• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tapu problemi

Yine kötü hatıralarım depreşti. Dedem böyle yapmış zamanında. Annemin takılarını alıp arsa almışlar kendileri de az bir miktar koyup. Güya babama kalacakmış, herkes daha önceden alacağını almış razı gelmiş. Annem ne kadar dil dökse de babama ve ailesine anlatamamış. Madem babama kalacaktı, bari onun üstüne yapsaydın ya dedeciğim, ya da buna nasıl müsade ettin babam yani? Yıllar geçip emri hak vuku bulduktan sonra okul harçlıklarına kadar cebine koyduğu yeğenleri babama bıçak çektiler, yumruk salladılar hakkı olanı istedi diye. Hani söz vermiştiniz dedi diye. Annem hasta oldu sinirden. En sonunda herkes bölüştü malları. Babam yaranamadığını da anladı ama, o hayal kırıklığıyla kafayı yedi, kendilerine miras kalan evleri tek tek kumarda kaybetti. Şu an oturacak bir evleri dahi yok. Kiradalar bir emekli maaşıyla. Yanarım yanarım, canım anneme yanarım. Bu konu 30'lu yaşımda beni bile düşünmekten hasta etti. Bütün kötülük ve pisliklerinin bedelini bu yaşımda eşimden, dişimden, tırnağımdan ayırıp yardımcı olabilmek adına kafayı yerken ben ödüyorum.

Konu sahibi ne olur bir şekilde al o altınlarını. Doğmamış çocuklarına miras olarak nur topu gibi bir sinir hastalığı bırakmaz istemezsin diye düşünüyorum.
Bir musibet bin nasihatten yeğdir derler ama işte olan hep ya kadınlara ya çocuklara oluyor.
İnsanın ailesi olması güzel bir şey ama o aile uyumu bir malın ortağı olana kadar maalesef, belki 100 aileden 3-5 tanesi araya mal da girse hakkıyla adaletli bir paylaşım yapar geri kalanların hepsinin arasında sorun oluyor mal mülk miras, 100 metrelik yer miras kalan da kanlı bıçaklı oluyor 100’lerce hektar yer kalan da.

Şahsen ben amca dayı hala vs vs aile kavramına inanmıyorum o inancı çoktan kaybettim, o yüzden umarım tavsiyelerim sizlerin kulağına küpe olur, çöpünüzü bile isteseler ver çöpünü sana mal olarak dönecek bile deseler kimseye vermeyin, bırakın eş ailesini öz kardeşinizin bile gözü döner işin ucunda o çöp miras malına dönünce.

1 çift küpe için babaannesini öldüren torunlar, 2 parça tarla için ablasını öldüren kardeşler var. Hele eş aileleri verseniz de kıymetiniz olmaz vermeseniz de, o yüzden hiçbir kadın hakkını kimseye yedirmesin.

Konu sahibi bence sen o altınların tamamını kurtaramazsın. Bu çakallarda vermez zaten. Ama gerekirse çıngar çıkarıp en azından kendi ailenin aşdıklarını içinden alabilirsin. Gerekirse kocanı boşarım diye tehdit edeceksin. Ailenin aldığı altınla babanın üstüne al aldırmam diyiceksin. En azından bu kozu kullan. Ailene de söyle benim rızam hiç bi altının kullanılmasından yana değil ama en azından kendi aldıklarınız konusunda arkamda olun diye konuş. Söyle evin kayınpeder üstüne olacağını. Sizin aldığınız altınla mı alsın kendine ev diye kışkırt biraz. Belki destek çıkarlarsa at koşturamazlar. Belki kötü olursun ama en azından hakkın yenmemiş olur. Ailende o altınları hava parasıyla almadı sonuçta.

