Tam kapanma da sıkı denetim nasıl?

Evimin önü cadde dün kadınlar toplu halde yürüyüşe çıkmış , gençler bir kutu dondurma almış aynı kaptan kaşıklıyor video bile çektim, vızır vızır arabalar hiç durmuyor ..
Bu yasak kime geldi tam olarak ???!

Bu yasak inanılmaz sıkı. Benim çalıştığıma dair imzalı, kaşeli belgem vardı. Geçen sene Mart’tan beri ilk kez bugün elimdeki belgeyi geçerli saymadı polis çevirmede. E-devletten ya da 199’dan izin belgesi almak lazımmış. Onlara da ulaşmak ne mümkün. Pazartesi itibariyle çok karmaşa olacak gibi.

Öncelikle söyleyeyim konu sahibinin diğer konuları ve bu konuda vermediği bilgiler hakkında hiçbir fikrim yok. Bu konusunda ise eşinin bakkallara bir şeyler satarak para kazandığından bahsetmiş. Size soruyorum insanlar taş mı yesin? Esnaflara bile yapılan yardım çok yetersizken bu adam esnaf bile değil. Daha bugün siftah bile yapamadığı, parasız kaldığı için küçücük çocuğunu arkada bırakıp intihar eden bir esnafın haberlerini okuduk. Para lazım. Size tekrar soruyorum bu insanlar taş mı yesin? Ha o zaman izin belgesi çıkartsın diyeceksiniz. Bence de çıkartsın ama böyle bir işin izin prosedürü nasıl olur, olur mu bilemiyorum.
Sizin gibiler yüzünden bu haldeyiz farkında mısınız diycem,tabiki değilsiniz. Çıkın,araç ticari olduğu için bişey olmaz. Oksijen tükeniyor mecbur, bari devlet para kazansın.

Ya yine mi siz?? Daha dün bir dünya linç yediniz hala utanmadan böyle bir konu mu açıyorsunuz???

doktorum diyorum size, doktor kimliğimi gösterdim ( ki hastaneden 100 metre ilerde çevirdiler) , yetmedi, izin belgesi sordular, gösterdim, yine şüphe dolu bir bakışla tamam geç dediler.

Neyinize güveniyorsunuz acaba??? Hala yasakları delip fırsata çevirme peşindesiniz.
ticaret yapalımmış.

ben gerçekten sizin konularınızı ss alıp cimere şikayet edeceğim. Boşuna silmeyin yazdıklarınızı, ışık hızıyla geri geliyorlar çünkü 😉

Bugün sokakta polis anons yapıyordu evinize gidin cezai işlem yapılacak diye iç Anadolu'da bir ildeyim daha önce hic böyle değildi

Bu yasak inanılmaz sıkı. Benim çalıştığıma dair imzalı, kaşeli belgem vardı. Geçen sene Mart’tan beri ilk kez bugün elimdeki belgeyi geçerli saymadı polis çevirmede. E-devletten ya da 199’dan izin belgesi almak lazımmış. Onlara da ulaşmak ne mümkün. Pazartesi itibariyle çok karmaşa olacak gibi.

Valla çarşı pazar karışacak.
Sistem açılmış, ama izin kağıdı alamıyorum.
Nace kodum uyuyor, ama bağkurlular hala gelmemiş. Kafadan oradan gol var.
199 da açmıyor.
Hayır cidden evdeyim, %99da hiç bir yere çıkmam gerekmeyecek ama %1 için debeleniyorum.

Az önce korona başlıklı ana konuya da yazdım. Sizin mahallelerde nasıl gidiyor tam kapanma diye. Karşı apartmanımda oturanlar her akşam birbirinin evinde yemeğe oturmaya gidiyor. Adamlar sabahtan akşama kadar apartman önünde masa atıp okey oynuyor kıraathaneler boşuna kapanmış yani. Hatta bu adamları polis geçen haftalarda geldi uyardı hiç umursamadılar bile. O kadar tuzları kuru ki pandemiden dolayı gelirleri hiç azalmadigi için bir senedir tatil modundalar. O yüzden böyle örnekler varken ekmek parası için çıkmaya çalışanlara hiçbir şey diyemiyorum.

Eşim yasaklardan muaf kısmında. 2 izin belgesi verdi iş yeri. Biri araba için biri kendi için. Yasaklar çok sıkı denetleniyor diyor. Her günn durduruluyormuş.

Öncelikle söyleyeyim konu sahibinin diğer konuları ve bu konuda vermediği bilgiler hakkında hiçbir fikrim yok. Bu konusunda ise eşinin bakkallara bir şeyler satarak para kazandığından bahsetmiş. Size soruyorum insanlar taş mı yesin? Esnaflara bile yapılan yardım çok yetersizken bu adam esnaf bile değil. Daha bugün siftah bile yapamadığı, parasız kaldığı için küçücük çocuğunu arkada bırakıp intihar eden bir esnafın haberlerini okuduk. Para lazım. Size tekrar soruyorum bu insanlar taş mı yesin? Ha o zaman izin belgesi çıkartsın diyeceksiniz. Bence de çıkartsın ama böyle bir işin izin prosedürü nasıl olur, olur mu bilemiyorum.

