• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tanıştıktan ne kadar süre sonra evlenmeliyiz sizce?

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
36
Ben 2bucuk yıllık evliyim. Üniversite askiyiz birbirimizin. 5 yıl çıktıktan sonra evlendik.
Ama o zaman ne eşimin işi ne de askerliği vardı mecbur bekledik askere gitti geldi işini kurdu vs.. Bu bizim durumumuzda olan birçok çift için geçerli... Ama bir de her şeyini oturtmuş yaşı yerinde olan ciftlerimiz var . Ablam ve sevgilisi mesela. 2 aydır birlikteler. Ablamin yaş 32 adamin da öyle. Düzenini kurmuş filan. Evlilik odaklilar. Ablamla bu baharda nişan yaza da düğün istiyorlar. Ama ablam bu konuda aceleci değil. Seneye ancak tanırım diyor ya her şey hazır aslında birbirlerini de seviyorlar daha ne bekliyorsunuz diyorum çoğu zaman... O yüzden bu konuyu açtım aslında.... Sizce ideal süre nedir? Siz eşinizle ne kadar beraberlikten sonra evlendiniz? Yaşları olan ciftlerimiz beklemeliler mi? Fikir alışverişinde bulunalım istiyorum. Teşekkürler.

En az 6-9 ay tanismak, ve bir tatile cikmak isterim evlenmeden once.

Esimle 14 ay ciktik. Bu surede 5-6 kucuk buyuk tatillere ciktik. Uc ay nisanli kaldik sonrada evlendik

Tanıştıktan 8 ay sonra evlendik ama eşim ilk evlilik teklifini iki aylık sevgiliyken etmişti, o gün evlenelim desem evlilik olurdu. Bu kadar hızlı karar vermemizin sebebi ikimizinde çalışıyor olması, İstanbulda olduğumuz için zamanın kısıtlı olması ve sanırım zaten evli gibi yaşamamız iki üç saatlik yolu gelip her gece bende kalırdı, ben de her haftasonu onun evinde. İkimizde evcimeniz ve sosyal hayata artık bi hevesimiz kalmamıştı, İstanbul şartlarında özellikle. Eşim 32 yaşındaydı bu arada.

En az 6-9 ay tanismak, ve bir tatile cikmak isterim evlenmeden once.

Esimle 14 ay ciktik. Bu surede 5-6 kucuk buyuk tatillere ciktik. Uc ay nisanli kaldik sonrada evlendik
Ay ben seni tanıyorum sanki. :KK74:
Çok çok mutlu ol inşallah!:KK68:
Aynen biz de 15 aylık çıkıyorken nişanlandık,nişandan 70 gün sonra evlendik.:KK37:
Arada beraber yaşamalar ve tatillerimiz de vardı çok şükür.:KK31:

Beraber bir çatı altından bir süre kalmak çok önemli.
Bizim kültürümüzce çok zor ama bir tatil bile adamın görmediğin huylarını görmeni sağlıyor.
1 yıl olması gerek diye düşünüyorum.

bence uzun bir yol yapılarak tatile gidilmeli ya insanları tatilde tanırsın tamamen farklı bir yerde öyle 5 yıldızlı otel değil bu mesela sırt çantasıyla kampta bile kalınabilir, beraberce ailelere gidilip gelinmeli evde nasıl ailesine nasıl babası annesine nasıl davranıyor görülmeli.
bence zaten ablan daha 1 sene var diye düşünüyorsa baskı kurma, daha hazır hissetmiyor işte . 32 yaşında olması geç kalıyor demek değil 1 sene sonra pat diye ayrılabilir böylesi daha mı iyi? 32 yaşında aklı başında bir kadın herşeyi de var diyorsun zaten bu yüzden evliliğe hazır hissetmiyordur herşeyim varken niye rahatımı bozayım ki diyordur evlilik hayattaki en büyük risklerden ne de olsa.

Ben flört dönemini uzatma taraftarıyım.Öyle hemen nişan söz olaylarına da karşıyım:) Ne zaman hazır hissediyorsak o zaman evlenme taraftarıyım.Birde aynı ev de bir süre yaşanabilir ama bu kültürümüzde pek mümkün görünmüyor.Ama sevgilimle küçük büyük farketmez tatil yapmak isterdim.

Karşısındaki kişiyi tanıdığına inanıyorsa beklemesinler
Sonuçta küçük değiller
Nasip bu işler

8 yilimiza yeni girdik ama bizde küçük yasta tanıştık o yüzden bekliyoruz bence ideal süre tanistiktan sonra bir yil sevgili olarak kalinip alti ay içinde de nisan düğün olabilir

21 yıllık arkadaşlığımız var eşimle.. :) Bunun 6 yılı flört, yaklaşık 2 yılı da evlilik. :) Yaşlarımız 27. :)
Bana soruyorsan eğer tanışıp 1 yıl gibi sevgili kalıp, nişan düğün 6 ay içinde evlilik on numara olur.:)
Çok tanıdıkça işler değişiyor. :)

Eşimle tanistiktan 3 ay sonra evlendik. 3 ayin 2 ayini arkadas, 1 ayini da sevgili olduk ))) Ben insanlarda hic yanilmam, eşimi 3 ay icinde o kadar iyi tanidim ki. Pismanmiyim? Tabii ki, hayr. Cok mutluyum cok sukur.
Bazen ciftler uzun yillar sevgili olup evleniyo ama pisman oluyolar. Evlilik kolay bisey degil, karsindakini iyice tanimak lazim ...

4 sene sonra evlendik 3 senelik evliyiz iyiki böyle olmuş. Tanıştıktan bi kaç ay ya da 1 sene sonra evlenseydik muhtemelen boşanmıştık.

Back
X