• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tam da herşey düzeldi derken...

• Konu Sahibi Konu Sahibi A_L_A
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ALA durum ne?? hayırlı haberlerini bekliyoruz :)

Kızlar az önce kuzenim aradı. Son durum bilgisi veriyorum. Mümkün olduğunca kısa özet geçmeye çalışıcam çünkü toparlayamıyorum kafamda…
Öncelikle şunu belirteyim ki eşim ve kuzenim liseden arkadaşlarmış. Biz eşimle çıkmaya başladıktan sonra bunu öğrendim. Çok da samimilermiş.
Kuzenim arıyor eşimi diyor ki: “ALAyı aradım evlilik yıldönümünüzü kutlamak için. Bana bir şeyler anlattı şok oldum. Nedir kardeş durum?Noluyor???” İlk önce konuşmak istememiş konuşucak bir şey yok diye, kuzenim “ben ALAnın kuzeni olabilir ancak ondan önce senin arkadaşındım” diye üstüne gidince dökülmüş bizimki. Kısaca demiş ki :

“Çok yoruldum, çok yorulduk, tükettik birbirimizi. ALAnın ne sevgisinden ne sadakatinden zerre kadar şüphem yok. Bizim sorunumuz sevgi-sevgisizlik değil. Öyle olsa belki daha kolay çözülürdü her şey. Şu anda her şeyi tartıyorum kafamda. Evli ve bekar olmanın farkını tartıyorum. 37 yaşında bir insan olarak pek tabii ki beni seven bir eş, dünya tatlısı bir çocuk ve sıcak bir aile çok önemli ancak biz o kadar çok şey yaşadık ki aile olduğumuzu unuttuk her şeyden önce. 37 yaşındayım ama 67 yaşında hissediyorum kendimi. Önümü göremiyorum. Herşeyi unutup silip geri döndüğümde neyle karşılaşacağımı bilmiyorum çünkü hep böyle oldu. Tam düzeldi artık huzurluyuz dediğimiz anda yeni bir şey çıktı. Onunla savaşıp onu koyduk yenisi. Ne değişicek? İnsanlar mı yoksa biz mi? Ben bugüne kadar kimseye saygısızlık yapmadım hep vur kafasına al lokmasını bir adam oldum ama keşke yapsaymışım. Keşke sert olsaymışım, keşke ALA ya sert davransaymışım belki o zaman çok daha iyi olurdu her şey. ALAnın yapabileceği ya da düzeltebileceği hiçbir şey yok . Sorun benimle alakalı. Benim düşünmem ve karar vermem gerekiyor” demiş.

Kuzenimin tüm bunlara yorumunu sordum. “Ne hissediyorsun, ne olacak bu işin sonu” diye. Bire bir yazıyorum buraya:

"Senin yapabileceğin tek şey beklemek. Bana sorarsan %80 bitirmiş kafasında. Boşanıcam ya da boşanmıcam demiyor ama çok sert. Kapıların hepsini kapatmış. Can çıkmadan umut çıkmaz diye boşuna dememişler. Bekle bakalım. Zaten yapabileceğin başka hiçbir şey yok”.

Durum bu. Şimdi herkes kına yaksın istediği yere. El birliğiyle bu güzel yuvayı bu hale getiren herkesi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Ama Allah’ım çok büyük. Şu mübarek Cuma gecesi hepsini Allah’ıma havale ettim. Hiçbirinin yüzü gülmesin, hiç biri huzur bulamasın inşallah…

NOT: DİĞER TOPİKTE DE ANLATTIM AMA KONUYU BURDAN TAKİP EDEN ARKADAŞLARIMIN DA SON DURUMU BİLMESİNİ İSTEDİM...

Canım oraya da yazmıştım demin zaten.
Artık yapacak birşey yok.
Tek çaren zaman ve duaların.
Allah evladının yüzüne baksın da bu yuva dağılmasın inşallah.