Merhaba kızlar 5 aylık evliyim. Düğündeki takılarin üstüne ekleyerek kayın babam bizim oturmamız için ev almayı planlıyor. ( Düğün takılarına ailemin bana taktıkları, bana taktıkları ve misafirlerimizin taktıkları dahil)
Ben evin eşimin üstüne olmasını istiyorum ama ev kayinbabamin üstüne olacak büyük ihtimalle. Eşim de o daha çok para ekleyecek onun üstüne olsun benim için önemi yok diyor.
Sizce normal mi bu durum sonuçta benim ailemin taktığı altınlar
Bu durum normal değil. Altınlarını geri al. Sakın kabul etme. Eşin çok kurnaz. Daha boşanmadan mal derdine düşmüş. Çok istiyorsanız ev eşinin dahi degil altınların katkısı oranında senin üzerine olsun. Sen niye eşinin kardeşleriyle ortak oluyorsun.

O yaslardan Büyüğüz desem
Peki kocaman insanlarsınız senin kendi malın üstünde bile söz hakkın yok aile içinde sayılmıyorsun farkında mısın neden böyle ? Bu altınları onların aldığını falan bir şekilde msjla eşinle konuş kanıt edin

Merhaba kızlar 5 aylık evliyim. Düğündeki takılarin üstüne ekleyerek kayın babam bizim oturmamız için ev almayı planlıyor. ( Düğün takılarına ailemin bana taktıkları, bana taktıkları ve misafirlerimizin taktıkları dahil)
Ben evin eşimin üstüne olmasını istiyorum ama ev kayinbabamin üstüne olacak büyük ihtimalle. Eşim de o daha çok para ekleyecek onun üstüne olsun benim için önemi yok diyor.
Sizce normal mi bu durum sonuçta benim ailemin taktığı altınlar var
Eşin için sorun olmamasi ne kadar da mantıklı degil mi.

Size ev alacaklar da değil, sizin oturmanız için ev alacaklar. Kira isterlerse paşa paşa o eve kira da ödersiniz.

Siz bu kadar ezik, karakteri oturmamış, duruşu olmayan korkak adamları nerede buluyorsunuz, hadi buldunuz niye evleniyorsunuz? Elin herifleri ev alabilmek için oğullarını evlendiriyor, gelinin ailesinin- misafirlerinin taktığı altınlara çöküyor. Eş dost akraba sizin için, sizin hatırınıza size destek olsun diye o altınları getirip takıyor. Kumralada1 in kayınpederi kendine ev alsın diye takmadılar. Kaynana kayınpeder de değil eşin kuzenleri altınları alıp götürüyor ve sizler de boş boş bakıyorsunuz arkalarından. Onlar kim ne hadlerine başkasının malını sormadan alabiliyor? Sülalece hırsız gaspçı bunlar. Sizin evliliğin ne yöne gideceği nasıl yürüyeceği belli olmuş, Allah size gerçeği göstermiş. Ya çıngar çıkarır hepsinin hakkından gelir polise şikayet edip altınlarınızı alırsınız ya da sizi hem maddi hem manevi kullanır ezim ezim ezerler. Siz bir adamla evlenmemişsiniz, bir adam sizi ailesine katmış, sermaye ortağı yapmış.

Babasıymış bir şey olmazmış. Benim ailemin evi de güvenli, niye altınlarımız orada durmuyor, uygun ev bulunursa gider kuyumcuda bozdurur belgelendirir ve banka üzerinden göndeririz demek hiç geçmedi mi aklınızdan? Ben tapuda verdiğim altın kadar hisse göremeyeceksem unutun o ev işini diyemiyor musunuz?

Sizi daha ilk günden soyan dolandıran biriyle bir ömür aynı yastığa baş koyacaksınız. Prensipleri kuralları sınırları olmayanları böyle ezer geçerler işte. Kayınpeder kendi adına ev alıyor ve karısı 3 çocuğu var. Başına bir şey gelse siz bir bardak su içersiniz eşiniz de kardeşlerim anam evsiz mi kalsın der. Kocanız mirasçı siz hiçsiniz. Diğer iki kardeş bekarsa evlenirken sizin evi verirler, ona da bakarsınız böyle.
Annemin arkadaşının kızı evlendi. Grup olarak hiç biri düğünde takmadı, düğün sonrası annesine geldiğinde elden verdiler. Ben de olsam aynı şeyi yaparım.

