- Konu Sahibi kumralada1
Aferin sana(!)Altınları dugun günü aldılar
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aferin sana(!)Altınları dugun günü aldılar
Ben eskiden öyle derdim ama evlenince başka oluyormuşEvlenmeden önce zaten adam sinyallerini vermiş o zaman, senin altınlarının üstünde söz hakkı varmış gibi senin altınlarınla evlenmeden daha plan program yapmaya başlamış. Böyle ailelerle ne diye evlenirsiniz anlamam, kocanızda zaten iş yok.
Esimin ailesinin evinde kasa vardi hirsizliga karsi daha guvenli diye düşündük ki gercekten oyleydi yoksa eşim senin ailende degil benimkinde dursun demezdi..Allah korusun altinlara bisey olsa altindan kalmasi cok zor olurdu ben boyle bisey istemedim...her ailenin dinamikleri farkli bizde senin ailen benim ailem olayi nadir dir.Bunun için çok geç. Düğünden 2 gün önce kızın ailesine söylemişler, altınlar bizde duracak ev alacağız diye. Herkes sus pus olmuş dilleri içine kaçmış, kimse hayırdır dememiş. Konu sahibi kendi tarafı hariç altınları görmemiş bile, damadın kuzenleri toplayıp götürmüş. Mesela sizin altınlarınız niye sizin anne babanızda durmadı, kayınpederler güvenilir de kendi aileleriniz hırsız mı? Niye veriyorsunuz ne hadlerine başkasının malını sahiplenmek? Nedense yeni evlilerin veya gelinlerin ailelerinin evi en güvensiz en altın tutulmayacak yerler ama erkek ailelerinin evi merkez bankası gibi korunuyor heralde. Keşke her düğüne bir görevli gelse, kim ne takmış kayıt etse ve altınlar bu kişinin eşliğinde önceden ödenmiş banka kasasına koyulsa.
İyi de güzel kardeşim, insanlar evlenmeden önce gelmiş böyle böyle olacak takılarla pederin eklediği parayla ev alınacak ,ev de kp üzerine olacak diye söylemişler.Ben eskiden öyle derdim ama evlenince başka oluyormuş
Yani eşinizden başka miras kalacak kardeş varsa problem tabi ki.Merhaba kızlar 5 aylık evliyim. Düğündeki takılarin üstüne ekleyerek kayın babam bizim oturmamız için ev almayı planlıyor. ( Düğün takılarına ailemin bana taktıkları, bana taktıkları ve misafirlerimizin taktıkları dahil)
Ben evin eşimin üstüne olmasını istiyorum ama ev kayinbabamin üstüne olacak büyük ihtimalle. Eşim de o daha çok para ekleyecek onun üstüne olsun benim için önemi yok diyor.
Sizce normal mi bu durum sonuçta benim ailemin taktığı altınlar var
Ama sizin kayınpederiniz o altınlarla ev alacağız ve tapuyu da benim üstüme yapacağız dese kabul eder miydiniz? O zaman da senin ailen benim ailem olayını önemsemez miydiniz? Bir noktada o yol ayrımı mutlaka oluyor. Herkes kendi malından kendi sorumlu olsun. Altınlara bir şey olmasın diye bankalarda da kasa var.Esimin ailesinin evinde kasa vardi hirsizliga karsi daha guvenli diye düşündük ki gercekten oyleydi yoksa eşim senin ailende degil benimkinde dursun demezdi..Allah korusun altinlara bisey olsa altindan kalmasi cok zor olurdu ben boyle bisey istemedim...her ailenin dinamikleri farkli bizde senin ailen benim ailem olayi nadir dir.
Kndi Üstüne olacak demesi ki çocuklara ev yapacağız dediİyi de güzel kardeşim, insanlar evlenmeden önce gelmiş böyle böyle olacak takılarla pederin eklediği parayla ev alınacak ,ev de kp üzerine olacak diye söylemişler.
Doğru mu asla ama yapmışlar işte.
Siz de hepsine tamam deyip kabul edip evlenmişsiniz, şimdi de hiç bir şeyden haberiniz yokmuşta birden bire böyle bir fikirle size gelmişler gibi davranıyorsunuz.
Tamam düşünemedim o zaman sırf evlenelim diye ( çünkü istemiyorum deseydiniz sorun çıkacaktı) kabul ettim deyin, kendinize ait takıları geri alıp ev mev istemiyorum demeniz lazım.
Yada kp parası yettiği kadar bir ev alsın, girin oturun içine.
Çünkü bu saatten sonra böyle bir aile , ev alıp tapuyu da eşinizin üzerine falan yapmaz bunu unutun.
Peki demedi diyelim, sizin takılardan daha fazla para koyacağı belli neticede, siz hiç sorgulamadınız mı nasıl olacak bu iş diye.Kndi Üstüne olacak demesi ki çocuklara ev yapacağız dedi
Ben böyle olacağını nereden bilebilirdim 2 haftadır basim ağrıyor gerçekten ve annene diyorum normal diyor düğünde sana takılan altınları onlar aldılar diyor gerçekten yapayalnizimPeki demedi diyelim, sizin takılardan daha fazla para koyacağı belli neticede, siz hiç sorgulamadınız mı nasıl olacak bu iş diye.
Böyle bir parayı hibe etmeyeceği belliymiş bu adamın.
Şu an oturduğunuz bir ev var sonuçta, hele bir evlenelim bakalım ne olacak ne bitecek zamanı geldiğinde bakarız demeliydiniz.
