Tamponla Kızlık Zarı Bozulurmu

yaren_76

mareşal
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.066
68
683
Tamponla Kızlık Zarı Bozulurmu

Kızlık zarı vajinanın dış girişinden birkaç santim içeride bulunur. Ortasında bulunan delikten daha büyük bir şey vajina içine sokulduğunda, kızlık zarı kenarlara çekilir ve üzerindeki kılcal damarlar çatlayarak birkaç damla kanama olur. Vajina içine giren cisim ne olursa olsun, penis, parmak, tampon ya da başka bir nesne, kızlık zarında aynı olaylar meydana gelebilir. Önemli olan vajina içine bir şeyin girmesi ve bunun zarın ortasındaki deliği genişlemeye zorlamasıdır. Küçük tamponların kızlık zarına zarar vermemesi mümkündür, bazı ülkelerde buna özel tamponlar da vardır. Ama vajina içine giren her cisim, kızlık zarının yok olmasına neden olabilir.

benim yumurtalıklarımda kist vardı ve bi gece patladı acillik oldum doktor alttan tedavi dedi bende o kada kötüydüymkü tama dedim kadın bişe soktu vajinama o an hiç bişe gelmedi aklıma ama sonraları her hastaneye kontrole geldiğimde kadınlar evlimisin yok diyince sana allttan tedavi yapmamışladır diyolardı.tabi ben yok diyodum ama içim içimi yiyodu acaba bişe oldumu diye kızlık zarıma.bende bidahaki kontrolde doktora sordum güldü ve olmaz öle bişe dedi zaten kanda gelmemişti.bide bidaha alttan tedavi yapacaz dedi ben yok dedin istemiyom daha dedim.ama hala içimde bi şüphe var ya bozulduysa zaten vesveseliyim.öle hemen bozulmadığınuı bilsemde çıkmıyo aklımdan...

tamponla da bozulur, ama soru gıbı konuyu acıp acıklama yapmıssın guzel bı konu olmamıs,
hılal senn de doktor bozulmadı dedıyse olmamıstyır ama rısklı tabı gıt baktır ıcın rahatlasın

hilal muhakkak bir muayeneden geçmelisin...
bildiğim kadarıyla bakirelere kesinlikle alttan muayene yapılmıyor...
içinin rahat etmesi için bir muayene ol derim..

tampona gelince...
bende bozulabileceğine inanıyorum...

offfffffff yaaaa gitsemmi acaba ama doktorda öle bişe olsa bi rapor verir elime hiç deilse.bide dediğim gibi kan gelmedi bozulsa mutlaka kan gelmezmi....?

kan gelmesi aslında doğal birşey değilmiş arkadaşlar
arkadaşım biyoloji okuyor kan kadının kendini kasması sonucu meydana gelirmiş
aslında rahatça ilişkiye girersen kan gelmezmiş kızlık bozulunca kan gelmemeliymiş
ama kadınlar korktuğu ve kendini kastığı için kan geliyormuş
yani biyoloji okuyo arkadaşım öyle kafandan uydurulmuş bişey değil bu hocası söylemiş
haberiniz olsun
tabi ben daha evlenmedim ama inşallah kan gelmez :(

kan gelmesi aslında doğal birşey değilmiş arkadaşlar
arkadaşım biyoloji okuyor kan kadının kendini kasması sonucu meydana gelirmiş
aslında rahatça ilişkiye girersen kan gelmezmiş kızlık bozulunca kan gelmemeliymiş
ama kadınlar korktuğu ve kendini kastığı için kan geliyormuş
yani biyoloji okuyo arkadaşım öyle kafandan uydurulmuş bişey değil bu hocası söylemiş
haberiniz olsun
tabi ben daha evlenmedim ama inşallah kan gelmez :(
yanlış bilgi canım .. kan gelmesi çok yüksek bir oran..
bunun kendini kasıp serbest bırakmanla alakası yok..
çok rahat bir ilk yaşadım. son derece rahattım ve korkuda yoktu
ayrıca sevdiğim adamla eşimle olduğum içinde son derece istekli ve mutluydum buna rağmen kanama oldu..
Nihayetinde dar bir alan orası ve incecik zarın etrafında kılcal damarlar var, küçük bir basıyla bu damarlar kanamaya yol açıyor..
kanamaması zarın esnek yada kalın olmasıyla , yırtılamamasıyla alakalı ..
internetten araştır bunu.
ayrıca bir çok kadın ya kanama olmaz eşim yanlış anlar diye korkup düşünürken senin inşallah kanama olmaz demen tuhafıma gitti..
ve soruya gelince vajinaya giren herhangibir cisim kızlık zarının yırtılmasına sebep olur..
vajinal muayene olan arkadaş; dr. böyle bir hata yapmış olmamalı ..
öncelikle bunu sorması gerekiyor.
Eğer bir başka dr. muayene edip sorun yok dediyse içini ferah tut..
yok içimde kuşku var diyorsan bir jinekologa gidip hatta annenle birlikte gidip durumu anlatıp
bir muayeneden geçebilirsin. Allah korusun aksi br şey varsa bu hatayı yapan dr. dan şikayetçi olmalısın...:teselli:

