Tanrıça'nın Mutfağı

__TanRIcA__

AfroDİt
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2009
7.352
10
156
Diğer
her kadın gibi bende mutfağa,değişik lezzetlere meraklıyım.damak tadım bana göre oldukça iyidir:125:​
mutfağım herkes e açık:119:mutfağıma göz atmak isteyenler buyrunuz,başımın üstünde yeriniz var canlarım:81::104:
sizlerle, burada kendi muftağımda uygulamış olduğum tarifleri paylaşıcağım:56::118:tamamen kendi damak zevkim,ve uyguladıklarım olacak:126:
tek tek topik açmaktansa,tek bir başlık altında tariflerimi,püf noktalarımı,damak zevkimi bu topikte paylaşıcam inşallah:125:​
öncelikle eski tariflerimi bir araya toplamak istiyorum(Aso iken eklediğim tarifleri)eski topiklerdeki yazılarımı buraya kopyalıyacağım

Patlıcanlı soya soslu tavuk​

AÇIKLAMA:güveç kaplarınız varsa ,yemek piştikten sonra sos a tavukları karıştırıp ,üstüne kaşar rendeleyip, fırına verip 10 dakika fırında tutup öylede servis edebilirsiniz:125: bu yemek hünkar beğendi tadında,tavuk veriyonlusu gibi düşünün:)
Malzemeler:
Sos için;
4 adet patlıcan
bir paket krema
5 sarımsak
4 taze soğan
2 y.kaşığı yoğurt
bir bardak kadar süt(fazlada olur)
tuz
tavuk için
ben kalçadan yaptım.4 adet kalça(ama fak etmez göğüs vs..olur)
1 tatlı kaşığı köri
1 t.k nane
1 t.k pul biber
azcık kimyon bir kaç damla soya sosu
az miktarda su(kaynarken atıcaz )

Hazırlık:
4 patlıcanı tamamen soyun ve şekerli suda bekletin suyu bir kaç kez değiştirin(acısını alıp lezzet versin)

tavuğumuzun cinsi farketmez(göğüs kalça yada şinitzel vs..olması)önemli olan sotelik doğranması

Tarifin hazırlanışı:
yarım paket tereyağını tavada eritin
unumuzu yavaş yavaş ekliyelim ve yağa karıştıralım
güzel koku çıkınca,kremamızı ekliyelim
onuda karıştıralım.ardından karşımımıza göz kararı süt ekliyelim..bir-iki kaşıkta yoğurt ekliyelim
kıvam oluşunca küp küp kestiğimiz patlıcanları atalım tavaya
ardından doğranmış sarımsak ve taze soğanları ekliyelim
tuzunu atalım ve güzelce pişsin..
20 dakika kadar sonra tavadan alıp rondoya atalım..yada blendırdan geçirelim..sos kıvamında olması için..
tavaya ayçiçek yağını atalım kızınca tavukları ekliyelim...
tavuklar biraz pişmeye başlayınca kaynar su ekliyelim az birşey göz kararı
ardından bir kaç damla soya sos,köri nane ve pul biber birde azcık kimyon ekliyelim(lezzetler baharatlarda)
tavuklar sos kıvamında pişince ateşten alalım vede patlıcanlı sosumuzla servis edelim
AFİYET OLSUN=)

Son düzenleme:
Kremalı kaşarlı fırında patetes:94:

Kullanılan malzemeler;
patatez(7-8 adet)
1 paket krema
1 su bardağı süt
4-5adet sarımsak
tuz
azcık ayçiçek yağ(tepsiyi yağlıcaz)

Hazırlık:
fırını açın ısınsın önce..
patatezleri iyice yıkayın ve ortadan ayırmadan yuvarlak şekilde kesin..ne çok ince,nede çok kalın..
kremayı geniş bir kapta çatalla çırpın
sarımsağı bıçakla doğrayın,sütün içine atın karıştırın...
sütü kremaya dökün(süzgeçle dökün,sarımsaklar karışmasın kremaya)
karışıma biraz tuz atın yine karıştırın iyice..sonra patatezleri atın içine ellerinizle karıştırın bi güzel=)elinizin lezzetide geçsin;)
azcık yağladığımız borcama yine azcık tuz atın ve patatesleri boca edin..
fırına verin
fırından almanıza 15-20 dakika kala kaşarları atın üstüne..tekrar fırına verin ve kaşarlar kızarmaya başlayınca alın ve doyasıya yiyin afiyet olsun=)

