tam ters bi durum ...

dr gelin istemeyen bir aile..
ilginç valla nasıl bir kültürleri var anlamadım.
benim tanıdığım herkes gelinin veya damadının donanımlı,eğitimli olmasını istiyor.
Bu konuya bile böyle bakan bir aile ile uyuşamazsınız.
ayrıca adam size olan aşkından değil sırf evlenmesi gerektiği için evlenmek istiyor.
Değmez,bırak ve yola devam..
Dengini bulursun şüphem yok ,kariyerine bak canım..

görüşmek için hep siz mi onun yanına gittiniz?

haklısınız üzülmekte elbette ne kadar da olsa 2 yıldan bahsediyorsunuz

yanınızda olması gerekirdi

orta yol bulunabilir

nişanlı veya evliyken uzmanlığınızı tamamlayamaz mısınız?

hiç orta yol konuşulmadı mı

işinizden kesinlikle vazgeçmeyin. ikna olmuyorsa onun bileceği iş.

"bizimkiler doktor gelin kabul ederler mi?" sorusunu soran biri sizi kariyer yolunda destekler mi bilemeyeceğimbilmiyorumkismile

ewt hep ben gittim bi -iki defa o geldi çünkü ben yurtta kaldığım için kendime ait bi ögrenci evim yoktu.önemli degil bunlar detay bu sorunun yanında.
nişanlı veya evlyken tamamlanablr tabi ama çok zorlanırım gibi geliyor
asıl önemli nokta ailem bu tutum içinde iken onlara fatihi nasıl kabul ettiricem
gerginlik olacak baya bi.
beni asıl üzen onun benm ne yaşadığımı bilmemesi,beni anlamak için çaba sarfetmemesi..

dr gelin istemeyen bir aile..
ilginç valla nasıl bir kültürleri var anlamadım.
benim tanıdığım herkes gelinin veya damadının donanımlı,eğitimli olmasını istiyor.
Bu konuya bile böyle bakan bir aile ile uyuşamazsınız.
ayrıca adam size olan aşkından değil sırf evlenmesi gerektiği için evlenmek istiyor.
Değmez,bırak ve yola devam..
Dengini bulursun şüphem yok ,kariyerine bak canım..

canım sağol düşüncelerin için hiç aramadı bugün bir msj bile atmadı sevmesem bu kadar üzülmezdim aptallık işte..mafoldumben

senin bu sevgilin simdi arkadasiyla kaliyor demi, peki evin temizligini yemegini kim yapiyor?
ne yani seninle evlenmesi bunlardan biktigi icinmi neden iyi bir ev hanimi olmak zorundaymissinki
benim oglum doktor gelin getirsin elini sicak sudan soguk suya sokturmam valla, bas kösede otursun arada hastalaninca tansiyonuma baksin daha ne isterimbayanssulusmile
tuhaf bir ailesi var kültür farki daha evlenmeden sorun olmus bile
ailen görmüs gelecegi
iyi düsün:2:

Bu adam sana evlenme teklif etmemiş ki!
Yani yanlış anlamadıysam sadece "Bir yıla kadar evlenmem lazım." demiş.
Seninle evlenmekten bahsediyor elbette ama bu tek başına verilmiş bir karar.
Açıkçası bana çok saçma ve tuhaf geldi.
Ortada bir teklif olsa, sen de kabul etmemiş olsan bu şekilde trip yapabilir ama şu anda biraz saçmalamış sanki.
Bu arada senin de 4-5 yıl bekle demeye hakkın yok elbette. Durumlarınız farklı olsaydı da bunu sana o söyleseydi şimdi ona çok kızıyor olurduk.

ah hayatım kendi mesleğinden biriyle çok daha iyi anlaşırdın. tıp fakültesinde 24 saat yan yana duruyorsunuz iyice tanırdın vs. 2 yıl sadece haftasonları o da tabii her haftasonu değildir toplasan 100 kere bile görüşmemişsinizdir.

ah hayatım kendi mesleğinden biriyle çok daha iyi anlaşırdın. tıp fakültesinde 24 saat yan yana duruyorsunuz iyice tanırdın vs. 2 yıl sadece haftasonları o da tabii her haftasonu değildir toplasan 100 kere bile görüşmemişsinizdir.

aynı annem gibi konuştun :) ama anlamıyorum ben illa dr ile mi evlenmek zorundayım. annem de takmış senn meslegnden deil seni anlayamaz diyor. bi de kültürleri bize çok uzak paranı onlara mı yedireceksn diyor.:çok üzgünüm:

slm bayanlar. benm erkek arkadaşım 1 sene içinde evlilik düşündüğünü söyledi bana . en geç 1 sene içinde evlenmeliymiş. benim için ise bu imkansız. henüz çiçeği burnunda yeni mezun bir doktorum ve uzmanlık sınavlarına hazırlanıp kazanıp asistanlığa başlamam gerekiyor.asistanlık ise 4 sene. bunu ona söylediğimde ise sen benle dalga mı geçiyorsun 4-5 sene ne demek dedi.4-5 sene seni bekleyemem hayat hızla akıyor dedi resmen beni terk edeceğini söyledi . bu tartışma dün yaşandı ve bugün bana hiç msj atmadı. hergün günaydın yazardı güne başlarken, onu bile yazmadı. ben 25 yaşndayım erkek arkadaşım ise 26 yaşında.özel bi şirkette makina müh.olarak görev yapıyor.gerçekten çok moralim bozuk. günaydın dedim ama cevap bile yazmadı.2 seneyi geçen bi ilişkimiz var. bu kadar kolay mı silip atmak ? gerçekten kendimi çok degersz hissediyorum...mafoldumben

