• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tam da herşey düzeldi derken...

• Konu Sahibi Konu Sahibi A_L_A
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çok şaşırdım..eski konunuzuda biliyorum ve eşinizden hiçşikayetiniz yoktu.Birbirinizide çok seviyordunuz.
Şakalaşmanın sonucunda tartışmada çıkabilir amaişi ciddiye alıp boşanmaya gitmek bana abes geldi.Belki bizlere anlatmadığın başka ciddi sorunların vardır,onu bilemediğim için şaşırdım.Ufacık kıvılcımları körükleyerek alev haline getirmeyelim derim,boşanmak-evlenmek çocuk oyuncağı değil .

ya benim anlayamadığım ikinizde içinize bukadar ne atmış olabilirsniz ki ??
hadi seni tamam biliyoruz kayınvalide kayın vs bir arada yaşamak hakaretlere katlanmak??
eşin neleri örtbas etmiş içinde
neydi ki bu kadar sessiz sakin bir şekilde herşeyi bitirmeye götüren
evet kaynana doldurmuş desek muhtemelen kavga ederdiniz sesler yükselirdi
bu içerden bir patlayış artık gücün bitmesi ama neden??,
arada kalmaktan mı neden..

canım dünkü konuda bir kere bile annesi/kardeşi konusu geçmedi biliyormusun? ya nasıl anlatayım bilmiyorum ki dedim ya şakayla başladı herşey. 3 saat sonunda bir baktık ki o noktadayız. iki arkadaşla konuşur gibi o bana içini döktü, ben ona... kimse isim vermedi kimseyi suçlamadı... sadece kırıldığımız noktaları, acılarımızı paylaştık. benim en büyük sorunum zaten eşimin hafta içi yanımda olmaması. bu yüzden fazlasıyla depresifim, özellikle son olaylardan sonra. en ufak bişeye ağlayıveriyorum. eşim de hafta içi o yokken evde kalmamı onaylamıyor. tek başıma bişey olur diye. olay ordan başladı. bu noktaya kadar geld...

beyimiz pek onurlu, pek gururludur. benim kağıdı ona sunmam karşısında zaten "aman hayatım o ne demek" demesini beklemiyordum. bunu yapsaydı beni şaşırtmış olurdu çünkü benim tanıdığı eşim zaten bunu yapmazdı. yani bile beil lades dedim.
şu anda şehir dışına çıktı. yani verdiyse sabah vermiştir. arayıp aman verme demenin bir anlamı olduğunu zannetmiyorum...
ala eğer gerçekten bittiğine inanıyorsan yani bunu kalbinden hissediyorsan o dilekçeyi şimidi çeksen üç-beş ay sonra tekrar verirsin.ben bunu düşünerek artık arkama bakmadan hareket ediyorum..

Çok üzüldüm ama birden tv izlerken böyle bir karar varmak,Çok ilginç geldi bana
birisiyle yaşamaktan vazgeçmek hele ki anne baba olmuşken bir akşam oturmasında karar vermek bence sadece bıkkınlığı gösterir.
Bıkkınlık geçer gider belki bir ay bir yıl sürer ama unutulur geçer hayat raya girince boşa geçmiş günlerim der insan.
Yaşadıklarınızda bıkmışsınız siz ve eşiniz daha toparlanmadan da böyle bir karar almışsınız.
Farkında mısınız hala adınızın altında "eşime ve kızıma aşığım" yazıyor
Çekmeceden o kağıdı çıkarmasaydınız keşke,aranızda nefret yok ki..
Lanet olsun sana diyerek çekmeyece koşasınız.
Neden nedir sizi anlıyorum ama eşinizin derdi neymiş..
O neleri yüklenmiş o neden boşanacak kadar bir çocuğu anne veya babasındna ayrı yaşatacak kadar gerilmiş..
neymiş sebep..?

