Takintilarim

Sardunya21

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2020
966
680
53
36
Kizlar merhaba, su aralar canimi sıkan bir konu var. Oncelile kendimden bahsedeyim. Saglik prsoneliyim. Yogun bir alanda calisiyrm. Hastalarla birebir temas halindeyim. Ayrica 3.5 aylik hamileyim. Gesen sene yine hamileydim. 6 aylikken bebegim karnimda hidrops nedeniyle vefat etti.

Gecen hafta izin aldik esimle . 1 hafta koye geldik. Esimin annesinin yanina. Kayinvalidemi cok ama cok seviyrm. Melek gibi kadindir. Kendi kizi gibi sever. Hatta bana hep kizim diye seslenir. Ama bu pandemi doneminde bende takintilar olustu. Hastalarin dokundugu yerlerden, temizlik personelinin eldiveniyle esyama dokunmasindan, firincinin sirf musteri diyemaskesiz ve dukkan icinde sigara icmesine musaade etmesinden, yemekhane sirasinda kisinin maskesiz sekilde siraya girmesinden....
Liste uzayip gidiyor. Ciddi anlamda artik gozume batiyor hersey.
E simdi koye geldik. Annem yazik ben rahat edeyim diye herseyi yapmaya calisiyor. Ama onun da bazi seyleri gozume batiyor su aralar. Su sisesinin agzini diger sisiye dayamasi, oksurugunu kapattigi elyle ekmegin tumunu tutmasi vb . iste. Hamileliginde etkisiyle bu takintilarm artti. Kadincagizi kirmamaj icin de soyleyemiyrm. Uzulur cunku.
Ne yapacagim bilmiyrm? Sizce psikiyatriste gitsem mi?

Gitmelisin. İçinde bulunduğumuz şartlar ve günlük yaşam stresinin içinde olabiliyor bu tarz şeyler. Bende de olmuştu. Vatandaşın tuttuğu kaleme dokunamamak ya da otobüste birileri oturup kalkıyor diye oturmak istememek gibi. Sonra atlattım tabii hâlâ var ama hayatı zehir edecek boyutta değil.

Saglik personeliymissiniz daha fazla etkilenip gozunuze batiyodur bence bu da meskek hastaliklari kategorisine girmeli sizler icin hatta gerekirse psikolojik tedavi alin cunku ciddi derecede insanin psikolojisini bozuyor su hastalik ki sizler icin ekstra psikolojik sorun:110:

Kvdenizide kirmadan ona diyormus gibi gozukmeden, iyice bu konuda takintili oldugunuzu hersey gozume batiyor resmen diyerekten atifta bulunabilirsiniz orneklemeler ile anlamasini saglayabilirsiniz eger genel hayatinizda bu haldeyseniz psikolojik destek sart ne yazikki:/
Allah saglicakla kucaginiza almayi nasip etsin evladinizi ayrica

Kizlar merhaba, su aralar canimi sıkan bir konu var. Oncelile kendimden bahsedeyim. Saglik prsoneliyim. Yogun bir alanda calisiyrm. Hastalarla birebir temas halindeyim. Ayrica 3.5 aylik hamileyim. Gesen sene yine hamileydim. 6 aylikken bebegim karnimda hidrops nedeniyle vefat etti.

Gecen hafta izin aldik esimle . 1 hafta koye geldik. Esimin annesinin yanina. Kayinvalidemi cok ama cok seviyrm. Melek gibi kadindir. Kendi kizi gibi sever. Hatta bana hep kizim diye seslenir. Ama bu pandemi doneminde bende takintilar olustu. Hastalarin dokundugu yerlerden, temizlik personelinin eldiveniyle esyama dokunmasindan, firincinin sirf musteri diyemaskesiz ve dukkan icinde sigara icmesine musaade etmesinden, yemekhane sirasinda kisinin maskesiz sekilde siraya girmesinden....
E simdi koye geldik. Annem yazik ben rahat edeyim diye herseyi yapmaya calisiyor. Ama onun da bazi seyleri gozume batiyor su aralar. Su sisesinin agzini diger sisiye dayamasi, oksurugunu kapattigi elyle ekmegin tumunu tutmasi vb . iste. Hamileliginde etkisiyle bu takintilarm artti. Kadincagizi kirmamaj icin de soyleyemiyrm. Uzulur cunku.
bence bu takıntı gayet haklı bir takıntı öksürdüğü elini ekmeğe sürmemeli zaten biz kv ye gidince çay doldururken bile dikkat ederler çaydaylığın ağzını sırayla her bardağa dayarlardı normalde dedim ben içmem ben geldiğimde dikkat ediyorlar mesela

inan ne diyeceğimi bilemedim yerden göğe kadar da haklısın. çünkü gerçekten öksürdüğün elle gidip bir şey yapılmaz
ama inan hayat böyle geçmiyor maalesef, muhakkak olabildiğimizce streil olmalıyız koyver gitsin yapmamalıyız asla ama
tedbir bizden takdir allahtan artık. çünkü bi zaman sonra unutuyorsun her daim laboratuar ortamı olmuyor maalesef.
psikiyatrist ilaç verir ama şu durumda da kullanman doğru olmaz.
köy ortamında vakit geçirdikçe rahatlarsın biraz belki

