Takıntılı ve aşırı panik bir eş

Sandım sonlarda hala o evdesiniz baba evine gitmenize sevindim. Kendini hasta görmüyor olması zaten başlı başına hastalık. Çocuğunuzu sağlıksız bir adamın yanında büyütemezsiniz. Sizi de hasta eder.
 
Sizi sevmiyor. Sizi sevseydi, size durmadan emirler yağdırmak yerine yardım ederdi, sizi sevseydi sizin ailenizle gorusmenizi, ailenizin size gelmesini kısıtlamazdı. Sizi sevseydi sizin hayatınızı yasamaniza engel olmazdı.

Sizi sevmiyor. Çünkü gercek sevgi böyle bir sey değil.

Siz gittiniz ve hayatında bir bosluk oldu. Cunku tüm hayatını sizi ve cocugu kontrol etmeye adamıstı. Su an evde kimseyi kontrol edemiyor. Bu boşluğun sevgi oldugunu sanıyor.

Tedavi olmayı kabul etse bile hemen dönmemeniz lazım. Tedavi surecine baslamalı. Takıntılı oldugunu kabullenmeli, size yaptığıni fark etmeli. Her seyin iyi gittigine emin olduktan sonra dönmeniz lazım.

Göz yummayın hicbir seye. Vazgectiginiz kendi hayatınız. Ve siz kendi hayatınızdan vazgectiginiz icin cocugunuzu da böyle takıntılı bir hayata mahkum edeceksiniz. Gercekten buna değer mi?
 
