Tapu islerinden anlayanlar bakabilir mi

Orenbaayyaaannn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2014
2.563
1.118
Kizlaar oturdugumuz yere tapular cikmak uzere yakinda alicaz insallah. İmar geldigi zaman da binalar yapilinca daire sahibi olucaz insallah. Ama soyle bir duyum aldim. Yan komsumuz 425metrekare yeri, muteahhit az daire vermesin diye 6 kisi ortak olmus, baba ve cocuklar olarak. 6 kisi pay sahibi yani. Hem birbirinden habersiz bi kisinin bile imzasi olmadan satamiyolar hem de herkesin payi oldugu icin muteahhit 6 daire vermek zorunda kalsin diye dusunup pay almislar. Bizim ev de 200metrekare babamin uzerine. Ben de dusundum ki bu kucuk yere adam oylr uc daire vermez bir ya da bir bucuk teklif eder. Eger benim de payim olursa iki daire vermek zorunda kalir. Ama babam oyle bisey yok istedigimi vermek zorunda sacmalama yoksa satmam ben de diyo. Ama ben yine de isi garantiye almaktan yanayim. Sizce benim de pay sahibi olmam mantikli mi yani o zaman adam 2 daire vermek zorunda kalir mi?

Kalmaz

20 ortak olsa 20 daire vermeyeceği gibi 2 ortak olunca iki daire verme zorunluluğu yok

Muhite kata vs göre oran değişir 1 de verir 4 de verir onu bilemeyiz

Bu tamamen mutahitle anlaşmaya bağlıdır. Adam ne teklif ederse ve sizler kabul ederseniz bir daire de verse on daire de verse pay sahipleri ortak olur. Zaman gelir aralarında paylaşamazlarsa, açık artırmayla satılır parası olan alır.

Kalmaz

20 ortak olsa 20 daire vermeyeceği gibi 2 ortak olunca iki daire verme zorunluluğu yok
Bu tamamen mutahitle anlaşmaya bağlıdır. Adam ne teklif ederse ve sizler kabul ederseniz bir daire de verse on daire de verse pay sahipleri ortak olur. Zaman gelir aralarında paylaşamazlarsa, açık artırmayla satılır parası olan alır.

Muhite kata vs göre oran değişir 1 de verir 4 de verir onu bilemeyiz
Himm sagolun kizlarr yani o zaman beni de ortak etmesi bosa masraftan baska bisey degil oyle mi yine muteahhitin insafina kaldik yani

babamda evi mütahite verdi şu an yapılıyor arsaya göre pay veriyorlar canım kaç daire olursa yarısı mütahitin yarısı arsa sahibinin oluyor biziki 4 kat olacak 2 daire verdi

babamda evi mütahite verdi şu an yapılıyor arsaya göre pay veriyorlar canım kaç daire olursa yarısı mütahitin yarısı arsa sahibinin oluyor biziki 4 kat olacak 2 daire verdi
Buralari muhtemelen tek kisi alir cunku gelismis bi yer degil bir yanimiz 425 metrekare diger yan 600 metrekare yani bikac arsa birlesmesi lazim. Yarisini bizlere vereceklerini sanmiyorum keske oyle olsa :KK61: bize uc tane verseler yeter ama 200metrekarelik payimiza o kadar verirler mi ki :KK61:

Buralari muhtemelen tek kisi alir cunku gelismis bi yer degil bir yanimiz 425 metrekare diger yan 600 metrekare yani bikac arsa birlesmesi lazim. Yarisini bizlere vereceklerini sanmiyorum keske oyle olsa :KK61: bize uc tane verseler yeter ama 200metrekarelik payimiza o kadar verirler mi ki :KK61:
babamın arsasıda küçük komşular vermedi oda tek verdi 80 m2 daire olacak küçük ama ev yenilecek diye verdiler 3 katlıydı evimiz

babamın arsasıda küçük komşular vermedi oda tek verdi 80 m2 daire olacak küçük ama ev yenilecek diye verdiler 3 katlıydı evimiz
Anladim canim. İnsallah isler istedigimiz gibi gider yaa zaten bu evi aldigimiz gunden beri cok zorluk cektik babamin kuzeninindi sattilar ama yillardir cikin evimden diyip duruyolar kavga gurultu, hersey babamin ustune para pesin ama onlar biz kiraya vermistik diyolar mahkemelik falan olduk, yani tam rahat edicegimiz zamanlar ins bi sorun cikmaz

