tam ters bi durum ...

Belki annenize şu an kızıyorsunuz ama bence anneniz haklı.
Her şeyden önce, siz önceliğinizi -sonuna kadar haklı olarak- mesleğinize vermişsiniz. Evlilik için bu hedefinizden vazgeçmeyin. Çok pişman olabilirsiniz.
Ve aklıma takılanlar, sevgiliniz aile baskısı altında kaldığı için böyle düşünüyor gibi.
Ayrıca, ''artık ayrı kalmak istemiyorum evlenelim'' falan dememiş. ''1 yıl içinde evlenmeliyim'' demiş. Sanki siz ya da başkası farketmezmiş gibi.
Ailesi için ''dr gelin isterler mi'' diye sorması çok saçma. Ne yani ''istemiyoruz'' derlerse sizden ayrılacak mı? O zaman o, annesi için sizi silmiş olmayacak mı?
Eğer ailelerin karşı olduğu bir şey varsa, mutlaka bir şeyleri hissediyorlar inanın.

annen çok hakılı eşimle aynı memleketli olmamıza doğulu falan olmamamıza rağmen eşimin ailesiyle çok sorunlar yaşadım. zaten evlenip antalyaya yerleştiğinizde yazları eviniz yazlık olarak bellenip bütün sülalesi sırayla veya toplu olarak evinize hucum edebilir sokakta giydikleri terliklerin altını yıkadık yıkadık deyip evin içinde gezinebilirler, wc terlikleriyle kayınpederiniz evde gezinebilir eşiniz ise ne zamandır görmediğim ailem 2 haftacık geldi hemen söyleniyorsun herşeyi büyütüyorsun diyebilir. eşinin ailesi yapmayın etmeyin dediğinde bu gelin dr havalı çıktı kendini beğenmiş bu diyebilir, erkek ansıyız babasıyız deyip annene babana saygısızlık yapabilir. bunları en başından biliyordum belki bu kadarını tahmin edemiyordum ama daha nişanlı bile değildik annesini teyzesini ilk tanıdığımda karakara düşündüm gittim eve ben bu insanlarla yapabilirmiyim dedim kendi kendime bir gece uyumadan düşündüm ve sevgim galip geldi bile bile evlendim. çok sevdim napiym hala seviyorum ama hala da çekiyorum. 6 yıldır evliyiz. eşim biraz olsun bu konuda yani ailesi konusunda beni anlamaya başladı ama hiç tozkondurmaz yinede iyi düşün derim. kader evlenmeseydim başkasıyla mutlu olurmuydum, o başkasının ailesi iyi insanlar olurmuydu bilemem Allah seni iyi insanlarla karşılaştırsın. güzel baht versin. belki rüyaya yatabilirsin ya da bilmiyorum annenlerimi dinlemelisin. evlenip hemen çocuk yapmasan ders çalışabilir misin?yani sanki aynı evi paylaşan sevgililer gibi evlenseniz de sen okulunu bitirene kadar çocuk yapmasanız aklını karıştırdım sanırımkafamçokkarıştı benimde karıştı

annen çok hakılı eşimle aynı memleketli olmamıza doğulu falan olmamamıza rağmen eşimin ailesiyle çok sorunlar yaşadım. zaten evlenip antalyaya yerleştiğinizde yazları eviniz yazlık olarak bellenip bütün sülalesi sırayla veya toplu olarak evinize hucum edebilir sokakta giydikleri terliklerin altını yıkadık yıkadık deyip evin içinde gezinebilirler, wc terlikleriyle kayınpederiniz evde gezinebilir eşiniz ise ne zamandır görmediğim ailem 2 haftacık geldi hemen söyleniyorsun herşeyi büyütüyorsun diyebilir. eşinin ailesi yapmayın etmeyin dediğinde bu gelin dr havalı çıktı kendini beğenmiş bu diyebilir, erkek ansıyız babasıyız deyip annene babana saygısızlık yapabilir. bunları en başından biliyordum belki bu kadarını tahmin edemiyordum ama daha nişanlı bile değildik annesini teyzesini ilk tanıdığımda karakara düşündüm gittim eve ben bu insanlarla yapabilirmiyim dedim kendi kendime bir gece uyumadan düşündüm ve sevgim galip geldi bile bile evlendim. çok sevdim napiym hala seviyorum ama hala da çekiyorum. 6 yıldır evliyiz. eşim biraz olsun bu konuda yani ailesi konusunda beni anlamaya başladı ama hiç tozkondurmaz yinede iyi düşün derim. kader evlenmeseydim başkasıyla mutlu olurmuydum, o başkasının ailesi iyi insanlar olurmuydu bilemem Allah seni iyi insanlarla karşılaştırsın. güzel baht versin. belki rüyaya yatabilirsin ya da bilmiyorum annenlerimi dinlemelisin. evlenip hemen çocuk yapmasan ders çalışabilir misin?yani sanki aynı evi paylaşan sevgililer gibi evlenseniz de sen okulunu bitirene kadar çocuk yapmasanız aklını karıştırdım sanırımkafamçokkarıştı benimde karıştı

