taktiklerr taktiklerrr.. istiyorum <3

bir de ne kadar süredir evlisiniz? ve bu düzeni kuralı ne kadar oldu? Yoruldugunuz herseyi ben hesaplıyorum her seyin derdine ben düşüyorum diye hissettiniz mi?

5 yıl olmak üzere evleneli
Yorulmadım çünkü eşimin bahsettiğiniz türden savurganlıkları yok, kendi harçlığından millete yemekte ısmarlar, almak istediğini de alır ancak savurmaz parayı, ayda bir falan gece dışarı çıkar kredi kartını yanına veririm ne hesap gelirse karışmam o da 200-300 gibi bir rakam olur. Bunun dışında para biriktirebiliyoruz, hesapları takip etmek beni yormuyor çünkü eşimden önce de yapıyordum zaten. Her şeyin derdine ben düşüyorum diye hiç hissetmedim, benim yaptıklarım var, onun yaptıkları var ve aramızda çokça da sevgi var. Hesap takip etmek gibi bir işten incitmeyiz birbirimizi asla. Para konuları aramızda hiç sorun olmadı, ödediği nafakalara, ekstra masraflara rağmen. En başında maaş kartını, kredi kartını, internet şifrelerini verdi, para sende dursun bende kalırsa çar çur ederim dedi ve konu kapandı.
Ben onun gözünün içine bakarım, o da benim , huzurla yaşamak tek derdimiz ve bunu kolayına bozmayız, biraz da yaşlarımız etken sanırım, 40 yaşında bakış açısı biraz farklı oluyor.

maaşı bana gelmiyor tabikii...
sadece biriktirilcek tutarı alıyorum. O da 2 ay sonra ikimizin birikimi ile ara ödemeye gidiyor:KK70:
Maaş kartına el koymak bana da sacma geliyor. cünkü o calşıyo maaş kartı onun. ama kredi kartını vermiyorum . cırt cırt gecmesin diye. dediğiniz mantıklı. ztn 10 aylık evliyiz zamanla o da alışır parayı alıp hesabıma yemiyorum cünkü.

Sigara alsam mesela birikimden söylerim . saklamam :KK70:

Kendisi nişanlıyken kredi filan cekip evlendikten sonra bana söyleyince para konularında benim ona karsı bi güvenszliğim oluştu tabi.
Haklisiniz
Siz mantikli bir insansiniz yorumlarinizdan belli. Dedigim gibi tarihli odemeler sizin olsun digerleri esinizden. Alisveris listesini verin eline alsin gelirken. Market pazar kasap isini verin uzerine halletsin. Neyi nereden alacagini soyleyin alsin. Cok buyuk yorgunluk cunku al tasi topla vs. Kesinlikle erkek isi ;)

5 yıl olmak üzere evleneli
Yorulmadım çünkü eşimin bahsettiğiniz türden savurganlıkları yok, kendi harçlığından millete yemekte ısmarlar, almak istediğini de alır ancak savurmaz parayı, ayda bir falan gece dışarı çıkar kredi kartını yanına veririm ne hesap gelirse karışmam o da 200-300 gibi bir rakam olur. Bunun dışında para biriktirebiliyoruz, hesapları takip etmek beni yormuyor çünkü eşimden önce de yapıyordum zaten. Her şeyin derdine ben düşüyorum diye hiç hissetmedim, benim yaptıklarım var, onun yaptıkları var ve aramızda çokça da sevgi var. Hesap takip etmek gibi bir işten incitmeyiz birbirimizi asla. Para konuları aramızda hiç sorun olmadı, ödediği nafakalara, ekstra masraflara rağmen. En başında maaş kartını, kredi kartını, internet şifrelerini verdi, para sende dursun bende kalırsa çar çur ederim dedi ve konu kapandı.
Ben onun gözünün içine bakarım, o da benim , huzurla yaşamak tek derdimiz ve bunu kolayına bozmayız, biraz da yaşlarımız etken sanırım, 40 yaşında bakış açısı biraz farklı oluyor.

ne güzel... zamanla bizlerde bu yolda yorulmadan tatlılıkla geciniriz inş.
huzur herseyden önce gelir...

Merhaba hanımlar ;
*Evlilikte bayanların üzerine düşen görevlerden daha çok sorumluluk alan bayanları bekliyorum bu alana :KK66:

-Benim gibi savruk kocasını dizginlemek için önündeki 2 ayın bütçe planını yapan ( eve gelen para ve harcanacak giderleri hesaplayan)

-Sürekli eşinin bir şeylerini toplayan, sanki küçük bir çocuğun peşinde koşarcasına davrananlar.