minnakmimar minnakmimar sen bu konuda bi bilgin var mi canim aklima ilk sen geldin. Mimarsin ya hanyy :KK70: :KK70:
kaç daire yapılacak tahmini bi sayı var mı ? bu müteahhitle anlaşmaya bağlı daire sayısı çok ise 6 daire yarıyı geçmiyorsa verir büyük ihtimal daire sayısına bağlı biraz atıyorum 10 daire ise 6sını hayatta vermez hiçbir müteahhit çünkü kar etmez adam

kaç daire yapılacak tahmini bi sayı var mı ? bu müteahhitle anlaşmaya bağlı daire sayısı çok ise 6 daire yarıyı geçmiyorsa verir büyük ihtimal daire sayısına bağlı biraz atıyorum 10 daire ise 6sını hayatta vermez hiçbir müteahhit çünkü kar etmez adam
O belli degil imar girmedi henuz ama yakinda girer. Gelecegimizi simdiden garantiye alsak iyi olur diye dusundum. Ama eger burasi site olursa cok katli binalar olursa o zaman fazla daire verir yani. İnsallah oyle olur canim ya. Zaten biz sanmiyoruz tek tek bina yapacaklarini. Cunku burda evler ic ice bi yeri alsa baska bi yeri daha almak zorunda kaliyo adam

O belli degil imar girmedi henuz ama yakinda girer. Gelecegimizi simdiden garantiye alsak iyi olur diye dusundum. Ama eger burasi site olursa cok katli binalar olursa o zaman fazla daire verir yani. İnsallah oyle olur canim ya. Zaten biz sanmiyoruz tek tek bina yapacaklarini. Cunku burda evler ic ice bi yeri alsa baska bi yeri daha almak zorunda kaliyo adam
arsa tahmini kaç metrekare ? yani tamamen müteahhite bağlı anlaşabilirsiniz umarım canım :KK19:

200 metrekare canim. Sagimiz tarafimiz 600 solumuz 425. Ve onumuzdeki arsa da sagimizda oturanlara ait. Arkamizdaki arsa da baskasinin. Yani bizim ev tam ortada
sağı solu önemli değil sizin arsa kaç metrekareyse ona göre yapılacak nasılsa misal benim elimde şu an bi iş var arsa 380 m2 belediyenin tabi bazı kuralları var ona göre 4 katlı üç daire bir dükkanlı imar çıkarabiliyorum en fazla o yüzden sıkıntı yani çok fazla daire beklentiniz olmasın bence eğer 200 m2 ise o_O

sağı solu önemli değil sizin arsa kaç metrekareyse ona göre yapılacak nasılsa misal benim elimde şu an bi iş var arsa 380 m2 belediyenin tabi bazı kuralları var ona göre 4 katlı üç daire bir dükkanlı imar çıkarabiliyorum en fazla o yüzden sıkıntı yani çok fazla daire beklentiniz olmasın bence eğer 200 m2 ise o_O
Biz uc istiyoruz ama tek umudumuz buralarin site olmasi :cry:

bunu bir devlet kurumunda yaklaşık 1000 tane tapu işlemi yapmış biri olarak yazıyorum.
imar durumunda kaç metrekare kaç katlı olacağı yazar. isterseniz önce bunu belediye ye gidip harita, emlak istimlak ya da imar müdürlüğünden öğrenmelisiniz.
müteahit size 5 katlı der belki ama sizin arazi 3 kata kadar izin vardır. uyanık olun yani.
bi de şu var.
müteahit bazen komşu parselleri de alıp alanı büyütüyor. alan büyüyünce binanın kat yüksekliği de artar. buna belediye izin verebiliyor.
yerinizde olsam eğer güvenilir müteahitse bir dakika düşünmez direkt anlaşmamı yapardım.
niye? cebimden para çıkmıyor. ustalarla inşaatla uğraşmıyorum. temiz sıfır güzel dairelerim oluyor.
daha ne olsun.

X