Herkese merhaba aslında sadece icimdekileri dökmek için üye oldum kadınlar külübüne. Uzun olacak yazacaklarım. Sabredip okuyanlara simdiden teşekkur ederim🙂 çok neşeli insanlara yardım etmeyi seven konusan cıvıl cıvıldım evlenmeden önce. Simdi ise ruh gibiyim. 28 yaşimda cok severek evlendim eşimle. İyi bir evliliğim olsun istedim üstüne titredim hep başlarda iyidi de ya da ben öle sanmısım yazık...Esimin bazi takıntıları vardı evliligimizin ilk gûnlerinde farkettim ama önemsemedim mesela eve gelir gelmez odalari gezer esyalari konrtol ederdi, makinalari gece yerilarina kadar bekler kapamadan uyumazdı, komsularla konusmamı samimi olmamî istemezdi, esyalari kontrol ederdi iyi kullan falan derdi daha alamazmısız, ondan habersiz tek bisi bile alsam bi sûru sorardî vb seyler... Sonra aşıri panik ve detaycı tavırlari bardak kırılsa, ya nasi oldu Allah kahretsin gibi dovunmeleri basta komik geliyodu sasirip guluyodm bu hallerine. Gezerdik her hafta sonu mutlaka disari cikardik sonradan fark ettim ki hep onun istedi yerlere gidiyo hep onun istedi seyler aliyo hep onun izin verdigi olcude hersey. Ben bisi istesem kibarca red yerdi örneğin ya o guzel degil ya orada su var gibi gibi hepsine boyun egdim tamam dedim sonra ailemle olan telefon konusmalarmdan rahatsiz oldugunu hissetmeye basladim biri arasa hemen gelip gelsene şu is var ya da goz kas isaretiyle kapatirmaya calismalar ustelik kendisi babasıyla gunde 10 kez konusmalarina ragmen. Bunuda gormezden geldim hamile kaldim dogumuma annem geldi ama esim bundan da rahatsiz oldu meger ailemin evimize gelmesini istemiyomus ben gidip goruyomusum ya kendi ailesi her hafta sonu bizde olmalarina ragmen ya biz onlarda olurduk. Ailemi evime hic davet edemedim sadece doguma annem gelebildi.. Cocuktan sonra esim iyice yoldan cikti fiziksel siddet yoktu evt ama psikolojik ekonomik sosyal siddet vardi. Cocugu cikarma mikrop kapar komsulara kapi acma mikrop kapar balkona cikma hasta olur. Cocuga 3 cesit corba yaptigm halde 2 saat yedirmeye ugratigimi gormesine ragmen sanki hic bisi yapmiyomusum sanki cahilmisim gibi du ablama soralimlar beceremiyosunu ima etmeler daha neler neler panik takinti haller o kadar arti ki cocugu ole yatirma simdi bunu giydir yok ole olmadi simdi bole yap ben uyurken uyandirip cocuk terlemismidir kalk bak az cis yapsa hemen bez degis simdi acikmamistir sonra yedir gibi akliniza ne geliyosa o soluyo ben yapiyodm ama kucagina alip yarim saat bakmiyodu ben robot gibi yorulmadan 24 cocuk bakmaliydim hemde o ne derse ole soz hakkim yoktu hic cunku onun gozunde bisi bilmiyodm. panik ve takintili ve hep kendi dedigi dogrumus gibi halleri hic bitmedi konustm anlatm beni dinlemek bile istemedi hep onun dedigini yapayim ailemle gorusmiyim ama onun ailesini bas taci edeyim istedi. Simdi ise 2 aydir baba evindeyim sizi seviyrm cocugumu seviyorm diyo duzelir mi bilmiyorm tek bildigim su halde onla yapamam. Tedavide olmak istemiyor cunku kendisinde bir hata asla gormuyor.
Anlattıklarınızdan sonuna kadar haklı olduğunuz belli oluyor. Ama şöyle bir şey var ki erkeklerin yüzde sekseni gazla yaşar. (Bana göre) sizdede durum böyle olmuş. Şöyleki eşiniz yaptırdıkça yapmış yaptırdıkça yapmışsınız her dediğini. oda burdan gazını almış. hep haklı olmuş. idare edildiğinden haberi bile olmamış. şuan yeni yeni görüyor idare edildiğini. sizin hatanız fazla sabretmeniz olmuş. ayrılın denmemeli bence bu durum için. terbiye etmeye uğraşmalı biraz emek vermeli. dediğini kabul etmek her şeye tamam demek emek vermek olmuyor malesef. idare etmek oluyor sadece. bu idarenizde eşinizin egosunun büyümesine gururunun büyümesine ve üzerine sizide kendinden daha yetersiz görmesine sebep olmuş.
Bunlar yaşanırken sizin farkında olma ve sabretme evrelerini aşmanız zaman almış sonunda sabrınız dolduğunda ayrılık yolunu seçmişsiniz haklı olarak.
süreçler böyle olmuş bence...
Onu idare ederken bukadar egolu bir adam haline getirmeniz bir kaç senenize mal olmuşken, sakın ola bir kaç ayda ya da bir kaç küsmeyle düzeleceğini zannetmeyin.
Acizane tavsiyem kararlı olun sonuna kadar kendisinden ayrılacağınızı düşünsün. hatta belkide eline mahkeme kağıdı ulaşsın. ama en sonunda affedip dönmenizi ona bir şans daha vermenizi tavsiye ederim. bir şansı daha her yuva hak eder. çocuğunuz var. Büyüdüğünde çocuğunuz sizi anlasın ya da anlamasın ama o çocuğunuz ergen olduğunda yine en çok o huyunu suyunu (haklı olarak) beğenmediğiniz öz babaya çok ihtiyacınız olacak. sadece bunun için bile bir şans vermeye denemeye değer.
ama ona eğer değişmezse sizi kaybedecek izlenimini iyi öğrenmeli eşiniz. çok kararlı olun yani mış gibi yapın... ayrılacak gibi yapın ama asla ayrılmayın.
Erkekler başta olmak üzere, başında bir sopaya ihtiyacı vardır insanoğlunun... dediklerimi yapmanız sadece kocanızı eğitmeye çalışmak olacak... Tamamen hiç kimse değişmez yenilenmez öyle büyük bir hayale kapılmayın ama muhakkak kısmi olarak değişir törpülenir insanoğlu...
size hemen ayrıl diyen bir çok kadının kocası sizinkinin yaptığını yapmıyor, ama onlarında başka zor huyları var mutlaka. her kadının idare ettiği şeyler vardır.
beni yanlış anlamayın idare et boynunu bük demem asla ben. sadece akıllı davranmaktan bahsediyorum. SAKIN Körü körüne bir şans daha vermeyin. onda o değişim ışığını pişmanlık ışığını görün bu çok önemli!

