• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tanısmadıgım insanın arkamdan kısır demesi ?

E şimdi evliliğim iyi ama ilerde ne olacak nereden bileyim. Ben ona yetememekten korkuyorum bir gün anne olmak istiyorum ama şuan değil tabii Allah verirse korunmama rağmen başım üstüne
Eğer çocuk istiyorsanız iç sesiniz size doğru zamanı söyler zaten, psikolojik olarak da hazır olduğunuz zamanı anlarsınız, şimdi hem gençsiniz hem galiba yeni evlisiniz bunları düşünmek için erken, gezin tozun keyfinize bakın, el alemi ilgilendirmez sizin hayatınız.

Eğer çocuk istiyorsanız iç sesiniz size doğru zamanı söyler zaten, psikolojik olarak da hazır olduğunuz zamanı anlarsınız, şimdi hem gençsiniz hem galiba yeni evlisiniz bunları düşünmek için erken, gezin tozun keyfinize bakın, el alemi ilgilendirmez sizin hayatınız.
Sağol abla yazdığın her cümle çok kıymetli.

Çok iyi demişsin. 😂Yine senin öyle bi durumun varmış duyulmuş ben daha hiç bişey yaşamadım tabi belki bizimde olmayacak doğal yolla bilemem ama öyle olmuş olsa duyulsa bu kadar sinir olmazdım

E öncesinde de olmadığını konuşuyorlardır kesin, denk gelsem o zaman da bozardım dkfkfkf

Allah gönlünüzdeki neyse onu versin inşallah, bize küçüklüğümüzden beri “anne olmak” büyülü bir şey gibi anlatıyor. Evet, öyle inkar edemem ama ben anne olmamayı tercih eden insanlara hayranlık duyuyorum.

Bence diğerleri “biz uyuyamıyoruz, onlar da uyuyamasın” diye baskı yapıyor insanlara fkgkg

E öncesinde de olmadığını konuşuyorlardır kesin, denk gelsem o zaman da bozardım dkfkfkf

Allah gönlünüzdeki neyse onu versin inşallah, bize küçüklüğümüzden beri “anne olmak” büyülü bir şey gibi anlatıyor. Evet, öyle inkar edemem ama ben anne olmamayı tercih eden insanlara hayranlık duyuyorum.

Bence diğerleri “biz uyuyamıyoruz, onlar da uyuyamasın” diye baskı yapıyor insanlara fkgkg
Çok teşekkür ederim amin inşallah 🙏🏿

Bi gün anne olmayı istiyorum ama daha ben küçüğüm bi bebeğin sorumluluğunu suan alabileceğimi düşünmüyorum tabi Allah verirse başım üstüne.
Yahu siz uyuyamıyorsanız diye biz niye uyuyamayalım asıl çocuk sahipleri demeleri gerek bak uyuyamıyoruz biz yapmadan iyi düşün diye uyarması gerek 😂

Muhabbetimin olmadığı insanın böyle bi şey demesi daha sinir bozucu
Çocuğu doğursan kendi bakacak sanki. Bırak Bi tas çorba getirmeyi Bi hayırlı olsun demez ama doğurup doğurmamanı oturup konuşur boş insanlar çünkü. Bi yerde okumamış yazmışsın. Okumuş gün görmüş olsa yapmaz zaten. Daha ilk okulda hayat bilgisi dersinde toplumla yaşamanın gerektirdiği kurallar öğretiliyor.

Çocuğu doğursan kendi bakacak sanki. Bırak Bi tas çorba getirmeyi Bi hayırlı olsun demez ama doğurup doğurmamanı oturup konuşur boş insanlar çünkü. Bi yerde okumamış yazmışsın. Okumuş gün görmüş olsa yapmaz zaten. Daha ilk okulda hayat bilgisi dersinde toplumla yaşamanın gerektirdiği kurallar öğretiliyor.
Çok haklısın doğursam kapımı çalmaz napıyorsun basılsın diye ama uzaktan ahkam kesmek kolay işte.