Son düzenleme:
evliliğin sorumluluğu zaten ağırr.
birde ek sorunlar ortaya çıkınca bunu taşımak çok zor hale geliyor ve çöküyor malesef

ve bence bundan sonra evlilik düşünmeyin derim.
çünkü hepsi aynı

haklsın :) evlilikten bir kez dah soğudum zaten yaşım küçük ama insan ileriyi düşününce en iyisi sadelik diyorsun :27:

Çok şaşırdım..eski konunuzuda biliyorum ve eşinizden hiçşikayetiniz yoktu.Birbirinizide çok seviyordunuz.
Şakalaşmanın sonucunda tartışmada çıkabilir amaişi ciddiye alıp boşanmaya gitmek bana abes geldi.Belki bizlere anlatmadığın başka ciddi sorunların vardır,onu bilemediğim için şaşırdım.Ufacık kıvılcımları körükleyerek alev haline getirmeyelim derim,boşanmak-evlenmek çocuk oyuncağı değil .

şakadan dolayı çıkan bir tartışma yok ki ortada. sanırım tam ifade edemedim kendimi. şakayla başlayan bir konuşmanın sonu oraya kadar vardı dedim.
hiç ses yükselmedi, hiç hakaret olmadı diye bu yüzden ekledim. aksi olsa "aman bir anlık sinir işte" der geçiştirir insan.
ben bu evliliği ne zorluklarla başardım. bugüne kadar geldiysek elbet ki her ikimiz sayesinde.
ama en ufak bir şey bile göze batıyor ise demek ki tolare edecek güç kalmamış. eşim bütün hafta şehir dışlarında tabiri caizse eşek gibi çalıştığından yorulduğunu ve benim daha anlayışlı olmam gerektiğini savunuyor, ben de bütün hafta onsuz olduğum için daha fazla ilgiye ihtiyacım olduğunu...

anlatabildim mi? bu bir örnek...
yani her ikimiz de artık tmm bu da benden olsun diyemiyoruz. ikimiz de bencilce davranıyoruz. ama içim acıyor onu biliyorum...

birisiyle yaşamaktan vazgeçmek hele ki anne baba olmuşken bir akşam oturmasında karar vermek bence sadece bıkkınlığı gösterir.
Bıkkınlık geçer gider belki bir ay bir yıl sürer ama unutulur geçer hayat raya girince boşa geçmiş günlerim der insan.
Yaşadıklarınızda bıkmışsınız siz ve eşiniz daha toparlanmadan da böyle bir karar almışsınız.
O neleri yüklenmiş o neden boşanacak kadar bir çocuğu anne veya babasındna ayrı yaşatacak kadar gerilmiş..
neymiş sebep..?

ah ALA ah o dilekçenin çekmecede ne işi vardı arkadaşım ya
yırtıp atsaydın
şimdi hemen bu kadar kesin bi karar vermemiş olurdunuz
biliyorum saçmaladığımı düşünüyorsun ama gerçekten üzüldüm bu duruma

neymiş sebep..?

yani konuyu ben açınca o ağır abi olarak direk tmm dedi. karşı çıkmadı ama boşanmayı öne süren bendim.

ya aslında konuşma kv nin kirasını yatırmak için int bankacılığına girmemizle başladı. otomatik ödemeler çekilince eşim "ohh şu da girmiş, ohh bu da böle olmuş "vs diye gülüşüyorduk. sonra olay benim evde tek kalmama geldi. (lavabonun altı su damlatıyordu tesisatçı göya yaptı ama düzelmedi) ben de "zaten bu hafta kalamam herhalde yoksa evi su basıcak musluğu açmamam lazım" vs derken, diyorum ya nerden nasıl geldi bilmiyorum.

iki arkadaş oturursunuz hani eşinizi çekiştirirsiniz ya biz de onu yaptık birbirimize.. senin şuyun üzüyor beni, senin şuyun da beni üzüyor gibilerinden.

sonuç da buraya geldi...