Cnm zaten 2 senedir berabermişsiniz ikinizin ayakları yere basıyor.Yani evliyken de bahsettiğin sınava girebilirsin.Arkadaşın 26 yaşında olduğu için büyük ihtimalle aile tarafından da ne zaman evleneceksin soruları onu sıkıyordur.Sonuçta bab olma düşüncesi de varsa 4-5 sene beklemek istememesi çok normal gibime geliyor.Fakat şunu unutmamak gerekir ki evlilik tek tarafın istemesiyle yada bizim dememizle alınacak bi karar değil,ilk başta senin istemen lazım.İkinizin de evlenmek için istekli olması lazım.
Kendini değersiz hissetmen için de bi sebep yok sil at bu düşünceyi kafandan cnm.

Cnm zaten 2 senedir berabermişsiniz ikinizin ayakları yere basıyor.Yani evliyken de bahsettiğin sınava girebilirsin.Arkadaşın 26 yaşında olduğu için büyük ihtimalle aile tarafından da ne zaman evleneceksin soruları onu sıkıyordur.Sonuçta bab olma düşüncesi de varsa 4-5 sene beklemek istememesi çok normal gibime geliyor.Fakat şunu unutmamak gerekir ki evlilik tek tarafın istemesiyle yada bizim dememizle alınacak bi karar değil,ilk başta senin istemen lazım.İkinizin de evlenmek için istekli olması lazım.
Kendini değersiz hissetmen için de bi sebep yok sil at bu düşünceyi kafandan cnm.

yok babalık felan öyle çok düşkün deildir öyle şeylere erkek arkadaşım. bu arada annem bu ilişkiye çok olumsuz bakıyor kesinlikle olmaz diyor.amiyane tabirle koca koca diye tutturuyorsan ilerde gider evlenirsin ama aileni de unut o zaman diyor. annemin derdi beni başka şehire gelin göndermemek . aynı şehirde ya da yakında olayım istiyor.istanbulda felan ne işin var diyor. ama ben işim gereği zaten uzun bi süre evden uzak yaşıcam bi taraftan da böyle bi süre var yani. ya herkes benden bişi bekliyor ,istiyor.. dünyada herkes ne kadar bencil,kendi öz anne baban bile...ben sıkıldım artık insanların beklentisine koşturmaktan .........:kızgın:

hakkında hayırlısı olsun canım.. önceliği her zaman idaellerine vermeni öneririm "keşke" dememek için.. seven insan Beklemeli diye düşünüyorum.. Bende 23 yaşındayım Ben de çiçeği Burnunda Bir öğretmenim.. sevgilim hala okuyor.. onun okulunu mesleğini eline almasını ve askere gidip gelip düzen kurmasını Bekleyeceğim.. Belki 6-7 sene var önümüzde.. Gittiği yere kadar.. o da Ben hazırım ! diyene kadar Bekleyeceğim.. yani orta yol Bulmak yerine küsmesi msj atmaması çok çocukça.. en azından Bu 4 sene 2 seneye inebilirdi Bi orta yol bulunurdu.. kaldı ki sen onun için ne fedakarlıklar yapmışsın, ailenle kötü olmuşsun =( Bunların Bi hatrı olması lazım ama di mi =(

hakkında hayırlısı olsun canım.. önceliği her zaman idaellerine vermeni öneririm "keşke" dememek için.. seven insan Beklemeli diye düşünüyorum.. Bende 23 yaşındayım Ben de çiçeği Burnunda Bir öğretmenim.. sevgilim hala okuyor.. onun okulunu mesleğini eline almasını ve askere gidip gelip düzen kurmasını Bekleyeceğim.. Belki 6-7 sene var önümüzde.. Gittiği yere kadar.. o da Ben hazırım ! diyene kadar Bekleyeceğim.. yani orta yol Bulmak yerine küsmesi msj atmaması çok çocukça.. en azından Bu 4 sene 2 seneye inebilirdi Bi orta yol bulunurdu.. kaldı ki sen onun için ne fedakarlıklar yapmışsın, ailenle kötü olmuşsun =( Bunların Bi hatrı olması lazım ama di mi =(

haklısın cnm ne çok şeylere katlandım halen de katlanıyorum. tşk ederim yorumun için.

rica ederim cnm, içini ferah tut, her şey olacağina varıyor valla.. nasıl olacak nasıl Bitecek diye kendimizi yiyoruz ama herşey kendiliğinden şekilleniveriyor Bazen.. sen Bol Bol dua et, neyse hayırlısı o olsun..

