• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tam kapanma - şehirlerarası seyahat

Merhaba,
Minnak bir derdim var tam kapanma ile ilgili umarım bilgili bir arkadaş görür.

Ben istanbuldayım. Ailem izmirde yazlıkta. İlçedeler haliyle. Pandemi diye orada izole takılıyorlar uzun zamandır. İstanbul kalabalığından kaçtılar. İkametleri istanbulda.

Tam kapanma olunca paniklediler. Gelelim diye. İşte kardeşim de burada yalnız ben hamileyim onlar yaşlı. Bir şey olsa istanbulda olalım hepimiz modunda.

Ben de diyorum ki kıpraşmayın. Orası daha güvenli izole. Bir şey olursa ben doğum yapsam aniden gibi ya da kardeşim hastalansa vs. İzin alıp gelebilirsiniz diyorum. Sonuçta ikamet istanbulda evime gitmem lazım diye izin alınamaz mı?

O kadar kolay izin alamayız diyor babam. Önceden çıksaydın derler diyor.
Ama açıkçası panikle yola çıkmalarını da, Boşu boşuna istanbul kalabalğına gelmelerini de istemiyorum.

Ay lütfen gezmeyin tarzı yorum yapmayın. Valla gezmiyoruz. 😂 hani mecburi haller için ihtimaller dahilinde olabilecekler için panikledik.
Sadece yasaklara şehir dışında yakalandıysak sonra ikamet ettiğimiz ile izin çıkarmak zor olmamalı diye düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?

Doğum için cuma gece e devlet üzerinden başvurduk çok da korktuk araya hafta sonu giriyor yetişebilir miyiz diye (salı sabah sezeryan doğum vardı) max 2 saat içerisinde ekrana düştü izin

Tabii sadece 3 günlük hemen gidin gelin diye :)

Geçen yil mayis ayından Bahsediyorum

Çok arama olduğundan hat kitleniyordur, dün akşam tam kapanmayı duyan 199'a sarılmıştır.

Beklenen bir durum, haberlerde yolladın halini izleriz artık, evine dönenler, çalışmak vb için gidenler neyse de, heyooo tatil diyenler😡
Merakla bekliyorum bende yolalrın durumunu.
Tamam haftaya pazartesi için izin başvurumuz onaylandı. Rahatlayabilirim :)
Gözün aydın anneni ve anneanneni getirecen demi yanına öyle okumuştum.

Tamam haftaya pazartesi için izin başvurumuz onaylandı. Rahatlayabilirim :)
Gözün aydın Muhtelif🤗
Merakla bekliyorum bende yolalrın durumunu.

Gözün aydın anneni ve anneanneni getirecen demi yanına öyle okumuştum.
Ahretlik kötüyü anmak istemiyorum ama tatil yaparız güzel olur diye düşünülen uzun süreli ve bayramlara denk gelen zamanları sevmiyorum, hep kaza haberleri oluyor, insanlar bir an önce gideceğim yere varayım mantığıyla hareket ettiğinden hem yollarda izdiham oluyor hem hayatları riske atan hatalar yapıp kazalara sebep oluyorlar.

Bayramlarda haber seyretmeyi pek sevmem o yüzden.

Gözün aydın Muhtelif🤗

Ahretlik kötüyü anmak istemiyorum ama tatil yaparız güzel olur diye düşünülen uzun süreli ve bayramlara denk gelen zamanları sevmiyorum, hep kaza haberleri oluyor, insanlar bir an önce gideceğim yere varayım mantığıyla hareket ettiğinden hem yollarda izdiham oluyor hem hayatları riske atan hatalar yapıp kazalara sebep oluyorlar.

Bayramlarda haber seyretmeyi pek sevmem o yüzden.
Cidden dediğin gibi yorgunluk bşr an önce varma düşüncesi bazende kazaya sebeb verebiliyor,sonuda iyi bitmiyor maalesef.
Ben bile bayramlarda evden çıkılmasın düşüncesindeyim,helede arabayla seyahat etmek.
Ahretlik kızçem gelmeyi çok istiyordu bunaldı onlarda evde artık,yasak grlmeden önce gelmeyin bak evde kalırız bir yerede gidemeyiz demiştim.Ona bile razıydı sizleri görecez demişti,şimdide yasaklar var gelmiyorlar gelmesinler ben çok istemiyordum gelmelerini.