Son düzenleme:
Arkadaşlar iki yerde birden anlatmaya gerçekten mecalim yok.
BUrada hep yardımcı oldunuz bana.
Sizden rica etsem aşağıdaki link başlayarak (dün gece saat 21.00 da attığım mesaj) son durumları okuyup lütfen bana yardım edebilirmisiniz?
Gerçekten çok ihtiyacım var.
Beynim durdu...

http://www.kadinlarkulubu.com/geyik...oplandik-can-dostlarimizla-paylastik-175.html

ALA cım okudum konunu. eşine aşıksın ve anladığım kadarıyla o da sana aşık hala. bu işin bu noktaya gelmesi hep aileler, başka insanlar, başkalarından kaynaklanan olaylardan olmuş. arada büyük bi sevgi ve minik bi yavru var.
kocan da oturup düşünüp tartmak istemiş bu durumu. o da belli ki yıpranmış üzülmüş.
senin durumun aslında bana da ibret oldu biraz.
babam araba alırken bize borç vermişti. az bi miktar ama çok çabuk ödeyebilecek durumda değiliz malesef. o yüzden ben azar azar veriyordum ama eşim çıkar ver yarını bu ay dedi geçenlerde. bitsin bağımlı olmayalım dedi. biz de aynı sitede oturuyoruz ve ben akşamları falan ailemdeyim eşim yokken. orda yiyip içiyorum yani maddi olarak bi bağımız var. eşim bundan rahatsız. demekki buna şimdi müdahele etmezsem ilerde biriktirecek ve senin eşin gibi patlama noktasna gelebilir. erkekler bu konularda hassaslar canım.
ilişkiniz yıpranmış. biraz ara verilerek toparlanmayacak bi durum değil bence. belki de uzaktan öyle geliyordur bizlere ama sevgi ve saygı her şeyi yenebilir diye umuyorum ben. birinizin alttan alması lazım.
kocana her zaman gönderdiğin o maillerden göndermeyi denesen bi canım... sadece seni seviyorum,özledim desen.
ne kaybedersiniz ki..

ALA cım okudum konunu. eşine aşıksın ve anladığım kadarıyla o da sana aşık hala. bu işin bu noktaya gelmesi hep aileler, başka insanlar, başkalarından kaynaklanan olaylardan olmuş. arada büyük bi sevgi ve minik bi yavru var.
kocan da oturup düşünüp tartmak istemiş bu durumu. o da belli ki yıpranmış üzülmüş.
senin durumun aslında bana da ibret oldu biraz.
babam araba alırken bize borç vermişti. az bi miktar ama çok çabuk ödeyebilecek durumda değiliz malesef. o yüzden ben azar azar veriyordum ama eşim çıkar ver yarını bu ay dedi geçenlerde. bitsin bağımlı olmayalım dedi. biz de aynı sitede oturuyoruz ve ben akşamları falan ailemdeyim eşim yokken. orda yiyip içiyorum yani maddi olarak bi bağımız var. eşim bundan rahatsız. demekki buna şimdi müdahele etmezsem ilerde biriktirecek ve senin eşin gibi patlama noktasna gelebilir. erkekler bu konularda hassaslar canım.
ilişkiniz yıpranmış. biraz ara verilerek toparlanmayacak bi durum değil bence. belki de uzaktan öyle geliyordur bizlere ama sevgi ve saygı her şeyi yenebilir diye umuyorum ben. birinizin alttan alması lazım.
kocana her zaman gönderdiğin o maillerden göndermeyi denesen bi canım... sadece seni seviyorum,özledim desen.
ne kaybedersiniz ki..

çok tşkler zaman ayırdığın için canım.
Aman diyim aman kesinlikle ne kendi ne de eşinin ailesiyle maddi hiç bir şeye girme.
Girdin diyelim, eşin bir öneride bulunursa lütfen objektif olarak değerlendir, sakın "benim ailemden zarar gelmez" deme.
Ders olsun yaşadıklarım burdaki tüm arkadaşlarıma.

Mail olayına gelince aslında elim gidiyor gidiyor geri geliyor.
Ya ters teperse diyorum.
Zaman istedi ya ben de vermezsem "buna da saygı duymuyor, önemsemiyor" derse?
Sütte ağzım yandı, yoğurdu üfleyerek yiyorum...:2:

çok tşkler zaman ayırdığın için canım.
Aman diyim aman kesinlikle ne kendi ne de eşinin ailesiyle maddi hiç bir şeye girme.
Girdin diyelim, eşin bir öneride bulunursa lütfen objektif olarak değerlendir, sakın "benim ailemden zarar gelmez" deme.
Ders olsun yaşadıklarım burdaki tüm arkadaşlarıma.