Son düzenleme:
GBK ciddi mi söylüyorsun, kafamı yapıyorsun?
Adet dönemlerinde kadınların vajinal olarak aldıkları pamuk gibi bir madde yaklaşık 6-7 CM uzunluğunda silindir şekildedir.
Vajina içine iterek kullanılır ve kanı emerek ped kullanımına gerek kalmadan o günleri geçirmeye yarar.
ben hiç kullanmadım ve çokta sağlıklı olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

bence tampon kızlık zarına zararlıdır.
ben bu sene 1 kere kullandım tatilde havuza girerken ben cunku havuzdan mutlaka
enfeksiyon kaparım o nedenle havuza girerken kullanmıştım.
asla kullanamam sağlıksız kullanışsızdır dıyordum ama tam tersi çok rahat gerekli durumlarda kullanmaya değer bence

bence tampon kızlık zarına zararlıdır.
ben bu sene 1 kere kullandım tatilde havuza girerken ben cunku havuzdan mutlaka
enfeksiyon kaparım o nedenle havuza girerken kullanmıştım.
asla kullanamam sağlıksız kullanışsızdır dıyordum ama tam tersi çok rahat gerekli durumlarda kullanmaya değer bence

ya o dönemde havuza mı giriyorsunuz bide
başkalarının sağlığınıda tehlikeye atıyorsunuz resmen
ayy bu aklıma geldikçe artık havuza giremem sanırım:1no2:

Tamponlarin "mini"leri kizlik zarina zarar vermiyormus güya, burda bi firma bununla reklam yapiyor. Ilk adet gördügünüz günden itibaren kullanabilirsin bi zarari yok diyorlar,
jinekologa gittigimde oda bana dedi "mini"lerini kullanabilirsin zararli degil diye...
ama ben güvenemiyorum yinede, her kisinin kizlik zari farkli... böyle "zarar vermez" veya "kesinlikle zarar verir" diye genelleme yapmak yanlis bence...

ben olsam kullanmam, bu riske degmez, farzedelim birsey oldu bunu ileride esime nasil aciklayacagim...
Bakireligimi bi tamponda mi kaybettim dicem :)

GBK ciddi mi söylüyorsun, kafamı yapıyorsun?
Adet dönemlerinde kadınların vajinal olarak aldıkları pamuk gibi bir madde yaklaşık 6-7 CM uzunluğunda silindir şekildedir.
Vajina içine iterek kullanılır ve kanı emerek ped kullanımına gerek kalmadan o günleri geçirmeye yarar.
ben hiç kullanmadım ve çokta sağlıklı olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

valla bilmiyordum yaaa
ben hiç denemedim,görmedim, duymadım
tampon nedir bilirim
ama bu amaçla kullanıldığını hiç bilmiyordum
:sm_confused:

yani kızlarr kızlık zarı yırtılması ordaki deliğin genişlemesi olayı mı oluyo?

cok yanlis düsünüyorsun, bunda yadirganacak ne var anlamadim?
tampon kullandiginda kan zaten disari cikmiyor ki, hic bi sekilde suyla temas etmiyor...
hem etse bile, suyun icinde chlor var bütün mikroplari öldüren.

siz bu kadar titizseniz hic havuza, denize girmeyin bence...
bundan bile tiskiniyorsaniz, o suyun icinde baska neler vardir diye hic düsünmeyin o zaman...

barsed arkadaşımız o dönemde reglinden dolayı tampon kullanıdgını yazmamış ki
belki de enfeksiyon kaptıgı için kendini koruma amaçlı kullanmıştır :uhm:

sevgili çubuk kraker regl olupta tampon kullanıp havuza giriyorum demedim mesajımı dikkatli ve tekrar okursan eğer...
tabiki başkalarının sağlığını tehlikeye atacak en azından bu saygısızlıgı yapacak kadar cahil değilim.
benim sorunum ben havuza nezaman girsen enfeksiyon kapıp sistit olurum oyuzden bu sene havuza girerken regl olmadıgım halde enfeksiyonu önlemek amacıyla tampon kullandıgımı soylemek ıstemıstım.
yanlıs anlasıldıgım için detaylı açıklama yapmak istedim:1closedeyes:

cok yanlis düsünüyorsun, bunda yadirganacak ne var anlamadim?
tampon kullandiginda kan zaten disari cikmiyor ki, hic bi sekilde suyla temas etmiyor...
hem etse bile, suyun icinde chlor var bütün mikroplari öldüren.

siz bu kadar titizseniz hic havuza, denize girmeyin bence...
bundan bile tiskiniyorsaniz, o suyun icinde baska neler vardir diye hic düsünmeyin o zaman...

sonuçta kan buu
her hastalık kanla bulaşıyor
1 damlası sızsa onca insanın sağlığı tehlikeye girecek
bence aman nasıl olsa ben önlemimi aldım diye düşünüp değil
en kötüyü düşünüp yapmak lazım
bana görede siz yanlışsınız
herkesin fikri kendine

tamponla da bozulur, ama soru gıbı konuyu acıp acıklama yapmıssın guzel bı konu olmamıs,
hılal senn de doktor bozulmadı dedıyse olmamıstyır ama rısklı tabı gıt baktır ıcın rahatlasın

evet hem sormus hem cevaplamis

Back
X