yok karıştırmadın allah razı olsun evlenmek istesem dediğim gibi annem beni reddedecek,babam küsecek diğer akrabalarımız beni kınayacak senden hiç beklemezdik bunu diyecekler.keşke dr olmasaydım diyorum bazen özel hayatım kalmadı.annem hem neden dr birini bulmadın diyor ben pazardan elma seçer gibi sevgili mi seçeyim? gönül bu ,bunu sevdik işte.şimdi uzmanlıktr mecburidr derken yaş olacak 35..kimseye beni bu kadar bekle diyemem bencillik olur.kaldı ki olmaz diyor ailem bekle diyemem ki zaten.onun ailesi de oğullarının evlenmesini istiyor haklı olarak.benim kaderim bu galiba ..kimseye suç bulmuyorum:çok üzgünüm:

yok karıştırmadın allah razı olsun evlenmek istesem dediğim gibi annem beni reddedecek,babam küsecek diğer akrabalarımız beni kınayacak senden hiç beklemezdik bunu diyecekler.keşke dr olmasaydım diyorum bazen özel hayatım kalmadı.annem hem neden dr birini bulmadın diyor ben pazardan elma seçer gibi sevgili mi seçeyim? gönül bu ,bunu sevdik işte.şimdi uzmanlıktr mecburidr derken yaş olacak 35..kimseye beni bu kadar bekle diyemem bencillik olur.kaldı ki olmaz diyor ailem bekle diyemem ki zaten.onun ailesi de oğullarının evlenmesini istiyor haklı olarak.benim kaderim bu galiba ..kimseye suç bulmuyorum:çok üzgünüm:

bu arada benim eşimde türkiyede ilk AKla gelen üniversilerden birinden mezun, türkiye derecesi yapmış girerken gayet aydın biridir ama iş anneye gelince işler değişiyor. :hulya:

ayrılalım deyince de ayrılmak istemiyorum senden isterse hiç evlenmiyelim,ben de siliyorum artık kafamdan bu evlilik düşüncesini dedi,ne iş kafam iice karıştı:bbo:

sizin meseleniz 4-5 yıldan çok uyumlu bir çift olabilir miyiz meselesi bence. herkeste az az da olsa hatalar var bence.

erkek arkadaşınızın 1 yıl içinde evlenmeliyim inadı yanlış bence. 1 yıl içinde nişanlanıp 2 yıl sonrada evlenebilirsiniz. 2 yıllık bir ilişki için 4-5 yıl daha beklemek... zor gelir. zira bu 4-5 yılıda ayrı şehirlerde geçireceksiniz. insan sevdiği kişi yanında olsun ister elini tutayım derdimi paylaşayım ister. uzak mesafede bir 4-5 yıl daha çok yıpratıcı olacaktır. 25 yaşındasınız 30 da evlendiniz diyelim evliliğe alışmaktı şuydu buydu 3 yılda öyle desen. bilmiyorum bebek düşünüyor musunuz ne zaman anne baba olacaksınız. doktorsunuz siz daha iyi bilirsiniz belli bir yaştan sonra hem tehlikeli olabiliyor birde insan artık çocuk sesi bağırış çağırış kaldıramıyor.