Mail olayına gelince aslında elim gidiyor gidiyor geri geliyor.
Ya ters teperse diyorum.
Zaman istedi ya ben de vermezsem "buna da saygı duymuyor, önemsemiyor" derse?
Sütte ağzım yandı, yoğurdu üfleyerek yiyorum...:2:

evet canım haklısın. bugün de evde yemek yok diye eşime dedim ki istiyorsan annemlerde yiyelim, ben de hastayım alışveriş de yapamadım.işteyim hala da. yok dedi evime gitmek istiyorum ne annesi...
tabi bi de şu tarafından bakmak lazım.
biz yapsak aynısını?
eşimiz dese ki annemlerde yiyelim, yok canım ne annesi evime gitmek istiyorum desek ne derler acaba?

evet canım haklısın. bugün de evde yemek yok diye eşime dedim ki istiyorsan annemlerde yiyelim, ben de hastayım alışveriş de yapamadım.işteyim hala da. yok dedi evime gitmek istiyorum ne annesi...
tabi bi de şu tarafından bakmak lazım.
biz yapsak aynısını?
eşimiz dese ki annemlerde yiyelim, yok canım ne annesi evime gitmek istiyorum desek ne derler acaba?

işte o ince çizgiyi çok iyi çizmek lazım.
mesela sen de annemlerde yiyelim yerine annenlerde yiyelim diyebilirdin...

işte bütün benim yaşadıklarım ibret olsun...

günaydın kızlar.
bugün bir planım var. hadi gelin hep beraber bunun eğrisine doğrusuna bakalım:

saat 13-14 gibi eşim kızı almaya gelicek.
ben de giyinip süslenip inicem aşağıya.
"beni de emlakçıların oraya bırakırmısın" diye sorucam.
muhtemelen en başta bir duracak sonra "ne amlakçısı" diyecek.
ben de "madem kendi evime dönmemi istemiyorsun, ben de kızımla kendime bir stüdyo daire tutucam, bizim de evimiz olucak." dicem.
bu arada internetten bizim ordaki bir kaç ev ilanını çıkardım. aldım yanıma.

he tabii bölf yaptığımı zannetmesin diye (ki aslında blöf yapıyorum:1:) kızımla da konuştum yeni ev meselesini. o da çok mutlu oldu. babasına planlarımızdan bahseder:1:

bu hareketin onda şok etkisi yaratmasını bekliyorum.
o benim onunla bir hayat beklediğimi, sizin de dediğiniz gibi döndüğünde beni bıraktığı yerde bıraktığı şekilde bulacağını ve annemlerin yanında GÜVENDE olduğumu biliyor.
bir sarsalım bakalım ne yapacak????

eğer ev tutmama izin verirse zaten kafasında bir şeyleri oturtmuş demektir.
izin vermezse üstüne yeni planlar yaparız.

nasıl fikir??

AYY ÇOK HEYECANLIYIM...

Son düzenleme:
Bir de bunu deneyelim bakalım.
Denemekten zarar gelmez.
Şöyle bir düşününce fena fikir değil aslında.
Alacım sen blöften değil de gerçekten bir emlakçıyla görüşsen.
Bu boşanma gerçekleşir de ailen senin üstüne bu kadar gelmeey devam ederse korkarım onlara karşı kinleneceksin.
Bu çok insani bir duygu.
Ama seni şu kadar tanıyorsam biliyorum ki kendi kendini de yiyeceksin.
Ben ne biçim evladım, kendi çocuğum bana böyle yapsa...
Kuracaksın da kuracaksın bu cümleleri kafanda.
Belki yeni ev sana psikolojik olarak da iyi gelir.
Bu sürece alışmanı da kolaylaştırır.
Hem baktın barıştınız yuvana geri dönersin ne olacak.

Bir de bunu deneyelim bakalım.
Denemekten zarar gelmez.
Şöyle bir düşününce fena fikir değil aslında.
Alacım sen blöften değil de gerçekten bir emlakçıyla görüşsen.
Bu boşanma gerçekleşir de ailen senin üstüne bu kadar gelmeey devam ederse korkarım onlara karşı kinleneceksin.
Bu çok insani bir duygu.
Ama seni şu kadar tanıyorsam biliyorum ki kendi kendini de yiyeceksin.
Ben ne biçim evladım, kendi çocuğum bana böyle yapsa...
Kuracaksın da kuracaksın bu cümleleri kafanda.
Belki yeni ev sana psikolojik olarak da iyi gelir.
Bu sürece alışmanı da kolaylaştırır.
Hem baktın barıştınız yuvana geri dönersin ne olacak.

yok yok zaten çıktılar yanımnda.
benim ona yapıtığım blöf eğer ters teperse anında gidip tutucam zaten.
dedim ya o zaman önümü görebilirim ben de...

