Şimdiye kadar eşimin ailesiyle hiç sorun yaşamadım. Zira fazlasıyla soğuk ve mesafeli biriyim yapı olarak. Haliyle sohbetlerimizde de herkes ne konuşacağına dikkat eder.
Ama sizin gibi bir kayınvalidem olsaydı da eşimle, eşimin dahli olmadığı hiçbir konuda aramı bozmazdım. Ne annesi ne ailesi hiç fark etmez. Adamın suçu olmadığı yerde üstüne gitmenin alemi yok. Bir süre sonra bıkabilir evlilik yara alabilir. Zaten size hak veriyormuş.
Böyle bir durumda eşimin müdahale etmesine gerek kalmazdı, ağzım dilim var çok şükür. Laf sokma olayına girmezdim. O seviyeye inmezdim. Direkt olarak eşimin de olduğu ortamda, "
sizin benimle ne sorununuz var konuşalım kapansın mevzu" derim. Eğer bir şey diyemezlerse "
o zaman arkamdan da duymayayım " der konuyu kapatırım.
Bu arada kapımı kapattıktan sonra dışarıda kalan hiçbir olayın ve kişinin evimde kelimesini etmem dışarıda bırakırım. Eşim de öyle. Benim için huzurun şifresi bu..
Not: Sinsi eşine yansıtmayan biri değilim. Sorunlarımı direkt olarak konuşarak hallederim. Eşimin de haberi olur saklamam.