Ben babamla görüşmüyorum çevremde bazı kişilerden tepki de alıyorum ama ancak yaşayan biliyor. Annem babam ben 11 yaşındayken ayrıldılar. 6 yaşında da kardeşim vardı. Zaten evliyken de ilgili değildi okulda bir şey lazım olsa para isticem diye sabah erkenden kalkar giderdi kışın fazla çalışmadığı halde serbest meslekten çünkü bir kere bir yere götürdüğünü bilmem. Boşandılar hiç yüzünü göremedim hep benim aramamla ya geldi az gördü, ya da teli kapattı. Okulda birşeye ihtiyacım var desem tamam der öbür gün ararım telefon kapalı. Ne bir kere evinde kalmamızı istedi, ne bir vakit geçirdi, ne de haliniz nedir diye sordu. Belirli bir kazancı olmadığı için mahkeme çok cüzi bir nafaka bağladı sadece. Ayrıca evimiz vardı kendimizin müstakil babaannemden kalma onu müteahhite vermiştik o yapılana kadar kiradaydık boşandıklarında. O ev yapılmış babama da bir daire düşüyordu onu satmış hiç haberimiz yok bize sadece pazardan birkaç kıyafet aldı yemek ısmarladı çok sonra öğrendik sattığını ama yemiş bile paraları zaten bir akrabası kandırmış üç kuruşa almış şimdi satsa 3 daire alınır. Hiç oğlum kızım var düşünmedi yine de görüştüm. Arada aradım çağırdım. Üniversiteyi kazandım şehir dışında para yok annem o yaştan sonra işe girmiş kıt kanaat geçiniyoruz bana okuyup ne yapacaksın dedi belli ki yardım etmeye niyeti yok ağlayarak o puana açıköğretim yazdım girdim çalıştım ve yine görüştüm hiçbir yardım görmedik. Yine telefonlar kapandı yüzümüze. Eşimle tanıştım ciddiydim babama dedim merak edip tanışmak bile istemedi işte sadece alırım herşeyini yaparım filan dedi ki daha nişanım olmamıştı evlenmeme 7-8 ay vardı. Sonra ne aradı ne sordu bu sefer be telefon bekledim arar ne yaptın sorar dedim sormadı hiç. Ben biriktirdiğim maaşımla onla bunla herşeyimi eksiksiz aldım nişanımı kınamı yaptım ve evlendim şehir dışına gittim ve o saatten sonra babam benim için bitti yaşamıyordu. Birkaç ay sonra öğrenmiş aradı işte sana şunu bunu yapacaktı düğüne bile çağırmadın diye bende merak etseydin bunca ay arardın senin birşeyine ihtiyacım yok dedim kapadım bu son konuşmamız oldu zerre merak etmiyorum kardeşimin işyerine gidiyormuş arada. Yani maalesef adı baba diye baba olunmuyor. Yine de senin farklı hiç görmemişsin bir görmek nasıl biri olduğunu anlamak için görüşebilirsin ama mesafeli olmalısın.