Onun benden beklediği, karşısına çıkıp sevgimle bir şeyleri kurtarmaya çalışmam.
Buna alıştı.
Benden böyle bir hareket hiç beklemez.
Bakalım vereceği tepki iç güdüsel bir tepki olacağı için onun içindekileri de çözmüş oluruz.

Tutabilirsin derse, zaten vazgeçmiş demektir. O zaman beklemenin bir anlamı var mı? Haaa boşanmam o ayrı. Yok öyle yağma. sürünsün mahkemelerde:1::1::1:

Biz bu adamı böyle rahatta bırakırsak 3 sene düşünür valla.
Işi, evi, parası, tipi, çocuğu herşeyi var.
Ben annemlerde güvende.
Ohh ne ala memleket!!!!!
Yok efendm öyle 3 kuruşa 5 köfte:1::1:

yok yok zaten çıktılar yanımnda.
benim ona yapıtığım blöf eğer ters teperse anında gidip tutucam zaten.
dedim ya o zaman önümü görebilirim ben de...

Onun benden beklediği, karşısına çıkıp sevgimle bir şeyleri kurtarmaya çalışmam.
Buna alıştı.
Benden böyle bir hareket hiç beklemez.
Bakalım vereceği tepki iç güdüsel bir tepki olacağı için onun içindekileri de çözmüş oluruz.

Tutabilirsin derse, zaten vazgeçmiş demektir. O zaman beklemenin bir anlamı var mı? Haaa boşanmam o ayrı. Yok öyle yağma. sürünsün mahkemelerde:1::1::1:

Biz bu adamı böyle rahatta bırakırsak 3 sene düşünür valla.
Işi, evi, parası, tipi, çocuğu herşeyi var.
Ben annemlerde güvende.
Ohh ne ala memleket!!!!!
Yok efendm öyle 3 kuruşa 5 köfte:1::1:

canım bence çok iyi fikir. senin kendi ayaklarının üzerinde duran özgür bi bayan olduğun düşüncesi onu çıldırtacaktır bence.sonuçları bekliyorum heyacanla canım.

canım bence çok iyi fikir. senin kendi ayaklarının üzerinde duran özgür bi bayan olduğun düşüncesi onu çıldırtacaktır bence.sonuçları bekliyorum heyacanla canım.

valla kaç gündür sinirden, üzüntüden uyuyamıyordun, dün gece de heyecandan uyuyamadım canım..
detayları hemencecik paylaşıcam dua edin kızlarrrr:18:

Son düzenleme:
valla kaç gündür sinirden, üzüntüden uyuyamıyordun, dün gece de heyecandan uyuyamadım canım..
detayları hemencecik paylaşıcam dua edin kızlarrrr:18:

Peki canım çok özel olmazsa maddi olanakların bu aralar nasıl?
Kaldırabilecek misin yeni ev kurmayı?
Mobilya, beyaz eşya, tabak çanak, kızın odası, depozito, elektrik su doğal gaz hat açtırma paraları...
Bana kalırsa eğer tut evi derse kendi paran dahi olsa aldır ona herşeyi.
Madem boşanmayı psikolojik olarak ve vicdanen kaldırabiliyor ekonomik olarak da kaldırsın

Peki canım çok özel olmazsa maddi olanakların bu aralar nasıl?
Kaldırabilecek misin yeni ev kurmayı?
Mobilya, beyaz eşya, tabak çanak, kızın odası, depozito, elektrik su doğal gaz hat açtırma paraları...
Bana kalırsa eğer tut evi derse kendi paran dahi olsa aldır ona herşeyi.
Madem boşanmayı psikolojik olarak ve vicdanen kaldırabiliyor ekonomik olarak da kaldırsın

Canım. Maddi olarak çok sıkıntım yok şükür.
Kira, aidat ve faturaları kendim ödeyebilirim.

Mobilya olayına gelince. Stüdyo tutmayı planlıyorum. Sadece kızımın odasını götürücem. Bİr de köşe takımı alırım. Diğer evde dünya kadar eşyam var. Madem benim ev tutmama bir şey demiyorsa paşa paşa gider kendi evimden KENDİ eşyalarımı alırım. Ona da karışamaz.