Son düzenleme:
İleride hiçbir hak talep edemez ve bu durumu ispatlayamazsın. Kayınpederin ölse eşinin kardeşleri bu ev kardeşimizin evi demez babamda ekledi bizimde hakkımız var der birde evsiz kalırsın. Gerekirse kayınpederin alacağı eve vereceği parayı banka yolu ile size göndersin borç olarak alın yada siz altınların ederini bozdurarak açıklama kısmına da yazarak kayınpederinize gönderin. İleride en mantıklı kanıtınız bu olur. Mahkemelerde evi kim aldı parayı kim verdi ispat etmekle yükümlüler. ( ne olacağı bilinmez insan oğlu şaşar beşer her ihtimali düşünmek lazım ) Banka kanalı ile kanıt bırakmış olursunuz. ev sizin yada kayınpederinizin üstüne dahi olsa en mantıklı yöntem bu. Borç alınıp verilmesi

Benim altinlarimida düğünden sonra kp aldi 10 sene sakladilar ben istedigimde aldim taktim sonra ev almaya karar verdik aldim hepsini sattim asla art niyetli degillerdi guvendim verdim ama her aile bir degildir guvenmiyorsan kp git bileziklerimi kolyelerimi takmak istiyorum de..herhalde vermem diyemez altınların üstüne çökmediyse baktin vermiyor delir korksunlar polis cagiririm de..düpedüz hirsizlik yaptiklari...ama ilk önce sakin ol makul ol iyi niyetle yanaş derim

Benim altinlarimida düğünden sonra kp aldi 10 sene sakladilar ben istedigimde aldim taktim sonra ev almaya karar verdik aldim hepsini sattim asla art niyetli degillerdi guvendim verdim ama her aile bir degildir guvenmiyorsan kp git bileziklerimi kolyelerimi takmak istiyorum de..herhalde vermem diyemez altınların üstüne çökmediyse baktin vermiyor delir korksunlar polis cagiririm de..düpedüz hirsizlik yaptiklari...ama ilk önce sakin ol makul ol iyi niyetle yanaş derim
Bunun için çok geç. Düğünden 2 gün önce kızın ailesine söylemişler, altınlar bizde duracak ev alacağız diye. Herkes sus pus olmuş dilleri içine kaçmış, kimse hayırdır dememiş. Konu sahibi kendi tarafı hariç altınları görmemiş bile, damadın kuzenleri toplayıp götürmüş. Mesela sizin altınlarınız niye sizin anne babanızda durmadı, kayınpederler güvenilir de kendi aileleriniz hırsız mı? Niye veriyorsunuz ne hadlerine başkasının malını sahiplenmek? Nedense yeni evlilerin veya gelinlerin ailelerinin evi en güvensiz en altın tutulmayacak yerler ama erkek ailelerinin evi merkez bankası gibi korunuyor heralde. Keşke her düğüne bir görevli gelse, kim ne takmış kayıt etse ve altınlar bu kişinin eşliğinde önceden ödenmiş banka kasasına koyulsa.

Hayır normal değil,ya sizin ya eşinizin üstüne olsun sizde para koyuyorsunuz,Alalh korusun ayrılık durumunda hiçbir şey alamazsınız

İçinde biz oturacakmisiz ya o yüzden gerçekten çok sinirliyim suç her türlü saygısızlığı kaldıran bende üstüne bir de neden çok soguksun diyorlar bana
Bana verin madem tapu da benim olsun bende icinde oturmaniza izin veririm
Ne kadar kulağa garip geliyor değil mi ama inanın sizinkiyle aynı şey

Bakın tamami olmuyorsa da koyduğunuz para nispetinde sizin olsun tapuda adiniz gecsin ama siz altınların ne kadar tuttuğunu da bilmiyorsunuz değil mi bir de bu var belki tamamı yetecek ev almaya

