Takıntılarım ve ben

khaleesi41

Rabbi Hebli Mines Salihin <3
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2014
403
469
53
Merhaba arkadaşlar,

Ben cok takıntılı bir insanim. Örnek verecek olursam 7 aydır bebek istiyoruz ama henüz nasip olmadi. Ben sürekli bunu düşünüyorum neden olmadi veya neler yaparsam bu süreç hızlanır gibisinden sürekli netten araştırma yapıyorum. Herşeyin bir zamanı var biliyorum ve sürekli dua eden bir insanim ama bu düşünceleri kafamdan atamıyorum ve stres cok etkiliyor beni.

Aynı şekilde kafama taktiğim diger konularda da öyleyim mesela diyet yapacağım sürekli zayıflama ile ilgili yazılar okuyorum. Yani internetten kafamdaki her soruya cevap bulma gibi bir takintim var.

İsteklerim takıntı haline geliyor ve bu benim günlük yaşantımı cok etkiliyor. Ne yapmalıyım ne önerirsiniz?

Günlük yaşantinizi etkilemiyorsa eger takinti degildir bunlar.ve sanki biraz internette cok dolasiyorsunuz gibi geldi oylemi ?cunku bisey okuyosun yanda bisey cikiyor onuda okuyosun gibi gibi..

Bende de var takintilar ama daha cok hastaliklar üzerine arastiriyorm ve daha kötü oluyorum ama hayatima cok zarar veriyor herseyimi etkiliyor sizinki daha cok o anki durumunuzla alakali seyler bence kendinize baska ugraslar bularak azaltabilirsiniz ya da diyet mi takintiniz size uygun olani bulun ve baslayin böylece arastirmayi birakirsiniz

Günlük yaşantinizi etkilemiyorsa eger takinti degildir bunlar.ve sanki biraz internette cok dolasiyorsunuz gibi geldi oylemi ?cunku bisey okuyosun yanda bisey cikiyor onuda okuyosun gibi gibi..

Evet öyle kafama taktiğim sey bana zarar veriyor sürekli düşünmeme sebep oluyor o konuyla ilgili herşeyi arastirmak istiyorum örneğin surekli burda hamilelik veya zayıflama ile ilgili konuları okuyorum. Yada kafama ne koyduysam o konu iste.

Evet benimki genelde isteklerim uzerine mesela bebek sahibi olmayi cok istiyorum ve sürekli bununla ilgili seyler araştırıyorum ama stres daha da engelliyor

Evet benimki genelde isteklerim uzerine mesela bebek sahibi olmayi cok istiyorum ve sürekli bununla ilgili seyler araştırıyorum ama stres daha da engelliyor
Aynen sizin daha o anki durumla alakali benim tüm hayatmi etkiliyor bence kafanızdaki sorular icin inte yazmayın herseyin en kötüsü cikiyor bilgi kirliligi sirf düzenli olarak doktorunuza sorun ondan cevap aldikca rahatlarsaniz

araştırıp araştırıp icraata geçiremediğin şeyler seni strese sokar yoksa merak edip araştırmanda bir sıkıntı olduğunu görmüyorum ama araştırmaların isteklerin bağlanmaların hat safhada baksana olmamış çocuğa Eylül ismini vermişsin :)

Aynen sizin daha o anki durumla alakali benim tüm hayatmi etkiliyor bence kafanızdaki sorular icin inte yazmayın herseyin en kötüsü cikiyor bilgi kirliligi sirf düzenli olarak doktorunuza sorun ondan cevap aldikca rahatlarsaniz

Çok teşekkür ederim sağolun

:) aynen sorun tam olarak bu isteklerimin takintiya dönüşmesi ve araştırma hastalığı

İlaç tedavisine başlayabilirsiniz doktorunuzla görüşüp
Anlıyorum sizi bende öyleydim geçiyor başka ilgi alanları bulun

Ayy aynısı bende de var. Mesela bir yerim ağrısın hemen internetten bakarım aha derim hastayım ben. Hiç iyi bir ruh hali değil ama spor yaparak yürüyüş yaparak kafamı dağıtıyorum.

Bence boşluktan.. Şu an bende de aynısı var. Bu arada boşluktan dedim ama çalışıyor musunuz bilmiyorum. Ben evlenmeden işten ayrıldım onun boşluğu beni bir şeylere takıntılı hale getirdi belki de sizde bu durumdasınızdır.

takıntı dediginiz şeylerde sıkıntı yok sadece bilgi kaynagı olarak interneti almanız yanlış alternatif olabilir ama işin ve konunun uzmanlarından yardım almanız dogru olacaktır.

tv programlarındaki gibi izleyip izleyip hasta olanlar var aman deyim her bilgi her mecmua dogru degildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…