Ona hep; ben senle yaşlanmak isterken senin bana yaşattıkların bizim yuvamızı bozuyor. sensiz kalacağıma üzülüyorum ama sensizliği seçiyorum diye alttan mesajları verin. Seni seviyorum mesajını verin ama öyle bir mesaj olsunki beni seviyor nasıl olsa dönecek diye düşünmesin. kolay lokma değilsiniz kararlısınız buna ilk önce siz inanın.
Ne kadar bayıla bayıla beğensede kendi ailesini onun esas ihtiyacı olan tek kadın sizsiniz bu yer yüzünde. (aldatılma sorununuz olmadığı için bunu söylüyorum) Bunu anlaması için zaman tanıyın. Ama taviz vermeyin sakın ışık görmedende birleşmeyin. bu sizin için çok önemli bir dönüm noktası ve yokuş. Alışkanlığa döner sonra küs barış ki buda en tehlikelisi... aileleri yıpratır git geller... siz bir gidin tam gidin elde edin ve evinize dönün...
 
Ya benzer durumları ben de yaşıyorum. Mesela bardağa su koyarken fazla koydum taştı, elim yaglıyken musluğa dokundum yag bulaştı, tuz dökerken tuz yere de döküldü falan. Bötle oldugu zaman asırı bagırıyor ve sinirleniyor. Ben başlarda gülüyordum nolucak sileriz nolucak temizleriz diyordum ama o kadar sinirleniyordu ki . mesela ben banyo yapmışım sonra saçlarımı kurutunca süpürdüm yerleri eve gelince bir tel görse bütün evi alıp süpürür. Ben süpürdüm derim inanmaz o süpürür tek bir saç icin bütün evi. Bir yere gidiyoruz yemeğe ayni sekilde sen bunu ye. cay içmeye gidelim diyorum hayır. Bazen normal çiftler gibi öyle oturup çay içmek istiyorum :KK43: ilk date imiz haric hic cay içmeye gitmedik :KK43:
 
Sende ona bağır sinirlen alışmasın iyice azaltmaz çoğaltır. Hangi dilden anliyosa o valla bu nedir huysuzluk baska birşey değil. Ama sakın pes etme. 1 kere gülersen devam eder. 1 kere alttan alırsan devam eder. Alıştıysa daha cok zamanını alacaktır ama sakın deyim pes etme. Kendine böyle davrandirtma. Bağırdigi an her seferinde neyden anliyosa onu yap. Agla sende bagir ama her seferinde yap. Bak 1 kere yapma 1 ayına mal olur
 
Yazık yaa, kaç sene evli kaldınız siz bu adamla? Son raddeye kadar hep siz mi altan aldınız?

Peygamber sabrı varmış sizde, ben 2 aya yakar dökerdim. İnsan nasıl kendinden bu kadar taviz verebilirki, nasıl hiç patlatmaz hep ben, herşey benim için diyen adama.

Değişeceğini sanmam... siz hala ona acıyor, yardım etmeme izin vermedi ki diyorsunuz. Adam için siz bir birey, bir kadın, hayat arkadaşı olarak önemli değerli, değilsiniz ki... onun isteklerine, ihtiyaçlarına hizmet ettiğiniz kadar varsınız. Azıcık size değer verse, o ev sizin de yaşam alanız, istediğiniz yapar, istediğinizi davet ederdiniz.. yok mobilyaları kontrol etsin, onunkiler hep gelsin, senin anacığın adım bile atamasın...hafta sonu hep onun dediği yer gidin, onun istediğini yiyin için....çocuğunun kölesi ol, gerekirse 7/24 uyumaa.... ya pes, sen de bir insan evladısın... adam dediğin bunu sevdiğine değil, maaşlı çalıştırdığı hizmetlisine bile yapm
Eşim iyi yalan sölermiş ve çok iyi manipüle edermiş insanı sonradan anladm tabii.. İstedim şeyleri öle mantıklı sekilde reddederdi ki mantıklı gelirdi sonra annemleri istemediğini falan öle direk sölemedi ben çok snradan anladm uzaktık baya snradan yakın sehre tasındık ya da bişeye kızsam alınsam konusmak istesem hep konuyu kapatırdı mesela gelir sarılır öpermya da bnm ilgimi çekiçek konular açardı başlarda yedim bnları ama snra işlemedi cocuktan snra net gördüm yüzünü
 
