Benim de 14. Haftada çentik saptandı. 23te detaylı ultrasonda düzelmediğ görüldü kan sulandırıcı başladım 34 te bıraktım. Belirgin bir preeklampsi bulgum yoktu şükür. 38de baş ağrısı gözlerde şimşek çakması yaşadım. İdrarda protein çıktı. Tansiyon 14/9 olunca suni sancıyla doğum kararı verdiler. Çok şükür kızıma sağlıkla kavuştum.Arkadaşlar Merhabalar,
33+3 hamileyim.
Detaylı ultrasonda doktorum bebeğe giden damarda centiklesme var o yüzden ilerleyen zamanlarda tansiyon problemi için 20. Haftadan beri her gün tansiyon takibi yaptırıyordu.
Çok şükür Max 11-7 civarı çıkıyordu.
1 haftadır ortalama 12-8 / 13-9 a yakın çıkıyor. Dün uyudum biraz oturdum ölçtüm 14-10 çıktı. Hemen hastaneye gittik. Karaciğer enzimlerine ve idrarda proteine baktılar gebelik zehirlenmesine dair bir bulgu yok dediler. Tansiyonum da hastanede 12-8 oldu sonrada 11-7 çıktı.
Son zamanlarda çok stresliyim, çok kaygılıyım. Sağlık kaygısı yaşıyorum. Bu durum beni perişan etti. İçimde bitmek bilmeyen telaş ve kaygı var. Sürekli bir yerim ağrıyor artık.
Böyle durumla karşılaşan oldu mu ?
Ne önerirsiniz? Sağolun
Çok teşekkürler. Nöbetçi doktor baktı. Tansiyon ilacı flnda vermedi hastanede normal çıktı diye. Şimdi 125-85 gibi çıkıyor. Dilerim öyle olurMerhaba öncelikle sakin olmaya çalışın bu tansiyon heyecanla daha çok yükseliyor bende öyle olmuştu tuzu bırakmaya çalışın bana öyle söylemişti hemşire birde tansiyon ölçerken dinlenmiş olun düzenli ölçümle herşey yolunda olur inşallah
Ne güzel, sağlıcakla büyüsün bebeginiz.ben de 30.haftada sizin kadar yüksek tansiyon gördüm. stresli bir dönemdi. 1 hafta kadar sürdü sonra normale döndü tekrar çok sükür. stres yaratan ortamdan uzaklaştım.. hatta herkesten uzaklaştım. ben bir de kontrole her gittiğimde doktor kötü bir sey söyleyecek stresiyle gidiyordum, o yüzden hep doktorumun ölçtüğü tansiyon yüksek çıkıyordu. eve gidip ölçtüğümde normale dönüyordu. çok sükür bebeğim sağlıklı doğdu 37.haftada
sakin kalmaya calisin. ben kitap okuyordum sürekli. fazla insanla görüşmemeye, yeni ortamlara girmemeye calisiyordum. bir de gece beslenmesini kestim
Çok şükür mutlu sonla kızınıza kavuşmanıza çok sevindim. Hikayenin başı zor olsa da sonucu harika olmuş.Benim de 14. Haftada çentik saptandı. 23te detaylı ultrasonda düzelmediğ görüldü kan sulandırıcı başladım 34 te bıraktım. Belirgin bir preeklampsi bulgum yoktu şükür. 38de baş ağrısı gözlerde şimşek çakması yaşadım. İdrarda protein çıktı. Tansiyon 14/9 olunca suni sancıyla doğum kararı verdiler. Çok şükür kızıma sağlıkla kavuştum.
Şimdi çentik ve tansiyon takip gerektiren bir durum. Çok şükür şikayetiniz yok. İnşallah sorunsuz vaktiyle doğum yaparsınız. Yine de ola ki normalden fazla ödem, baş ağrısı, gözlerde sinek uçuşması veya ışık çakması, kafa arkasında sertlik hissederseniz beklemeden doktorunuza başvurun. Tuzsuz beslenin stres yapmayın. Çok sıcakta kalmayın. Çok şükür ktirik haftaları geçmişsiniz. Takiplerinizi aksatmayın sağlıkla zamanında kavuşun inş
başlamadı. sürekli yükseklik hiç olmadı çünkü. günde üç kez bir hafta boyunca ölçtüm. bazen yüksek çıksa da genel olarak 10-6, 11-7 gibi çıkıyordu. doktorum ilaca gerek duymadı. baş ağrısı, ödem, göz kararması vs hissedersem acile gitmemi istedi. doğuma kadar da evde tansiyon ölçmeye devam ettim hepNe güzel, sağlıcakla büyüsün bebeginiz.Size ilaç başlattılar mı?
