Et Yemekleri Tantuni (Mersin)

you_know

Ne bu neşe ?
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
18.455
103
413
mersinlilerin vazgecemedigi bir tat

etleri küçük parcalara ayırın kıyma gibi ama elinizde kesin makinede cekmeyin

1 kg. kuzu kuşbaşı
1 yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
2 adet domates
1 yemek kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz

Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın. Yıkayıp, süzdükten sonra saca koyun, margarin ekleyin. Etler suyunu bırakıp, çekene kadar bekleyin. Kavrulmaya başlayınca devamlı karıştırarak kavurmaya devam edin.1 yemek kaşığı toz biber atıp, ocağın altını kapatın. Etleri kenara alın.saca domatesi,maydanozu doğrayıp, kalan yağın içinde 5 dakika karıştırarak kavurun. Etleri tekrar saca koyup karıştırın. Pide ekmeklerinin içine koyup servis yapın.
istege göre soganda ekleyebilirsiniz servis sırasında

alıntıdır
Serinmavi_tantuni2.JPG

bi mersinli olarak bayılırımmmmmm
yanlız kavururken margarin yerine sıvıyag kullanıyor ustalar
:1closedeyes:

ayy çok güzl gözüküyor ellerinize sağlıkcokacimcoook

enfes görünüyor
mersine okadar gittim bir kere yemedim akannehirakannehir
neyse tarifi aldım opuyorumnanaktan

aaaa bide adada yasıosun canım mutlaka gidip forumdaki tantunicide yemelisin
afiyet olsun kızlar

bayılırım tantuniyekaydirigubbakcemile2 tabiki mersinde yemek başka...orada yemeyi özledim hemde çokboshayallersmile

of bende cok özledim şimdi mersinimi:gitme:
afiyet olsun kızlar hepinize

Geçen sene kıbrıstaydım salamis yolunda şubeleri vardı tantuni diye ama gitmek kısmet olmadı bu sene gidersem mutlaka yiyeceğim.
Birde porsiyonları çok küçükmüş ne kadar doyurur acaba cokacimcoook

2 tane acık(lavas) ekmekte yersin canım evet küçük oluyor
evet kıbrısta yaprak tantuni var yeşil turuncu kaydirigubbakcemile3valla ordada cok guzel yapıyorlar zaten mersindeki yaprak tantuninin şubesi orasıda forumdakide yaprak

2 tane acık(lavas) ekmekte yersin canım evet küçük oluyor
evet kıbrısta yaprak tantuni var yeşil turuncu kaydirigubbakcemile3valla ordada cok guzel yapıyorlar zaten mersindeki yaprak tantuninin şubesi orasıda forumdakide yaprak

Bu senede gidersem mutlaka yerim orada kızım yemiş çok beğenmiş tantunuyi .
Herhalde ismide oydu yaprak tantuni diye biliyorum kaydirigubbakcemile3

ben bir tek orada gördum tantuni kıbrısta baska varmı bilmiyorum vardır belki ama yapragın yerini tutmaz bence yanındada salgam yada ayran kola içmeyin etin tadını öldürür kola

ben bir tek orada gördum tantuni kıbrısta baska varmı bilmiyorum vardır belki ama yapragın yerini tutmaz bence yanındada salgam yada ayran kola içmeyin etin tadını öldürür kola

Başka yerde varmı bilmiyorum zaten yeni açılmıştı gittiğimde mersinden gelmiş ustası kızlar gidiyor oraya çok beğenmişler söylediğin iyi oldu canım teşekkürler kaydirigubbakcemile3

Back
X