şakadan dolayı çıkan bir tartışma yok ki ortada. sanırım tam ifade edemedim kendimi. şakayla başlayan bir konuşmanın sonu oraya kadar vardı dedim.
hiç ses yükselmedi, hiç hakaret olmadı diye bu yüzden ekledim. aksi olsa "aman bir anlık sinir işte" der geçiştirir insan.
ben bu evliliği ne zorluklarla başardım. bugüne kadar geldiysek elbet ki her ikimiz sayesinde.
ama en ufak bir şey bile göze batıyor ise demek ki tolare edecek güç kalmamış. eşim bütün hafta şehir dışlarında tabiri caizse eşek gibi çalıştığından yorulduğunu ve benim daha anlayışlı olmam gerektiğini savunuyor, ben de bütün hafta onsuz olduğum için daha fazla ilgiye ihtiyacım olduğunu...

anlatabildim mi? bu bir örnek...
yani her ikimiz de artık tmm bu da benden olsun diyemiyoruz. ikimiz de bencilce davranıyoruz. ama içim acıyor onu biliyorum...

eşin senden ayrı olduğunda daha az mı yorulacak haftasonları sizinle ilgilenmediğinde ve sen eşinle haftasonu evde oturmak yerine ayrı yaşadığında daha mı mutlu olacaksın??
demekki büyük sorunlar atlatıldıktan sonra herşey çözülmüyor
insanlar büyük meseleleri çözmek için kapasiteyi sonuna kadar kullandığından tükeniyor..
tükeniyor e öyle birşey istiyorki herşeyi çözdüm bitti artık benim istediğim gibi olsun ve burada çakışıyor oysa artık sorunlar bitti biz başbaşa kaldık..
ama biz olmakta yetmiyor demekki sorunlar çözülünce önce ben başlıyor
ve tabiki ardısıra kırgınlıklar
biz neleri atlattık ki bunu neden hoşgörmüyorsun diye ikitarafta kırılıyor
beklentiler büyüyor
oysa daha basit şeyler
kayınvalidenle otursan dersin ki tek gitsede kurtulsam daha ne isterim ki
gitti ama bitmiyor :26::26::43::43:

e acı bir durum sanırım seni gördükten sonra ben hiç çabalamamalıyım artık
çünkü ayrı eve çıksak ne olacakki yıpranmış olacağız
sıhhatimiz kötü olacak
beklentilerimiz ve kırgınlıklarımız artacak ve sanki acısona koşacağız

ALA sen bana umut olmuştun ama şimdi seni gördükçe içimdeki kırgınlıklar bir bir çıkıyor
aslında neleri hapsettiğimi içime bilemezsin.. sanki huzurumuz olacak o anı bekler gibi..
:43::43:

hep söylerim eşim mantık abidesidir diye. realisttir. duygularını fazlasıyla bastırır. olaylara hep kötü yönünden bakar, kendini hazırlar ve hep b.c.d planları hazırdır.

beni yordu bu hali.

(konu belki tepki çeker diye yazmak istemedim ama sanırım yanlış algılanıcam o sebepten yazıyorum)

internet bankacılığına girdik, hesap hareketlerine baktık, ödemelere, ödeneceklere falan derken. evet gayet yüklü bir ödeme planımız var. ancak çok şükür ödeyebiliyoruz. o anda eşim ahh ahh 10 senede şu kadar para kazandık bekar olsak neler neler yapardık ama şuraya bak ortada hiç bişey yok gibisinden bişey dedi.

ben direk savunma moduna geçtim gülerek "ne o ben mi yiyorum paraları?" derken, son nokta bu... eşime sorarsan o haklı, kimbilir belki ben savruğum... bana sorarsan ben haklıyım, ortada fol yumurta yokken gerilmenin manasını bulamıyorum.

yani nasıl anlatayım arkadaşlarım bilmiyorum ki? diyorum ya olay bu şekilde başladı...

yani konuyu ben açınca o ağır abi olarak direk tmm dedi. karşı çıkmadı ama boşanmayı öne süren bendim.

ya aslında konuşma kv nin kirasını yatırmak için int bankacılığına girmemizle başladı. otomatik ödemeler çekilince eşim "ohh şu da girmiş, ohh bu da böle olmuş "vs diye gülüşüyorduk. sonra olay benim evde tek kalmama geldi. (lavabonun altı su damlatıyordu tesisatçı göya yaptı ama düzelmedi) ben de "zaten bu hafta kalamam herhalde yoksa evi su basıcak musluğu açmamam lazım" vs derken, diyorum ya nerden nasıl geldi bilmiyorum.

iki arkadaş oturursunuz hani eşinizi çekiştirirsiniz ya biz de onu yaptık birbirimize.. senin şuyun üzüyor beni, senin şuyun da beni üzüyor gibilerinden.

sonuç da buraya geldi...