Arkadaşlar Merhabalar,
33+3 hamileyim.
Detaylı ultrasonda doktorum bebeğe giden damarda centiklesme var o yüzden ilerleyen zamanlarda tansiyon problemi için 20. Haftadan beri her gün tansiyon takibi yaptırıyordu.
Çok şükür Max 11-7 civarı çıkıyordu.
1 haftadır ortalama 12-8 / 13-9 a yakın çıkıyor. Dün uyudum biraz oturdum ölçtüm 14-10 çıktı. Hemen hastaneye gittik. Karaciğer enzimlerine ve idrarda proteine baktılar gebelik zehirlenmesine dair bir bulgu yok dediler. Tansiyonum da hastanede 12-8 oldu sonrada 11-7 çıktı.
Son zamanlarda çok stresliyim, çok kaygılıyım. Sağlık kaygısı yaşıyorum. Bu durum beni perişan etti. İçimde bitmek bilmeyen telaş ve kaygı var. Sürekli bir yerim ağrıyor artık.
Böyle durumla karşılaşan oldu mu ?
Ne önerirsiniz? Sağolun
Merhaba Sizin tansiyonunuz kaç çıkıyordu ve simdi ilaclarla kaç çıkıyor acaba ?12. Haftadan beri Uterin arterlerde bilateral çentik var. Gebelik öncesi tansiyon hastasıyım. 20. Haftaya kadar normal gidiyordu tansiyonlarım. Sonra yükselmeye başladı. Şuan 31+2. 5 alfamet+1 Adalat kullanıyorum. Haftada yada en geç 10 günde bir kanda ast-alt, tam kan, idrar tahlili bakılıyor. 3 kez 24 saatlik idrar toplandı. En geç 37. Hafta alınır bebek dediler. Hangi hastaneye gitsem tansiyon hastalığı olduğu için çok ciddi yaklaşıyorlar. Ve korkuyorum. Bir yandan da haftalar ilerliyor çok şükür.!
Sizin haftanız çok iyi. Daha ilaç bile başlanmamış. Korkmayın ilaçlar gerçekten tansiyonu güzel düşürüyor. Riskli haftalar bitmek üzere . Sağlıkla alırsınız inş bebeğinizi kucağınıza. Kilosu nasıl
Çok geçmiş olsun tekrardan kolay doğumlar dilerim Allah yardımcınız olsunÇok teşekkürler. Nöbetçi doktor baktı. Tansiyon ilacı flnda vermedi hastanede normal çıktı diye. Şimdi 125-85 gibi çıkıyor. Dilerim öyle olur
Çok şükür güzel gitmesine sevindim.Umarım böyle sonuçlanır.12. Haftadan beri Uterin arterlerde bilateral çentik var. Gebelik öncesi tansiyon hastasıyım. 20. Haftaya kadar normal gidiyordu tansiyonlarım. Sonra yükselmeye başladı. Şuan 31+2. 5 alfamet+1 Adalat kullanıyorum. Haftada yada en geç 10 günde bir kanda ast-alt, tam kan, idrar tahlili bakılıyor. 3 kez 24 saatlik idrar toplandı. En geç 37. Hafta alınır bebek dediler. Hangi hastaneye gitsem tansiyon hastalığı olduğu için çok ciddi yaklaşıyorlar. Ve korkuyorum. Bir yandan da haftalar ilerliyor çok şükür.!
Sizin haftanız çok iyi. Daha ilaç bile başlanmamış. Korkmayın ilaçlar gerçekten tansiyonu güzel düşürüyor. Riskli haftalar bitmek üzere . Sağlıkla alırsınız inş bebeğinizi kucağınıza. Kilosu nasıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?