Tanışmak istemeyen aile

Skyword

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2018
407
510
103
Merhaba hanımlar, bu konuyu ahretliğimin sizin fikirlerine olan ihtiyacı sebebiyle açıyorum. Biraz uzun olabilir şimdiden özür dilerim.
Arkadaşım lisede arkadaş olduğu kişiyle üniversite 2. Sınıftayken sevgili oldu. Adam arkadaşımdan 3 yaş büyük ve kendi işini yapıyor. ( Eğitim hayatı liseden sonra olmadı)
Çocuk efendi biri, benimde tanıdığım sevdiğim birisi. Çevresinde de sevilen, saygı duyulan birisi. Evlenilecek birisi diyeyim kısaca.
Arkadaşım bu adamı seviyor keza adam da öyle. Yakın bir zamana arkadaşıma evlilik telifi eti ve o da kabul etti. Ancak şöyle bir sorun var arkadaşımın benim de yakinen tanıdığım ailesi arkadaşımın sevgilisiyle görüşme talebini reddediyor sürekli olarak. Yani arkadaşılm uzun süredir beraber olduğu ve evlilik teklifi aldığı adamı ailesi ile tanistirmak istiyor ancak ailesi istemiyor. Arkadaşım evlilik teklifini kabul etti ancak ile hemen evlenme gibi bir düşüncesi yok. Kendisi 23 yaşında (sevgilisi 26) ve seneye bitirecek universiteyi. Dolayısıyla evlilik için acelesi yok. Ancak hem sevgilisi hem de kendisi istiyor ki en azından aileler tanışsın en azindan bir söz kesilsin. Sevgilisi yavaştan baskı yapmaya başladı üstelik bunun için.
Arkadaşım, ailesi tanışmak için bir çaba sarfetmemesi nedeniyle arada kaldı haklı olarak.
Sizce arkadaşım ne yapmalı?
Not: ne çok "ancak" demişim özür dilerim sizden :))

Arkadaşınızın ailesi neden istemiyor? Önce okulunu bitirmesini mi bekliyorlar, çocukla tanışmadan önce ailesinin bir adım atmasını mı bekliyorlar önce aileler tanışsın ya da önden görücü gelsinler niyetlerini belli etsinler gibi ya da uzun süren sözlülüğe, nişanlılığa mı sıcak bakmıyorlar. Arkadaşınız önce ailesinin nedenlerini öğrensin tanışmak istememek konusunda bu nedenlere göre ailesinin kaygısını gidermeye çalışsın. Ya da en azından karşı tarafa buna göre açıklamada bulunsun.

Üniversite bitmediği için aile zamanı vardır, eline bir ekmeğini alsın, fikirleri değişir diye düşünüyordur. Bazı ailelerde söz, nişanlılık süresi çok uzun tutulmaz. Çok da haksız bulmuyorum.
Şöyle diyeyim sadece anne baba değil kardeslerin de böyle bir isteği, hevesi yok tanışmak için. Arkadaşım çok aklı başında biri yani bilemiyorum en azindann bu kız kiminle geziyor kiminle sevgili kimden evlilik teklifi almış hiç merak etmez mi bir insan?

sebep ne gösteriyorlar?
Sebep olarak okulu öne sürüyorlar ancak dediğim gibi en azından bu kız kiminle sevgili ne yer ne içer kimlerden bunu bile öğrenmek istemeden kestirip atıyorlar.arkadasim sadece tanişmalarını istiyor bu kadar. Onun da acelesi yok Nisan ya da evlilik için

Henüz erken olduğunu düşünüyorlardır. İş ciddiye binince tanışılır görüşülür, arkadaşınız niye acele ediyor ki?

Henüz erken olduğunu düşünüyorlardır. İş ciddiye binince tanışılır görüşülür, arkadaşınız niye acele ediyor ki?
Arkadaşım neredeyse dört yıldır bu çocukla sevgili ve sadece sevgilisi olarak tanıştırmak istiyor. Evlilik teklifini kabul etti amahemen yarın söz ya da nişan olsun istemiyor o da. Neticede sevgilisi de ailesinin bir nevi kaprisini daha fazla çekemez korkusu var arkadaşımda.

Acele etmesin,okulu bitirsin işe girsin. Tanışmanın acelesi yok.

Sanırım birçoğunuz okulun bitmesinden yana. Teşekkürler kk hanımları, kendisine ileteceğim :)

Aile çocuğu ciddiye almıyor gibi geldi :) ayrılırlar gözüyle bakıyor belli ki ya da cidden evlilik meraklısı değiller çünkü tanışmakta bişey yok, çoğu insan üniversitede bulup evlilik teklifi alıyor okul bittikten sonra evleniyor :)

Aile çocuğu ciddiye almıyor gibi geldi :) ayrılırlar gözüyle bakıyor belli ki ya da cidden evlilik meraklısı değiller çünkü tanışmakta bişey yok, çoğu insan üniversitede bulup evlilik teklifi alıyor okul bittikten sonra evleniyor :)
Ben de böyle düşündüğüm için bana da garip gelen yönü bu oldu. Teşekkürler fikriniz için.

Merhaba hanımlar, bu konuyu ahretliğimin sizin fikirlerine olan ihtiyacı sebebiyle açıyorum. Biraz uzun olabilir şimdiden özür dilerim.
Arkadaşım lisede arkadaş olduğu kişiyle üniversite 2. Sınıftayken sevgili oldu. Adam arkadaşımdan 3 yaş büyük ve kendi işini yapıyor. ( Eğitim hayatı liseden sonra olmadı)
Çocuk efendi biri, benimde tanıdığım sevdiğim birisi. Çevresinde de sevilen, saygı duyulan birisi. Evlenilecek birisi diyeyim kısaca.
Arkadaşım bu adamı seviyor keza adam da öyle. Yakın bir zamana arkadaşıma evlilik telifi eti ve o da kabul etti. Ancak şöyle bir sorun var arkadaşımın benim de yakinen tanıdığım ailesi arkadaşımın sevgilisiyle görüşme talebini reddediyor sürekli olarak. Yani arkadaşılm uzun süredir beraber olduğu ve evlilik teklifi aldığı adamı ailesi ile tanistirmak istiyor ancak ailesi istemiyor. Arkadaşım evlilik teklifini kabul etti ancak ile hemen evlenme gibi bir düşüncesi yok. Kendisi 23 yaşında (sevgilisi 26) ve seneye bitirecek universiteyi. Dolayısıyla evlilik için acelesi yok. Ancak hem sevgilisi hem de kendisi istiyor ki en azından aileler tanışsın en azindan bir söz kesilsin. Sevgilisi yavaştan baskı yapmaya başladı üstelik bunun için.
Arkadaşım, ailesi tanışmak için bir çaba sarfetmemesi nedeniyle arada kaldı haklı olarak.
Daha okulu bitmediği için istemezler bir de oku bittiği gibi hemen evlenip gitmesin diye

Hemen evlilik düşünmüyorlarsa aileler tanışmasın bencede söz filanda kesilmesin işin içine aileler girince nişan vs olunca ortalık dahada gergin oluyor bana göre yüzük taktık beklemeye ne gerek var evlenelim hadi okulunu evliykende okursun gibi.

Ailede zaten karşı tarafın eğitimi yada işi için değil kendi kızlarının eğitimi bitsin diye tanışmak istememiş.

tanışsalar ne olacak, sözlenseler ne olcak?

hakketten bi okul bitsin...
daha işi var gücü var bunun...

Aileler okul okurken sevgili edinince ciddiye almıyorlar..
geçici düşünüyorlar...

Back
X