- Konu Sahibi __TanRIcA__
her kadın gibi bende mutfağa,değişik lezzetlere meraklıyım.damak tadım bana göre oldukça iyidir:125:
mutfağım herkes e açık:119:mutfağıma göz atmak isteyenler buyrunuz,başımın üstünde yeriniz var canlarım:81::104:
sizlerle, burada kendi muftağımda uygulamış olduğum tarifleri paylaşıcağım
:118:tamamen kendi damak zevkim,ve uyguladıklarım olacak:126:
tek tek topik açmaktansa,tek bir başlık altında tariflerimi,püf noktalarımı,damak zevkimi bu topikte paylaşıcam inşallah:125:
öncelikle eski tariflerimi bir araya toplamak istiyorum(Aso iken eklediğim tarifleri)eski topiklerdeki yazılarımı buraya kopyalıyacağımsizlerle, burada kendi muftağımda uygulamış olduğum tarifleri paylaşıcağım

tek tek topik açmaktansa,tek bir başlık altında tariflerimi,püf noktalarımı,damak zevkimi bu topikte paylaşıcam inşallah:125:
Patlıcanlı soya soslu tavuk

AÇIKLAMA:güveç kaplarınız varsa ,yemek piştikten sonra sos a tavukları karıştırıp ,üstüne kaşar rendeleyip, fırına verip 10 dakika fırında tutup öylede servis edebilirsiniz:125: bu yemek hünkar beğendi tadında,tavuk veriyonlusu gibi düşünün:)
Malzemeler:
Sos için;
4 adet patlıcan
bir paket krema
5 sarımsak
4 taze soğan
2 y.kaşığı yoğurt
bir bardak kadar süt(fazlada olur)
tuz
tavuk için
ben kalçadan yaptım.4 adet kalça(ama fak etmez göğüs vs..olur)
1 tatlı kaşığı köri
1 t.k nane
1 t.k pul biber
azcık kimyon bir kaç damla soya sosu
az miktarda su(kaynarken atıcaz )
Hazırlık:
4 patlıcanı tamamen soyun ve şekerli suda bekletin suyu bir kaç kez değiştirin(acısını alıp lezzet versin)
tavuğumuzun cinsi farketmez(göğüs kalça yada şinitzel vs..olması)önemli olan sotelik doğranması
Tarifin hazırlanışı:
yarım paket tereyağını tavada eritin
unumuzu yavaş yavaş ekliyelim ve yağa karıştıralım
güzel koku çıkınca,kremamızı ekliyelim
onuda karıştıralım.ardından karşımımıza göz kararı süt ekliyelim..bir-iki kaşıkta yoğurt ekliyelim
kıvam oluşunca küp küp kestiğimiz patlıcanları atalım tavaya
ardından doğranmış sarımsak ve taze soğanları ekliyelim
tuzunu atalım ve güzelce pişsin..
20 dakika kadar sonra tavadan alıp rondoya atalım..yada blendırdan geçirelim..sos kıvamında olması için..
tavaya ayçiçek yağını atalım kızınca tavukları ekliyelim...
tavuklar biraz pişmeye başlayınca kaynar su ekliyelim az birşey göz kararı
ardından bir kaç damla soya sos,köri nane ve pul biber birde azcık kimyon ekliyelim(lezzetler baharatlarda)
tavuklar sos kıvamında pişince ateşten alalım vede patlıcanlı sosumuzla servis edelim
AFİYET OLSUN=)
Son düzenleme: