Tanışma için fikir

tuzlu yiyecek de olsun. sırf tatlı olmasın bence..
Kurabiyeyi tuzlu alırım , sütlü tatlı olmaz demişler bilemedim bir kardeşime danışayım ne yer.diye birde tatlı alırım pastayı da hallederiz bir şekilde, önce çay demlerim sonrasında kahve. Hediye işine hiç girmeyi düşünmüyorum doğrusu buymuş zaten

Kurabiyeyi tuzlu alırım , sütlü tatlı olmaz demişler bilemedim bir kardeşime danışayım ne yer.diye birde tatlı alırım pastayı da hallederiz bir şekilde, önce çay demlerim sonrasında kahve. Hediye işine hiç girmeyi düşünmüyorum doğrusu buymuş zaten
yillar once bi bebek görmeye gittim. hala unutmam. tabakta sadece kurabiye koymuşlardı ve öğle arası. yani ac gittiğimi biliyorlar. ac karnına kurabiye yedim. otururken bi midem bulandı mi. ciktim doğru lokantaya.tuzlu yiyecek aramaya. kültürümüzde tek çeşit yok. net.

cay olursa evet tatli tuzlu lazim kurabiye vs. ben sadece kahve icin sutlu tatli demistim ama siz cay da dusunuyorsunuz galiba.

ben de yeni yeni ogreniyorum gunduz misafir agirlamayi simdilik ogrendiklerim bunlar :D

yillar once bi bebek görmeye gittim. hala unutmam. tabakta sadece kurabiye koymuşlardı ve öğle arası. yani ac gittiğimi biliyorlar. ac karnına kurabiye yedim. otururken bi midem bulandı mi. ciktim doğru lokantaya.tuzlu yiyecek aramaya. kültürümüzde tek çeşit yok. net.
siz bebek gormeye gitmissiniz yemek yemeye degil. yeni dogum yapmis insanin evinde karninizi doyuracaginizi dusunmeniz sizin hataniz kusura bakmayin kulturle ilgili degil.

bebek gormeye demissiniz mevlut degil. yorumum ona gore.
ben de lohusalik yasadim. lohusa kadindan ne beklentim olacak normal şartlarda.
mevlut dediler. öğle arası zaten kısa sure. hediye aldım/ gittim. kurabiye yedim ama midem perisan. oturuyorum ama bir yandan fenalık geçiriyorum. 1 dilim ekmek istemeye de utandım. sadece onu hatirladigim icin arkadasa 1 çeşit tuzlu yapın demek istemiştim..

Ya bende aslında böyle 4 5 çeşit beş çayı gibi döktürmeyi düşünüyordum böyle şeylere aslında çok önem veririm , lohusayken bile her gelene 4 5 çeşit yapıp önüne koymuşumdur ama hiç bir zaman hiç kismeden bu özenide görmedim açıkçası birde çok fazla durmayacagini söyledi kardeşim birşey yiyemez dedi ama bende tek çeşit ayip olur gibi geliyor ama hafifte olsun istedim arkadaşların verdiği tavsiyeler aklıma yattı .
cay olursa evet tatli tuzlu lazim kurabiye vs. ben sadece kahve icin sutlu tatli demistim ama siz cay da dusunuyorsunuz galiba.

ben de yeni yeni ogreniyorum gunduz misafir agirlamayi simdilik ogrendiklerim bunlar :KK70:
YAa çok tatlısınız ☺️ biraz özenli olsun istedim yani yemese bile benim için özenmişler desin kardeşimi de utandirmayalim istedim ama aklıma arkadaşların söyledikleri yattı vallahi üzerimden nasıl büyük kalktı bilemezsinz 🤩
mevlut dediler. öğle arası zaten kısa sure. hediye aldım/ gittim. kurabiye yedim ama midem perisan. oturuyorum ama bir yandan fenalık geçiriyorum. 1 dilim ekmek istemeye de utandım. sadece onu hatirladigim icin arkadasa 1 çeşit tuzlu yapın demek istemiştim..
Çok teşekkür ederim gerçekten

eğer hemen uğrayıp gidecekse bi kahve yeter ikramlık lokum vs ama bence oturur 1 saat falan onun içinde bi kahve ayıp olur ,atıştırmalık , çay yanına kek börek kurabiye vs bi tabak hazırlayabilirsiniz ,doğum gününde de mesaj atarsınız bence yeterli zaten samimiyet yok bu kadarı kâfi diye düşünüyorum

Bebek görmeye gidip karın doyurmayi beklemek😔. İstediğiniz kadar haberli gidin. Bebekli anne bebekle mi ugrassin. Evle mi. Gelen insanların karnını mi doyursun. O aptallığı ben yaptım. Ama çok pişmanım. Gelenlere üç dorr cesti hazırladım. Bebek gece uyumaz . Gaz sancısı var. Bide büyük oğlan var. Ben karnım aç gezerken millete yemek hazırladım. Bidaha çocuğum olursa asla gelenlere kurabiyeden fazla bişey koymam. Bazi şeyler artık değişmeli. Bebek görmeye giden bı tencere yemek yapıp götürmeli. Yemeye gitmemeli.

ay pardon zihninizi okuyup siz bebek gorme dediginiz halde mevlute gittiginizi anlayamadigim icin.

normal sartlarda eger yemek icin sozlesilmediyse zaten misafirlige ac karinla gidilmez ki. yani yetiskin insanlariz agzimiza bir kurabiye atinca bir sure idare edebiliriz diye dusunuyorum. kolpacinodaki galerici sahin gibi ev sahibine yanasip bi parca ekmek var mi midem kazindi da dememeniz de iyi olmus bu arada.

neyse konu sizin yillar once gittiginiz mevlutte ac kalmaniz degil zaten.

Haklısınız kek kısır kurabiye ve pasta hem hafif hem de biraz da olsa özenilmis olsun istedim bende kardeşim abla bı kahve yeter dedi ama içime sinmedi hediye ne olabilir mesela fikir verebilir misiniz
Canlı çiçek
Buket değil saksılı minicik bir fesleğen, reyhan, menekşe, karanfil gibi birşey bence hoş olurdu

neden hem sütlü tatlı hem de pasta, şeker komasına girip günü hastanede mi tamamlamak istiyorsunuz :KK42:

şaka bir yana, kahve ve yanına da pasta yeterlidir. kardeşinizde orada olacak nasılsa, pastayı mumla getirsin içeri kendisi. küçük bir pasta alın tam 4 kişilik, büyük de olmasın.

hediye çok gereksiz, zaten kızı tanımıyorsunuz, zevkini bilmiyorsunuz. ilişkileri ciddileşirse ileride siz de yakın olursanız başka zaman alırsınız.

Haklısınız kek kısır kurabiye ve pasta hem hafif hem de biraz da olsa özenilmis olsun istedim bende kardeşim abla bı kahve yeter dedi ama içime sinmedi hediye ne olabilir mesela fikir verebilir misiniz

sakin olun yahu. kız anneniz ile tanışmaya geliyor. biraz serin kalın.
kaldı ki aranızda samimiyet yok.
mesela benim erkek arkadaşımın ablası ile samimiyetim var, o olmadan da görüşüyoruz. ben gitsem de o alsa normal ama sizin yakınlığınız yok. anormal.
kaynaşmak için daha çok zamanınız olur.

kaldı ki kızın da eli boş gelmemesi, annenize bir buket çiçek getirmesi gerekir. bi bakın bakalım o ne yapacak.
eli boş gelirse asıl siz yeni gelin gibi görünürsünüz.

Ne pasta ne akşan yemeği ne de kahvaltı.. enn doğrusu kahve.. zaten iş çıkışı gelecekmiş kahve kurabiye çikolata falan yeter. Abartmayın daha ilk tanışma pasta flan çok erken bunlar için

Hediyeye gerek yok bence. Kahve çay yanında bi iki ikramlık bitti gitti. Pastada olabilir ama mum falan üfletmeyin tabi :) Böyle tanışmaların biraz resmi bir havada geçmesinde yarar vardır her zaman.

Bence hediye almaya gerek yok. Zaten ciddi bir şey de değilmiş daha. Eğer kardeşiniz alacaksa alsın sevgilisi olarak sizin bir şey yapmanıza gerek yok.

Kahve, pasta (hediye olarak geçebilir gayet) ya da kuru pasta olabilir. Azcık sohbet muhabbet gayet yeterli bence

Hediyeye gerek yok bence. Kahve çay yanında bi iki ikramlık bitti gitti. Pastada olabilir ama mum falan üfletmeyin tabi :) Böyle tanışmaların biraz resmi bir havada geçmesinde yarar vardır her zaman.
Ayy evet mum üflemeyin sakın iyi bir noktaya değinmişsiniz benim de kafama dank etti şimdi 😂

Back
X