Öksürdüğü elle ekmek tutması dışında diğer takıntılarınız normal değil. Sizi ve çevrenizi daha fazla zorlayacak boyuta gelmeden uzman desteği alın.

Öksürdüğü elle ekmek tutması dışında diğer takıntılarınız normal değil. Sizi ve çevrenizi daha fazla zorlayacak boyuta gelmeden uzman desteği alın.
Yani su covid ortaminda kapali alanda sigara icilebilir dyrsnz. Sanirim ben anormalim gercekten.

Herseyi incelediginiz icin normal degil eminim kayinvaliden okaurdugu eliyle ekmege tuttugunun farkinda degildir herkes ufak tefek dikkatsizlikler yapar genel anlamda pis biri degilse lutfen kadini kirmayin siz kendinizi torpuleyin steril bir ortamda gecmiyor hayat

bence terapi al kesinlikle canım normal takıntı edinmen bence ama kontrolede alınması lazım

Pandemiden bağımsız yani pandemi yokken ben bunları fark eden biriyim. Ama ben de sağlık personeliyim. Farkediyorum ama değiştiremeyeceksem takmıyorum. Öyle bir ruh halim var.

Ben takinti olarak gormedim acikcasi. Genel temizlik kurallarindan yazmissiniz hep. Millet siseye agzini dayayip iciyor,o siseyi kendi kullandigim siseye neden degdireyim ki,akil mantik yani. Veya kapali alanda sigara icmek ne mana? Ya da okusurup elini yikamadan ekmegi ellemek? Bunlara normal diyen kendini bodruma falan kapasin da cikmasin disari

Bence normal takıntı bunlar .Bende kvnin evinde dikkat ediyordum mesela elini çok ağzına götürüyor onla yemek yapıyor falan .Çok düzenli nizamlı temizdir evi.Ama çok tasarrufludurlar . mesela yoğurt koydu tabağa kaşıkta kalan yoğurdu yalar hiç israf etmez . Mesela salata yendi en son kalan suyu heba edilmez kayınbaba içer tepesine dikip 🤣. Neyse biraz sabredin bence çok aşırı hal alırsa gidin doktora.Titiz insanların davranışları bunlar herkeste olabilir .

Ben de sizinle aynı durumdayım. Hatta tıpatıp aynı diyebilirim. Sizin madem kayınvalidenizle aranız iyi, size kendi kızı gibi yaklaşıyor o zaman oturun dertleşin onunla, anlatın sıkıntınızı. içinizi dökersiniz, konuşmak iyi gelebilir ve en azından ondan yana rahatlarsınız.
Ben objelerden bulaş ile ilgili kaygılarımı yaşantımı olumsuz yönde etkilemeyecek düzeye indirebildim ama ben de maske takmayan insanlardan çok rahatsız oluyorum halen, o sıkıntımı atamadım ve atmamamız da gerekiyor aslında çünkü insandan insana bulaşan bir hastalık maske takmayanlar kapıp bulaştırabiliyor.
Size dokunma konusundaki sıkıntınız için bir ürün önereceğim, ben kullanıyorum ve beni çok rahatlattı. Antimic diye bir ürün. Eşyalarda ve yüzeylerde virüslere karşı 1 ay koruma kalkanı oluşturuyor. Ellerde de 6 saat etkili. Alın kullanın, evdekilere de kolonya gibi ikram edin. Kolonya o an için etkili olurken bu ürün en azından daha uzun süre koruyor.
Psikolojik destek de alma imkanınız varsa alın, zor bir süreçten geçiyoruz.

bunlar şu zamanda takıntı değil olması gerekenler.
böyle virüs gibi bulaşıcı hastalık olmasa belki evet takıntı yapıyorsunuz denilebilirdi.
ama şuanda zaten herkes bunlara dikkat etmek zorunda.

4 yaşındaki kızımda el yıkama ve eline üfleme tiki oldu malesef. Bu virüs psikolojileri çok bozdu. Elleri çatlıyor, içim gidiyor ama sürekli yıkamadan duramıyor 😔

Back
X