- 12 Temmuz 2006
- 60.356
- 230.326
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi kumralada1
- #101
Bir musibet bin nasihatten yeğdir derler ama işte olan hep ya kadınlara ya çocuklara oluyor.Yine kötü hatıralarım depreşti. Dedem böyle yapmış zamanında. Annemin takılarını alıp arsa almışlar kendileri de az bir miktar koyup. Güya babama kalacakmış, herkes daha önceden alacağını almış razı gelmiş. Annem ne kadar dil dökse de babama ve ailesine anlatamamış. Madem babama kalacaktı, bari onun üstüne yapsaydın ya dedeciğim, ya da buna nasıl müsade ettin babam yani? Yıllar geçip emri hak vuku bulduktan sonra okul harçlıklarına kadar cebine koyduğu yeğenleri babama bıçak çektiler, yumruk salladılar hakkı olanı istedi diye. Hani söz vermiştiniz dedi diye. Annem hasta oldu sinirden. En sonunda herkes bölüştü malları. Babam yaranamadığını da anladı ama, o hayal kırıklığıyla kafayı yedi, kendilerine miras kalan evleri tek tek kumarda kaybetti. Şu an oturacak bir evleri dahi yok. Kiradalar bir emekli maaşıyla. Yanarım yanarım, canım anneme yanarım. Bu konu 30'lu yaşımda beni bile düşünmekten hasta etti. Bütün kötülük ve pisliklerinin bedelini bu yaşımda eşimden, dişimden, tırnağımdan ayırıp yardımcı olabilmek adına kafayı yerken ben ödüyorum.
Konu sahibi ne olur bir şekilde al o altınlarını. Doğmamış çocuklarına miras olarak nur topu gibi bir sinir hastalığı bırakmaz istemezsin diye düşünüyorum.
İnsanın ailesi olması güzel bir şey ama o aile uyumu bir malın ortağı olana kadar maalesef, belki 100 aileden 3-5 tanesi araya mal da girse hakkıyla adaletli bir paylaşım yapar geri kalanların hepsinin arasında sorun oluyor mal mülk miras, 100 metrelik yer miras kalan da kanlı bıçaklı oluyor 100’lerce hektar yer kalan da.
Şahsen ben amca dayı hala vs vs aile kavramına inanmıyorum o inancı çoktan kaybettim, o yüzden umarım tavsiyelerim sizlerin kulağına küpe olur, çöpünüzü bile isteseler ver çöpünü sana mal olarak dönecek bile deseler kimseye vermeyin, bırakın eş ailesini öz kardeşinizin bile gözü döner işin ucunda o çöp miras malına dönünce.
1 çift küpe için babaannesini öldüren torunlar, 2 parça tarla için ablasını öldüren kardeşler var. Hele eş aileleri verseniz de kıymetiniz olmaz vermeseniz de, o yüzden hiçbir kadın hakkını kimseye yedirmesin.