erkek arkadaşınız ailesine şaka olarakta demiş olabilir doktor gelin getireyim mi diye. size anlatış tarzı önemli iyi ev hanımlığı yapamaz derken gülüyor muydu yoksa ciddi miydi. ev hanımlığı maddi durumunuz iyiyse -doktor+mühendis maaşıyla ileride rahat olabileceğinizi düşünüyorum - artık pratikleşti. temizlik için haftada bir kadın gelebilir. yemeklerinizi hazır alabilirsiniz. sizde az çok birşeyler öğrenebilirsiniz. bende bilmem mesela ama annem şehirdışına çıktığında mecburen kendi kendime ev halkına birşeyler yapmaya çalışırım.

erkek arkadaşınızın hemen etkilenip ne var ne yok silmeside yanlış. ama sinirli halini siz daha iyi bilirsiniz belkide siniri aniden parlayıp geçiveren bir tiptir. ben mesela bilirim sevgilim kalp kırıcı bir söz söylediğinde ki çok ama çok nadir olur bu. derim ki bak sinirlisin pişman olacağın şeyler söylüyorsun farkeder durumu susar.

annenin hatasına gelince tanımadan etmeden peşin hükümlü hareket etmesi. sevgilini doğru düzgün tanımıyor bilmiyor. karakteri nedir ne menem bir insan bilmiyor. elin erzincanlısına kız vermem diye tutturuyor. senide ikilemde bırakıyor. önce bir tanısa hoşuna gitmeyen bir yanı olsa neyse diyeceğim. doğulu olabilirler ama ailesini tanıman lazım konusabilmen için. belki modern insanlar belki değiller bilemem ama onlar hakkında bir yargıya varabilmen için ailesini bilmen gerek. bende ardahanlıyım ama hayatta görmedim ardahanı mesela. ankarada doğdum büyüdüm. bir kişinin doğuda doğması onun alnına görgüsüz eğitimsiz kıro etiketlerini yapıştırmak için yeterli değildir.

diyelim ki aileyi gördün. greçekten çok eğitimsizler. sana uygun olmayan düşünce yapıları var. muhtemelen o aile ile oturmayacaksın ama tatildir şudur budur geldiklerinde dayanabilecek misin onlara düşün tart kafanda.

ailesi eğitimsiz olsa bile onunla olmak istiyorum diyorsan erkek arkadaşınla anneni tanıştırman lazım.
erkek arkadaşınında annen üzerinde iyi bir etki bırakması lazım. ağzı iyi laf yapan biriyse iyi etki bırakabileceğine
inanıyorum ben. yavaş yavaş ısınmalarını sağlaman lazım.

özel değilse eger siz ne gibi sorunlar yaşadınız ?

Beni hiç istememişler ama ben bunu 2 sene sonra
bir kavga sırasıbda eltimden öğrendim.Zaten hiç
içlerine almadılar hep dışarda kaldım.Mesleğimi
çekemediler,işimi gücümü çekmediler.Eltim
görümcem ve kaynanam bir olup aldığım nefese
kadar eleştirmişler.1.5 senedir görüşmüyorum
ama duyduğum aşağılayıcı laflar bazı imalar ben de
çok kötü yaralar açtı.Eşimle hala bütün tartışmalarımız
ailesi yüzünden olur.Görüşmüyoruz ama hala huzurumuzu
bozuyorlar.Ben özet geçtim ama yazsam roman olur
derlar ya :kahve:Allahtan ailem varmış diyorum
çıkarsız koşulsuz beklentisiz seviyorlar,anlatıyorum
içim rahatlıyor.allah yokluklarını göstermesin.

bugün oğullarına evlen diye baskı yapan yarın torun ister.
İlk çocuktan sonra ee hadi zamanı geldi bu çocuk yalnız mı büyüsün kardeş yapın der.
ikinciden sonra başım dönüyor desen aman yine mi hamilesin yeter artık der...
yani cinsel hayatınızı bile planlarlar...
Çocuklarının hayatına müdahale edenlerden olabildiğince kaçın...
ve annenizin sözlerimi yabana atmayın..
Allah hakınıza her şeyin hayırlısını nasip etsin.

Back
X