takıntılarım

zeynobasad

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2017
64
11
3
33
kızlar 27 haftalık hamileyim bebeğime daha tam alışveriş yapılmadı ramazandı düğünlerdi derken haftsonları müsait olamadık, hafta içi de yoğun çalışan biriyim.

Şimdi haftaya cumartesi annemle alışverişe gidelim diye anlaştık.. Dünde kayınvalidem eşime ne zaman alışveriş yapacağız demiş telefonda. Ama bana bişey demedi kvalidem. Eşimde dedi ki istersen annemi ara biz annemle gidelim diyoruz sen de gelmek istersen gel de dedi..Kayınvalidem de iyidir falan ama biraz kendi isteklerini çok bastıran bir kadındır.. Nyse şimdi o şeklde sorsam alınmaz herhalde??

Birde geç mi kaldık sizce alışveriş için ne diyorsunuz yetişir mi :/

Sabah yazmıştım kızlar bunu,,,,neyse sonra :

durumu anneme anlattım dedim böyle böyle bana dedi ki o zaman eşinle gidin madem :S

Ablamada dedim ne yapayım diye , Ablamın yazdığı aynen şu : annem zaten demişti beklerler diye. ( anlamadım dedim ablama )
Kayınvalidem-: ablamla anneme göre : annemlerinde bişey almasını bekliyormuş. Çok üzüldüm ve şaşırdım. Niye beklesin ki. Ablamda çeyiz zamanı beklediler ya ondan dedi. ( Çeyiz zamanı şey demişti kayınvalidem biz şunu alırız siz bunu vs. ama hepsini çoğu şeyi eşimle ben aldık. )
Ben şahsen kimseden bişey beklemiyorum..
Ama üzüldüm böyle düşünmelerine kayınvalidem niye beklesin ki annemlerden , keşke bişey demeseymişim anneme haftaya gitseymişiz beraber , ben tekte gitsem onlarlada gitsem kendi paramla alacağım kimseyi alsınlar diye çağırmıyorum bana fikir versinler diye çağırıyorum,

Ben ablamla annemin dediklerine üzüldüm açıkcası? Yoksa üzülmem saçma mı?

Saçma,zaten kendi paranizla almacakmisiniz,aksi olsa birşeyler beklediğiniz için çağırmış olsanız tamamda öyle bişey yok. Su kadar derdim olsa,dert olduğunu anlamam sanırım. Allah büyük dert vermesin size.

Annemle ablamın kayınvalidem hakkında düşündüklerine üzüldüm yani annemlerden ne beklesinler ki

Sizin paranızın ya da alacaklarınızın hesabını yapmak KB'ye düşmedi ki, kaldı ki zaten kimse bebeğe bi şey almak durumunda değil diye düşünüyorum, kendiniz gidin yapın alışverişi, kv götürmek çok lüzumsuz olur, şekil A'da görüldüğü gibi ortaya saçma sapan laf atmaktan başka bi işr yaramamış kv.

Ablan şunu demek istemiş bence ; genelde kız çocuklarının ilk bebeğine, kızın ailesi beşik yapar. Yani bebeģin beşiğini, bir kaç parça kıyafetini, örgü yelekler, hırkalar, patikler birçok şeyi onlar alır yada yapar bu bi gelenek haline getirilmiş onu kastetmiş. Bence ikisini de çağırma anneni de kv'inide sen seç ve al kimse çocuğunuza bişey almak zorunda değil sonuçta

Yok ablam babaanneler alır her şeyi dedi, direkt

Üzülecek bir şey yok.
Kimle daha rahat yapacaksan kim daha çok yardımcı olacaksa onu çağir
Bu bir arkadaşınıda olabilir
Ama en güzeli eşle gitmek