Hatasını görmeyen düzelemez en başta gördüğün halde üstüne düşünüp farkına varmayarak hata yapmışsın. Adam kendini belli etmiş :KK43:
 
9
Yazık yaa, kaç sene evli kaldınız siz bu adamla? Son raddeye kadar hep siz mi altan aldınız?

Peygamber sabrı varmış sizde, ben 2 aya yakar dökerdim. İnsan nasıl kendinden bu kadar taviz verebilirki, nasıl hiç patlatmaz hep ben, herşey benim için diyen adama.

Değişeceğini sanmam... siz hala ona acıyor, yardım etmeme izin vermedi ki diyorsunuz. Adam için siz bir birey, bir kadın, hayat arkadaşı olarak önemli değerli, değilsiniz ki... onun isteklerine, ihtiyaçlarına hizmet ettiğiniz kadar varsınız. Azıcık size değer verse, o ev sizin de yaşam alanız, istediğiniz yapar, istediğinizi davet ederdiniz.. yok mobilyaları kontrol etsin, onunkiler hep gelsin, senin anacığın adım bile atamasın...hafta sonu hep onun dediği yer gidin, onun istediğini yiyin için....çocuğunun kölesi ol, gerekirse 7/24 uyumaa.... ya pes, sen de bir insan evladısın... adam dediğin bunu sevdiğine değil, maaşlı çalıştırdığı hizmetlisine bile yapmaz....
maaşlı çalışanın bile daha çok hakkı oluyo bende o bile yoktu
 
Evlenmeden once kontrolcu degilmiydi
Ya benzer durumları ben de yaşıyorum. Mesela bardağa su koyarken fazla koydum taştı, elim yaglıyken musluğa dokundum yag bulaştı, tuz dökerken tuz yere de döküldü falan. Bötle oldugu zaman asırı bagırıyor ve sinirleniyor. Ben başlarda gülüyordum nolucak sileriz nolucak temizleriz diyordum ama o kadar sinirleniyordu ki . mesela ben banyo yapmışım sonra saçlarımı kurutunca süpürdüm yerleri eve gelince bir tel görse bütün evi alıp süpürür. Ben süpürdüm derim inanmaz o süpürür tek bir saç icin bütün evi. Bir yere gidiyoruz yemeğe ayni sekilde sen bunu ye. cay içmeye gidelim diyorum hayır. Bazen normal çiftler gibi öyle oturup çay içmek istiyorum :KK43: ilk date imiz haric hic cay içmeye gitmedik :KK43:
Dayanılmıyo inanın çok zor akılsızmışız gibi özgüveni gidiyo insanın
 
Naptınız son durum ne?
Son durum dava açıldı porotokol hazırlattı anlaşmalıyı kabul etti sonra kabul etmiyorum dedi aradı ağladı zırladı ama hala hata kabul etmiyo biz mutluyduk niye böle yaptın dedi seni ve çoçuğumu seviyorum dedi neyse kabul etmedim tabi baktı olmuyo avukat tutmuş sırf fazla nafaka vermemek için avukatı bunu uyarmış davadan önceki aylar için icrayla tedbir nafası alınır diye bunu duyar duymaz bebeğimize bi hesiyeler eşyalar yolladı fatura biriktiriyo aklınca ayrıca kendince bi nafakaya hükmetmiş daha dava görülmeden bana her ay para yolluyo bebeğimin mamasına bile yetmicek bi para nafakadır diyede belitmiş iştw bu faturaları sundu en acısıda bebeğımizi 2 kez benm sölememle aradı gördü o ölüyorm bitiyorm diyen adam ve kayım valide peder aramıyolar bebeğimi evdeken yere koysam kıyamet kopartırlardı hasta olcak diye bana etmediklerini koymadılar çoçuğa bakamıyosn diye şimdi aramıyolar Allaha havale ettim
 