NOT:isterseniz kaşarsız yapabilirsiniz..sosu MÜKEMMEL oluyo..sarımsak ve krema süt karışımı leziz..benim favorimdir bu çok pratik bir tarif:81:

Son düzenleme:
Fırında Kaşarlı domates:96:

AÇIKLAMA:Açıklama :
ister et yemeklerinin yanında servis edin,ister ara sıcak olarak,ister kahvaltıda yiyin.:56:..çok leziz oluyo ben bayılıyorum:23:

Malzemeler:
5-6 domatez
7-8 diş sarımsak(isterseniz az koyun ben çok severim sarımsağı)
tuz,kekik,pul biber
az bişey süt ayçiçek yağ
kaşar peynir

Hazırlık:
domatezleri soymayın,ben kabuklu yaptım(iyice bi yıkayın)ortadan ikiye bölün
domatezin içini oyun,oyulan suyunu bi kapa dökün lazım o bize
sarımsakları minik minik doğrayın

Hazırlanışı:
su bardağına doğradığımız sarımsakları atalım...
bardağın içine baharatlarımızı ekliyelim,yağımızı ve sütümüzü döküp karıştıralım
karışımı domatezlerin içine dökelim eşit miktarda..sarımsaklar domateslerin içinde kalıcak..oyduğumuz zaman çıkan domatezin suyu ve içi olucaktı ayırmıştık,onu tekrar domatezin içine dökelim,sarımsakları örtsün
sütü tekrar domatezlerin üstünde gezdirelim tuz ekleyerek
ısıtılmış fırına verelim
pişmesine 10 dakika kala kaşarları ve kekik ekliyip fırına verelim..kaşarlar eriyincede alalım..
afiyet olsun=)

ooohh mis gibi kokular geldi
Kimden dedim TANRIÇAdannnnnnn:56:
Hayırlı olsun topiğin canım:71:
Şahane tatlar çıkaracağından şüphem yok
lezettleri buradan tadmaya değer görülüyor
güzel paylaşımların olsun canım
Sık sık misafirin ve takipcin oluyorum burada:93:

Çerkez tavuğu(Tanrıça usulü:1:)

Malzemeler:
tavuk eti(ben göğüs kullandım ama fark etmez)
tost ekmeği
sarımsak
yoğurt
mayonez
domatez salçası
pul biber, nane, tuz
ay çiçek yağ
su(tavukları kaynatıcaz)
ceviz...

Hazırlık:
tavukları tencereye koyup haşlayın
yoğurt ve mayonezi ayrı bir kapta çırpın..minik doğradığımız sarımsaklarıda ekliyelim..ama sarımsakları tuzla ovup öle atalım..(püf)
tos ekmeklerinin sert yerlerini çıkarın ve elinizle ufalayın
cevizleride havanda dövelim...:15:

Yapılışı:
haşladığımız tavuk soğuyunca didikliyelim elimizle..
tavukları ve parçaladığımız tost ekmeklerini yoğurtlu karışıma katalım..cevizleride ekliyelim
küçük bir tavada sıvı yağı kızdırıp salçayı katalım..ateşten almaya yakın pul biber ve nane atalım..
karışıma katalım salçayı ve karıştıralım iyice..
üstüne yağımızdan dökelim ve afiyetle yiyelim:29:

Tanrıça her elınde bınbır marıfet ne denırkı..Bende takıpteyım..

Bılgısayarıma arşıvleyeceğim......

