zamana kadsr nerde oldugumu ve ameliyat olmam gerektigini soylediler. O yuzden bende kendimi her zMan kotuye alıştiririm. Ama stres yapacak kadar degil. Zaten netten bakarsaniz bir 3 gunluk omrunuz kaldi yazmiyorlar.
Her insan farklı fakatben kendi ihmalkarlıgım yuzunden kalıtesız hayat yaşamaktan korkuyorum sanırım. Ben de baya üst düzeyde onun farkındayım tedavımı olmaya çalısıyorum.Dertsiz başınıza dert arıyosunuz sanırım, gerçekte hasta olanlar bir sürü hastalıkla mücadele eden insanlar varken sağlıklı insanlar neden bunu yaparki kendine? O korktuğunuz hastalıklar çıksa rahatlıcakmısınız? Bende bu konuda aşırı rahat bir insanım ölsem yok bişeyim ya der geçerim ki şuan kuduz olma ihtimalim bile var ama sallamıyorum. Siz böyle düşündükçe olmayan şeyleri bile çıkarırsınız ortaya
Örnek vereyim göz doktoruna gittim ben herşeyi taradım cunkü bir gozumun daha çok ilerlediğini anladım.
Kendısı de onayladı.Ben hemen glokom olabılır mi dedım bir dur dimi adam bilir zaten meyse testler yapıldı bir sey çıkmadı.Belkide çok kontrolcüyüm
Dozunda olur umarıö çünkü bence bu olay biraz da genetik çpcuklar hissediyor cddenOoo kontrolcülüge gelince uzerime tanimam. Sanirim benimde sorunlarim var ☺ ama bunun bir çözümu varmi bilmiyorum aslinda beni rahatsiz edecek boyutta degil.
Şuan hamileyim bebek dogunca olurmu bilemiyorum
Amin, ama kendine bunu yaparak hayat kaliteni fazlasıyla düşürüyosundur, kanser olup hayata sımsıkı tutunabilen, gülüp eğlenebilen, en azından şuram sağlam diyen insanlar var, yerinde olmayı çok isteyen insanlar vardır eminim. Onlar bile böyle karamsar değilken senin olman sana, hayatına yaptığın en büyük kötülük zatenHer insan farklı fakatben kendi ihmalkarlıgım yuzunden kalıtesız hayat yaşamaktan korkuyorum sanırım. Ben de baya üst düzeyde onun farkındayım tedavımı olmaya çalısıyorum.
Kimse zor hastalıkla acılı ölümlerle imtihan olmasın
Kesınlıkle öylee umarım her sey iyi olurAmin, ama kendine bunu yaparak hayat kaliteni fazlasıyla düşürüyosundur, kanser olup hayata sımsıkı tutunabilen, gülüp eğlenebilen, en azından şuram sağlam diyen insanlar var, yerinde olmayı çok isteyen insanlar vardır eminim. Onlar bile böyle karamsar değilken senin olman sana, hayatına yaptığın en büyük kötülük zaten
Çocıga fırsat kalır böylece ama onun sorunları hakkında karamsar olur onu da bogarsınjzBende artık çocuk yapmak istiyorum hep onunla ilgileneyim onu düşüneyim ki kendime fırsat kalmasın hep yalnızlıktan bunlar bende otur otur kuruyorum kendimi o var bu var diye inşallah rabbim bi evlat nasip ederde her derdimize deva olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?