Son durum dava açıldı porotokol hazırlattı anlaşmalıyı kabul etti sonra kabul etmiyorum dedi aradı ağladı zırladı ama hala hata kabul etmiyo biz mutluyduk niye böle yaptın dedi seni ve çoçuğumu seviyorum dedi neyse kabul etmedim tabi baktı olmuyo avukat tutmuş sırf fazla nafaka vermemek için avukatı bunu uyarmış davadan önceki aylar için icrayla tedbir nafası alınır diye bunu duyar duymaz bebeğimize bi hesiyeler eşyalar yolladı fatura biriktiriyo aklınca ayrıca kendince bi nafakaya hükmetmiş daha dava görülmeden bana her ay para yolluyo bebeğimin mamasına bile yetmicek bi para nafakadır diyede belitmiş iştw bu faturaları sundu en acısıda bebeğımizi 2 kez benm sölememle aradı gördü o ölüyorm bitiyorm diyen adam ve kayım valide peder aramıyolar bebeğimi evdeken yere koysam kıyamet kopartırlardı hasta olcak diye bana etmediklerini koymadılar çoçuğa bakamıyosn diye şimdi aramıyolar Allaha havale ettim
Dava açıldıktan sonra yapılan show ları hakim yemez merak etmeyin. Avukatınız aynen burda yazdıklarınızı dosyaya eklesin
 
Son durum dava açıldı porotokol hazırlattı anlaşmalıyı kabul etti sonra kabul etmiyorum dedi aradı ağladı zırladı ama hala hata kabul etmiyo biz mutluyduk niye böle yaptın dedi seni ve çoçuğumu seviyorum dedi neyse kabul etmedim tabi baktı olmuyo avukat tutmuş sırf fazla nafaka vermemek için avukatı bunu uyarmış davadan önceki aylar için icrayla tedbir nafası alınır diye bunu duyar duymaz bebeğimize bi hesiyeler eşyalar yolladı fatura biriktiriyo aklınca ayrıca kendince bi nafakaya hükmetmiş daha dava görülmeden bana her ay para yolluyo bebeğimin mamasına bile yetmicek bi para nafakadır diyede belitmiş iştw bu faturaları sundu en acısıda bebeğımizi 2 kez benm sölememle aradı gördü o ölüyorm bitiyorm diyen adam ve kayım valide peder aramıyolar bebeğimi evdeken yere koysam kıyamet kopartırlardı hasta olcak diye bana etmediklerini koymadılar çoçuğa bakamıyosn diye şimdi aramıyolar Allaha havale ettim
Ne kadar içten pazarlıklı, sinsi pisliğin tekiymiş. Sakın geri dönmeyin bu adama. Erkek boşanırken belli olur. İşte sizinkinin de gerçek yüzü buymuş. Alabildiğiniz bütün haklarınızı alın bu adamdan. Ne kadar nefret edilesi bi tipmiş. İnşallah bundan sonra çok iyi bir hayatınız olur her bakımdan.
 
Aslında eşiniz annesi ve / veya babası kaynaklı böyle olmuştur.

Çok tanıdık bana , eşimin annesi , babası ve abisi de böyle.
Abisinin 2 çocuğu var , eltim der ki nasıl büyüttüm bu çocukları sen bir de bana sor.

