Takmayan arkadaşlar yardım please😔

Evet çok haklısınız iste üzülmemem lazım.Mesala ben hamile kaldığımda 2.ye eltim yeni evliydi.İkisi konuşurken duydum bak duydun mu hamileymiş dedi oda ben gösteririm ona dedi o an gidip bişe diyemedim.Bu arada Kayannam beni hiç istemedi.İlk bebeğimde de arayıp öleceği varsa ölsün hemen hamile kaldın daha büyük abiniz evlenmedi demisti ve ben salak dönüp bişe diyemedim.İnsan susar mı?Ben kapatıp eşime saldırdım konuşsana sanırım tedavi olmalıyım niye konuşamıyorum
Bunları diyenlere ne yapsanız boş uzaklaşın imkanınız varsa

Bence konuşmak yerine aranızdaki mesafeyi artırın.
Mutsuz eden insanları hayatınızdan uzaklaştırdıginizda mutlu olursunuz.
Siz konuşunca onların seviyelerinde artış olmayacak belki daha da yerlere inecek
Evet iste çocuklarım çok seviyor babaannelerini ben hiç anlatmadım hiç.Hep sevdirdim onu cünkü ben hiç tanımadım dedemi babaannemi çok istedim.Görmedim hiç.Bayram da seyran da giderim tatiller de giderim.Büyük derim ama artık durmalıyım çok haklısınız.İki ay bana geldi kaldı yapmadığını bırakmadı dönüp tek bişe diyemedim.Kızım bana geldi sen yılanmıssın anne dedi ben de fareyim kim dedi dedim babaannemle yengem dedi.Bı yaz karar veridm gitmemeliyim artık.Cünkü konuşamıyorum en iyisi görüsmemek

Bende de durum böyleydi hatta eşime üzülüp ağladığımı da bilirim. Ama vazgectim bu hareketimden. Hep arkamda esim çok şükür onu kaybetmemek için artık eşime birşey yansıtmıyorum. Herkesin bir patlama noktası vardır bence o duruma gelmeden düzeltin bu durumu. (Tabi her zaman arkanızdaysa)

Bu arada eşim hep beni tutar orda sıkıntı yok ama diyor ki bana anlatma yoruldum artık.Gidelim sen laflarını söyle ben sana kızmam niye bunu dedin diye ama benim aklıma gelmiyor ama eşime gelince vır vırım neden böyle oluyor acaba

Evet çok haklısınız iste üzülmemem lazım.Mesala ben hamile kaldığımda 2.ye eltim yeni evliydi.İkisi konuşurken duydum bak duydun mu hamileymiş dedi oda ben gösteririm ona dedi o an gidip bişe diyemedim.Bu arada Kayannam beni hiç istemedi.İlk bebeğimde de arayıp öleceği varsa ölsün hemen hamile kaldın daha büyük abiniz evlenmedi demisti ve ben salak dönüp bişe diyemedim.İnsan susar mı?Ben kapatıp eşime saldırdım konuşsana sanırım tedavi olmalıyım niye konuşamıyorum
Eşiniz birşey demedi peki annesine bu lafın üzerine?
Yani sürekli böyle oluyor ve sessiz kalıyorsa eşiniz de suçlu fazlasıyla.

Evet iste çocuklarım çok seviyor babaannelerini ben hiç anlatmadım hiç.Hep sevdirdim onu cünkü ben hiç tanımadım dedemi babaannemi çok istedim.Görmedim hiç.Bayram da seyran da giderim tatiller de giderim.Büyük derim ama artık durmalıyım çok haklısınız.İki ay bana geldi kaldı yapmadığını bırakmadı dönüp tek bişe diyemedim.Kızım bana geldi sen yılanmıssın anne dedi ben de fareyim kim dedi dedim babaannemle yengem dedi.Bı yaz karar veridm gitmemeliyim artık.Cünkü konuşamıyorum en iyisi görüsmemek
Siz onlara cevap verdiğinizde aranız düzelecek mi ?
Çocuklarınız nene dede görsün diye sizin gunahiniz ne?
Siz mutsuzken Çocuklarınıza gerçekten mutlu mu olacak sanmıyorum.
Çocuğunuza sizin yılan olduğunuzu söyleyen bir cahille eğer ki bir tartışmaya girerseniz kesin kaybedersiniz.
Atalarımız boşuna dememiş.
Cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor diye.

