Tam buldum derken..

Kendini yetiştirmiş, oturmasını kalkmasını konuşmasını bilen, karşısındaki insana değer veren biriyse o kadar da önemli değil diye düşünüyorum. Siz benim kariyerim yüksek, onun hiç yok diyorsunuz ama anlasabilidiginize, biseyler paylasabildiginize göre demek ki adam boş biri değil. Halam ilk okul mezunu bile değildi ama hayatımda tanıdığım en bilge insandı rahmetli. Bazı insanları tecrübeleri yetiştirir.

Kendini yetiştirmiş, oturmasını kalkmasını konuşmasını bilen, karşısındaki insana değer veren biriyse o kadar da önemli değil diye düşünüyorum. Siz benim kariyerim yüksek, onun hiç yok diyorsunuz ama anlasabilidiginize, biseyler paylasabildiginize göre demek ki adam boş biri değil. Halam ilk okul mezunu bile değildi ama hayatımda tanıdığım en bilge insandı rahmetli. Bazı insanları tecrübeleri yetiştirir.
Kesinlikle boş değil o söylemese asla anlamazdım zaten

Yani şimdi konulara benim de ağzıma edildi 30 yıldır ama sonunda buldum diye yorum yazıp insanlara umut dağıtabilir miyim? 😂😂 lütfen yazabileyim çünkü gerçekten kötü şeyler yaşadım şimdiye kadar😂

Çok doğru yazmış gerçekten ben bunu atlıyorum hep, Türk olduğumla gurur falan duyuyorum ama işin gerçeğini yurtdışında yaşayan üyelerimiz bilir zaten kimlerle bir tutulduğumuzu, ben 2 aydır buradayım öyle anladım. Ne diyeyim ki emeği geçen tüm herkesi tebrik ediyorum

Şimdiii ben üniversite ve sonrası toplam 11 sene eğitim gördüm, eşim ön lisans mezunu. Çalıştığımız kurumda teorik olarak amiri olmasam da pratikte bir nevi amiriyim.
Kendim Karadenizli olsam da iç Anadolu kültüründe yaşıyoruz.
Demem o ki ben sizi anlayamayacağım sanırım 😁 size tavsiyem takılmayın bunlara 😉 ama şayet aklınızda en ufak bi soru işareti varsa asla o yola girmeyin.

Şimdiii ben üniversite ve sonrası toplam 11 sene eğitim gördüm, eşim ön lisans mezunu. Çalıştığımız kurumda teorik olarak amiri olmasam da pratikte bir nevi amiriyim.
Kendim Karadenizli olsam da iç Anadolu kültüründe yaşıyoruz.
Demem o ki ben sizi anlayamayacağım sanırım 😁 size tavsiyem takılmayın bunlara 😉 ama şayet aklınızda en ufak bi soru işareti varsa asla o yola girmeyin.
Bu hafta ilk defa beraber kalacağız ondan sonra tekrar düşüneceğim

Birinin eğitimini alan bilgisi için değil, aynı bakış açısına sahip olmak, vizyon, yaklaşık gelirlere sahip olmak vs için istersin. Para konusu yokmuş anladığım kadarıyla. Avrupa'da bizim gibi keskin sınırlar yok.
Birinin kendini geliştirmesi için ailesinden ayrılabilmesinin başka insanlar tanıyabilmesinin yolu üniversite değil, ki burada herkes üniversiteli de çoğunun hali ortada. Avrupa'nın liseleri çoğu üniversitemizden çok daha iyidir eminim ki. Sizin kafanızda üniversite mezunu olmayı çok önemsemek de aslında buranın kültürüyle alakalı. Boşuna kendinizi sıkıntıya sokmayın bence.

Bir lise diploması vardır herhalde. Üniversite ileride de okuyabilir isterse, üniversite mezunu olmadığı anlaşılmıyor diyorsunuz, demek kendini yetiştirmiş. Eğer iyi anlaşıyorsanız buna hiç takılmayın derim.

Sizinle tamamen aynı kafadayım bazıları bizi linçleyebilir ama teşekkür ediyorum beni uyarmaya çalıştığınız için. Belçikalı direk bu
ben size hitap ediyorsa sıkıntı görmezdim . belçikalı birri siz göçmen gözüyle görüp müslüman olduğunuz için dışlayabilirdi. belki etrafında diyeceklerdir müslümanla evlenme. onun için de bu eksiklik ama sizi sevmiş değer vermiş. bence herşey düzgünse şans verilebilir.

Şöyle de bakabilirim, bu ülkede o okumasa da iyi para kazanabilir, ben okumasaydım açtım şuan, zorundaydım ben, o değildi. Hala kendimi ikna etmeye çalışıyorum bakın. Sanki buraya destek almaya gelmişim gibi. O halde ben devam edeyim gidişata bakayım değil mi?
Bence ekonomik olarak denk iseniz yani parasını bi ünü mezunu gibi kazanıyorsa iş kurduysa ee konuşmasını da bilen ünü mezunu olmadığı belli olmuyorsa sıkıntı edecek bi şey yok

Ben bi kere İtalyan bi çocukla konuşuyodum dil okulunda tanışmıştık.
Çocuk italya’da lise mezunuydu geldiği ülkede de tam aşçılık gibi değil de, işte yemek falan hazırlıyodu bir okulun kantininde. Ben de içimden aa lise mezunu mu yani falan diye yargılamıştım jfkglgl (çocuğun muhabbeti gayet iyiydi ve malum İtalyan genleri, dipçik gibiydi :D)
İlişkiye dönecek olsa olay kendime denk görmezdim muhtemelen 🤷‍♀️
Ama sizinki şirkette falan çalışıyormuş. Ne iş yapıyor mesela? İyi kazanıyor mu? Hayat standartları yüksek mi? Genel kültürü nasıl, konuşurken bunu nasıl bilmez ya falan diyor musunuz içinizden?

İnsan olması önemli.universite ile evlenmiyceksin onla evleneceksin onla yasiyacaksin insanligu sana davranisi çalışması bunlar önemli.eger bunlar tamsa o ilişki yürür ama varsın prof olsun bunlar yoksa olmaz yürümez iki günde biter .evli üni okumus biri olarak sana tavsiyem bu saçma şeylere takılma .sen bu insanla yaşayabilecek misin dürüst birimi aldatmayacak biri mi sana değer veriyor mu ekmeğini kazanıyor mu bunlara bak .gerisi önemli değil cidden de evlenince önemi kalmıyor üni mezunu olması ırkı yada başka şeylerin..

Back
X