Taklitçi Eltimle Başım Dertte..

ben de hiç hoşlanmam taklitten. bi kere zaten tek olan bişey değerlidir. sen özenip beğenip alıyosun, hop aynen başkasında.. o zaman sendekinin bi anlamı kalmıyo. ben bi kere bi saat almıştım. taşlı bi saat. bi kuzenimin de ona benzer bi saati vardı ama benimki gümüş onunki altın rengiydi. ben ona benzesin diye almamıştım ama başka bi kuzen de aa x'in saatinden almışsın deyince, o saati bi daha takmadım. kimse kendisini taklit ettiğimi sanmasın. kimseyi o kadar yüceltemem. insanlar nasıl böyle taklitçi olabiliyolar anlamıyorum.
bence sen şöyle bişey yap; bir süre kendine hiç bişey alma. o bişey aldığı zaman git hemen aynısını al. bu sürekli tekrarla, bakalım ne yapacak

vallahı cok haklısın bence takmakta ben olsam bende takardım tamam ıyı güzel hoş taklıt eden degılsın edılensın zevkını begenıyor ama takdır edıcegı yerde dedıgn gıbı aynısını kopyalıyor kı mısafırler felan görudugunde bırde kendı zevkı gıbı önce ben aldım felan derse tamam bende orda kıyamet kopar yanı ama umuyorum bunu yapmıyordur heralde yorumların hepsını okuyamadm cok sınır bozucu bı durum yaa valla okurken cok sınır oldum tamam modasıdır aldıklarının ama gıdıpte bırebırde alınmaz arkdaslar tamam masa lazım dıyerlerı bence gereksız sırf kıskanclık baska bısey degıl senın yapıcagın tek sey bence ya acıkacık konuscaksın kı asla kabul etmıyecek kavga cıkcak yada eger o sızın alıcam söyle böyle bısey dedıklerınızıde alıyorsa yok yere sunu bunu alıcam feln deyıp boş yere masrafa sokmak 1 de anlamazsa durumu 2de anlar ve senı taklıt etmeyı bırakır...

Bayanlar bu konuda kim kimi kıskanmış gerçekten belli değil. Aynısını aldı,giydi,taktı şeklinde ifadeler var.Kimseye özel üretim yapılmıyor eşya sektöründe .Herkes tek olayım orjinal olayım diye yazmış. Orjinal olmak ,tek üretim demektir.Maddi kısmını birkenara bırakırsanız alın koyun evinize veya giyin orjinal olun.50.000 tl yede TV veya halı var orjinal olmak istersen al koy evine bak bakalım eltin alabiliyor mu?
İnsanlar aynı model veya renkten üretilen eşyalar için kıskançlık diye dşünmemeni. Gerçekten kıskanılanlar yer değiştirmiş bu konuda..
Böyle düşünenler biraz rahat olun.Böyle düşün taşınla hayat bitmez eziyet olur. Unutmuyorum biri eltim beni kıskandı doğurdu yazmıştı. Şaçmalık ve komik....

hahahahhaa.eltim beni kıskandı doğurdu ne yaaa:) koptummmm
eltilerde neymiş arkadaş yaaa..korktum

bunda abartılacak bir durum göremedim ben. bahsedilenler zaten sıradan şeyler, özgün yahut el emeği olsa belki dert edilebilir ama...
bizim akrabalar arasında da çok olur; annem stor perde almıştır, bakın bu daha iyi oldu der beğenenler alır. x firmadan güzel bir saklama kabı getirtilmiştir herkes alır, bir yerde ucuzluk vardır annem lamba alır akrabalar da gider alır. birbirlerine haber verirler fikir alırlar. bunlar evleri özgün yapmaz ki yani saklama kabı, sticker, saat, stor perde, avize falan her evde olan şeyleri eltiniz sizde görüp beğenmiş ya da daha iyi olduğunu düşünüp almış, bir nevi öncü olmuşsunuz. ama tabi bilemediğimiz daha farklı rahatsız edici taklitleri varsa gördüğünüzde "aa sen de mi aldın bundan, bak ben bunu alıyorum kesin sen de alırsın" gibi rahatsızlığınızı belirten cümleler kurabilirsiniz.

benim eltimde öyle botumdan ,kadife giysime ,eteğimden ,tülbentime ,kotumdan çantama ,gömleğimden diye liste uzar gider ..özellikle giysi ve eşya yönünden taklit ediliyorum...kıskandığım falan olmadı ,yada kızdığım olmadı sadece gülüyorum ben..nedenı her ne kadar benzerını almaya çalışsada zevksız oluşu hep göze çarpar..garip şeyler alır ,alışverişten anlamaz,kaş yapayım derken göz çıkarır vs..umursamıyorum..

ayyy seni çok iyi anlıyorum yaaaa bende böyle bi konu acmıstım
benimde arkadsım aynı ya
saçımdan tut üstümdeki elbise ayakkabı yaşam tarzına gittiğim mekana kadar
bazen agzından kaçırıp sen yapıyosan benim neyim eksik diyo
ama ben alıştım
seni anlıyorum insana resmen tiksinti sinir geliyo

