Takip ediliyorum hissi ve Güvensizlik

O is hic oyle degil biliyor musunuz? Gercekten saglam birine denk gelirseniz firca sapindan fazlasina ihtiyaciniz olur allah korusun.. denk gelmemissiniz, insallah da gelmezsiniz..
Elbette inşaallah denk gelmem ama denk gelirsem de sonuna kadar kendimi korurum. Amcam bana her zaman iki şeyin çok tehlikeli olduğunu öğretti. Güven ve korku. Kendine çok güvenmek, insana kırılgan olduğunu unutturur ve kendini korumasız bırakır. Korku ise paniği tetikler ve hata yaptırır. Sapık dediğimiz ruh hastalarının çoğu karşısındakini tedirgin etmekten, korkutmaktan zevk alıyor. Nasıl köpekler korkuyu hisseder diyorsak, bu insanlarda öyle. Yine aynı şekilde güvenmek de korkusuzluğu getirdiği için karşımızdaki insan bundan da zevk alabilir. Sadece soğukkanlı olmak gerekiyor. Özellikle hamile olduğum dönemlerde uğradığım tacizleri yazdım çünkü hamile olmamız bile bu mahlukların umuru değil. Çocuk tacizi/tecavüzü zaten ayrı bir hastalık. Yakın temas halinde kendimi nasıl koruyacağımı, karşı tarafı nasıl etkisiz hale getireceğimi biliyorum. Dediğim gibi inşaallah denk gelmem, hiç kimse umarım denk gelmez ama korkmak çözüm değil. Sokakta şiddet gören birini gördüğünde müdahale etmeye bile korkar hale geldi artık insanlar. Neden? Çünkü kendimize de zarar gelmesinden korkuyoruz. Herkesin kendini savunmayı öğrenmesi gerek. En azından biri saldırdığı zaman karşısındakini nasıl etkisiz hale getirebileceğini bilmeli. Çünkü bacak arasına tekme atmak maalesef çok etkili bir yöntem değil. Sokakta gece yürürken biri sizi taciz etmek istese kendinizi nasıl savunacağınızı biliyor musunuz? Madem bu kadar ürkek hale geldik neden bir çözüm aramıyoruz? Elimize telefonu alıp, birileri ile konuşuyormuş gibi yapmak çözüm mü? Mesela neden gerçekten birini aramıyoruz da arıyormuş gibi yapıyoruz? Kadın veya erkek fark etmiyor ama çoğunlukla kadınlar daha naif yetiştirildiği için kolay baskılanabileceğimiz algısı oluşuyor. Ben öyle yetiştirilmedim. Anneme çekmiş de olabilirim bilmiyorum.

Donup kalmıyor olmanız iyi bir şey ama dikkatli olun yine de. Zira o insanlar(!) delilik nedir bilmiyor. Hamile, yaşlı, çocuk demeden katlediyorlar. Belki de siz şanslıydınız. Silah çekmediler, hap etkisi altında vs. değillerdi.
Canım belki şans belki gerçekten karşımdakini korkutuyorum. Özellikle zaten hamileyken uğradığım tacizleri yazdım. Yoksa araba kullanırken bile o amaçla olmasa bile çok taciz ediliyorum. Çünkü kadın şoförüm zevk alıyor resmen pislikler sindirmekten. Nefes alıyor olmak bile bu manyaklar için yeterli. Ben kolay kolay çileden çıkmam. Hayatım riske atıldığı zaman deliriyorum maalesef. Korkmak seni koruyamaz maalesef. Allah korusun gerçekten arkandaki adam sana saldırsa kendini nasıl koruyacaksın? Ben bu konuda şanslıyım sadece yakın temas halinde karşımdaki kişiden nasıl kurtulabileceğimi biliyorum. Öyle bir durumla karşı karşıya kalırsan kulak, burun, boğaz ve gözler. Bunlar insanın dengesini kaybedeceği noktalar. Arkadan yakalarsa burnuna sertçe kafa atabilirsin, dirseğinle diyaframına vurabilirsin. Yine dirsekle duyu organlarına zarar verebilirsin. Kurusıkı ile gerçek silahı ayırt edebiliyorum ben mesela bunu öğrenebilirsin. Elinde bıçak varsa soğukkanlı davranıp, teslim olmuş gibi yapabilirsin. Elinde sürekli bıçak boğazına dayayamaz, boş bir anında yine duyu organlarına sert darbeler indirebilirsin. Maalesef ülkede adalet sistemi şaşmış durumda. Korktuğun için sesini çıkarmamak bile rıza göstermek oluyor. Böyle korkuların varsa en kısa sürede lütfen yakın dövüş dersleri al. Bana amcam öğretti küçüklüğümden beri. Birini arkadan saldırsa bile bayıltabilirim. Maalesef günümüz şartları kendini korumayı öğrenmeyi gerektiriyor. Acı ama gerçek.

Back
X