A_L_A
Öncelikle şunu belirteyim biryıl olmak üzere evliliğim,ancak 4 yıllık bir ilişkinin ardından evlendim.
Yani düşüncelerimi bu açıdan değerlendir ,ahkam kesmek istemem.
Ancak..
Bahsettiğiniz konular hepimiz ailesinde oluyor.Bazen uyuz olduğum ne bileyim adet öncesi bir gün yoldan birini çevirsem poposuyla güleceği bir konu yüzünden tartışma çıkar.. sonuç da sen beni yeterince sevmiyorsun,evliliğe hazır değilmişsin vs vs gelir..olu yapıyorum o gün surat beş karış oturur.ertesi gün ayy deli miyim neyim diye devam ederim hayatıma.ve eksilerle artıları bir teraziye koyarım çoğu kez Allah herkese nasip etsin bir insanın karşısına çıkabilecek en iyi insanla evlendiğime inanıyorum.
Şimdi bu gelgitler olacak..yaşamayan var mıdır bilemem ben yaşıyorum yaşayanlardan da haberdarım.Şiddet,ihanet,psikolojik şiddet olmadığı suretçe insanların çözemeyeceği hiçbirşey olmadığını düşünenlerdenim.Diyelim boşandnız sonra tekrar evlendiniz..o insanla yaşanmayacak mı bu sorunlar..? aynı rahimden çıkan iki kardeş anlaşamıyor..? siz neden mükemmel uyumlu olasınızı ki..
uyum sadece karşılıklı fedakarlıkla oluyor.Neler yaşadığınızı az çok biliyorum.Çocuk olmasa belki bir nebze iyi boşanın da kıymetinizi anlayın derdim.Ancak böyle bir hakkınız bile yok..
Siz sadece yorulmuşsunuz arkadaşım ,ve aslında taaa en başta yapmanız gerekeni dün gece yapmışsınız.biriktirmişsiniz ve netice olarak da ayrılmaya karar vermişsiniz.
Evliliği yürütmek sağlam bir beyin,sabırlı bir karakter,az buçuk salaklık biraz koyvermişlik gerektiriyor.Siz ise bendne pesss diyorsunuz.Ama en azından birbiriyle adam gibi konuşabilenve bir evladı olan ve çeşitli sorunlara göğüs germiş bir çift olarak buna hakkınız yok..
Oturup tekrar düşünün ,yok..

A_L_A yasadigin hissettigin seyler gayet normal arkadasim evliligin ilk 10 yilindan sonra tahammülsüzlükler olabiliyor.Yeni evli oldugun dönemde esinin sadece yaninda olmasi yeterken ilerleyen yillarda 3.kisilerin yarattigi sorunlar,cocuk sorumlulugu,esinle atlattigin badireler derken hersey yoluna girdiginde gücünün tükendigini hissedebiliyorsun seni cok iyi anliyorum.

Keske bosanma dilekcesini esine verecegine kendinize biraz zaman tanisaydiniz daha yeni sarsintidan cikmistiniz biraz kendinizi dinleseydiniz esine sevgini hepimiz biliyoruz keza esinde seni seviyor.
Bazen dertler hic bitmiycek sanilir dert bittigindede sudan cikmis balik gibi olur insan bence siz bunu yasiyorsunuz.Hakkinda hayirlisi olsun arkadasim cok iyi düsün...

hep söylerim eşim mantık abidesidir diye. realisttir. duygularını fazlasıyla bastırır. olaylara hep kötü yönünden bakar, kendini hazırlar ve hep b.c.d planları hazırdır.

beni yordu bu hali.