Eltimin anlattığına göre 39 derece ateşle yanan çocuklara bunlar çok üşüyor deyip üzerini battaniye ile örtmeler mi dersin , bir öksürse çocuklar , annene gittin de bu çocukları hasta ettinler mi dersin daha neler neler. Ki inanırım eltime bu konuda aşağıdaki anlattığım diyaloğu yakın zamanda yaşamış biri olarak.
Eşim geçen gün hasta oldu , grip deriz ya normalde , ıhlamur falan kaynatırız , iki terleriz geçer ya hani , ama yok , eşimin abisi eşimi 2 kez aramış duymamışız , beni 2 kez aramış duymamışız , annesini arıyor bunlar niye açmıyorlar aradım kaç kez , ben gidip bir bakayım diyor (arabayla yarım saat aramız) , peşinden annesi beni arıyor " yavrum çok merak ettik , abin de aramış açmamışsınız da size doğru yola çıktı " neyse onu kapattım abisini aradım , bir panik bir panik ki sormayın " nerdesiniz öldüm meraktan , iyi misiniz , size ulaşamayınca annemi aradım , yola çıktım geliyorum :) şaka gibiydi resmen , ben gülmemek için zor tutuyorum kendimi , eşimi uyandırdım dedim ki görüntülü ara , anneni de abini de yoksa kalp krizi geçirecekler.

Ben 37 yaşındayım , eşim de 42 , hani öyle küçük de değiliz yani.

Dün sabah saat 5.30 da telefon çaldı bir panik kalktık yataktan , kayınvalidem , kızım kusura bakma bu saatte yatıyorsunuz ama duramadım kızım çok merak ettim nasıl oldu ? Eşimi soruyor. Tamam annedir merak eder de bu kadarı bana bile fazla artık. Eşime dedim ki senin ki anneyse benim annem nedir:)
 
Ne kadar içten pazarlıklı, sinsi pisliğin tekiymiş. Sakın geri dönmeyin bu adama. Erkek boşanırken belli olur. İşte sizinkinin de gerçek yüzü buymuş. Alabildiğiniz bütün haklarınızı alın bu adamdan. Ne kadar nefret edilesi bi tipmiş. İnşallah bundan sonra çok iyi bir hayatınız olur her bakımdan.
Çalışabilsem herşey daha iyi olacak ama iş yok malesef
 
Aslında eşiniz annesi ve / veya babası kaynaklı böyle olmuştur.

Çok tanıdık bana , eşimin annesi , babası ve abisi de böyle.
Abisinin 2 çocuğu var , eltim der ki nasıl büyüttüm bu çocukları sen bir de bana sor.

Eltimin anlattığına göre 39 derece ateşle yanan çocuklara bunlar çok üşüyor deyip üzerini battaniye ile örtmeler mi dersin , bir öksürse çocuklar , annene gittin de bu çocukları hasta ettinler mi dersin daha neler neler. Ki inanırım eltime bu konuda aşağıdaki anlattığım diyaloğu yakın zamanda yaşamış biri olarak.
Eşim geçen gün hasta oldu , grip deriz ya normalde , ıhlamur falan kaynatırız , iki terleriz geçer ya hani , ama yok , eşimin abisi eşimi 2 kez aramış duymamışız , beni 2 kez aramış duymamışız , annesini arıyor bunlar niye açmıyorlar aradım kaç kez , ben gidip bir bakayım diyor (arabayla yarım saat aramız) , peşinden annesi beni arıyor " yavrum çok merak ettik , abin de aramış açmamışsınız da size doğru yola çıktı " neyse onu kapattım abisini aradım , bir panik bir panik ki sormayın " nerdesiniz öldüm meraktan , iyi misiniz , size ulaşamayınca annemi aradım , yola çıktım geliyorum :) şaka gibiydi resmen , ben gülmemek için zor tutuyorum kendimi , eşimi uyandırdım dedim ki görüntülü ara , anneni de abini de yoksa kalp krizi geçirecekler.

Ben 37 yaşındayım , eşim de 42 , hani öyle küçük de değiliz yani.

Dün sabah saat 5.30 da telefon çaldı bir panik kalktık yataktan , kayınvalidem , kızım kusura bakma bu saatte yatıyorsunuz ama duramadım kızım çok merak ettim nasıl oldu ? Eşimi soruyor. Tamam annedir merak eder de bu kadarı bana bile fazla artık. Eşime dedim ki senin ki anneyse benim annem nedir:)
O battane olayını bende yaşadım bide asla anlatatamıyosun asla kabul etmiyolar bn kayınvalidemde de vardı kaygı bozukluğu ama çok iyi saklıyolar kendileri sesiz tipler ama içlerinde fırtına kopuyo snradan anladm daha neler neler yaşadm
 
X