Bende birden fazla haber okudum...
Artik kimseye birsey diyesim gelmiyor :(

Bu arada ben 45 km yol gittim ilce degistirdim 2 arac kullandim tek bir polis gormedim tek bir kontrole girmedim.

Keşke beni alıntılamadan önce eski konularına baksanız konu sahibinin, tüm konuların birikimi sonucu bu tepkiyi verdiğimi belirtmiştim.

Konu sahibinin eşi yasakları suistimal edip EK kazanç sağlama peşinde, hani çok ihtiyacımız var , iş yapmalıyız amacıyla söylese amenna, elbette taş yemesinler. Vicdansız bir insan değilim. Ancak hanımefendinin yazım tarzına bakarsanız krizi fırsata çevirme peşinde olduklarını, kendilerince uyanıklık etmeye çalıştıklarını görürsünüz.

önceki konusunda ise bu yasaklarda hala milleti iftara çağırma peşindeydi. Bu durumda ben mi haksız oluyorum?

hiç kusura bakmayın ama ben izin alamıyorsan, istifa bile edemiyorsam, zorla çalıştırılıyorsam , emeklerimin bu kadar zayi olmasına sebep oluyorsa bazı insanlar, ben de onlardan şikayetçi olma hakkına sahibim.

Eğer ihtiyaçları olmadığı halde izin belgesiz çalışmak istiyorlarsa, haklısınız öyleyse.
Keşke beni alıntılamadan önce eski konularına baksanız konu sahibinin, tüm konuların birikimi sonucu bu tepkiyi verdiğimi belirtmiştim.

Konu sahibinin eşi yasakları suistimal edip EK kazanç sağlama peşinde, hani çok ihtiyacımız var , iş yapmalıyız amacıyla söylese amenna, elbette taş yemesinler. Vicdansız bir insan değilim. Ancak hanımefendinin yazım tarzına bakarsanız krizi fırsata çevirme peşinde olduklarını, kendilerince uyanıklık etmeye çalıştıklarını görürsünüz.

önceki konusunda ise bu yasaklarda hala milleti iftara çağırma peşindeydi. Bu durumda ben mi haksız oluyorum?

hiç kusura bakmayın ama ben izin alamıyorsan, istifa bile edemiyorsam, zorla çalıştırılıyorsam , emeklerimin bu kadar zayi olmasına sebep oluyorsa bazı insanlar, ben de onlardan şikayetçi olma hakkına sahibim.

Çalışmak zorunda olan izinli kesime lafımız yok,ki benim görüşüm bu şekilde olmamalıydı yönünde. İzinli olmayıp kendini dışarı atmak için yollar arayanlara lafım,konuda olduğu gibi..
Konuda gezmeye çalışan olduğunu sanmıyorum.
Bu insanlar günlerce çalışamayacak da biri mi karşılayacak ihtiyaçlarını, yasağı koyan karşılayacak mı mesela?

Valla çarşı pazar karışacak.
Sistem açılmış, ama izin kağıdı alamıyorum.
Nace kodum uyuyor, ama bağkurlular hala gelmemiş. Kafadan oradan gol var.
199 da açmıyor.
Hayır cidden evdeyim, %99da hiç bir yere çıkmam gerekmeyecek ama %1 için debeleniyorum.
Geçen seneden beri süre gelen tek şey belirsizlik. Ben orta Anadoluluyum. Bizim oranın bir lafı var. “Çingene çeyizini yolda düzermiş” Madem Nace kodu diye bir şey vardı. Bazı sektörler daha elzemdi neden 1 senedir böyle bir uygulama yapmadılar.
ben şu an inanılmaz stresliyim. Bugün ve yarın bizdeki evrağa müsade ettiler ama E-devletten çıkaramazsak personel olarak nasıl işe gideceğiz çözüm bulamıyorum.

Ya yine mi siz?? Daha dün bir dünya linç yediniz hala utanmadan böyle bir konu mu açıyorsunuz???

doktorum diyorum size, doktor kimliğimi gösterdim ( ki hastaneden 100 metre ilerde çevirdiler) , yetmedi, izin belgesi sordular, gösterdim, yine şüphe dolu bir bakışla tamam geç dediler.

Neyinize güveniyorsunuz acaba??? Hala yasakları delip fırsata çevirme peşindesiniz.
ticaret yapalımmış.

ben gerçekten sizin konularınızı ss alıp cimere şikayet edeceğim. Boşuna silmeyin yazdıklarınızı, ışık hızıyla geri geliyorlar çünkü 😉
Yok canım devletin umrunda değil

geçen gün de bu iş ortağını eşiyle iftara davet etmiştiniz.
iflah olmayacak mısınız yada covid olup yoğun bakımda mı iflah olacaksınız çok merak ediyorum.
sizin gibiler yüzünden bizim gibi dikkat edenler psikolojisinden oldu.
bunu sormanız bile vebal almaktır.
çok yazık ve ayıp.

ticaret yapalımmış.

bence bu tip insanlar kasten adam öldürmek cezası almalı direkt.
çok ciddiyim.. herkesi fütursuzca riske sokmanın ağır bir bedeli olmalı.

Back
X