Bende de durum böyleydi hatta eşime üzülüp ağladığımı da bilirim. Ama vazgectim bu hareketimden. Hep arkamda esim çok şükür onu kaybetmemek için artık eşime birşey yansıtmıyorum. Herkesin bir patlama noktası vardır bence o duruma gelmeden düzeltin bu durumu. (Tabi her zaman arkanızdaysa)
Evet öyle canım ben de o yüzden ona yansıtmak istemiyorum.Zaten bence en çok da buna sinir oluyorlar.Hala diyor iste bütün gelinler kaynanalarıyla düğün alışverişine çıkıyormuş ama ben oğluna aldırmışım.Kadın asır geçti asır yani.İste yansıtmamayı basarsam ben de mutlu olacağım canım

Bu arada eşim hep beni tutar orda sıkıntı yok ama diyor ki bana anlatma yoruldum artık.Gidelim sen laflarını söyle ben sana kızmam niye bunu dedin diye ama benim aklıma gelmiyor ama eşime gelince vır vırım neden böyle oluyor acaba
Ee ne güzel işte kocanda yanında arkadaşın dediği gibi birkaç laf ezberle veya birşey yaptıklarında gitmeyi azalt anlasınlar

Siz onlara cevap verdiğinizde aranız düzelecek mi ?
Çocuklarınız nene dede görsün diye sizin gunahiniz ne?
Siz mutsuzken Çocuklarınıza gerçekten mutlu mu olacak sanmıyorum.
Çocuğunuza sizin yılan olduğunuzu söyleyen bir cahille eğer ki bir tartışmaya girerseniz kesin kaybedersiniz.
Atalarımız boşuna dememiş.
Cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor diye.
Evet ben yıllar önce başka hesapla da yazmıstım burda herkes görüşme demisti keske dinleseydim.Sanırım görüşmemeliyim.Eşim gitsin onu kısıtlayamam cünkü benim aileme çok iyi.Ailem gelip bizde aylarca kalsa da hiç bişe demez çok iyi anlaşıyor zaten

Yapmadım diyor söylemedim diyor hatta bilere sus anne dilini dedi duydum.Bak abinin eşiyle çok iyiyim sorun kimde dedi?
Yahu uzak durun bu kadından, mümkünse gitmeyin, gelmesinler, telefonda konuşmayın. Çocuklar babanne dede görmezlerse eksik kalmazlar, merak etmeyin. Böyle neneyi dedeyi görseler sanki daha mı iyi olacak onlar için?

Ha biraraya geldiniz, size laf mı soktu? Şöyle sanki dediklerini dinlemiyormuşsunuz gibi “Efendim?” deyin umursamaz şekilde, tekrar ederse söylediklerini “yaw he he” deyin, kudursun 😃 Hem hakaret etmemiş olursunuz, hem de seni umursamıyorum sivrisinek vızıltısı demiş olursunuz.

ben genelde kayinvalide canimi sikinca suratimi asarim, ortamin nesesini kaciririm yani, o da pisman olur. cunku durduk yerde bana sacma sapan laf ediyorsa onu goze almistir zaten. ben bir sey demeden oglu annesini haklar. hic onu karsima alip tartisamam. zaten artik oglu ondan uzaklasmasin diye mecburen susuyor.
Ben de onu düşünüyorum oğlunu sevmiyor bence çünkü oğlunu seven huzurunu kacırmaz.Yani iyi bi hayatımız var tabi bizim de skntılarjmız oldu 12 sene geçti yani ama suan oturmuş yani ne karışıyorsunuz ki

Yahu uzak durun bu kadından, mümkünse gitmeyin, gelmesinler, telefonda konuşmayın. Çocuklar babanne dede görmezlerse eksik kalmazlar, merak etmeyin. Böyle neneyi dedeyi görseler sanki daha mı iyi olacak onlar için?