Derya hanım tabiki kimseye özel üretim yapılmıyor özel üretim almak istersekte bizde biliyoruz maddiyatı bi kenara bırakıp acımadan para vermeyi bizim demek istediğimiz bir elbisenin yada ne bileyim bir abajurun yada terliğin onlarca seçeneği varken aynısının alınması neden arkadaşınız komşunuz yada herhangi bir akrabanız aynısı almazken özellikle eltinin alması ve alacağını beğendiğini belirtmeden bunu yapması kim olsa kıskançlık olduğunu düşündürmez mi? Arkadaşınız komşunuz yada herhangi bir akrabanız beğendiğini söyleyip nereden aldığımı sorup bende almak istiyorum çok beğendim derse zaten bunun adı kıskançlık olmaz aksine mütevaziliktir... Ben şahsen gocunmam aynı şeyi sevdiğim birinin almasından örneğin ben abimin eşine kendime ne alırsan aynısını onada alırım çünkü benim zevkimi beğenir ve çok mutlu olur ama eltide aynı şey söz konusu olmuyor malesef asla iyi günlerde kullan çok beğendim nereden kaça aldın gibi sorular asla duymam sürekli bir yarış hali kibirlilik durumu falan filan umarım anlatabildim bu arada kim yazdı ben doğurdum eltimde doğurdu diye bilemem ama bir insan 40 yaşından sonra bir kızı bir oğlu olduğu halde üçüncü çocuğa niyet ederse üstelik yıllarca asla düşünmüyorum bir daha bebek derken eltinin hamile kalmasının hemen arkasında bizde bebek istiyoruz eşim çok ısrar ediyor diyorsa ben bunda art niyet ararım yani zavallı oğlu bile anne ben evlencek yaşa geldim nerdeyse 20 yaşındayım nasıl doğurcan ben utanırım diyor

bende sevmem bendeki herşeyin aynısını alsın eltim. ama çok da kızmam sonuçta beğenmişse lıyordur beğendmediyse almaz öyle diilmi. AYRICA KONU SAHİBİ ARKADAŞ TA MART 2010 DA KONU AÇMIŞ bi yakınında gördüğü avize hakkında demekki neymiş evimize yada kendimize bişey alırken önce bi yerde görüp beğenmemiz gerekiyor diil mii .. yani bunlar gayet normal şeyler. ben evlenirken çeyiz götürdüğümüzde yemek odası takımımı eşimin dayısının eşi çok beğendi çekinerek sordu '' çom güzelmiş bende alsam kızar mısın '' diye hayır kesinlikle sevinirim benim beğendiğim bişeyi evine alacak kadar beğendiği için eşyalar amaç değil araçtır unutmayın

ben neye takılıyorum biliyormusun..
taklit ediyorlar ya ama bir beğenme huyları yok yani " aaa çok güzelmiş veya ne kadar zevkklisin" demiyorsa bil ki hasetliğinden yapıyordur o taklidi..
bnmde çevremde var bu insanlardan 2 adet..birisi çokama çok yakınım ve benden yaşça epey büyük

ve ve ve ve ve gecen gün eltimler toplanıp geldiler .her biri.birisi fırının iyimi bende alıcamda fırın dedi..,

bir digeri ay benimde tabaklarımı çoğaltmam gerek dedi.masa örtünü nerden aldın dedi .benim bundan alıcam bu renk istiyorum dedi. ahhaha
anam ben alıştım bunlara:)))))

alemler ya..birde ben hepsinden de küçüğüm düşünün ahahhaaah

Son düzenleme:

yanlış anlamayın ama tv bulaşık makinası cep telefonu ne alaka taklitle her eve lazım olan şeyler bizim evdede var lcd bulaşık makinası ne olcak şimdi bu kadar kuruntu fazla gibi ha onda yoktur önce siz alısınız yolu açarsınız sonra eşine nazı geçer oda alı büyütücek birşey yok kıyafet falan ayrı tabi bende kardeşimle bile aynı giyinmem

çok merak ettim yaşınız kaç acaba

tebrik ederim elinize yüreğinize sağlık bir kıyafetle bir takıyla özgün olunmaz :)

evlerinde böyle şeylere önem vermeyen insanlar.benimle gelişti kastım.bu .bende oldugu için onlar düşünüp aldılar canım.hiçde kuruntu değil.yaşamayan bilemez.

cep telefonu ile ilgili birşey yazmadım ben:)

ben genel yazmıştım cevabınız için teşekür ederim insanları geliştirmek insanlık görevidir sizde haklısınız :) alıntı yaptığımda siz oldunuz kusura bakmayın

Son düzenleme:
Bence hiiiç dert etme tadını çıkar ben olsam çok eğlenirdim valla,açıkçası hoşuma da gider yani bizim de komşu vardı kızı ben ne alsam giysem aynısından alırdı ,ne kursuna gitsem aynısına giderdi, ne yapsam aynısını yapardı işte bence komik bir durum Demek ki beğeniyor ki taklit ediyor

Bence kafana takmamalısın ne güzel işte özeniyor sana alıyor boşver ama sende evine gittiğin zaman aa hayırlı olsun xxxxx benim stickerımın aynsını almışssın deki farkında olduğunu bilsin.Benim eltimde de şu huy vardır mesela ben bir elbise beğenirim alamam bir problem çıkar en geç 1 hafta içinde görürüm üstünde elbiseyi bide bak çarşıda buldum aldım beraber giyeriz filan der.Birde ben eşimden Black B. marka telefon istiyordum hep tabi şakasına hemen alsın filan diye deil öylesine beğendiğimi ve istediğimi söylüyordum yani buda eşine telf aldırmış ama IPhone biz onlara gittik bu eşime dediki bak hiç hayırlamıyorsun eşimde güldü sonra bende hayırlı olsun dedim bak sen istedin ben aldım dedi bana bende dedim ben bundan istedim ki dedim aslında orda bu sefer tutturamadın dicektim ama kayınvalidmde vardı ortamda sustum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…