Beyaz eşya lazım değil çünkü baktığım evde ankastre olarak her şey var.

Tabak çanak tencere dediğim gibi diğer evde yeni 0 lamıştım herşeyi Alırım o evden.

Deposito-açma kapama vs ler var evet. Yani aslında her nerden bakarsak bu taşınma bana Kira, deposito, emlakçı parası, açma kapama paraları, nakliye vs toplarsak yaklaşık 4500-5000 e gelecek.

Benim bişey söylememe gerek kalmadan o üstüne düşenleri yapar zaten. Anasına 4 günde ev düzen adam kızının annesine ve kızına mı yapmayacak? Sonuçta o evde benimle beraber kendi kızı oturucak!

Son düzenleme:
Canım. Maddi olarak çok sıkıntım yok şükür.
Kira, aidat ve faturaları kendim ödeyebilirim.

Mobilya olayına gelince. Stüdyo tutmayı planlıyorum. Sadece kızımın odasını götürücem. Bİr de köşe takımı alırım. Diğer evde dünya kadar eşyam var. Madem benim ev tutmama bir şey demiyorsa paşa paşa gider kendi evimden KENDİ eşyalarımı alırım. Ona da karışamaz.

Beyaz eşya lazım değil çünkü baktığım evde ankastre olarak her şey var.

Tabak çanak tencere dediğim gibi diğer evde yeni 0 lamıştım herşeyi Alırım o evden.

Deposito-açma kapama vs ler var evet. Yani aslında her nerden bakarsak bu taşınma bana Kira, deposito, emlakçı parası, açma kapama paraları, nakliye vs toplarsak yaklaşık 4500-5000 e gelecek.

Benim bişey söylememe gerek kalmadan o üstüne düşenleri yapar zaten. Anasına 4 günde ev düzen adam kızının annesine ve kızına mı yapmayacak? Sonuçta o evde benimle beraber kendi kızı oturucak!

İyi o zaman.
Bu boşanma olaylarında bazen erkeklerin cimrilikleri oluyor.
Gırtlaklayasım geliyor :41:
Erkek adama boşansa bile kadınını ortada bırakıp gitmek yakışmaz :63:
İlk önce kadının güvende olduğundan emin olmalı.
Ha daha sonra isterlerse hiç görüşmesinler, sonuçta herkes arkadaş kalmak zorunda değil.
Am ortada bırakıp gitmek çok ayıp.

Umarım istediğn gibi gider herşey çok mücadele ettin. Artık bu adamı sallamanın zamanı geldi. Ama dediğin gibi tepki vermezse sakın üzülme. Erkeklerin aklından ne geçtiğini anlayamıyoruz. Eğer anlasaydık biz de ona göre davranıyoruz. Belki de onlar gibi hesaplı kitaplı planlayarak yaşamadığımız herşeyi içimizden geldiği gibi yaşadığımız için sorun. Benim eşimde mantık adamı idi, ben sevdiğini boşandıktan sonra söyledi ne anlamı kaldı ise :)

herşeyin hayırlısı canım.
içimden gelen ses izin vermeyeceğini söylüyor.
ancak izin verirse benim tüm hayat planım hazır.
1 aydır çektiğimi 1 ben, 1 Allah bir de sizler biliyorsunuz.
Artık bişeyler yapma zamanı geldi..

Senin adına hem üzüldüm hem sevindim canım.
Gerçekten bu mantık abideleri demek ki kaybedince hatırlıyorlar kalplerini.
Ben de diyorum ki, benim ev tutmak istediğimi duyduğu anda kaybedeceğini anlayacak benim eşimde...
Sanırım....
Umarım istediğn gibi gider herşey çok mücadele ettin. Artık bu adamı sallamanın zamanı geldi. Ama dediğin gibi tepki vermezse sakın üzülme. Erkeklerin aklından ne geçtiğini anlayamıyoruz. Eğer anlasaydık biz de ona göre davranıyoruz. Belki de onlar gibi hesaplı kitaplı planlayarak yaşamadığımız herşeyi içimizden geldiği gibi yaşadığımız için sorun. Benim eşimde mantık adamı idi, ben sevdiğini boşandıktan sonra söyledi ne anlamı kaldı ise :)

Back
X