(konu belki tepki çeker diye yazmak istemedim ama sanırım yanlış algılanıcam o sebepten yazıyorum)

internet bankacılığına girdik, hesap hareketlerine baktık, ödemelere, ödeneceklere falan derken. evet gayet yüklü bir ödeme planımız var. ancak çok şükür ödeyebiliyoruz. o anda eşim ahh ahh 10 senede şu kadar para kazandık bekar olsak neler neler yapardık ama şuraya bak ortada hiç bişey yok gibisinden bişey dedi.

ben direk savunma moduna geçtim gülerek "ne o ben mi yiyorum paraları?" derken, son nokta bu... eşime sorarsan o haklı, kimbilir belki ben savruğum... bana sorarsan ben haklıyım, ortada fol yumurta yokken gerilmenin manasını bulamıyorum.

yani nasıl anlatayım arkadaşlarım bilmiyorum ki? diyorum ya olay bu şekilde başladı...

YA TATLIM BAK BİLMEDEN BİRBİRNİZ KIRMIŞSINIZ YANİ İSTEMEDEN OLMUŞ.İSTEMDEN AĞZINIZDAN KAÇMIŞ
Bence fazla büyük bişey değil yani öyle insanlar gördüm ki eşinin kötülüklerine caniliğine karşın direnen insanlar gördüm. sizin eşiniz öyle bi insan değil yani..?
bu kadar kolay olmamlı ya ayrılınca n'olcak çocuğunu düşün. yapma syleeşine ben ayrılmak istemiyorum oda acı çekiyodur. belki Sana kötü şeyler ifade ettiğinde özür dileyecek. bak canım ben küçüktüm benimde ebeveynlerim ayrılmanoktasına gelmişti çok şükür şimdi çok iyiler ve onlardan çok be ağlıyodum çocuğun çok yıpranır bak yapma kendinegel manytıklı düşün ikinizde seviyorsunuz birbiriniz bence. helede böyle basit şeylerden insa küsünce daha çok kahroluyo..
sen bilirsin...

Son düzenleme:

Ama en azından birbiriyle adam gibi konuşabilenve bir evladı olan ve çeşitli sorunlara göğüs germiş bir çift olarak buna hakkınız yok..
Oturup tekrar düşünün ,yok..

ne kadar güzel özetlemişsin arkadaşım. keşke diyorum şimdi bağırıp çağırsaydım, o da bana iki tokat atsaydı da içimde bu acı olmasaydı. rahatsızlığım sebiyle zaten çok sağlam olmayan sinir sistemim sanırım son yaşananlarla fazlasıyla bozuldu. hani derler ya incir çekirdeğini doldurmayan diye.. demek ki kimi zaman bu da olabiliyormuş....

A_L_A yasadigin hissettigin seyler gayet normal arkadasim evliligin ilk 10 yilindan sonra tahammülsüzlükler olabiliyor.Yeni evli oldugun dönemde esinin sadece yaninda olmasi yeterken ilerleyen yillarda 3.kisilerin yarattigi sorunlar,cocuk sorumlulugu,esinle atlattigin badireler derken hersey yoluna girdiginde gücünün tükendigini hissedebiliyorsun seni cok iyi anliyorum.

Keske bosanma dilekcesini esine verecegine kendinize biraz zaman tanisaydiniz daha yeni sarsintidan cikmistiniz biraz kendinizi dinleseydiniz esine sevgini hepimiz biliyoruz keza esinde seni seviyor.
Bazen dertler hic bitmiycek sanilir dert bittigindede sudan cikmis balik gibi olur insan bence siz bunu yasiyorsunuz.Hakkinda hayirlisi olsun arkadasim cok iyi düsün...

:71:

ALA,canım bak sen karşılıklı sevgimiz var diyorsun hala.bu ne kadar önemli biliyor musun?
bir yerde yazmışsın az önce sadece sevgiyle de olmuyor diye,yanlışsın!! olur,temelde sevgi olduktan sonra şuan sana yıkılmış gibi gelen şey çok rahat canlanır,ayağa kalkar.bence saçma bir gurur var ortada.biriniz bir adım atsa herşey düzelecek bence.çocuğun da varken biraz daha düşünmeni öneriyorum.
ee sen diyeceksin şimdi bana..biz sizden çok büyük bir noktada ayrılıyoruz.o da sevgi.bizim sevgimiz bitti yıllar önce maalesef.bu da sonu gelmez bir yıkımı getirdi beraberinde.