Benim de anne babam gelecek yarın ve sizin gibi korkuyorum.Kızım a bulunduğum yerde bakan olsa hiç çağırmazdım 😔 Bugün izin işini araştıracaklardı daha aramadılar beklemedeyim.Sizde bence olduğu yerde kalmaları için ikna edin daha erken doğumunuza

Anneanneme daha başvuramadık bile
E devlet şifresi yok ve pandemi covid dinlemeden ptt ye gitmesi gerekiyormuş:)
Onu nasıl yapacağız bilemedim
En yakın ptt şubelerindende alabiliyorsun şifreyide,gitmesi lazım aslında.
Tanıdık filan varsa kimlikle alma şansı varmı acaba öğrenmek lazım onuda.

şu an hiç gerek yok, 3 hafta bile değil 2 hafta +2 gün yani.
kalsınlar.
gelmeleri daha büyük risk.

Nasıl yani?
Şimdi şöyle bir durumumuz var. Dedem vefat etti. Annem cenazeye gitti. Orada korona oldu. Uçağa binemedi. Şimdi karantinanın bitmesini bekliyor. Yani 5 gün geçmiş oluyor, hatta 15 gün oldu.

Pazartesi ikametgahı olan evine dönmesine izin verilmez mi? Ciddi misiniz? :KK70:

Korona olduğu için gelemedi
Cenaze dolayısıyla başka şehre gitmiş anneniz.
Orada korona olmuş geçmiş olsun nerede kaldı,yurtta,hastahane de mi yada kalabileceği ev var mı.
Birde elinde korona olduğu için kalmak zorunda olduğu belge varsa izin verirler.
Yani karantinasinin bittiği ve dönmek zorunda olduğunu göstermeli.
Bizim de cenazemiz vardı ölüm belgesi ile çok uğraştık kardesimleri getirmek için.

Cenaze dolayısıyla başka şehre gitmiş anneniz.
Orada korona olmuş geçmiş olsun nerede kaldı,yurtta,hastahane de mi yada kalabileceği ev var mı.
Birde elinde korona olduğu için kalmak zorunda olduğu belge varsa izin verirler.
Yani karantinasinin bittiği ve dönmek zorunda olduğunu göstermeli.
Bizim de cenazemiz vardı ölüm belgesi ile çok uğraştık kardesimleri getirmek için.

Baba evinde kaldı. Ama iznimiz çıktı çok şükür. Belge yükledik sadece. Karantinası bugün bitti ama haftaya dönecek çünkü refakatçilik yapıyor aynı zamanda.

Sizi niye o kadar uğraştırdılar acaba? Eşimin babası vefat etti. Vefat belgesi ile izin almamız 10 dk bile sürmedi.

Baba evinde kaldı. Ama iznimiz çıktı çok şükür. Belge yükledik sadece. Karantinası bugün bitti ama haftaya dönecek çünkü refakatçilik yapıyor aynı zamanda.

Sizi niye o kadar uğraştırdılar acaba? Eşimin babası vefat etti. Vefat belgesi ile izin almamız 10 dk bile sürmedi.
Yani bizim cenazede çok ugrastirdilar.vefat belgesi de biraz geç çıktı.belge gelir gelmez izin almadan yola çıktı kardeşimler.hafta sonu çok kontrol olmamış sıkıntısız gelip gittiler.ama gerçekten çok uğraştık.
Sizin adınıza sevindim iyi yapmışsınız.persembeden sonraya kalsa problem olabilirdi.

Pazar günü Antalya’dan Ankara’ya, bugünde Ankara’dan Antalya’ya araba ile yolculuk yaptım. anneme seyahat izin belgesi aldık. İş sebebiyle. Bende 65 yaş üstü olduğu için ona refakatçi olarak yararlandım.
Bugün serbestti zaten. Yollar kalabalık değildi.
17 günden sonra yasağı uzatacaklarına ihtimal vermiyorum. Geçen yazda Haziran 1 itibariyle sezon açılmıştı. Yaz sezonu epi topu 3 ay.
Ölenleri biraz azaltıp yine salacaklar herkesi. Ama 17 günü sıkı tutacaklarını düşünüyorum.

Ben kararı inceledim kendi ailem için. Doğum vs durumunda refakat için izin alabilirler, şuan herkes yollara döküldü yarın çıkıp ne trafik ne kalabalık çeksinler.

Ben kararı inceledim kendi ailem için. Doğum vs durumunda refakat için izin alabilirler, şuan herkes yollara döküldü yarın çıkıp ne trafik ne kalabalık çeksinler.

Yok bizimkiler de oturmaya karar verdi. Kardeşim yalnızdı burada. Kendine turkcellden superbox denen internetten alıp anneciğinin yanına gitti. Okulu var orada internet yok diye gitmiyordu. Ama 18 gün evde tek insan patlar. Onları getireceğimize kardeşimi yolladık artık.
Benim doğumla ilgili sıkıntı olursa da otursunlar bitince gelirler ☺️

Back
X