Hey yarabbim milletin odu kopuyor resmen bes kurus param gidecek diye. Torunumda torunum diye sevmeyi toplum icinde gogsunu gere gere yurumeyi biliyorlar ama. Yerinde olsam hic birini goturmem alis verise beraber gidelim demeni yanlis anlamis annen demekki. Yerinde olsam bebegin butun ihtiyaclarini gider esimle alirim. Internette yeni dogan bebekler icin ihtiyac listesi bulabilirsin ne lazimsa ona gore bakip alirsin. Bende oyle yapiyorum giyim kusamini tecrubeli bir kuzenimle hallettim onla beraber gittik alisverise geri kalanida esimle beraber kimseye birsey soylemeden alacagiz. Nefret ediyorum boyle seylerden bende 24 haftalik hamileyim agzi olan konusuyor kaynanam ben daha hamile kalmadan anneme bebegin yatak odasini kizin annesi babasi doser demisti yuzsuz yuzsuz. Hamile kaldiktan sonrada annemden bir iki tane yun hirka ormesini istemistim bebegim kisin dogacak diye git kaynana soyle o yapsin diyerek basindan savdi resmen. Hic bir sekilde bebegin alis verisi konusunda muhatap olmuyorum ikisiylede konusunu bile acmiyorum yanlarinda esimle guzel guzel hallediyoruz sende oyle yap.

Geç değil daha halledersin hepsini
Liste yap üçe falan böl
Ufak tefek şeylerin olduğu liste için kendin git
Diğerlerine eşinle gidersin
Alışverişe çıkmadan çıkardığın listedeki herşeyi netten araştır , bulunduğun şehirdeki imkanlarında göz önünde bulundurarak hangi marka hangi model alacağını belirle
Bu şekilde kolayca halledersin hepsini

ablanin ve annenin durumu nasil? kotu ise bir sey diyemem ama ablan ve annen cok ayip etmis resmen kv ve sen bizden bir sey bekleme demis yani bilemiuorum ipler onkadar ucuz ki birvyelek bir hirka anneniz yapabilirdi bebek takimlari 5 tl pazard onemli olan gonul alma ama iclerinden gelmeyince ben olsam ailemden de uzak dururdum

Sen al kocanı git ne lazımsa alın. Onlara da biz aldık sağolun dersin. Bence o strese girmene hiç gerek yok. Her kafadan ayrı bir ses çıkacak.

evet açıkcası kayınvalidemi çok karıştığı için pek çağırmak istemiyorum. Dün eşime yine demiş kayınvalidem beğenin alalım biz diye sağolsun. Eşimde alıyoruz sağolun anne dedi. Kayınvalidemde böyle şeyleri ananeler babaneler alır dedi. Ben de sinir oldum lafına :O Eşime dedim kim içinden ne gelirse onu alır dedim. Sonuçta ben kimseye diyemem yani.

Aslında doğru söylüyo onlar alır. Ama artık çalışanlar minnet etmiyo. Belki de aldırmak lazım her borcun altına giriyoruz, hayatımız borçla geçiyor. Bence beğen söylesin kayınvalidene kocan alsın o da gidip.

annemlerin alacağına karışmasını istemiyorum ve korkuyorum bişey der diye kv

Yani bebek konusuyla ilgili kayinvalideniz daha bir sey soylememis. Ablaniz biraz sacmalamis. Kaldi ki niye anneler kayinvalideler dahil edilir boyle seylere anlamiyorum. Sonrada suna karistilar buna karistilar oluyor.

Esinizle gidip yapin alisverisinizi. Onlarda torunlarina bir sey almak isterlerse size soylesinler. Gidin begenin alsinlar. Yada kendileri kafalarina gore alip etirsinler. Ana alisverisi kocanizla yapin.

İhtiyaç listeni çıkar,
Bir haftasonu annenle git yarısını al bir haftasonu kayınvaliden ile git kalanını al.
Her iki tarafında torunu, gönülleri olsun...
Alınırken kendi istediklerini seçersin zaten.
İçinde kalan bir şey olursa gider sonra eşinle alırsın... zaten ilk 6-7 ay kıyafetleri çok klasik seyler oluyor ekstra bir modası falan Yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…