ALA,canım bak sen karşılıklı sevgimiz var diyorsun hala.bu ne kadar önemli biliyor musun?
bir yerde yazmışsın az önce sadece sevgiyle de olmuyor diye,yanlışsın!! olur,temelde sevgi olduktan sonra şuan sana yıkılmış gibi gelen şey çok rahat canlanır,ayağa kalkar.bence saçma bir gurur var ortada.biriniz bir adım atsa herşey düzelecek bence.çocuğun da varken biraz daha düşünmeni öneriyorum.
ee sen diyeceksin şimdi bana..biz sizden çok büyük bir noktada ayrılıyoruz.o da sevgi.bizim sevgimiz bitti yıllar önce maalesef.bu da sonu gelmez bir yıkımı getirdi beraberinde.

evet sevgimiz var buna eminiim ama sevgisini göstermeyen bir eş var. davranışların kelimelerden daha etkili olduğuna inanan bir eş. seni seviyorum demek yerine bunu hissettirmeyi tercih eden bir eş. ancak kimi zaman bunu duymaya ihtiyacı olabilir insanların değil mi? bunu kendisine ilettiğim zaman hemen tepki veriyor. "sana günde 1000 kere seni seviyorum desem ama hiç hissettirmesem daha mı iyi" diyerek.

yani senin anlayacağın ben davranışlarından çıkarmaktan yoruldum. evliliğe bakışımız farklı sanırım. "nankörlük etme. millet kocasını kahvelerden, karı-kızdan toplayamıyor. yiyecek yemeği, giyecek kıyafeti olmuyor. gözüm dışarda değil. her şeyi beraber yapıyoruz (beraber yapmak dediği ortak arkadaşımıza gidiyorsak gidiyoruz bir de aışveriş). daha ne istiyorsun?"diyor.

ben belki de (tam da eşimin cümlesiyle söylüyorum) evliliği evcilik olarak gördüm. evde bile el ele oturmayı severim mesela. ya da aklıma esince gider öperim. içim sıkılır seni seviyorum diye teline mail atarım. her ne kadar karşılık beklemeden yapıyorum desem de içimde derinlerde bir yerlerde bekliyormuşum demek ki.

gerçekten şu an duygularımı tam olarak anlatamıyorum oysa hep bana ne güzel ifade ediyorsun kendini derdiniz. kelimelerim mi tükendi? ben mi tükendim?

evet sevgimiz var buna eminiim ama sevgisini göstermeyen bir eş var. davranışların kelimelerden daha etkili olduğuna inanan bir eş. seni seviyorum demek yerine bunu hissettirmeyi tercih eden bir eş. ancak kimi zaman bunu duymaya ihtiyacı olabilir insanların değil mi? bunu kendisine ilettiğim zaman hemen tepki veriyor. "sana günde 1000 kere seni seviyorum desem ama hiç hissettirmesem daha mı iyi" diyerek.

yani senin anlayacağın ben davranışlarından çıkarmaktan yoruldum. evliliğe bakışımız farklı sanırım. "nankörlük etme. millet kocasını kahvelerden, karı-kızdan toplayamıyor. yiyecek yemeği, giyecek kıyafeti olmuyor. gözüm dışarda değil. her şeyi beraber yapıyoruz (beraber yapmak dediği ortak arkadaşımıza gidiyorsak gidiyoruz bir de aışveriş). daha ne istiyorsun?"diyor.

ben belki de (tam da eşimin cümlesiyle söylüyorum) evliliği evcilik olarak gördüm. evde bile el ele oturmayı severim mesela. ya da aklıma esince gider öperim. içim sıkılır seni seviyorum diye teline mail atarım. her ne kadar karşılık beklemeden yapıyorum desem de içimde derinlerde bir yerlerde bekliyormuşum demek ki.