Teşekkürler

Patates ezme(kavrulmuş soğan ile)

AÇIKLAMA: inanılmaz kolay bir tarif.içine turşu da koyabilirsiniz isterseniz:48:
Malzemeler:
patetes
soğan
pul biber
tuz
ayçiçek yağı

Hazırlık:
patatezleri haşlayın
soğanı tavada kavurun
patatesleri ezin soğanı katın zeytin yağı ve kırmızı pul biberi ezin
işte hazır:)
afiyet olsun canlarım ciğerlerim:16:

Çerkez tavuğu(Tanrıça usulü:1:)

Malzemeler:
tavuk eti(ben göğüs kullandım ama fark etmez)
tost ekmeği
sarımsak
yoğurt
mayonez
domatez salçası
pul biber, nane, tuz
ay çiçek yağ
su(tavukları kaynatıcaz)
ceviz...

Hazırlık:
tavukları tencereye koyup haşlayın
yoğurt ve mayonezi ayrı bir kapta çırpın..minik doğradığımız sarımsaklarıda ekliyelim..ama sarımsakları tuzla ovup öle atalım..(püf)
tos ekmeklerinin sert yerlerini çıkarın ve elinizle ufalayın
cevizleride havanda dövelim...:15:

Yapılışı:
haşladığımız tavuk soğuyunca didikliyelim elimizle..
tavukları ve parçaladığımız tost ekmeklerini yoğurtlu karışıma katalım..cevizleride ekliyelim
küçük bir tavada sıvı yağı kızdırıp salçayı katalım..ateşten almaya yakın pul biber ve nane atalım..
karışıma katalım salçayı ve karıştıralım iyice..
üstüne yağımızdan dökelim ve afiyetle yiyelim:29:

kankam benm çerkez tavuğuda mı yapıamış:77: şuanda utandım kendimden:78: ben çerkez olduğum halde merak edip denemedim:63: ama tarif burda denemek lazımm:87:

kanka benm gözüm o kaşarlı domatesde kaldı yaa:53: :56:c:56:

Köri ve mantar soslu tavuk:24:

AÇIKLAMA:
benim en en ennnn sevdiğim mantar soslu yemeğimdir..marifet sosta zaten..et yemeklerinin yanındada servis
edebilirsiniz:34: :24:
ayrıca makarna ilede on numara oluyo:125:
:103:
MALZEMELER:
mantar sosu için:

1 paket mantar
1 paket krema
1bardak yoğurt
2 tatlı kaşığı köri
azıcık tuz

Tavuk için:
1 paket piliç fleto(şinitzellik oluyo ya)
1 bardak ayçiçek yağ
5-6diş(isteğe göre)sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1tatlı kaşığı körİ
1tatlı kaşığı kekik
azıcık karabiber
azıcık tuz

HAZIRLIK:
KÖRİLİ MANTAR SOS:
mantarları iyice yıkayın,irili ufaklı parçalara doğrayın
tencereyi ocağa koyun,mantarları tencereye ilave edelim(yağ koymadan)
suyunu verince 5 dakika daha kaynatın,kremayı bardağa dökün ve çirpın biraz,sonra mantarların üzerine dökün
biraz kaynayınca bir su bardağında karıştırdığımız yoğurdu dökelim,ardından köriyi ilave edin.. karıştırın,10 dakİka sonra kapatın..
(mantarlarımı asla limonlu suda bekletmem kararırsa kararsın banane=)ben mutluyum onların o hali ile:63::87:

HAZIRLANIŞI:
tavukları ortadan ikiye kesin..
küçük kemik kalıntılarını kesin,parçalara bölün..sarımsakları kesip,yada dövüp zeytinyağımıza ilave edelim..ardından kekik,kimyon köri ve azcık karabiber ve tuz atalım..karıştıralım..
tavuk parçalarını karışıma bulayın iyice.(marine edelim).sonra kızaran tavamıza ilave edelim..çok güzel kızartın ve işlem bitince 2 şahane yemeği buluşturun..sevenleri ayırmayın:27:afiyet olsun canlarım
:39:

Son düzenleme:
Ne becerikli kızsın sen ya :68::104: Ellerine sağlık canım kankam hepsi süper gözüküyo en kısa zamanda deneyeceğim:128:

Çikolata parçacıklı nescafeli kek:24:

