tam ters bi durum ...

Allahtan askere gitmiyoz ha, yoksa ardımızda ne ilişki kalacaktı ne sevdalık.

ben chess'in dediklerine katılıyorum. kızkardeşiyle konuşmasını sana aktarması boş bi olay değil. madem ev hanımı istiyodu senle niye ilişkiye başladı diye sorarlar adama. sen o 6 seneyi de kocanın yanında doktor karısı diye durmak için okumadın. sanki asli görevimiz ev hanımlığıymış gibi konuşmuyorlar mı sinir oluyorum. ben okumayı seçtiysem ki sen de öyle, bu demektir ki benim önceliğim mesleğim ikinciliğim de ev hanımlığı olacaktır. erkekler bunu anlamazlıktan gelip kadınları değiştirmeye çalışıyor. ondan sonra eğitim uğruna okunan seneler heba oluyor. madem okuduğumu kullanmama elin adamı müsade etmeyecek, niye ben afedersiniz kıçımdan ter aka aka össye hazırlandım, okuldan mezun oldum sorarım? evde oturup ev işi öğrenirdim, gerizekalı akrabalarım arkamdan "ay iş bilmiyo meheheh" diye dalga geçemezdi en azından. bazı bayanlar kendi isteğiyle çalışmıyor saygı duyarım. ama kariyer kararı vermiş bir kadını değiştirmeye çalışan erkeklerin hiçbirinin samimi olduğuna inanmıyorum.

Bu erkeği anası çok şımartmış size naz yapıyor ömür boyu onun nazınımı çekeceksin? Yarin birde sizi çalıştırmaz benim kazancım ikimize yeter der bas tekmeyi gitsin ben memleketimde bayan dr. Muayene olmak istiyorum

annene ne kadar kızsanda o çok haklı bence...
tutucu bir aile...
ev hanımlığını birinci planda tutan ve 1 sene içinde evlenmesi gerektiğini söyleyen fakat sizin fikrinizi bile sormayan bir sevgili...
baskı altındaki kadınlar...
doktor olman gurur verici bir şey ama onu bile yadırgamışlar bi de nöbet olayı var tabi...
çok iyi düşün bütün bunları göze alabiliyorsan evlen AMA ÇOK İYİ DÜŞÜN

canım benim çok riskli bi ilişki bence bunun mesleklerle falan ilgisi yok bence aileler anlaşamayacak bak ben söliyim erkek arkadaşında ailesinden vazgeçmeyecek sen yine seviyorum olsun diyeceksin ondan sonra hep olsun diyeceksin sen herşeye olsun ...olsun..olsun..sonra bi bakmışsın senden eser kalmamış bambaşka bi sen olmuşsun..madem bi sıkıntın var ve madem bunu bizimle paylaştın bak ne diyor çoğunluk...yaşanmış tecrübeler var burda emin ol..ailene kulak ver .aramıyormuş boşver hani yanında mı şimdi sıkıntılısın umrundamı..sanki başkası için üzülüyorsun da...

bitti...faceimizdeki iki kuzu resmi vardı biri o biri de ben di...silmişş ;(( ilişkisi yok yazmış.benm için paylaştığı şarkıları silmiş...

sen ne yapmalıyım diye kafa patlatırken bak sevgilin bir anda siliveriyor herşeyi. gör sana verdiği değeri bacım. böyle olmak lazım aslında, doğru dürüst kimseyi sevmiceksin silip atması kolay olcak. üzülme boşver, sen daha güzel sevgilere layıksın.:teselli:

slm bayanlar. benm erkek arkadaşım 1 sene içinde evlilik düşündüğünü söyledi bana . en geç 1 sene içinde evlenmeliymiş. benim için ise bu imkansız. henüz çiçeği burnunda yeni mezun bir doktorum ve uzmanlık sınavlarına hazırlanıp kazanıp asistanlığa başlamam gerekiyor.asistanlık ise 4 sene. bunu ona söylediğimde ise sen benle dalga mı geçiyorsun 4-5 sene ne demek dedi.4-5 sene seni bekleyemem hayat hızla akıyor dedi resmen beni terk edeceğini söyledi . bu tartışma dün yaşandı ve bugün bana hiç msj atmadı. hergün günaydın yazardı güne başlarken, onu bile yazmadı. ben 25 yaşndayım erkek arkadaşım ise 26 yaşında.özel bi şirkette makina müh.olarak görev yapıyor.gerçekten çok moralim bozuk. günaydın dedim ama cevap bile yazmadı.2 seneyi geçen bi ilişkimiz var. bu kadar kolay mı silip atmak ? gerçekten kendimi çok degersz hissediyorum...mafoldumben

birlikteliğiniz uzun süreli mi bilmiyorum ama erkek arkadaşının 26 yaşında olduğunu da düşünürsek; 4-5 yıl demek 30-31 yaş demek... ve onun için geç olabilir bu yaş...
önceliğiniz işiniz olacaksa, onu da oyalamanın bi anlamı yok tabi ki...
yok o olacaksa, ona göre bi yol çizmelisin...

ailenin dediklerini dinlemende fayda var bencede. evlilikte ve ilişkide aynı değerlere sahip olmak çok önemli. şimdi olmasa ilerde mutlaka ve mutlaka sorun olur. bak daha şimdiden bir takım sözler söylenmiş bile. bence bunları kulak arkası etme.
evlilik konusunda da ilişkiniz çok iyi gidiyor olsa ve aile yapılarınızda uygun olsaydı bence orta yolu bulmak en mantıklısı olurdu. 4 5 sene gerçekten cok uzun bır sure. ama şu an için bence ilişkinizi tekrar düşünmelisiniz.