İlk günden altınları onların eline vermenize gerek yoktu, ev alınacağı zaman konuşuruz deyip çıkacaktınız işin içinden.
Olan olmuş şimdi ne yapabilirim diyorsanız da bir önceki mesajımda yazdım zaten başka seçenek yok şu şartlarda.
Ben de bankada kasa önerdim yok bizde dursun dedilerAma sizin kayınpederiniz o altınlarla ev alacağız ve tapuyu da benim üstüme yapacağız dese kabul eder miydiniz? O zaman da senin ailen benim ailem olayını önemsemez miydiniz? Bir noktada o yol ayrımı mutlaka oluyor. Herkes kendi malından kendi sorumlu olsun. Altınlara bir şey olmasın diye bankalarda da kasa var.
Daha bir tane kendi evinde de kasa olup getirin altınları buraya koyun diyen gelin ailesini görmedim okumadım burada. Hep erkeklerin evinde var niyeyse.
İyi de güzel kardeşim, insanlar evlenmeden önce gelmiş böyle böyle olacak takılarla pederin eklediği parayla ev alınacak ,ev de kp üzerine olacak diye söylemişler.
Doğru mu asla ama yapmışlar işte.
Siz de hepsine tamam deyip kabul edip evlenmişsiniz, şimdi de hiç bir şeyden haberiniz yokmuşta birden bire böyle bir fikirle size gelmişler gibi davranıyorsunuz.
Tamam düşünemedim o zaman sırf evlenelim diye ( çünkü istemiyorum deseydiniz sorun çıkacaktı) kabul ettim deyin, kendinize ait takıları geri alıp ev mev istemiyorum demeniz lazım.
Yada kp parası yettiği kadar bir ev alsın, girin oturun içine.
Çünkü bu saatten sonra böyle bir aile , ev alıp tapuyu da eşinizin üzerine falan yapmaz bunu unutun.
Kızının altınlarını araba ev alırken vermişlerPeki demedi diyelim, sizin takılardan daha fazla para koyacağı belli neticede, siz hiç sorgulamadınız mı nasıl olacak bu iş diye.
Böyle bir parayı hibe etmeyeceği belliymiş bu adamın.
Şu an oturduğunuz bir ev var sonuçta, hele bir evlenelim bakalım ne olacak ne bitecek zamanı geldiğinde bakarız demeliydiniz.
İlk günden altınları onların eline vermenize gerek yoktu, ev alınacağı zaman konuşuruz deyip çıkacaktınız işin içinden.
Olan olmuş şimdi ne yapabilirim diyorsanız da bir önceki mesajımda yazdım zaten başka seçenek yok şu şartlarda.
Nasıl yani anlamadım gerçekten.Kızının altınlarını araba ev alırken vermişler
K.p ölürse mirasçısı kendi karısı ve 3 çocuğu olacak. Onlar da diyecek ki oturduğunuza sayın,babamız da para eklemiş zaten, hepimizin hakkı diyecekler..k.p ile ortak bile almayın yine bi sürü sorun çıkar..teşekkür edin biz arsa falan başka bir yatırım düşünüyoruz diyin..kendi düşüncenizi de onların yanında söyleyin ki evde söz hakkınız olduğunuzu gösterin.. en doğrusu eşinizle ortak tapulu olması. İlla eşimin olsun,zaten evlilikte mal ortak demeyin ,kimin üzerineyse onun borusu ötüyor..kavga anında ananın evine git diyebiliyor bu kocalar..ama asla k.p v.s 3.kişinin üzerine mal yaptırmayın.Var 2 tane daha
Bu hırsızlık, gasp değil mi?Nasıl ya? Kim aldı? Ne diye aldılar?
Altınların değeri nedir ortalama?ben olsam polise giderdim,o pısırık kocayı da boşardımKeşke şaka olsam dünden beri sinirden basim ağrıdı evlenmeden önce altinlarla oğluma ev alacağım dedi şimdi de onun üstüne olacağını öğrendim ve ev de onlara yakin
Geri isteyin, olay çıkmasından da korkmayın.Esim evde başına bir şey gelir onlarda dursun diyor, kardeşiminkine onlar aldılar araba almak isteyince verdiler bir şey olmaz dedi
Ben çok olumsuz düşünmüyorum. Ev de siz oturacaksiniz. Ev almak kolay değil ne kadar altın vermiş olabilirsiniz ki..kaldı ki onları da onlar taktı zaten. Bence bunun için kavga kaosa gerek yok yeni evlisiniz. Hislerinize güvenin eşiniz ile konuşun.. babanın üzerine olursa ilerde şöyle olursa vs vs diye. Kalp kırmadan hallolur inşallahMerhaba kızlar 5 aylık evliyim. Düğündeki takılarin üstüne ekleyerek kayın babam bizim oturmamız için ev almayı planlıyor. ( Düğün takılarına ailemin bana taktıkları, bana taktıkları ve misafirlerimizin taktıkları dahil)
Ben evin eşimin üstüne olmasını istiyorum ama ev kayinbabamin üstüne olacak büyük ihtimalle. Eşim de o daha çok para ekleyecek onun üstüne olsun benim için önemi yok diyor.
Sizce normal mi bu durum sonuçta benim ailemin taktığı altınlar var
Yani ailenizde bana göre değişik. Neden bu kadar sessiz kaliyorlarEvlenmeden 2 gun önce ailemi çağırıp dediler gerçekten çok sinirliyim hala annemgil de size ev alacaklar diye sustuk diyor