Buradaki birçok üye beni linçleyecektir ama yinede söylemek isterim. Benim ailemde eş tarafı ne taktıysa aynı oranda altın yaptı. Araba almak istiyordu eşim istediği araçta yüksek fiyatlı idi altınların büyük kısmını satıp kp re gönderdik oDa 10 tane hayvan almıştı üzerine de kendi beslediği 9 tane hayvanı koyup besleyip satıp 1 tl kalmayacak şekilde eşime geri göndermişti. Altınları verirken hiç bir tereddütüm olmadı hani kardeşleri de var eşimin babasında mı kalır kardeşleri de hak ister mi diye. Belki eşiniz o yüzden gönlü rahattır neticede baba evladının hakkına girmez diye düşünüyorum. Ne benim ailem ne eşimin ailesinden görmedim böyle bişey o yüzden güvensizlik duyacağınız başka problemler yaşamadıysanız bırakın alınsın ev. Benim ailemde de mesela iki erkek kardeşim var ve babamın 3 araba toplam üçü de babamın annemin üzerine vergisi daha düşük oluyormuş sanırım. Yada gelinlerin altınları anneme getirip kendileri vermişlerdi kardeşlerim değil gelinler. Ki onların altınları neticede ne kardeşlerim nede ailem müdahale etmedi. Belki eşiniz o yüzden güveniyordur ailesine olabilir mi böyle bir şey?

Buradaki birçok üye beni linçleyecektir ama yinede söylemek isterim. Benim ailemde eş tarafı ne taktıysa aynı oranda altın yaptı. Araba almak istiyordu eşim istediği araçta yüksek fiyatlı idi altınların büyük kısmını satıp kp re gönderdik oDa 10 tane hayvan almıştı üzerine de kendi beslediği 9 tane hayvanı koyup besleyip satıp 1 tl kalmayacak şekilde eşime geri göndermişti. Altınları verirken hiç bir tereddütüm olmadı hani kardeşleri de var eşimin babasında mı kalır kardeşleri de hak ister mi diye. Belki eşiniz o yüzden gönlü rahattır neticede baba evladının hakkına girmez diye düşünüyorum. Ne benim ailem ne eşimin ailesinden görmedim böyle bişey o yüzden güvensizlik duyacağınız başka problemler yaşamadıysanız bırakın alınsın ev. Benim ailemde de mesela iki erkek kardeşim var ve babamın 3 araba toplam üçü de babamın annemin üzerine vergisi daha düşük oluyormuş sanırım. Yada gelinlerin altınları anneme getirip kendileri vermişlerdi kardeşlerim değil gelinler. Ki onların altınları neticede ne kardeşlerim nede ailem müdahale etmedi. Belki eşiniz o yüzden güveniyordur ailesine olabilir mi böyle bir şey?

Bakın benim altinin incimde kvdemin evinde , calisan insanlariz evde yokuz , kvdem hep evde ve evi site guvenligi vs var diye 10 yila yakındır o evdedir altınim. Ama sizin dediginiz gibi birakin alinsin ev olmuyor.
Güveni bir kenara koyalim ki cok benlik degil , esi kpderinden once vefat ederse konu sahibinin hic bir hakki olmuyor o evde.
Neden böyle bir riske girilsin ki ?
Diger kardeslerinin de hakkini gözetmek ve kendi hakkini korumak adina kpder ile konu sahibiyle ya da esiyle ortak tapu yapilmali

Keşke şaka olsam dünden beri sinirden basim ağrıdı evlenmeden önce altinlarla oğluma ev alacağım dedi şimdi de onun üstüne olacağını öğrendim ve ev de onlara yakin
Evlenmeden önce zaten adam sinyallerini vermiş o zaman, senin altınlarının üstünde söz hakkı varmış gibi senin altınlarınla evlenmeden daha plan program yapmaya başlamış. Böyle ailelerle ne diye evlenirsiniz anlamam, kocanızda zaten iş yok.

Asla kabul etme asslaa
Kötü olacaksan da ol. Resmen altınların üzerine yatmaya çalışıyorlar. Başka kardeş varsa yarın birgün hak sahibi olacak. Çocuklar talep edecek bir sürü saçma sapan şey olacak

Back
X