Ha biraraya geldiniz, size laf mı soktu? Şöyle sanki dediklerini dinlemiyormuşsunuz gibi “Efendim?” deyin umursamaz şekilde, tekrar ederse söylediklerini “yaw he he” deyin, kudursun 😃 Hem hakaret etmemiş olursunuz, hem de seni umursamıyorum sivrisinek vızıltısı demiş olursunuz.
Hahaha cok güzel taktikler aldım cok teşekkür ederim😍

Belki benim de hatalarım var çünkü biz herseyi eşimle ikimiz yaptık herseyi salona bile birlikte baktık takı hersey mesala onu hiç biseye katmadım.Ama valla kötülükten değil Ya da eşimi doldurduğumdan değil yani ikimiz beğendik.Aklınıza gelecek herseyi biz ikimiz yaptık düğün arabasını bile eşim sürdü ben yanına oturdum.Tuturdular sadıç istemedim.O zamandan sevmedi beni daha da ısınmadı hiçte susmadı.

Sinsi değilim ama cevap vereyim 😁 . Bana laf sokmaya cesaret edemezler genelde çünkü direkt lafı uygun bir biçimde yediririm. Genelde çok açık sözlüyüm zaten. Eşimin tüm sülalesi biliyor huyumu artık. Sinsilik iyi bir şey değil, sinsi değilim ama hem eşimin ailesi tarafından değer görürüm hem de bana laf söylemeye cesaret edemezler. Ama bu korkudan değil, aradaki sevgi ve saygıdan ileri geliyor. Sinsi olsaydım hiçbiri bana saygı duymazdı.

Şimdiye kadar eşimin ailesiyle hiç sorun yaşamadım. Zira fazlasıyla soğuk ve mesafeli biriyim yapı olarak. Haliyle sohbetlerimizde de herkes ne konuşacağına dikkat eder.

Ama sizin gibi bir kayınvalidem olsaydı da eşimle, eşimin dahli olmadığı hiçbir konuda aramı bozmazdım. Ne annesi ne ailesi hiç fark etmez. Adamın suçu olmadığı yerde üstüne gitmenin alemi yok. Bir süre sonra bıkabilir evlilik yara alabilir. Zaten size hak veriyormuş.

Böyle bir durumda eşimin müdahale etmesine gerek kalmazdı, ağzım dilim var çok şükür. Laf sokma olayına girmezdim. O seviyeye inmezdim. Direkt olarak eşimin de olduğu ortamda, " sizin benimle ne sorununuz var konuşalım kapansın mevzu" derim. Eğer bir şey diyemezlerse "o zaman arkamdan da duymayayım " der konuyu kapatırım.

Bu arada kapımı kapattıktan sonra dışarıda kalan hiçbir olayın ve kişinin evimde kelimesini etmem dışarıda bırakırım. Eşim de öyle. Benim için huzurun şifresi bu..

Not: Sinsi eşine yansıtmayan biri değilim. Sorunlarımı direkt olarak konuşarak hallederim. Eşimin de haberi olur saklamam. 😆

Benim gorumcem hep laf sokardi bende hirsimi esimden cikarirdim.simdi hic takmiyorum gorumcem bos bos konusuyor bende himm tamam diyorum.esime anlatmiyorum bile gerek yok

Hakkımı da aramıyorum eşime de konuşmuyorum. Ölü taklidi yapıyorum. Görüşmemeye olabildiğince gayret ediyorum ve başarıyorum da. Tavsiye ederim. Mücadele etmeye değmeyecek insanlarla mücadele etmeyin. Ben henüz kazananı görmedim.

Back
X