- Sürekli bir yerlerinde bir hastalanma olan , gereksiz yere en küçük rahatsızlıklarında mızmızlanan adamı teselli etmeye uğraşanlar.

-2 Maaşlı olmasına rağmen evin kirası , arabanın kredisini sorumluluk olarak üzerine alanlar.

-Ailesinde yokluk görmediği halde tutumlu olan bayanlar, aşırı savruk bir aileden gelen adamların donlarını nasıl toparladılar merak ediyorum??

Kendimi aşırı derecede yıprattığımı ve yordugumu düşünüyorum.
Ömrümün geri kalanının nasıl olacagını ve bunu nasıl yönlendirmem gerektiğini hazmetmek için bu konuyu açtım.

İçinizde benim gibi olup gidiş hattı ne yönde değişen hanım arkadaşlar var acaba?

Şimdiden ilginiz için teşekkürler...
aaa sanki beni anlatmışsın.8 senedir evliyiz bende en başından herşeyi kontrol etmeye hesaplamaya çalışıyordum , parasının harçlık olan kısmını ayırıp gerisini bana gönderiyordu ama o kadar savurgandı ki daha 1 hafta geçmeden harçlık olarak ayırdığını bitirip para gönder bana diyebiyordu.Ancak yanlış yaptığımı farkettim ama krediler faturalar kalmasın ona kalırsa ödemez korkusuyla her şeyi üstüme alıp kendi kendimi yıprattım o da missss gibi rahat rahat yaşadı ,oturup ben hesap yaptım hep. Sonra yavaş yavaş bir fatura iki fatura derken ödemelerin tamamını ona pasladım böyle daha rahat çünkü sorumluluk alınca daha fazla dikkat ediyorlar. Ben ona bir miktar para gönderiyorum bu kadar gerisi eşimde kafam rahat mı :) hayır ama takip ediyorum.

ne güzel... zamanla bizlerde bu yolda yorulmadan tatlılıkla geciniriz inş.
huzur herseyden önce gelir...

Naçizane tavsiyem, eşinizin iyi yanlarını düşünün
Mutlaka ortak yaşamınıza katkıları vardır
Onu teşvik etmeye çalışın, mesela bizim burada bir tasarruf topiğimiz vardı, onu okuttum eşime, şimdi kendi kumbarası var, bir yıldır biriktiriyor, ben her ay açarım kumbaralarımı o açmayacağım dedi, epey büyük kova gibi bir kumbara aldı kendine, geçen hafta açtı kumbarasını ve çıkan parayla bana epey pahalı bir hediye aldı, ayrıca maaşından da biriktiriyoruz, üç ay önce ticketımla alış veriş yapalım dedi, öğlenleri ne yiyeceksin olmaz dedim, yarısıyla yapalım yarısı bana yeter dedi, baktım yavaş yavaş toparlıyor, tatlılıkla her şey daha kolay :)

maaslar farklı zamanlarda yattıgı içn bi yerde toplamıyoruz.
mesele benim kira ya da bişey ödemem değil.

Sorumlulukları üzerime alarak onu rahatlatıyorum. mesela kira ödenecek gün bitanem unutma filan demiyor . umrunda degil cünkü biliyor takip ettigimi.
Aynı anda yatmasına gerek yok ki tek hesap olacak ve hesabın kontrolü bir kişide olacak maaşlar o hesaba aktarılacak. Ödemeler oradan yapılacak. İki kişi olunca hesaplar karışmaz mı. Biz evlendiğimizden beri böyle yapıyoruz. Eşim maasimin istediğim miktarını bırakır. Gerisini hesaba aktarır ve ödemeleri oradan yapar. Hanginizin sorumlulukları Azda hesap kontrolü onda olsun. Ben hem iş, hem ev, hem de çocuk ile ilgilenmek zorunda olduğum için ödemeleri ve takiplerini eşim yapar.

bnim esim cok daginik corabini bile kaldirmaz sabah corabi birktigi yerin resmini cekip atip ben toplarim efendim aman kiymetli k.çıniza zeval gelmesin yaziyordum simdi alisti

eşim savruk değil ama anamin evinde bir elim yagda bir elim baldaydi alismak zor oldu ama alistim yapacak bisey yok calismaya basladigimda duzelecek insallah bu durum

17 yıllık evlıyım..durun daha.ben bıle yenı yenı yol aldırıyorum))))) eger sana bırakıyorsa varın butcenızı siz yapın..kımının kadın daha ıyı yapar kımının erkek...ınternet bankacılıgından halledebilirsiniz herseyı...

Back
X