hala msjlar atıyor senden ayrılmak istemiyorum sana çok baglandım diyor.annem ise benm on tane evledım yok sen benden uzakta elin erzincanlısı ile istanbullarda mı yaşayacaksın asla olmaz dedi ağladı :sinifsinif: yalnızım çok yalnızım hayatımı ailem için feda edicem ....

hala msjlar atıyor senden ayrılmak istemiyorum sana çok baglandım diyor.annem ise benm on tane evledım yok sen benden uzakta elin erzincanlısı ile istanbullarda mı yaşayacaksın asla olmaz dedi ağladı :sinifsinif: yalnızım çok yalnızım hayatımı ailem için feda edicem ....

eğer bi anne;
kesinlikle istemiyorum diyorsa
bence mutlaka bişeyleri hissediyordur...
o yüzden ayrılsan bile; bunu aslında ailen için yapıyormuşsun gibi görünse de, kendin için yapacaksın emin ol...

Bundan 4 yıl önce bende böyle bir seçim yapmak zorunda kalmıştım .Aile yapılarımız farklı ,kültür faklılıgı var die .Ailenin üzülmesini göze alamadım ve kendim üzüldüm .Kolay olmuyor aradan 4 yıl geçti ve Şuan evlendiğini ögrendim ve içimi acıtıyor .:gitme:
İyi düşünmek lazım
İnşallah hakkınızda iyi olacak kararlar veririsiniz .

bence aılen tanıyınca sevebılır nedense cevremde once sıdettle karsı cıkılan damat adayları
zorla kavgayla ne badıreler atlatılıpda damat olunca acaıp degerlı oluyolarr bır ıkı vaka deıl bu cok var
bence ole kestrıp atmayın ınsan su dunyaya bı kere gelıyo yapmayıp pısman olmaktansa yaparım gorurum sonuda ne olursa olsun umrumda olmaz
valla nede olsa doktorsun bosansanda kendıne yetersın yanı en kotu annenın goz yasına kanma valla sonra damat senden kıymetlısı olur

canım allah doğru yolu göstersin bize inşallah
benimde bir sevgilim var doğulu. ama kültürler elbette çok farklı
şimdi genciz evliliğe uzağız ama zamanı geldiğinde hala birlikte olursak napacağımı inanki bilmiyorum.
ailem karşı çıkar eminim ama onu seviyorum
hakkımızda hayırlısı olsun inşallah:Saruboceq:

hayatımı ailem için feda edicem ....
eğer böyle düşünüyorsan hiç durma evlen. ama başka şeyleride burda yazmışsın demek içinde onlarda var kafanı kurcalayan.

Sana evlen ya da evlenme demek bize düşmez ama aileler
ve kültür farklılığı çok önemli,eşinin ailesi yüzünden psikolojik
sorunlar yaşayan biri olarak yazıyorum bunu sana.mirmirmirmir
Üstelik eşimin tek bir kötü tavrını görmedim çok severim ama
o bile yetmiyor bazen.Annenin dediklerini yabana atma,ailenin
önemini evlenince daha çok anlarsın.Öyle büyük bir destek öyle
büyük bir güç ki sana geri kalan hepsi fasa fiso:teselli:

tam evlilik yaşlarındasınz erkek arkadaşınz 30 yaşına kadar beklemek istemeyebilir sonçta mesleğini eline almş düzenini oturtmuş ve 2 yıllk bi ilşkisi var ona hak vermelisinz.tavsiyem; evliliği çok da ertelemeyn asıl o kendini değersz hissetmştr siz bu nedenle bu kadar çok ileri bir tarih verdğnz için..

illaki tutturursan bizi silersin dedi annem. babam geliyor yanıma suratım asık aglamaklıyım öpüyor ama nedenini sormuyor..annemle konuştuklarını biliyorum. sen olmazsan zaten kimse olmayacak dedim ki çok samimiydm bu düşüncemde ama inanmadı bana.işim eger antalyada olsaydı orada da yaşayabilirdik ama istanbulda çalışıyorum dedi.annen neden böyle düşünüyor,benim de kızkardeşlerim var biri evlendi ve eşi erzincanda olduğu için oraya gitti ama annem hiçbirzaman böyle birsey demedi demeye de hakkı yoktu zaten bence dedi.ya ben üni.de okurken evli asistanlarımıza bakıyordum doğal olarak hiçbirinin anası babası ailesi yanında değil.eşinin de öyle.bunları söyledim anneme,onların gelecege dair vardır planları sen hayatı tanımıyorsun dedi.bu akşam tekrar konuşsam mı azarlanacağımı bile bile ? ben zaten koptum iyice ne farkeder ki...:çok üzgünüm:

Sana evlen ya da evlenme demek bize düşmez ama aileler
ve kültür farklılığı çok önemli,eşinin ailesi yüzünden psikolojik
sorunlar yaşayan biri olarak yazıyorum bunu sana.mirmirmirmir
Üstelik eşimin tek bir kötü tavrını görmedim çok severim ama
o bile yetmiyor bazen.Annenin dediklerini yabana atma,ailenin
önemini evlenince daha çok anlarsın.Öyle büyük bir destek öyle
büyük bir güç ki sana geri kalan hepsi fasa fiso:teselli:

özel değilse eger siz ne gibi sorunlar yaşadınız ?

Back
X