PÜF:unu eleyerek koyalım..malzemeleri çok iyi çırpalım...nescafeyi istediğiniz lezzete göre koyun,ben fındıklı cafe crovn larla yaptım :13:
MALZEMELER:
3 su bardağı un
2 bardak şeker
1 paket kabartma tozu
1 peket vanilya
2 tane yumurta
1 tane fındıklı nescafe
yarım paket margarin
1çay bardağı ayçiçek yağ
1 bardak süt
çikolata parçacıkları

HAZIRLIK:
yumurtaları yıkayıp öyle kırın(hep öyle yaparım yumurtaların üzeri oldukça pis oluyor),margarin erimiş olsun,ben yumurta kokusu gelmesin die çırparken yumurtaya vanilya atıyorum,alıyor o kokuyu:8:
YAPILIŞI:
yumurta ve şekeri çırpıyoruz iyice:15:
vanilyada ekliyoruz,sonra yağları,kabartma tozunu,süt nescafeyi ve unu koyup iyice karıştıralım..ben çatalla seviyorum karıştırmayı,sonra çikolota parçacıklarını ilave ediyoruz ve kalıba döküp ısınmış fırına veriyoruz.(borcamda yapmıştım ben):6:
45-50 dakka sonra alıyoruz pişince
afiyet olsun:29:

Son düzenleme:
ohh pamık ellere sağlık güseller güseli fıstımm benim:71:

güzeller,yorum yapmışsınız,hepsini okuyacağım bitaneler:29:
tarifleri ekliyim,yorum yapıcam hepinize.şimdilik çıkıyorum,mutfağımda birer kahve için ben gelene kadar
onuda bu gün yaptım,bahane ile paylaşıyım:1::68:

terlikçim,öncelikle bu tarifi paylaştığın için teşekkürler:16:bahsettiğim gibi kahvemi yaptım:68::1:
gözlemlerimi paylaşıyorum::68:kalabalık misafir için uygun bulmadım:)fincanın içi kirli duruyor:)birde acemi iseniz taşıyor:1:bunlar dezavantajlar
ama terliğin dediği gibi köpüğü ve tadı çok daha güzel oluyor:54:ilk yapışımdaki gözlemlerim bunlar.bunu birkez daha deniyeceğim:65:

gördüğünüz gibi taşırıyorum:)annem bi yandan fincan çatlıyacak diye feryat figan ediyor tepemde:)

tadı harika oluyor.yanında mutlaka lokum yiyin:65:

terlik nikli arkadaşımıza,bu kahve tarifini paylaıştığı için teşekkür ediyorum
arnavutlar ve göçmenler bu şekilde yaparlarmış:54:bende bu gün ilk defa fincanda kayfe yaptım,sizlerle paylaşmak istedim
ikramım olsun benden size:7:

Son düzenleme:
Meyveli uyduruk tatlım:):24:(başka isim bulamadım buna:24:)

AÇIKLAMA:tamamen eldekileri değerlendirmek amaçlı yaptım ve herkez bayıldı tadına...
meyveler çürümeye yüz tutmuşsa atmayın değerlendirin.:48:.
baktım muzlar şeftali falan ezilmiş dedim değerlensin..:32:

MALZEMELER:
4 şeftali
2 muz
5-6 kayısı
yarım bardak süt
bir avuç ceviz
4 tane halley
danone(süslemek için)
yarım tatlı kaşığı tereyağ
bal(üstüne dökün zevke göre

HAZIRLIK:
şeftaliyi soyun ve rendeleyin
muzu soyun ve yandaki ince kılçık gibi şeyide alın..doğrayın minik minik
kuru kayısıları minik minik doğrayın
cevizleri elinizle parçalayın
halleyleride elimizle parçalıyoruz bir kaba

HAZIRLANIŞI:
tereyağı eritin ve şeftaliyi ilave edin
ardından muz ve kayısıyı..cevizide ekleyin.biraz pişince göz kararı azcık süt katın ve lapa gibi yapın..
kulpa dökün..kulpun üstüne halleyleri serpin..üstüne bal döktüm ve süs olarak hazır muhallebi kullandım..
(danoneler olur)
afiyet olsun:39:

Back
X