ben bu konuda şöyle düşünüyorum, evet herkesin sevdiği ve sevmediği şeyler var. o yeni tanışılan flört dönemi zaten bunun için. insan böyle böyle tanıyor karşısındakini. flört, tanıma evresidir değiştirme evresi değildir. flört ederken gözlemlersin, hoşuna gitmeyen hareketleri var mı, varsa neler, bunlar kişilik özellikleriyle mi ilgili yoksa değiştirilebilecek ufak tefek şeyler midir diye. çok rahatsız edici bişey varsa kibar bir dille söyleyebilir insan, ben şunu sevmem bundan hoşlanmam şeklinde değil de, şunu şöyle yapman beni biraz rahatsız etti şeklinde. bunu söyler ve karşısına geçip izlersin, rahatsız oldum dediğin şeyi yapmaya devam ediyor mu? ediyorsa tekrar söylemeye ve uzatmaya gerek yok, orada bitirilmeli. ama düzelttiyse bu da artı puan olarak yazılır hanesine, bunu da unutmamak lazım.
ben flörtlerimde karşımdakini uyaran, şunu bunu yapma diyen bir kadın değilim. kabul edebiliyorsam olduğu gibi, devam ediyorum. edemiyorsam yolları ayırıyorum, zaman israfını sevmem. birkaç ay önce her yaptığıma takan bir flörtüm olmuştu ve çok çok ufak tefek şeylerdi bunlar yani kendi istediği şeye ben hayır dediğimde "sürekli işi yokuşa sürüyorsun" gibi saçma sapan cümleler duyuyordum. ben espritüel, eğlenceli bi insanımdır, gülmeyi ve güldürmeyi severim. asla cıvıklık seviyesinde değil ama benimle sohbet eden insan güler yani çünkü komik örnekler veririm, mizahi bi tarafım vardır. mesela bundan rahatsız olmuştu, şaka mı yapıyorsun ciddi misin anlamadım dedi bana bir gün telefonda konuşurken. ben de gülerek "onu ayırt etmek sana düşüyor işte" dedim. "hiç güzel bi özellik değil ama farkında mısın" falan dedi. "senin de sürekli eleştirme çabasında olman ve en basit şakayı bile anlamaman güzel değil" diye cevap verince tartıştık. ve o da sahiden flört etmeyi asla bilmiyordu. bana enn güzel hissettirmesi gereken dönemde beni geriyordu. allahtan bu konularda deneyimliyim de neyin nasıl olması gerektiğini biliyorum o yüzden uzatmadan yol verdim kendisine. bir de bana demez mi sen sürekli pohpohlanmaya alışmışsın ben onlara benzemem diye

flört karşıdakini pohpohlama dönemidir evet, eleştirme, sürekli şunu yapma bunu yapma deme dönemi değildir. tanıma dönemidir, tanıdıkça sana uygun olup olmadığına karar verirsin.