sizi bilemem ama dr gelin ve ev hanımlığı olayı benim rahatsız etti.
ailesinden biriyle hiç görüştünüz mü tanıştınız mı?
önyargılı olmak istemiyorum ama genelde kültür farkı olan ailelerin çocukları evlenince sorunsuz yaşıyoruz diyen çıkmıyor.
tamam ayrı şehirlerde yaşayabilirsiniz de tatiller, bayramlar, onların size gelmeleri, çocukların yetiştirilmeleri vs var. (bugün çok mu karamsarım ne)
sonuçta gece nöbetler olacak bunu bile sorun edebilirler.
doktor erkeğin başka meslekte kadınla evlenmesi pek problem olmaz da,
dr kadının dr erkekle evlenmesi bence de daha makbul.
ailenizi bu kadar az gördüğünüz ailesini hiç tanımadığınız bi insan için üzmeyin derim.
aşk mantıkla güzel.

yok babalık felan öyle çok düşkün deildir öyle şeylere erkek arkadaşım. bu arada annem bu ilişkiye çok olumsuz bakıyor kesinlikle olmaz diyor.amiyane tabirle koca koca diye tutturuyorsan ilerde gider evlenirsin ama aileni de unut o zaman diyor. annemin derdi beni başka şehire gelin göndermemek . aynı şehirde ya da yakında olayım istiyor.istanbulda felan ne işin var diyor. ama ben işim gereği zaten uzun bi süre evden uzak yaşıcam bi taraftan da böyle bi süre var yani. ya herkes benden bişi bekliyor ,istiyor.. dünyada herkes ne kadar bencil,kendi öz anne baban bile...ben sıkıldım artık insanların beklentisine koşturmaktan .........:kızgın:

Anladım hayatım kusura bakma ben ailenin karşı olduğunu okumamışım.Canım sen bilirsin tabiki de senin duyguların burada çok önemli.Erkek arkadaşının ailesi de tuhafmış doktor gelin bulmuş bunuyorlar.Canım zamana da bırakabilirsin en doğru kararı vermen dileğiyle...

Ortada sorunlar olmasa meslek, kültür vs önemli değil de belli ki problem oluyor canım. Sen tabiki isteklerini arka plana atamazsın atmamalısın da sonra değmediğini gördüğünde falan üzülürsün. Genelde tusa evlendikten sonra çalışırım diyenler çalışamayıp pratisyen olarak kalıyor. Önce kendini düşün. Aşk zaten bencilliklerin kesiştiği nokta. Sen kendinden ödün verdikçe onun gözündeki değerini yitirirsin.

o değil de sen bu adamla mı evleneceksin yoksa ailesiyle mi de soruyor dr gelin ister misiniz diyee??
ya asistanlıkla evlilik yürür neden yürümesin ki sen evlenmek istersen tusu kazanıp evlenirsin de bu erkek arkadaşının tavırlarını beğenmedim ben hiç.

slm bayanlar aramızdaki evlilik süresi tartışması duruldu bu aralar iyiyiz derken aile faktörü gene araya girdi.bugün bize teyzem geldi annem ona sevgilimden bahsetti ne kadar karşı olduğunu da bu evliliğe.teyzem de beni uyardı bu ilişkiyi bitirmem gerektiğini hayatımı mahvetmemem gerektiğini söyledi.çok doldum dayanamadım agladım.teyzem çok üzüldü ama ileride daha çok üzülürsün etrafımdan duyuyorum hep doğulu biri ile ve onun ailesi ile yapamassız uyuşamassınız dedi.şu an da çok kötüyüm odamdan dışarı çıkmıyorum. ayrılmak zorunda bırakılıyorum.severken ayrılmak zorunda bırakılıyorum..gücüm kalmadı...mafoldumben

bi erkek evlenmekte ısrar ediyorsa orda durun
üstelik aile yapısı uymuyor
bakın benm bi sevgilim vardı ha bire evlenelm felan
bekle dedim,yok dedi
ailesi muhafazakardı
benm aileme hiç uymuyordu,bende o aileye
çalıışmaya bile karışıyolar inan
kaldı ki siz doktorsnz gece nöbeti olcak
sorunlar çıkcak
kıskançlıklar
oyy içim daraldı
haa ben ne mi yaptm
yol verdim gitti
onla mı uğraşcam:delphin:

Son düzenleme:
peki ayrılınca içiniz acımadı mı yani nasıl hissettiniz ,ben şu an çok kötüyüm ...

yaa tabi ki acıdı
biz her şeyden önce çok iyi dosttuk
çok rahattm onn yanında
bi de ben el bebek,gül bebektim
aileside istiyodu beni
baktm baktm
diğer abilerinin eşlerine
hep baskı altındalar
annesi çok baskıcıydı
alttan alttan tesettür felan
ee bu adamlar beni açık tanıdı sevdi
işte benm çıkış noktam bydusempatiksalakcinni