gerçekten şu an duygularımı tam olarak anlatamıyorum oysa hep bana ne güzel ifade ediyorsun kendini derdiniz. kelimelerim mi tükendi? ben mi tükendim?
bu hıssetrme ve soyleme konusunda o kadar ıyı anlıyorum kı snı..haklısın ınsanın ıhtıyacı kesınlıkle oluyo cunku bana gorede soylemek yada bunu bılmek cok farklı seyler ewet ben kocamın sewdigını bılıyorum fakat duymak benı daha bı etkılıyo malesef kı cogu erkekte bu var.3 senedır ugrsıyorum bı adım yol anca gıttım desem ınanır mısın?belkı de sen bu yüzden tukendın..cogu zman bende bole hıssedıyorum..yada dedın kı solmesede sevıyo bu adam benı cok ıyı bılıyorm ama aradakı uzaklık yasananlar daha bı beklentı ıcıne sokuyo ınsanı..!:59:

peki lütfen bana yüreğinden gelerek cevap ver
bu saydığın nedenler evliliğini bitirmen için yeterli olacak mı senin için
kızını babasından ayrı büyütmen için yeterli mi peki?
yoksa çözüme gidebilecek şeyler mi?

bu hıssetrme ve soyleme konusunda o kadar ıyı anlıyorum kı snı..haklısın ınsanın ıhtıyacı kesınlıkle oluyo cunku bana gorede soylemek yada bunu bılmek cok farklı seyler ewet ben kocamın sewdigını bılıyorum fakat duymak benı daha bı etkılıyo malesef kı cogu erkekte bu var.3 senedır ugrsıyorum bı adım yol anca gıttım desem ınanır mısın?belkı de sen bu yüzden tukendın..cogu zman bende bole hıssedıyorum..yada dedın kı solmesede sevıyo bu adam benı cok ıyı bılıyorm ama aradakı uzaklık yasananlar daha bı beklentı ıcıne sokuyo ınsanı..!:59:

aynen bitanem. tam da bu işte.
ben bütün hafta eşimin gelmesini bekliyorum. liseli aşıklar gibi. (hep söylerim eşime bağımlılık derecesinde bağlıyım diye)

cuma akşamı 1 karış suratla giriyor eve. (tmm bilmem kaç saat araba kullanıyor, yorgun oluyor). gülerek diyorum ki "ya hiç mi özlemedin beni? ne bu surat turşu satıyor?" "dur ,bi nefes alayım" diyor.

yani anlatabiliyormuyum? bizim hep birbirimizi tamamladığımızı söylerdim ben. eşimin duygu eksiğini ben, benim mantık eksiğimi eşim tamamlıyor derdim. ama olmuyormuş öyle. kendimi kandırmışım ben.

öyle de ihtiyacım varmış ki çocuklar gibi saçımın okşanılmasına, şımartılmaya...

şimdi bir çok arkadaş dicek ki "bumudur? hangi evlilikte var bu?"

evet çoğu evlilikte yok bu haklısınız. ancak hangi evlilikte zaten 7 günün 3 günü beraber olursunuz ki bir evde? o yüzden lütfen beni eleştirirken bunu göz önüne alın. kendinizi bir an benim yerime koyun.

o yüzden diyorum ya... benim bu şekilde kendimi eğlemeye gücüm kalmamış herşeye ağlıyorum sızlıyorum. eşimin en nefret ettiği şey ağlayan kadın. ona göre güçsüzlük simgesi. bu sefer o bana ağlıyorum diye kızdıkça ben daha çok ağlıyorum...

aptal bir kısır döngüye girdim... çıkamıyorum...

peki lütfen bana yüreğinden gelerek cevap ver
bu saydığın nedenler evliliğini bitirmen için yeterli olacak mı senin için
kızını babasından ayrı büyütmen için yeterli mi peki?
yoksa çözüme gidebilecek şeyler mi?

çözümü neden yok biliyormusun canım?
çünkü eşim de değişmeyecek ben de...

bu sigara ya da alkol değil ki tmm bırakırız diyip geçiştirilsin....
o kendini zorlayacak belki beni mutlu etmek için ama patlayacak gene bir yerde,
ya da ben devam edicem alttan almaya ve gene patlayacam bir yerde....

eşim beni iyimserik vurdumduymazlıkla suçlamaya devam edicek, ben onu paranoyaklık ve kötümserlikle...

eşim benim çocuk kadar şımarık olduğumu düşünücek, ben onun duygusuz...

belki tek çözümü diyorum ya beraber terapi almaktır e onu zaten kabul etmez....

Back
X