İnsanoğlu çok garip, herkesin içinde merak duygusu olmalı ama komşunun özel hayatını öğrenmek için değil faydalı bilgilere ulaşmak için merak olmalı, sizin özel hayatlarınızın bize getirisi ne? evlenmemiş bekarmış çocuğu varmış yokmuş koltuk takımı maviymiş perdesi ketenmiş😂

İleride fikriniz değişir mi bilmem ama çocuklu bir kadın olarak şahsen ben de çocuğun büyük bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum, maddi manevi tüm ihtiyaçlarını karşılıyor olabilseniz de hayat insanlar çok acımasız, siz 4-4’lük çocuk yetiştirmek için elinizden geleni yaparsınız ama dış dünyada uyuşturucusundan tecavüzcüsüne türlü türlü tehlike var, onlardan korusanız ileride sevgilisi iyi midir kötü müdür evlense eşi nasıl biri olacak, çocuğunuzu düşünmekle geçiyor ömrünüz, he tabii bir de evliliğiniz istikrarlı ve mutlu olmalı ki çocuğunuz sağlıklı bir psikolojiyle büyüsün, her gün hır gür olan bir evde sevilmediğini düşünerek üzülmesin.
Zaten çocuk yapılacaksa önce eşlerin birbirleriyle tam olarak uyum sağlamaları gerekiyor bence. Diğer kilit nokta da iyi birer anne baba olacak kumaşın olup olmaması.

Ekonomik sebepler bir yandan, çocukla iletişimi doğru kurmanın zorluğu bir yandan, her evresini ayrı ayrı takip edip sürekli ilgilenmek bir yandan... Insan 2 sene 3 sene uyku uyumuyor yahu. Saysam destan olur. Bir anne olarak sen daha iyi bilirsin ablacım. Annelik başladı mı ölene kadar devam eder. O yüzden çok önemli bir karar.

Keşke herkeste bu mantık oturmuş olsa da insanlar çocuğu yapmış olmak için, evlilik kurtarmak için yapmasa. Sonra boşanmış ya da kavga, gürültüsü bitmeyen anne babanın sorunlu çocukları kalıyor elde. Daha bugün okudum boşanmış çiftin ergen erkek çocuğu el kaldırıyormuş annesine. Baba ilgisiz...

Konu sahibesinin komşusu da aynı mantık işte. Çocuk yapılmak zorunda, niye yapmıyor diye merak ediyor. Çocuk yoksa illa kısır olması lazım. Belki henüz kendine çocuk yetiştirecek kadar güvenmiyor demiyor.

Kulak asılmaması lazım böyle çağ dışı söylemlere. Ciddiye alınacak bir tarafı bile yok da insan had bilmezliğe sinirleniyor işte 🤷🏻‍♀️

Zaten çocuk yapılacaksa önce eşlerin birbirleriyle tam olarak uyum sağlamaları gerekiyor bence. Diğer kilit nokta da iyi birer anne baba olacak kumaşın olup olmaması.

Ekonomik sebepler bir yandan, çocukla iletişimi doğru kurmanın zorluğu bir yandan, her evresini ayrı ayrı takip edip sürekli ilgilenmek bir yandan... Insan 2 sene 3 sene uyku uyumuyor yahu. Saysam destan olur. Bir anne olarak sen daha iyi bilirsin ablacım. Annelik başladı mı ölene kadar devam eder. O yüzden çok önemli bir karar.

Keşke herkeste bu mantık oturmuş olsa da insanlar çocuğu yapmış olmak için, evlilik kurtarmak için yapmasa. Sonra boşanmış ya da kavga, gürültüsü bitmeyen anne babanın sorunlu çocukları kalıyor elde. Daha bugün okudum boşanmış çiftin ergen erkek çocuğu el kaldırıyormuş annesine. Baba ilgisiz...

Konu sahibesinin komşusu da aynı mantık işte. Çocuk yapılmak zorunda, niye yapmıyor diye merak ediyor. Çocuk yoksa illa kısır olması lazım. Belki henüz kendine çocuk yetiştirecek kadar güvenmiyor demiyor.

Kulak asılmaması lazım böyle çağ dışı söylemlere. Ciddiye alınacak bir tarafı bile yok da insan had bilmezliğe sinirleniyor işte 🤷🏻‍♀️
:KK9::KK9:

Evet burda yazmasalar farkında değildim.:110:
Farketmiş olmanıza çok sevindim. Bence kendinizi o insandan koruyun. Yakınınız gibi davranan ama sizin korunduğunuzu vs söyleyen insandan hayır gelmez. Sizi ne ilgilendirir diye tersleyip ortamı terketmeliydi size saygı duyuyorsa. O hem konuşturmuş hem bilgi vermiş hem de gelip size anlatmış.

Back
X